A legnagyobb karácsonyi dalokkal kívánunk boldog karácsonyt!

 2019.12.24 19:44  |  G.Zoli  |   267
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Ezzel a kis zenei összeállítással kívánunk boldog karácsonyt minden kedves olvasónak. Az alábbi zenei blokkban igyekeztünk összeszedni a legnagyobb karácsonyi slágereket. Ha esetleg valamelyik kimaradt, ígérjük, hogy jövőre pótoljuk!

Wham! - Last Christmas


A Last Christmas a Wham! együttes 1984 decemberében megjelent romantikus karácsonyi popdala, amely az együttes egyik legismertebb slágere és egyúttal az egyik legnépszerűbb karácsonyi dal a mai napig. A dal felvételei 1984 augusztusában zajlottak, és az Epic Records kiadásában került piacra 1984. december 3-án, írója és producere az énekes George Michael volt.
Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You


Az All I Want for Christmas Is You Mariah Carey első kislemeze Merry Christmas című karácsonyi albumáról, mely 1994-ben jelent meg. Számos országban előkelő helyezést ért el a slágerlistákon, a mai napig a világ egyik legsikeresebb karácsonyi dala.
A dalt Carey régi dalszerzőtársával, Walter Afanasieff-fel együtt írta. Később többen is feldolgozták, köztük Shania Twain, Samantha Mumba, a My Chemical Romance, a The Cheetah Girls és Kate Alexa. Ez lett az első karácsonyi dal, amelyet egymillió példányban töltöttek le az Egyesült Államokban.
Chris Rea - Driving Home For Christmas


A "Driving Home for Christmas" karácsonyi dalt Chris Rea írta. Eredetileg egy új dalként egy új kiadásként adták ki Rea első összeállítási albumán, a New Light Through Old Windows -ban, 1988 októberében, és 1988 decemberében adták ki az album negyedik kislemezének, ahol a csúcspontja az 53. helyen szerepelt az Egyesült Királyság Singles-ben.
Bing Crosby & Frank Sinatra - White Christmas


A "White Christmas" egy 1942-es Irving Berlin dal, amely egy régimódi karácsonyra emlékeztet. A Bing Crosby énekelt verziója a világ legkelendőbb kislemeze, amelynek becsült eladása meghaladja az 50 millió példányt világszerte. Ha hozzáadjuk a dal más verzióinak számait a Crosby-hoz, akkor a dal eladása meghaladja a 100 milliót.
Frank Sinatra & Bing Crosby - Jingle bells


A Jingle Bells egyike a világ legismertebb karácsonyi dalainak. A dalt James Lord Pierpoint írta, és 1857-ben publikálta, akkor még „One Horse Open Sleigh” („Egylovas nyitott szánkó”) címmel. A dal eredetileg a Hálaadás körüli ünnepi időszakra íródott, csak a későbbi időkben vált belőle karácsonyi dal.

Paul McCartney - Wonderful Christmastime


A "Wonderful Christmastime" dalt Paul McCartney készítette. A McCartney II szólóalbumának készítésénél vették fel, és 1979 novemberében adták ki.
Dean Martin - Let it Snow!


A Let It Snowt Sammy Cahn dalszövegíró és Jule Styne zeneszerző írta 1945 júliusában. Dean Martin amerikai énekes 1959-ben kiadta a dal egyik verzióját, az A Winter Romance album részeként, és 1966-ban újra felvett változatát, a The Dean Martin karácsonyi album részeként. A dal először jelent meg a Billboard Hot 100- ban 2018-ban.
Demjén Ferenc - Legyen ünnep


Az új szólóalbumának dalait már az ez év őszén megalakult V’Moto-Rock nevű együttessel mutatta be. 1977 és 1983 között Katona Klári, Sztevanovity Zorán, Zalatnay Sarolta, Szűcs Judith és Kovács Kati lemezein működött közre. A rendszerváltást követően szólókarrierbe kezdett, és szinte évente új nagylemezt jelentetett meg, 1996 - Ünnep '96 I.és II
Edda Művek-Ünnep


Az Edda Művek 5. az újjáalakult Edda Művek első, sorozatban ötödik albuma, a második koncertlemezük. A felvételek 1985. június 7-én készültek a Budapest Sportcsarnokban. Kizárólag új dalok hallhatóak rajtuk, köztük a máig közkedvelt "Kör" és "Ünnep".
Szöveg forrás: wiki
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

A klipszavazás nyertes klipje
Talány Akusztik - A Manó
     
facebook.com/talanyakusztik
youtube.com/talanyakusztik

Infobox
Public info
  
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 2 év és 79 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
480302.
Lefrissebb bejegyzések
Zenei esemény 15 órája 39 perce
Az elmaradó fesztivál helyett pótLAKE lesz augusztusban Tiszafüreden
Koncertajánló
Simply Red koncert Budapest 2020
2020. december 1.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                               

Tárhely szolgáltatónk:  Magyar Hosting Kft.