A legnagyobb karácsonyi dalokkal kívánunk boldog karácsonyt!

2019.12.24 19:44 | G.ZoliEzzel a kis zenei összeállítással kívánunk boldog karácsonyt minden kedves olvasónak. Az alábbi zenei blokkban igyekeztünk összeszedni a legnagyobb karácsonyi slágereket. Ha esetleg valamelyik kimaradt, ígérjük, hogy jövőre pótoljuk!

Wham! - Last Christmas


A Last Christmas a Wham! együttes 1984 decemberében megjelent romantikus karácsonyi popdala, amely az együttes egyik legismertebb slágere és egyúttal az egyik legnépszerűbb karácsonyi dal a mai napig. A dal felvételei 1984 augusztusában zajlottak, és az Epic Records kiadásában került piacra 1984. december 3-án, írója és producere az énekes George Michael volt.
Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You


Az All I Want for Christmas Is You Mariah Carey első kislemeze Merry Christmas című karácsonyi albumáról, mely 1994-ben jelent meg. Számos országban előkelő helyezést ért el a slágerlistákon, a mai napig a világ egyik legsikeresebb karácsonyi dala.
A dalt Carey régi dalszerzőtársával, Walter Afanasieff-fel együtt írta. Később többen is feldolgozták, köztük Shania Twain, Samantha Mumba, a My Chemical Romance, a The Cheetah Girls és Kate Alexa. Ez lett az első karácsonyi dal, amelyet egymillió példányban töltöttek le az Egyesült Államokban.
Chris Rea - Driving Home For Christmas


A "Driving Home for Christmas" karácsonyi dalt Chris Rea írta. Eredetileg egy új dalként egy új kiadásként adták ki Rea első összeállítási albumán, a New Light Through Old Windows -ban, 1988 októberében, és 1988 decemberében adták ki az album negyedik kislemezének, ahol a csúcspontja az 53. helyen szerepelt az Egyesült Királyság Singles-ben.
Bing Crosby & Frank Sinatra - White Christmas


A "White Christmas" egy 1942-es Irving Berlin dal, amely egy régimódi karácsonyra emlékeztet. A Bing Crosby énekelt verziója a világ legkelendőbb kislemeze, amelynek becsült eladása meghaladja az 50 millió példányt világszerte. Ha hozzáadjuk a dal más verzióinak számait a Crosby-hoz, akkor a dal eladása meghaladja a 100 milliót.
Frank Sinatra & Bing Crosby - Jingle bells


A Jingle Bells egyike a világ legismertebb karácsonyi dalainak. A dalt James Lord Pierpoint írta, és 1857-ben publikálta, akkor még „One Horse Open Sleigh” („Egylovas nyitott szánkó”) címmel. A dal eredetileg a Hálaadás körüli ünnepi időszakra íródott, csak a későbbi időkben vált belőle karácsonyi dal.

Paul McCartney - Wonderful Christmastime


A "Wonderful Christmastime" dalt Paul McCartney készítette. A McCartney II szólóalbumának készítésénél vették fel, és 1979 novemberében adták ki.
Dean Martin - Let it Snow!


A Let It Snowt Sammy Cahn dalszövegíró és Jule Styne zeneszerző írta 1945 júliusában. Dean Martin amerikai énekes 1959-ben kiadta a dal egyik verzióját, az A Winter Romance album részeként, és 1966-ban újra felvett változatát, a The Dean Martin karácsonyi album részeként. A dal először jelent meg a Billboard Hot 100- ban 2018-ban.
Demjén Ferenc - Legyen ünnep


Az új szólóalbumának dalait már az ez év őszén megalakult V’Moto-Rock nevű együttessel mutatta be. 1977 és 1983 között Katona Klári, Sztevanovity Zorán, Zalatnay Sarolta, Szűcs Judith és Kovács Kati lemezein működött közre. A rendszerváltást követően szólókarrierbe kezdett, és szinte évente új nagylemezt jelentetett meg, 1996 - Ünnep '96 I.és II
Edda Művek-Ünnep


Az Edda Művek 5. az újjáalakult Edda Művek első, sorozatban ötödik albuma, a második koncertlemezük. A felvételek 1985. június 7-én készültek a Budapest Sportcsarnokban. Kizárólag új dalok hallhatóak rajtuk, köztük a máig közkedvelt "Kör" és "Ünnep".
Szöveg forrás: wiki
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

A klipszavazás állása

Az oldal hivatalos dala
facebook.com/dirtyslippers
youtube.com/dirtyslippers
2019 © Lobó - Szalóky Lázár engedélyével

Infobox
Public info
  
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 1 év és 244 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
275641.
Lefrissebb bejegyzések
Zenei érdekesség 4 órája 12 perce
Visszakapta ellopott hegedűjét Lajkó Félix
Koncertajánló
Axel Rudi Pell koncertje a Barba Negrában
2020. október 18.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


A hét videója
HONEYBEAST – Reggeli napfény
     


Interjúk
 


  Partnereink

                           

Tárhely szolgáltatónk:  Magyar Hosting Kft.