Ahol minden a dalszerzésről szól: DEX Dalszerző Expo szeptemberben

 2021.09.15 19:17  |  livethemoment.hu  |   752
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
02021. szeptember 16-án Budapest belvárosában, a Muzikum klubban jön az idei Dalszerző Expo. A szervezők mindenkit várnak, akik dalszövegírói, zeneszerzői képességeiket fejlesztenék, a dalszerzés üzleti oldalát ismernék meg jobban, vagy más alkotókkal találkoznának.

Az Artisjus szerzői egyesület idén negyedik alkalommal rendezi meg a Dalszerző Expót – a járványhelyzet miatt két részletben: a DEX első napja májusban online eseményként zajlott le, a második rész szeptember 16-án „offline” eseményként valósul meg. A DEX továbbra is a kezdő és a tapasztalt dalszerzők számára kínál gyakorlati tudást, karrierépítési lehetőséget, de kiemelt cél az is, hogy hosszú szünet után a dalszerzők újból találkozhassanak, és személyesen oszthassák meg tapasztalataikat egymással. ADEX ezért idén a hazai szerzői közegre fókuszál: a résztvevők magyar dalszerzők, zenei szakemberek műhelytitkaiba pillanthatnak be – előadások, workshopok, egyéni tanácsadások keretében.

ASpeed mentoringprogramkeretében a résztvevők személyesen találkozhatnak a zeneipar különböző területeinek – lemezkiadás, rádió, menedzsment – képviselőivel, akiktől személyre szabott választ kaphatnak kérdéseikre. Gerendás Dani workshopja a mai modern popzene hangszerelési kérdéseit járja körbe, programjának második részében pedig egy modern megszólalású popdal készül. Három, különböző stílusban alkotó gitáros – Little G Weevil, Füstös Bálint és Lukács Peta – közös workshopjának középpontjában a gitár és a dalszerzés kapcsolata áll. Hujber Szabolcs dalszövegelemző workshopján az előre beküldött dalszövegvázlatokról egyénre szabott észrevételekkel segíti a jelentkezőket, amelyeket útmutatóként a többi résztvevő is felhasználhat.
A DEX visszatérő programja a listening session: idén Somogyvári Dániel és Egyedi Péterad útmutatást a programra előzetesen jelentkezőknek. Amíg a kortárs hazai hiphop kultúra sikeres szereplői (Krúbi, Dzsúdló, Gege) beszélgetnek szövegírásról és szerzői attitűdről, addig a filmrendező és filmzeneszerző közös munkájának sajátos viszonyát mutatja be Mendrei Miklós és Fodor Máriusz közös programja.

Hogyan profitálhat többet a dalszerző, aki nélkül nincsen dal? Az idei DEX külföldi előadója, Keith Jopling (MIdia RESEARCH)a dalszerzők zeneiparban elfoglaltjelenlegi helyzetéről és lehetőségeiről nyújt nemzetközi áttekintést.
Milyen környezet alkalmas az alkotáshoz? A megszokott hálószobai hangulat, vagy a legjobban felszerelt hangstúdió segíti a dalszerzőt? Erről beszélget az Abbey Road vagy hálószoba című program keretében Schoblocher Barbara, Weil András, Vitáris Iván és Szabó Benedek.

A teljes program: expo.dalszerzo.hu

Jegyinformáció:

Jegyek még kaphatók, az esemény egyes workshopjain a részvétel viszont regisztrációhoz kötött – a honlapon olvasható, hogy mely programok ezek. A májusi online esemény felvételeit minden új jegyvásárló megkapja, tehát nem marad le semmiről az, aki csak most, a szeptemberi esemény előtt vált jegyet.

Az Artisjus számára kiemelten fontos, hogy minden résztvevő biztonságban tudjon részt venni a DEX-en. Ezzel kapcsolatban folyamatos tájékoztatás olvasható a honlapon: expo.dalszerzo.hu

Az Artisjus Youtube-csatornáján több előadás is elérhető a korábbi évekből:
Forrás:

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Hétvégi programajánló

Klipszavazás

Az oldal által szponzorált klippremier

CORY aka HAPPY GANG
Sokáig voltam távol - hip hop remix 2021.
     
Infobox
Public info
  
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 3 év és 155 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
999327.
Lefrissebb bejegyzések
Klippremier 8 órája 55 perce
Új arcát mutatja meg az énekes-dalszerző, BariLaci
Koncertajánló
Alanis Morissette újra Budapesten
2021. november 3.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                               

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: