Bartók Tavasz: Charlie, Bagossy Brothers, Aurevoir. is lesz

 2021.05.14 13:37  |  MTI  |   510
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Charlie, a Bagossy Brothers és az Aurevoir. ingyenes online koncertje is szerepel az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek könnyűzenei kínálatában.

A szervezők által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény kiemeli: Horváth Károly, művésznevén Charlie védjegyévé vált, karcos hangján és örökzöld dalain generációk nőttek fel. Pályája kezdetén a Decca, az Olympia és a Generál frontembereként a hazai rock- és beatzene hőskorának meghatározó szereplője volt, miközben a Generállal külföldi színpadokon is számos fellépése volt.

Az énekes a nyolcvanas években külföldön dolgozott, majd 1990-es hazatérését követően a Tátrai Band tagjaként és szólóénekesként is sikeres lett. Zenei stílusában a blues, a dzsessz, a soul és a funky elegyedik, fülbemászó dalaival, igényes albumaival számos díjat nyert. A Bartók Tavasz keretében május 19-én látható koncertjén a legkedveltebb számok mellett új lemezének dalaiból is ízelítőt ad.

Május 22-én a Bagossy Brothers Company műsora látható a Bartók Tavaszban. A Gyergyószentmiklósról indult csapat néhány év leforgása alatt az anyaország egyik legnépszerűbb zenekara lett a fiatal zenerajongók körében. Slágereik milliós megtekintéseket értek el a Youtube-on, eljutottak a teltházas nagykoncertekig, és visszatérő vendégei a hazai és határon túli fesztiváloknak. Fonogram-díjat kaptak Az év hangfelvétele, Petőfi Zenei Díjat pedig Az év zenekara, illetve Az év férfi előadója kategóriában, miközben a tagok rendszeresen vesznek részt fontos társadalmi kezdeményezésekben.

A zsámbéki és Zsámbék környéki tagokból álló, 2015-ben alakult Aurevoir. számos forrásból merítő zenéje az etno-beat megnevezést kapta, inspirációs forrásuk a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk. Az Aurevoir. május 16-án látható koncertjének különlegessége, hogy a nyolcfős együtteshez az egyebek mellett a Fonó zenekar vezetője, Agócs Gergely és muzsikustársai csatlakoznak.

Bartók Béla születésének 140. évfordulóján indul a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek. Az eseménysorozat nem kizárólag a világhírű zeneszerző kompozícióit sorakoztatja fel, hanem Bartók szellemiségét, kreativitását, alkotói szemléletét jeleníti meg a kortárs komolyzenétől kezdve a világzenén, dzsesszen, táncművészeten és képzőművészeten át a könnyűzenéig, a hazai és nemzetközi művészeti élet legjobbjainak alkotásain keresztül.
A Müpa szervezésében megvalósuló Bartók Tavasz részletes programjáról a www.bartoktavasz.hu oldalon található további információ.
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Az oldal által szponzorált klippremier

CORY aka HAPPY GANG
Sokáig voltam távol - hip hop remix 2021.
     
Infobox
Public info
  
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 3 év és 23 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
853319.
Lefrissebb bejegyzések
Klippremier 13 órája 41 perce
Megható történettel és őszinte példamutatással érkezik az Ocho Macho legújabb szerzeménye
Fesztiválajánló
Kiszabadul a kultúra - Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál
2021. július 1. - 29.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                               

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: