Dalpremier! Apnoé zenekar & Lackfi János - Légy jó mindhalálig

 2021.07.07 17:44  |  livethemoment.hu  |   1487
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Ha azt mondjuk, hogy legyetek jók, a válasz az, hogy „ne már”! Pedig, bizony mondom, sok jó gyerek neveli a felnőtteket. Volt egy fickó, Nyilas Mihály, egy koleszos srác, hogy is mondjam, … nem az a tipikus nőideál. Debrecenbe járt iskolába, még ükapáink korában, kicsit több, mint száz éve. Vannak, akik tudni vélik, hogy ami Misivel megesett, az egy megtörtént eseménysorozat. Egy szövevényes, nyakatekert krimi, büszkeséggel, szerelemmel, árulással, … hogy a botránycunamit ne is említsük.

A premier apropója Az Apnoé zenekar hamarosan megjelenő, kötelező olvasmányokat feldolgozó lemez sorozatának legújabb darabja. Móricz Zsigmond 101 éve megjelent, emberséget és tisztaságot felmutató önéletrajzi vonatkozású regényének színpadi adaptációjához, Lackfi János dalszövegeivel írt színes-szagos dalokat az Apnoé zenekar."Akkoriban fiúnak és férfiembernek, de még a nőknek, asszonyoknak sem illett hajadonfőtt az utcára lépni. A férfiak kalapokat, a nők egy része kalapot, mások kendőt viseltek, pont, mint öreganyám. Fontos szerepe volt ennek a szokásnak. Egyrészről, a fejfedő jelezte az illető társadalmi rangját, pozícióját, másfelől a kalap igazán jó hatással van a gerincre, mert egyfajta tartást ad az embernek, és még az agyvelőt is védi.. “

Az elmúlt három évben, keresztül-kasul jártuk az országot. Voltunk Keleten és Nyugaton, Délen is, meg Északon, mindenfelé kerestük a kincseket, találtunk is, nem keveset. És azt ígértük, nem is olyan régen, hogy nem a Kincskereső kisködmön lesz az utolsó kötelező olvasmány, amit a mai gyerekek füléhez, nyelvére fordítunk.
Hát mi ismét szövetkeztünk Lackfi János barátunkkal, ő meg írt nekünk egy rakás szuper dalszöveget, Móricz Zsigmond, Légy jó mindhalálig című regényének mondani valójából. Mi meg fogtuk, s ahogy szoktuk, kiráztuk a poros gúnyájából ezt a remek regényt, gondosan figyelve arra, hogy minden titkát-tudományát megőrizzük. Egyelőre Ponyvaszínháznak neveztük el, mert drámának, talán kicsi, ugyanakkor mesének meg túl nagy. A neve talán nem is olyan fontos, a lényeg, hogy elkészült, csupa dal, csupa tánc, megannyi fordulat és elképesztő izgalom - legújabb műsorunk, a Légy jó mindhalálig, ponyvaszínház kicsiknek és nagyoknak.
fotó: Vajkó László
grafika: Ferenczi Bora
www.apnoezenekar.hu
facebook.com/apnoeband
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905126.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: