Dua Lipa második stúdió lemeze, a könnyed hangzású: Future Nostalgia

 3 hete 6 napja  |  F. Alexa  |   944
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0
Dua Lipa zenei karrierje 2008-ban kezdődött, ekkor még csak feldolgozásokat töltött fel Youtube-ra, majd 2015-től leszerződött a Warner Bros Records - al. Első albuma 2017-ben jelent meg, melyet saját magáról nevezett el.

A kétszeres Grammy-díjas énekes és dalszerző Dua Lipa, márciusban adta ki legújabb Future Nostalgia című albumát, mely nem csak rajongóit, de a kritikusokat is megnyerte. Az énekesnő a jelenlegi helyzet miatt nem volt biztos benne, hogy kiadja -e, de az album egy része egy héttel várható megjelenése előtt kiszivárgott az internetre, így a teljes lemezt megosztotta.

„Remélem, felvidít titeket, remélem, táncra késztet, és remélem, büszkévé teszlek benneteket” – üzente rajongóinak.


A Future Nostalgia zenei elemeit tekintve annyira sokszínű, hogy nem kategorizálható, de műfaja leginkább disco-pop lehetne. A dalok erőteljesen idézik a ’80-as, ’90-es illetve a ’00-es évek retro slágereit, modernebb hangzásokkal fűszerezve. A dalokat olyan előadók inspirálták, mint Madonna, Gwen Stefani, Moloko és Outkast.Az albumon tizenegy dal található, melyek írásábán Lipa egytől - egyig részt vett. A könnyed dallamokkal ellentétben a szövegüket illetően mély, és komoly mondanivalójuk van. Olyan témákat boncolgat az énekesnő, mint az emancipáció, a női egyenjogúság vagy a továbblépés. Nyitódala egyben az album címadója is, a Future Nostalgia promotálta legelsőként készülő lemezét 2019 novemberében. A feminista himnuszban, Lipa arról énekel, mennyire magabiztos, miközben büszkén utal magára, mint erős, női alfára. Második dala a Don’t Start Now is a felvezető dalok közé tartozik, amit szintén 2019-ben osztott meg közönségével. Lipa ezt a track-et egy exének címezte, és egy kapcsolatból való továbblépés témáját taglalja, emellett rengeteg hangeffektet is tartalmaz.

Ezt követi a Cool, a Physical, a Levitating, a Pretty Please, és a Hallucinate. Utóbbit a fesztiválok-és klubok himnuszaként emlegették. A Love Again, a Break My Heartés a Good in Bed című daloknak a szerelem a központi témája, melyeknél Lipa egy testen kívüli szerelmi élményben találja magát, és képtelen ellenállni a szeretet iránti kísértésnek. A záró track a Boys Will Be Boys az egyik legfontosabb a lemezről. Mondanivalóját tekintve a szexuális zaklatást, a férfi-nő közötti mércét és elvárásokat célozza meg, illetve azt, hogy milyen érzés nőnek lenni.Véleményem szerint, a Future Nostalgia, egy nagyon izgalmas és változatos alkotása az énekesnőnek. A hallgatót első hallgatásra megnyeri, a zene hangzások együttese annyira jól illeszkednek egymáshoz, hogy az embert arra készteti, hogy táncra perdüljön tőle, vagy egyszerűen csak kellemesebbé teszi a napját.
A nap bármelyik perce tökéletes arra, hogy elejétől a végéig, akár egy nap többször is pörgessem.
Tegyetek ti is így!Spotify: Future Nostalgia

Szöveg: Farkasfalvi Alexandra

Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

A klipszavazás nyertes klipje
Talány Akusztik - A Manó
     
facebook.com/talanyakusztik
youtube.com/talanyakusztik

Infobox
Public info
  
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 2 év és 50 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
449024.
Lefrissebb bejegyzések
Klippremier 1 napja 6 órája
Talány Akusztik: Klikk!
Koncertajánló
Simply Red koncert Budapest 2020
2020. november 23.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                               

Tárhely szolgáltatónk:  Magyar Hosting Kft.