Jövő hétvégén ismét Jazz Showcase a Müpában

 2020.01.31 12:01  |  MTI  |   174
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Ismét a dzsesszé lesz a főszerep a Müpában jövő hétvégén, a Jazz Showcase tehetségbörzén az ifjú tehetségek mellett jól ismert művészek is fellépnek február 7. és 9. között.

A Müpa közleményében olvasható, hogy a Jazz Showcase az évek során Közép-Európa egyik legjelentősebb börzéjévé nőtte ki magát, amely olyan, ma már nemzetközi szinten is ismert előadókat indított el a pályán, mint Tálas Áron, Harcsa Veronika, Jónás Vera, Csemer Boglárka és Balogh Roland.
Mint írják, a délutáni koncerteken idén kilenc fiatal zenekar mutatkozik be a Müpa két színpadán, a Zászlótérben és az Átriumban.

A nemzetközi szaktekintélyekből - mint Borbély Mihály, Kossuth-díjas klarinét- és szaxofonművész vagy Krin Gabbard, a Columbia Egyetem Jazztanulmányi Tanszékének adjunktusa - álló zsűri választja ki közülük a legfigyelemreméltóbb csapatot, amely a 2020/2021-es évadban visszatérhet a Müpa színpadára.
A közönség számára ingyenesen látogatható tehetségkutató az előző évekhez képest idén már 15 órakor elstartol. Minden zenekar egyórás koncertet ad, idén újdonságként Novák Péter színész, énekes, zeneszerző beszélget a fellépőkkel.

Az összegzés szerint a fellépők között lesz elektronikus hangzásokkal kísérletező együttes, mint a SHINTERZ vagy a Fekecs Ákos Project. Bemutatkozik a hagyományos stílusirányzatokat modern megoldásokkal ötvöző instrumentális csapat, a Rodek Balázs Trió, a Sebestyén Patrik Sextet és a Szalóky Group, és lesznek az énekhangot előtérbe állító formációk is: a Perpetuum, a Hász Eszter Quintet, a Nagy-Babos Rebeka Quartet és a Bari Lacika Trió. Mint írják, a közönség szavazhat a neki legjobban tetsző zenekarra.
A rendezvény kísérőprogramjaként február 8-án második alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Jazztanulmányi Szimpóziumot, amelyen többek között szó esik majd a dzsessz megjelenítéséről a 21. században és a németországi dzsesszéletről. Egy kerekasztal-beszélgetés során pedig azt a kérdést is körbejárják, hogy kulturális örökség-e a magyar dzsessz.

Az esti koncerteken már sikeres zenészeké lesz a főszerep: a Jazz Showcase nyitónapján az Oláh Krisztián Quartet lép színpadra a világhírű amerikai tenorszaxofonos, Rick Margitza társaságában.
A második napon a zongoristaként és zeneszerzőként is jelentős sikereket jegyző Oláh Dezső ad koncertet.
Az idei Jazz Showcase-t a fúziós dzsesszben utazó Finucci Bros Quartet zárja. A Balogh Roland és Balogh Zoltán vezette kvartett sztárvendégekkel - többek közt Tóth Verával és Kökény Attilával - lép színpadra sok-sok improvizációval, virtuóz hangszeres játékkal és jól ismert melódiákkal.
A 2020-as Jazz Showcase szakmai partnere a Magyar Jazz Szövetség, a Zempléni Fesztivál és az ELTE Jazztanulmányi Kutatócsoport - olvasható a közleményben.

Kép: Dolo Iglesias
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Szavazz a kedvencedre!

Infobox
Public info
  
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 2 év és 128 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
530404.
Lefrissebb bejegyzések
Gyászhír 8 órája 32 perce
Elhunyt Helen Reddy Grammy-díjas ausztrál énekesnő
Koncertajánló
Simply Red koncert Budapest 2020
2020. december 1.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                               

Tárhely szolgáltatónk:  Magyar Hosting Kft.