Legújabb dalával érkezik Heidi Albert

 2021.09.08 17:53  |  livethemoment.hu  |   765
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Különleges produkcióval érkezik Heidi Albert, aki amellett, hogy friss dalában a (női) lét egyik fő kérdését fogalmazza meg, profin vegyíti a legkülönbözőbb műfajokat a jazztől, az R&B-n át egészen az elektronikus hangzásig. A művésznő Latency zenekarban is tevékenykedik, amelyben Bognár Andiként ismerhette meg a nagyközönség.

Heidi Albert egy rendkívül sokszínű, újhullámos zenész: egyedi énekhangja mellett már több mint egy évtizede csellózni tanul, sőt a klasszikus mellett zenéiben feltűnik a különféle afrikai és ázsiai ütőhangszerek fúziójából létrejött, ritka hangzású handpan.

Kötődni vagy önmegvalósítani? – Elmélkedés egy egyetemes kérdésről

„Azt mondják, a legjobb zenék 10 perc alatt születnek: még sosem tapasztaltam ilyet, mígnem második szólódal, a "Lehetetlen" refrénje csak úgy beugrott egyik este főzés közben. Ezt később a felvétel producerével, Somogyvári Danival együtt fejlesztettük tovább, akinek neve a Follow the Flow-val, ByeAlex-szel, vagy épp a The Biebers-szel közös munkáiról lehet ismerős" – osztja meg a szám hátterét Heidi Albert.

A szöveg tulajdonképpen egy önreflexió: „Nem értettem, hogy míg néhány ismerősömnek már gyerekeik vannak, házasok, addig nekem még sosem volt igazán komoly kapcsolatom - ha volt is rá esély, mindig szabotáltam ezt. Úgy gondoltam, ez nem normális, biztos van velem valami baj. Azóta változtak a dolgok, arra törekszem, hogy elmélyítsem az önismeretem. Ezáltal egyre jobban szeretem és becsülöm magam, már nem kell külső megerősítés a férfiaktól."

A tehetséges énekesnő egy film noir-jellegű, neonfényekkel sejtető klippel is készült, sőt táncos oldalát is bemutatja, amely sportot tíz évig versenyszerűen űzött.

A művésznév családi gyökerekig nyúl vissza

A szerző-előadót egyébként Bognár Andreaként, a Latency pop/trap duó egyik tagjaként tűnt fel a a zenei szcénában; zenésztársával, Szakadáti Tamással tavaly a Petőfi Rádió „Saját zenéd" tehetségkutató versenyét is megnyerték. A Heidi Albert művésznevet Andi két nagymamája - Albert Ilona és Boldizsár Hedvig - ihlette, aki kifejtette, hogy: „Egyfelől szerintem könnyebben megkülönböztetnek ezzel a névvel, másrészt könnyebb elhinnem, hogy bárki lehetek, aki csak szeretnék. Kvázi létrehozzam önmagam."

Andi előszeretettel él az alkotói szabadsággal, változatosabbnál változatosabb formában hallhatjuk: feldolgozta már Dés László „Legyen úgy" slágerét, eljátszotta Pápai Joci és Lotfi Begi „Kicsit Őrült" című dalát, sőt még Krúbi „Lejtő"-je is új köntösben hallható előadásában.
Forrás: (Partneroldal)
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Hétvégi programajánló

Klipszavazás

Az oldal által szponzorált klippremier

CORY aka HAPPY GANG
Sokáig voltam távol - hip hop remix 2021.
     
Infobox
Public info
  
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 3 év és 154 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
999222.
Lefrissebb bejegyzések
Klippremier 6 órája 30 perce
Új arcát mutatja meg az énekes-dalszerző, BariLaci
Koncertajánló
Alanis Morissette újra Budapesten
2021. november 3.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                               

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: