Lobó-Szalóky Lázár: „Gyermekkorom óta minden napom a zenéről szól” - interjú

 2019.10.21 11:55  |  G.Zoli  |   972
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Lobó-Szalóky Lázárnak és együttesének a Dirty Slippersnek a mindennapjai meglehetősen besűrűsödtek az elmúlt hetekben, riportok, tv-rádió interjúk és koncertek. Szerencsére Lázár tudott egy szabad órát szakítani rám, és egy kávé előtt egy kellemes hangulatú beszélgetésbe kezdtünk
Első megjegyzésem rögtön az volt, tudom, hogy elégé sűrű a programja, de örülök, hogy tudtunk találkozni.

Lelkesedve válaszolt és mesélt a kérdéseimre.


Honnan a zene szereteted?

Gyermekkorom óta minden napom a zenéről szól. Kb. 2 éves lehettem, amikor Édesapám feltette otthon a Beatles Fehér Albumát és a Dire Straits lemezeket, onnantól pedig nem volt kérdés. Nagypapám harmonikán játszott és több hangszeren is, unokanővérem zongorázott, szaxofonozott, unokatestvéreim pedig egy menő német metal zenekarban, a Pornophon-ban dobol. Így minden oldalról komoly ingerek értek, már egészen kicsiként is.


Miért punk-rock a műfaj és miért pont Green Day a legnagyobb kedvenc?

9 éves koromban a Time of your life videoklipjét láttam a suliból hazaérve és onnantól kezdve minden lemezt beszereztem Tőlük, sőt többször is láttam élőben Őket. Az Ő zenéjük energiája, a trióban való megszólalásuk és fantasztikus dallamviláguk azonnal magával ragadt. Mai napig az egyik kedvenc zenekarom.


Lobó-Szalóky Lázár a magánéletben


Hogy kezdődött a Republic kapcsolat és hogyan éltétek meg Cipő elvesztését?

2009-ben Eleken, egy békés megyei szuper kis városban adtunk koncertet, amelyet a Republic tagjai láttak és elnyerte a tetszésüket. Ezután meghívtak minket rengeteg közös koncertre, ahol sok mindent megtanulhattunk Tőlük. Cipő elvesztését én pont egy Suliturnés koncertünk előtt tudtam meg, ami teljesen letaglózott, hiszen rendkívül tiszteltem és szerettem Őt. A tragédia előtti télen az egyre több interjúnk miatt sokat voltam Budapesten és gyakori vendég voltam a lakásában, hiszen pár utcára laktunk egymástól. Az Ő tiszteletére szólal meg minden koncerten az "Ahol Te vagy" című dalunk.


Milyen a kapcsolat a zenekar tagjaival?

Rengeteg tagcserén ment keresztül a zenekarunk, aminek pofon egyszerű az oka. Aki ezt nem tudja 200 százalékkal csinálni emberileg és zeneileg egyaránt, arra nem vagyok kiváncsi, nem vagyunk kíváncsiak. Nagyon vicces egyébként, hogy azok az emberek, akik kihullottak mellőlünk, próbálnak fikázni minket a hátunk mögött és valótlanságokat kreálnak, de ezt betudjuk annak, hogy itthon "állampolgári kötelesség" a fikázás, a másikkal való gáncsoskodás. Jókat mosolygunk rajta Szilárddal és Attilával. Mi hárman nagyon egymásra találtunk egyébként, egy őrült, vidám trió lettünk és nagyon élvezzük a turnézást, az utazásokat és minden pillanatot, amit közösen élünk át.


Lobó-Szalóky Lázár a zenekarában


És milyen a kapcsolat a rajongóitokkal?

A kezdetek óta nagyon fontosak nekünk, éppen ezért a koncertek után, vagy ha az utcán megismernek minket, örömmel állunk meg beszélgetni, hiszen ezt az egészen Nekik és Értük csináljuk. Nem tudnám elképzelni azt, hogy ne viselkedjünk ennyire közvetlenül Velük, ez így a jó szerintem. Nem kedvelem azokat az előadókat, akik annyira elájulnak maguktól, hogy nem méltatják válaszra azokat, akik írnak Nekik.


Szerinted hol a helyetek a magyar zenei piacon.

Nem hiszem, hogy én vagyok a releváns ember arra, hogy erre válaszoljak, hiszen ezt a közönségtől érdemes megkérdezni. Mindenesetre a számok nem hazudnak: évente 80-90 koncertet adunk a Kárpát-medencében, folyamatosan interjúkat adhatunk a médiában, szuper műsorokban szerepelhetünk. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki segíti, támogatja a munkánk, helyet biztosít a műsorokban, rádiókban, újságokban, online portálokon, követi a pályafutásunkat, eljön a koncertekre, vagy ha csak ír egy kedves üzenetet.


A Dirty Slippers: Szilárd Vanyó, Lobó-Szalóky Lázár és Nagy Attila


Az emberek többsége a nagy videó megosztó oldalt „fogyasztja” és ott persze nagy szerepe van nézettségnek, ti ehhez, hogy viszonyultok?

Abszolút nem releváns. Nyilván nem árulok el titkot, ha azt mondom, a számok nem mindig a valóságot tükrözik. Láttam olyan előadót, akinek milliós nézettségei vannak és vidéken 10 ember se várta a színpad előtt és olyat is, akinek pár ezres, mégis kitartó, számottevő és szuper közönsége volt. Szerintem a koncertek, a lemezeladások sokkal reálisabb dolgok. Én például hihetetlen büszke vagyok arra, hogy minden koncertünk után vesznek tőlünk lemezeket. Szerintem ez hatalmas dolog, hiszen már a legtöbb háztartásban nincs Hi-Fi vagy autóban cd lejátszó, így nem feltétlen meghallgatni veszik meg az emberek, hanem emléknek, ez pedig nagyon megtisztelő.


Miért külföldi producerrel dolgozol?

Sokan azt gondolják, hogy ez menőzés vagy vagányság a részünkről. Nekik szeretném jelezni, hogy szó sincs ilyesmiről. 19 évesen belekóstolhattam az amerikai lemezfelvételünk alkalmával a külföldi munkafolyamatokba és morálba, majd közelről láthattam, hogy olyan nemzetközileg is elismert zenekarok, mint a Paul McCartney által is gyakran méltatott, ír The Coronas, a Guns N Roses által felfedezett The Last Vegas vagy épp Románia vezető pop-rock zenekara a VAMA, hogyan dolgoznak. Szerintem minden anyaghoz, lemezhez meg kell találni azt a producert, aki abban a műfajban, zenei világban a legjobb. Számomra ez egy belső igény volt és egy gyermekkori álom beteljesülése. George Shilling már 10 éve van mellettünk és minden rezdülésemet és érzésemet ismeri, így tudja, mit szeretnék egy dalból kihozni. A Tim Palmerrel közös Nyitva című dal, pedig azt hiszem, nem szorul kommentálásra sem. Ez a dal egy energia bomba, egy fontos üzenettel, Ő pedig olyan monumentális hangzást alkotott hozzá, amely tökéletesen passzol a dalszöveg mondanivalójához.


Tim Palmer


Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Számtalan tervünk van, most lesz egy remek 4 állomásos, partiami-erdélyi turnénk a Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából, így a Dirty Slippers új lemezét és a szóló dalokat egyaránt el tudjuk vinni, ami számomra roppant fontos, hiszen anyai ágon a nagymamám Erdélyből származik. Utána két videoklipet forgatunk majd: egyet a Dirty Slippers Vedd el az eszem című dalára, egyet pedig a Nyitva című, már említett szóló dalomhoz.
Végül mosolyogva kérdeztem, ha a Green Day lépne fel a szigeten és előzenekarként benneteket kérnének fel?

A Szigeten nem szoktak élőzenekarok fellépni nagy zenekarok előtt, hiszen világsztárok játszanak már a délutáni, kora esti sávokban is, de ha valamilyen csoda folytán így lenne, akkor csak azt kérdezném: hol kell aláírni? - nevetve válaszolt


G. Zoli: Nagyon köszönöm hogy tudtunk találkozni és beszélgetni.
Lázár: Én is köszönöm a szuper interjút :)


A találkozásunk megelőzően egy koncertjükön vettem részt, amit egy esemény keretében rendeztek az Újpesti rendezvény téren. Az esemény apropóját a rendszerváltás évfordulója adta.
A koncert délutáni kezdése, nagyban hozzájárult, hogy a téren kisebb létszámú, korosztályban megosztott közönség volt. A srácok hozták a tőlük megszokott bulizós hangulatot és egy remek koncertet adtak.
A koncert után, bepillantottam mikor a zenekar tagjai a színpadról bepakoltak a turné buszba. Itt tudtam, meg hogy ők az a zenekar, ahol még a gitár toknak is tokja van. Gondosan be bugyolálva pakolták el a hangszereiket.
Remélem hogy számtalanszor fogják így elpakolni a hangszereiket, egy-egy nagykoncert végén

Kép, szöveg és kérdések: G. Zoli © 2019 (livethemoment.hu)

facebook.com/dirtyslippers
youtube.com/dirtyslippers


Az oldalon található képek szerzői jogvédelem alá esnekA koncert további képeiKépgaléria (12 . kép)

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Hamarosan
2020. október 1.

Infobox
Public info
  
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 2 év és 126 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
527903.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2 napja 8 órája
Jägermeister Brass Band: újdonság a magyar zenei palettán!
Koncertajánló
Simply Red koncert Budapest 2020
2020. december 1.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                               

Tárhely szolgáltatónk:  Magyar Hosting Kft.