Századik Nemzetközi Lemez- és CD Börze Óbudán

 2020.08.30 21:07  |  MTI  |   4127
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Századik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Lemez- és CD Börzét. Szeptember 19-én az Óbudai Kulturális Központban számos programmal, zenével, dedikálással várják az érdeklődőket; a Börze Awardot Várkonyi Mátyás veheti át.

A Nemzetközi Lemez- és CD Börzén rendszeresen ezernél is több gyűjtő, érdeklődő, kereskedő vesz részt. Az 1996 óta zajló találkozókon (a helyszín sokáig az egykori Petőfi Csarnok volt) vinyl lemezek, CD-k, videók, egyéb hang- és képhordozók, régi zenei újságok, telefonkártyák és bélyeg szerepelnek a kínálatban. A rendezvényt külföldön is jegyzik, szerepel a nemzetközi lemezbörze-naptárban.

A Börze Awardot 2002 óta adják át olyan énekesek, együttesek, médiaszemélyiségek részére, akik jelentős mértékben vesznek részt a zenei- és egyéb kulturális értékek felkutatásában hazai, valamint nemzetközi vonalon, mindent megtesznek azok ápolása, megőrzése érdekében a jelen és a jövő számára - közölte Csabai Mátyás, az esemény szervezője, a Lemezbörze,...plusz tulajdonos-főszerkesztője az MTI-vel.
A kuratórium döntése alapján idén a díjat a 70. születésnapját a napokban ünneplő Várkonyi Mátyás Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, szövegíró, a Zé-Gé és a Generál együttes alapítója és vezetője veheti át. Nevéhez fűződik a Rock Színház létrehozása, ő írta az első magyar rockoperát, a Sztárcsinálókat.

Eddig húsz alkalommal adták át a Börze Awardot, 2003-tól a díjat megkapta Szikora Róbert, az Omega, a Karthago, a Bikini, Elvis Presley (posztumusz), Bobby Solo, Horváth Charlie, Komjáthy György, a Scorpions, a Tankcsapda, Benkó Sándor, Balázs Fecó, Kalapács József, az Edda, Csongrádi Kata és S. Nagy István, Ganxsta Zolee, Laux József (posztumusz), B. Tóth László, Jenei Szilveszter és Somló Tamás (posztumusz).
Mint írták, a jubileumi börzére a hazai zenészek legszélesebb körét hívták meg egy ünnepi koccintásra, dedikálni fog Billy Holmes angol zeneszerző-énekes. Az alkalomra készül egy dal, amelyet be is mutatnak. A Magyar Posta szeptember 19-én kihelyezett postahivatalt üzemeltet az Óbudai Kulturális Központban és alkalmi emlékbélyegzőt használ.

A rendezvény mind a látogatók, mind a gyűjtők-eladók részére ingyenes.
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Hétvégi programajánló

Klipszavazás

Az oldal által szponzorált klippremier

CORY aka HAPPY GANG
Sokáig voltam távol - hip hop remix 2021.
     
Infobox
Public info
  
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 3 év és 155 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
999237.
Lefrissebb bejegyzések
Klippremier 6 órája 56 perce
Új arcát mutatja meg az énekes-dalszerző, BariLaci
Koncertajánló
Alanis Morissette újra Budapesten
2021. november 3.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                               

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: