Szórakoztató, utcai performansszal világít rá egy központi társadalmi problémára az OliverFromEarth és a Tha Shudras

 2021.12.02 19:14  |  livethemoment.hu  |   203
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0„A humor ideális táptalajt biztosíthat arra, hogy fontos kérdések kerüljenek rivaldafénybe" – vallja a szokatlan ötleteiről és elgondolkodtató dalszövegeiről ismert OliverFromEarth. Az akusztikus-pop formáció ezúttal a népszerű underground együttessel, a Tha Shudras-szal kiegészülve mutat görbe tükröt: a pörgős, rádióbarát „instahun" elsősorban a közösségi média árnyoldalaira hívja fel a figyelmet.

„A közösségi média megjelenésével egyrészről teljesen hétköznapivá vált, hogy az ember valóságshow-t csinál az életéből, határok nélkül áldozza be saját és környezete privát szféráját, másrészről, hogy a visszajelzésért képes abszolút figyelmen kívül hagyni, hogy milyen hatással van a környezetére, és az abban élőkre"– meséli Patocska Olivér, aki Barabás Dáviddal közösen alkotja az OliverFromEarth izgalmas duóját. – „Mivel a Tha Shudras frontemberével, Tibivel, művésznevén „FMaN"-nel jó barátok vagyunk és mindig is szerettünk volna együtt dolgozni, úgy ítéltük meg, ez az a téma, amit mindkettőnk szívesen továbbvinne egy zenei kollaborációban."

Az ütős, őszinte rapbetétekből és fülbemászó refrénből építkező track ügyesen kiaknázza az iróniában rejlő lehetőségeket, és ez még nem minden! Dávid pedig egy „utcai kísérletnek" is alávetette magát:

„Az „instahun" videóklipje továbbfűzi a szám mondanivalóját, ugyanis Dávid arra vállalkozott, hogy egy teljes napig eljátssza, milyen „kifelé" élni. Olyan kihívásokat teljesített, amihez szükség volt rá, hogy bevonjon civileket, mint például leszólított embereket az utcán, pizzás dobozt tartott egy rászoruló felé, míg ezt megörökítette a telefonján. A végére teljesen kimerült mentálisan" – fejtette ki Olivér.

A közösségi médiából előny is kovácsolható

Az OliverFromEarth csapata, hozzáteszi: „Szeretnénk felnyitni az emberek szemét: a social media platformok jótékonyak is lehetnek, ha ezt a jó szándék, a közösségépítés vezérli, ellenben az öncélúsággal, rombolással."

Olivérék ezt hamarosan meg is szeretnék mutatni, hiszen szívügyük a társadalmi felelősségvállalás, az utóbbi években rendszeresen szerveznek adománygyűjtő körutat és továbbra is készülnek egy karitatív akcióval, amely során saját felületeiket is tervezik mozgósítani. Olivéréket emellett december 4-én a Mikulásgyár Somló Tamás Színpadán is láthatjuk 16:00 órakor.
Forrás: (Partneroldal)
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 4 év és 79 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1319154.
Lefrissebb bejegyzések
Klippremier 3 napja 2 órája
Wolf Kati életében az anyaság és a karrier jól megfér egymás mellett
Koncertajánló
A The Cure ismét Budapesten ad koncertet
2022. október 26.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: