Ünnepi hangolódás – Beszélgetés Lobó Szalóky Lázárral

2019.12.10 12:53  |  livethemoment.huLobó Szalóky Lázárral való utolsó találkozásom óta eltelt idő alatt, sem Ő, sem a Dirty Slippers nem tétlenkedett. Túl vannak egy sikeres partiumi-erdélyi turnén és számtalan tv és rádió stúdiójában szerepeltek. Lázárral való újbóli találkozás alkalmával, erről az időszakról és a közelgő Ünnepek előtti készülődésről kérdeztem.

Felléptetek Nagyváradon, Aradon, Kolozsváron, Csíkszentdomokoson. Melyik városba lennétek sűrűn visszatérő vendégek?

Szerencsére nem csak lennénk, hanem 2013 óta vagyunk is. Az általad említett városokban szinte évente fellépünk, Aradon és Nagyváradon idén kétszer is koncerteztünk, legnagyobb boldogságunkra sikerrel. Mind Partiumba, mind Erdélybe visszatérő vendégek vagyunk, haza járunk Hozzájuk és már tervben egy 10 állomásos turné jövő évre is.


A Dirty Slippers Nagyváradi fellépése


Az Erdélyi emberek, hogy viszonyulnak a Dirty Slippershez és Lobó Szalóky Lázárhoz?

Családtagként. A drága, idén 95 éves Nagymamám csíkszentdomokosi születésű, ezért nekem Erdély is az otthonom, ahogyan ezt oly sok interjúban hangoztatom is. Szerintem nincs még egy olyan magyar zenekar, amely ennyire "kárpát-medencei" lenne, mint mi. Ennek köszönhetően mindenhol picit sajátjukként kezelnek és fogadnak minket, amiért nagyon hálásak vagyunk.


A Nyitva című dallal (mely az oldal hivatalos dala is), debütáltatok Erdélyben, milyen volt a fogadtatása? Volt különbség a többi dallal szemben?

A Nyitva dal nem csak Erdélyben, de mindenhol új szintre léptette a zenekart, s nagyon kéri és várja, a közönség bárhol játszunk. Ez egy rendkívül őszinte dal és leveleket kaptunk miatta Angliából, sőt még Olaszországban élő magyaroktól is, hogy napindítóként hallgatják, mert erőt ad Nekik. Ez az első dalunk, amelyen a Bon Jovi, a U2 és a Goo Goo Dolls producerével, Tim Palmerrel készítettünk, ez pedig érződik is a végeredményen.


A Dirty Slippers vendégségben a Kolozsvári Paprika rádióban


Gondolom volt sztori bőven az Erdélyi turnén, egy rövidet, ha megosztanál az olvasókkal, nagyon örülnének:

Számomra a partiumi-erdélyi turné egy gerincsérves problémával indult, így hálát adok Istennek, hogy végig tudtam csinálni a koncerteket. Pont indulás előtt lettem rosszul, a vonatról leszállva már nagy fájdalmaim voltak, de csak legyintettem rá, majd amikor indulás előtt megjöttek a fiúk, Édesanyám már injekciókat adott a derekamba. Az adrenalin pedig legjobb gyógyszer, így a koncertek előtt és után hiába voltak komoly panaszaim, a színpadon semmit nem éreztem. Vicces volt nagyon, derékmelegítővel, két pulóverrel utazni, kb. úgy nézhettem ki, mint egy hóember (nevet), de megcsináltuk. A fiúk pedig mindenben segítettek, ez is még jobban összekovácsolt minket.


Többek között vendégek voltatok a Duna Tv Család-barát műsorában. Ez a vendégeskedés hozott az együttesnek új rajongókat?

Természetesen, minden adás után írnak új emberek.


Az együttes a Duna Tv Család-barát című műsorában


Az év utolsó napjaira milyen tervetek van?

A Dirty Slippers egy örökké nyüzsgő zenekar, annak ellenére, hogy egész évben együtt vagyunk, hiszen a turnék miatt többet látjuk egymást, mint a szeretteinket. Nem lesz ez másképp decemberben sem, holnap már stúdiózunk, pár hét múlva klipet forgatunk, a két ünnep között elkezdünk dolgozni a zenekar legújabb nagylemezén.


Számodra, mint magánember mit jelent a Karácsony?

Rengeteget. Gyermekkorom óta lázasan készülök az Ünnepekre, már a hónap elejétől elkap a hangulat. Számomra nagyon sokat jelent a családom, s ilyenkor végre van igazán értékes időnk együtt lenni, beszélgetni, elmélyülni az elmúlt év történéseiben.


Na és zenészként?

Zenészként pár hete került a rádiókba, az Ajándék című, Bodrogközy Ritával közösen írt karácsonyi dalunk. Ez a mi meglepetésünk Nektek :)


Lobó Szalóky Lázár és Bodrogközy Rita közös dala: AjándékHol tervezed tölteni a Karácsonyt?

Természetesen a családommal és a szeretteimmel, otthon.


...és az újévet?

Megmondom, őszintén én nem szeretem a Szilvesztert. Napjainkra olyan elcsépelt és kötelező jellegű az egész. Az elmúlt években mindig családdal voltam és van egy bevett szokásom, amivel készülök az új esztendőre, akár ez már babonának is nevezhető. Idén egy kedves barátom meghívására valószínűleg Horvátországba megyünk, de ez még nem biztos.


A jövő és első tervei melyek lennének?

Januárban indul Békéscsabán a turnénk, de közben be kell fejeznem a szóló lemezem is, amely idén végleges állapotába kerül, már ami a stúdió munkálatokat illeti. Ráadásul két videóklip forgatása is következik, utána pedig a DS negyedik lemeze. Nagyon sok munka és feladat vár ránk, szeretnénk a jövő nyári turnéra sok-sok új dallal fűszerezni a koncertműsort.


Üzensz valamit az Live The Moment olvasóinak?

A zenekar és a magam nevében Áldott Ünnepeket és nagyon boldog, sikeres és egészségben gazdag Új Évet kívánok Nektek!Az interjút készítette: G. Zoli © 2019 (livethemoment.hu)

facebook.com/dirtyslippers
youtube.com/dirtyslippers
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége
A zene otthon is veled van!
Maradj otthon!
FankaDeli - Csak együtt megy!
     


A klipszavazás nyertes klipje
Talány Akusztik - A Manó
     
facebook.com/talanyakusztik
youtube.com/talanyakusztik

Infobox
Public info
  
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 1 év és 318 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
347080.
Lefrissebb bejegyzések
Klippremier 12 perce
Salanus feat. Czinke Máté - Lehetnék klippremier
Koncertajánló
Simply Red koncert Budapest 2020
2020. november 23.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                               

Tárhely szolgáltatónk:  Magyar Hosting Kft.