Nem akármilyen klippel jelentkezett az Újhold zenekar

 2021.04.14 22:17  |  livethemoment.hu  |   1467
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Igazán nem lehet azt mondani, hogy az Újhold zenekar tétlenkedne az idei évben. Ebben az évben ugyanis már a harmadik videóklipjükkel jelentkeznek. Előző napfényes, vidámabb hangvételű klipjük után azonban most sötétebb vizekre eveztek.

Promóciós és marketing szempontból mondhatnánk azt, hogy nem túl szerencsés ilyen sűrűn új klippel vagy bármilyen anyaggal jelentkezni, hiszen hagyni kell a dolgokat kifutni a maguk útján. Azért alakultak így a sűrű klipforgatások, mert mind a Költészet Napjára, mind pedig a Magyar Holokauszt Áldozatainak Emléknapjára szeretett volna az együttes klipet készíteni. A két dátum pedig, ugye, nagyon közel van egymáshoz (ápr.11. és ápr.16.).
Vers megzenésítő csapatról lévén szó, az sem mellékes, hogy idén van a Pilinszky János centenárium, hiszen 100 éve született a költő és pont 40 éve halt meg. Tehát ezzel a megzenésítéssel egyúttal a költő előtt is tiszteleg a zenekar.

A klip és a zene Pilinszky János: Egy KZ-láger falára című versére készült. A klipet A Cipők a Duna-parton budapest holokauszt-emlékműnél forgatták le. Külön érdekesség, hogy a klip készítője (Dabi István M.) annak idején mint Pauer Gyula Kossuth-díjas szobrászművész tanítványa maga is aktívan részt vett az emlékmű megalkotásában.

Természetesen a zenekarnak a legfőbb célja ezzel a klippel az volt, hogy emlékezzünk az áldozatokra, és hogy ez a barbárság soha többé ne történhessen meg. A csapat vezetője, Krasznahorkai László zenekarvezető a zenélés mellett középiskolai tanár, aki rendkívül fontosnak tartja ebbéli minőségéből kifolyólag is, hogy a fiatalabb nemzedékek megismerjék múltunk történelmének sötétebb fejezeteit is, mert emlékezni kötelesség!
A klipben Krasznahorkai mellett a zenekar tagjai (Takács Márton – dob, Hellenpárt György – billentyűk) láthatók.


TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 4 év és 42 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1269080.
Kövess minket Facebookon is!


Lefrissebb bejegyzések
Klippremier 3 órája 30 perce
A képmutató, újhullámos rappereknek üzent Curtis
Koncertajánló
A The Cure ismét Budapesten ad koncertet
2022. október 26.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: