Bemutatkozik a Caroline Street

 2020.07.05 19:26  |  livethemoment.hu  |   1721
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Értékmentő kultúrmisszó, minőségi pop-rock köntösbe bújtatva

Az elmúlt hetekben a hazai médiában egyre több helyen találkozni, a Kovács Zsolt (ének, gitár) vezette Caroline Street zenekar nevével. A több dunántúli zenekarban kipróbált tagok, 2016-ban határozták el, hogy a zalaegerszegi kortárs költő, Lukács Sándor dalait színpadra viszik. A kezdeti lokális népszerűség után, úgy néz ki, most már az országos népszerűség a banda célja. Számos rádióinterjú és a Balatoni Nyár fellépés után csíptük el Őket egy interjúra.

Viszonylag új név vagytok a hazai zenei életben, hiszen az elmúlt hetekben kerültetek reflektorfénybe. Online interjúk, Balatoni Nyár szereplés stb. Melyek a 2020-as év prioritásai számotokra? Milyen tervekkel készültök az idei nyárra?

A 2020-as év elsődleges prioritása, hogy felkerüljünk a zenei térképre. Készültek minőségi stúdiófelvételek és videoklip, amivel bemutatkozhatunk. Szeretnénk ha minél többen ismernék meg és jegyeznék meg a Caroline Street nevet. Még jobb ha dalokat is tudnak kapcsolni hozzá. 2020 számunkra a befektetés és a munka éve. További klipforgatások és stúdiómunkák várnak ránk.


A karantén időszak alatt rengeteg magyar zenész bedobta a törölközőt. Ti, hogyan vészeltétek át az időszakot? Sok koncertet kellett átszerveznetek?

Volt több nagyon fontos koncertünk, fontos helyszíneken amiket el kellett engednünk, ezeknek sajnos csak egy része lesz átszervezhető. Mi nem dobtuk be a törölközőt. Aktív munkával teltek az előző hónapok. Újra hangszereljük a dalok egy részét, amelyeket októbertől stúdióban rögzítünk. 2 klipet tervezünk és egy közös projektet valakivel, akinek a nevét még nem árulhatom el.


Olvastam Rólatok, hogy a zenekarnak egészen egyedi hitvallása van. Honnan jött az ötlet, hogy több zenekarban kipróbált zenészek egy ilyen misszió mellé álljanak?

Az ötlet az enyém. Számomra felejthetetlen diákkori élmény ezzel a munkássággal való első találkozás. Bár több korábbi zenekar is játszott már egy-egy dalt ebből a repertoárból, a Caroline Street zenekar szinte kizárólag Lukács Sándor szerzeményeit dolgozza fel. Bevallottan más tollával ékeskedünk, büszkén és a szerző teljes támogatásával. Ezek a dalok, ezek a szövegek igazán különlegesek értékesek és megérdemlik, hogy eljussanak a ma hallgatóságához. A mi feladatunk mindezt hitelesen közvetíteni tovább öregbíteni a tehetséges szerző hírnevét.. Hangulatukat, varázsukat megőrizve de kicsit leporolva, újra hangszerelve játsszuk őket el. A zenekar többi tagja szerencsére hozzám hasonlóan szerelmese lett a régi daloknak, ugyanazt érezték meg benne, amit én gimnazistaként 30 évvel ezelőtt. A tv szereplés kapcsán rengeteg visszajelzés érkezett hozzánk. Nagyon nagy élmény, hogy mennyi embernek tetszik, amit csinálunk.


A Balatoni Nyárban mutattátok be legújabb dalotokat. Ez a dal picit modernebb, az eddigi dalaitoktól eltérő hangszereléssel készült. MI az oka ennek? Terveztek hozzá új videoklipet is?

A 7 fős zenekarra írt klasszikus pop rock megszólalás mellett szerettünk volna a Vigyázz Rám című dalnak egy rádióbarát verziót készíteni. Ezt a dalt Lukács Sanyi Takács Eszterrel adta elő a 2000-es évek elején a Tea Culpa nevű duóban. Hangszeres zenészekként ismeretlen volt nekünk ez a mai rádiós világ, ezért hangszerelésben Bubenyák Zoltán segítségét vettük igénybe. Kiváló munkát végzett, nagyon megszerettük ezt a változatot is. Igen, készül a klip, a napokban véglegesítettük a forgatókönyvet. Veszprémi színészek Pap Lívia és Szelle Dávid segítenek a felkészülésben és Máté Gábor a film rendezésében. Az előző sikeres együttműködés után az operatőr, vágó és utómunkákat a Vintage '69 Multimedia Studioval készítjük. A neveket azért fontos megemlíteni, mert időközben mindannyian lelkes rajongói lettek ezeknek a daloknak. Mint vírus terjed a szerelem, mondhatnánk, bár ez elég morbid hasonlat ezekben az időkben.


A Caroline Street hamarosan új kisfilmmel örvendezteti meg a közönséget, legutóbbi videoklipjük pedig itt látható:
Zenekar facebook oldala: facebook.com/carolinestreetbp,
Youtube csatornája: youtube.com/carolinestreet kövessétek és csatlakozzatok!

Cikk és interkú:
Lobó-Szalóky Lázár
You and Media Management - Koncert - és sajtókampány iroda
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 362 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1827335.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: