Bemutatkozik a Lazerpunk

 2020.09.09 19:18  |  livethemoment.hu  |   1241
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0A most következő cikk tartalmában (videó) zavaró képek és hanghatások lehetnek

Lazerpunk 2014 óta kísérletezik elektronikus zenével, de csak a 2018-as Death & Glory c. nagylemeze volt az amely nemzetközi szinten is komolyabb ismertséget hozott a magyar producer számára. Kezdetekben a 80-as évek nosztalgikus hangulatához visszanyúló synthwave és retrowave stílusból merített, mostanra azonban zenéje lényegesen kiforrottabb és sokkal inkább electro és cyberpunk irányba mutat.

Dürer Kert 2019


Lazerpunk 2019-ben indult el első Európa turnéjára, amit rögtön követett egy amerikai turné is, majd még abban az évben kétszer visszatért Amerikába, harmadik alkalommal egy teljes két hónapos turnéra, így összesen 48 amerikai és számos európai fellépéssel zárta 2019-et. Lazerpunk olyan nevekkel lépett már színpadra mint Perturbator, Carpenter Brut, Danger, továbbá a 2018-ban a Sziget Fesztiválon is tiszteletét tette az A38 színpadán. Az évek alatt számos jelentős nemzetközi producerrel is kollaborált már, úgy mint Scandroid, Aesthetic Perfection, Daniel Deluxe, Tokyo Rose, Max Brhon és a szintén magyar Quixotic.


A közelmúltban Lazerpunk és Quixotic közös száma, a "Speedracer" bekerült az új Wolfenstein: Young Blood című PC játék soundtrackjébe,továbbá Lazerpunk szerezte a számos díjat elnyerő Sparkblade c. animációs rövidfilm zenéjét is.Lazerpunk legújabb kislemeze 2020 Június 19-én jelent meg “Covenant” címmel. A lemez különlegessége, hogy a 2020-as koronavírus-járvány tetőzése ideje alatt íródott, amit a számok témája is mutat. Ami azonban igazán lényeges a lemezt illetően, hogy a magyar producer az EP teljes bevételét a Gyermekszív Alapítvány javára ajánlotta fel. A félmillió forintos összeg Szeptember 4-én került átadásra, amiből az alapítvány egy speciális nagyítószemüvegre fog beruházni, amely segítségével a sebészek sokkal precízebb munkát végezhetnek majd az apró gyermekszívek műtésekor.

Covenant Spotifyon: sptfy.com

Megjelent Lazerpunk első videoklipje “Covenant” címmel, amit még márciusban, a kísértetiesen üres, karantén alá vont Budapest utcáin forgattak. A videoklip az azonos című albumhoz készült, amely még Júniusban jelent meg, és amelynek teljes bevételét - félmillió forintot - a Gyermekszív Alapítványnak ajánlott fel a budapesti producer.


Lazerpunk facebook oldala: facebook.com/Lazerpunk,
Youtube csatornája: youtube.com/Lazerpunk,
Instagram oldala: instagram.com/lazerpunk
kövessétek és csatlakozzatok!


TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905078.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: