Bemutatkozik a Negyvenkettő zenekar

 2021.05.11 15:13  |  livethemoment.hu  |   856
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Nagy Balázs Krisztián az ezredforduló környékén lépett először színpadra első saját zenekarával és szerzeményeivel. Aztán – ahogy az lenni szokott – az évek során a tagok és a dalok változtak, ő közben megfordult gitárosként különböző stílusú zenekarokban (Trafik – alter, Cabaret Medrano – world music, Indigó Utca – pop) vagy dolgozott zeneipari háttérmunkásként. Legutóbb a Malacka és a Tahó jubileumi albumán énekelt együtt Lócival (Lóci Játszik) egy dalt. Most visszatért saját projektjével, a Negyvenkettővel, hogy kiadja az évek során összegyűlt legjobb dalait.

A rádióban


Kérdésemre, hogy honnan ez a név (Negyvenkettő ), Balázs így válaszót:

A zenekar egyik ősfelállásával koncerteztünk a PUF előtt, és kiderült, hogy az akkori nevünket bitorolja egy másik zenekar, azért gyorsan ki kellett találni valamit, hogy már azt mondjuk be kezdéskor. Egyik ott lévő barátom javasolta a Negyvenkettő nevet, amit akkor még nem is értettem, mivel nem olvastam Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvét, de a rövid összefoglaló alapján már akkor tetszett. Azóta persze már nagy rajongója vagyok.” – mondta Nagy Balázs Krisztián a névadásról.


A studióbanAz együttes legújabb kislemeze - Félkész dal

2021. május 11-én jelent meg a Negyvenkettő zenekar új kislemeze Félkész dal címmel. A megszokott, vidám alteres szöveg ezúttal reggae-s lüktetéssel szólal meg, amit egy ütős hegedűszóló tesz még különlegesebbé. A dalt György Andi énekli, aki most először kapott önálló szerepet Nagy Balázs Krisztián énekes-dalszerző mellett; viszont ez a dal kifejezetten neki készült, így ebben övé a főszerep.

Az új kislemez borító képe


„Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer egy beszélgetés során azt mondtam a Balázsnak, hogy én »szeretem a félkész dolgokat«, mire ő félbeszakított, hogy ez egy jó szöveg, amiből számot kell írnunk. Később ehhez jöttek még ötletek, és amikor összegyűlt egy dalnyi anyag, összeraktuk és felvettük, így lett a félkészből egész.” – mondta György Andi a szám születéséről.
Negyvenkettő zenekar a honlapja: negyvenketto.nbk.hu,
Facebook fiókja: facebook.com/negyven2
Youtube csatornája: youtube.com/Negyvenkettő
kövessétek és csatlakozzatok!
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905134.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: