Bittner Dániel: „egyszerűen beszippantott a zenélés” – interjú a zenésszel

 2019.12.19 20:20  |  G.Zoli  |   1714
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Az oldalunkon korábban bemutattuk a BittnerSweet együttes debütáló klipjét. A klip egyre nagyobb sikerének láttán, az együttes frontemberét Bittner Dániel dalszerző-énekest kicsit kifaggattam. Ő nem lehet ismeretlen, hisz sokoldalúsága révén láthatjuk színházban, jótékonykodásban és természetesen az egyre több koncertjeiken énekelve a saját dalait.


Mi vezetett rá, hogy 12 éves korodban elkezdj a zenével foglalkozni?

Kiskoromtól kezdve mindenféle zenét hallgattam, egyszerűen beszippantott a zenélés. Amikor 12 éves koromban kaptam egy gitárt és hozzá a Muszty-Dobai féle dalgyűjteményt, tele a dalok akkordjaival, akkor elkezdtem pötyögni, és az onnan tanult egyszerűbb akkordokból egyszer csak saját dalok kezdtek születni.


Mi volt az első hangszered?

Az első hangszerem egy szintetizátor volt, azon is sokat játszogattam és komponáltam is zenéket, de ezek még nem szöveges, énekelt dalok voltak. A végső lökést egyértelműen a gitár adta meg. Azóta is, minden dalom akusztikus gitáron születik.
Első zenei fellépésed?

Már nem igazán emlékszem, de szerintem valami általános iskolai rendezvény volt. Sok ilyenen részt vettem és mindig nagyon izgultam előttük.


Szerepeltél a Vörösmarty színházban Pál utcai fiúk egyikeként? Pontosan ki voltál? Hogy kerültél kapcsolatba a színházzal?

Még most is játsszuk az előadást, amiben Weiszt alakítom, már több mint két éve. 10 éves korom körül megtetszettek a musicalek, és próbáltam énekelni ilyen dalokat, aztán azt vettem észre, hogy tetszik az embereknek. Az éneklés mellett később bejött a szavalás is, Vörösmarty Mihály “A vén cigány” című versével indultam egy iskolai versenyen, amivel végül a fővárosi 1.helyezésig jutottam. Azt hiszem, hogy szorongós, 13 éves kisfiúként nagyon tetszett, hogy ki tudom magamat fejezni dalokon és verseken keresztül és furcsa módon élveztem, hogy figyelnek rám.


Dani színházi előadása közben (Pál utcai fiúk)


Színész vagy zenész vagy?

Szerintem úgy igazán még egyik sem. Fiatal vagyok még ahhoz, hogy ilyeneket kijelentsek magamról. De mind a kettővel szeretnék tovább foglalkozni és remélem, hogy ezek kiegészítik majd egymást az életemben.


2015-ben a Ki Mit Tube online verseny döntőse voltál. Kudarcként vagy sikerként fogtad fel a versenyben való részvételt?

Hát kudarcként semmiképpen sem. Nagyon szép helyezést értem el és sokan megnézték a videóimat. Amit inkább bánok, hogy ezután következett egy két éves szünet és nem éltem igazán azzal a lehetőséggel, hogy az a verseny azért kapott egy figyelmet, és akkor és ott sok emberhez eljutottak a dalaim.


Mit jelent neked a zenélés?

Egy magasabb formáját az érzéseink közvetítésének.


A dalszövegek írásakor mi vagy ki inspirál?

Mindig az aktuális gondolataim és érzéseim. Persze vannak dalok, amik konkrét emberekről, lányokról szólnak, de van olyan dalom is, ami összességében egy élethelyzetről vagy életérzésről.


Dalaid „többnyire az esendőségről szólnak”, te magad hogy állsz ehhez? Mennyire vagy esendő?

Szerintem minden ember esendő, így én is. De ez nem baj, nem kell szégyellni, talán pont ez az, amitől emberek vagyunk.


Határozott ember vagy?

Ha valamit nagyon szeretnék, akkor igen. De azért a legtöbb helyzetben nem eléggé.


Ha van, kitűzött célod azt mindenképp eléred?

Nem mindig, de legalább tudok róla egy jó dalt írni.


Mikor megalakítottátok az együttest, milyen célt tűztetek ki magatok elé?

Hogy sok jó dalunk szülessen, és ezek sok emberhez eljussanak. De nem erről álmodik mindenki, aki ezzel foglalkozik?


Dani zenekara a BittnerSweet


Szerinted milyen úton haladtok?

2019-ben mutatkoztunk be a közönségnek. Játszotta a dalainkat több rádió, például a Klubrádió, vagy a Petőfi is. Volt pár koncertünk, játszottunk a Kaukázus előtt a Dürer nagyszínpadon. Volt olyan koncertünk is, ahova minket a youtube-on felfedező “rajongók” is lejöttek. Nagyon jó érzés volt. A klipjeinket nagyon sokan megnézték, a Bármerrét majdnem 200 ezren. Nemrég egy zeneipari workshopon (Hangfoglaló) is elemezték. Szerintem ez kezdetnek nem rossz, jönnek az új dalok és haladunk tovább.


Milyen a viszonyod a zenekar többi tagjaival?

Egyre jobb. Most volt például nálunk évzáró lecsózás és ivászat, ami elég jól sikerült. De egyébként is nagyon felnézek rájuk, mert nagyon jó zenészek és csak hálával tartozom nekik, amiért segítenek, hogy a dalaim a legjobb formában kerülhessenek a közönség elé.


A jövő évi terveitek?

Szeretnénk megjelentetni egy kislemezt, ezen már gőzerővel dolgozunk a stúdióban és szeretnénk minél többet koncertezni, eljutni az emberekhez. Ha minden igaz, jövőre a hiperkarma előtt is bemutatkozhatunk a közönségnek.


Üzensz valamit az olvasóknak?

Hallgassatok bele a zenéinkbe a youtube-on és ha tetszenek, gyertek koncertre! Ja és persze boldog újévet mindenkinek, pihenjetek sokat!


Az oldal olvasóinak nevében, is köszönöm az interjút.Az interjút készítette: G. Zoli © 2019 (livethemoment.hu)


A BittnerSweet-ről korában megjelent cikk és a klip itt látható: Klippremier: Eke Angélával és Mázli kutyával forgatott klipet a BittnerSweet
A Csábító című klipjük megtalálható a klipszavazás lapon: és várja a szavazóit
A BittnerSweet facebook oldala: facebook.com/BittnerSweet kövessétek!
A BittnerSweet youtube csatornája: youtube.com/BittnerSweet csatlakozzatok!
A BittnerSweet weboldala: bittnersweet.hu

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905097.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: