Bon-Bon - 25! év a pályán + Interjú Török Tamással

 2020.05.23 09:00  |  G.Zoli  |   2900
Értékeld ezt a cikket
(3 szavazat)
 
0
 
0
 
1
 
0
 
2Bon-Bon: Az egyik legaktívabb együttes a magyar zenei életben. Számos albumot készítettek, melyből pár aranylemez lett. Film főcím dalok és még lehetne sorolni az együttes tevékenységét, hiszen mindig hoztak meglepetést. Ez az együttes a napokban ünnepli negyedévszázados fennállásukat.

Az együttes 1995 májusában alakult Szolnoki Péter és Török Tamás álltal. Ők először a Bang Bang nevű formációban találkozott először, majd a kilencvenes évek közepén létrehozták az egyik legigényesebb pop-rockzenét játszó együttest.
Az együttest a kezdetektől Szentmihályi Gábor dobos, hangmérnök és zenei producer, később Závodi Gábor zongorista, zeneszerző, szövegíró, hangmérnök és zenei producer is segíti.


Főbb állomások:

1995-ben megjelenik, első albumuk Kapaszkodj meg! címmel.1997-ben jelenik meg második albumuk, a Csak a holnapnak élek, melynek elkészítése közben csatlakozik hozzájuk Duba Gábor szövegíró, szintén ebben az évben, június 30-án az Earth, Wind & Fire elő zenekaraként mutatkoznak be a Petőfi Csarnok színpadán.

1998-ban Péter duettet énekel Auth Csillával. A Féltelek című dal a Color együttes számának feldolgozása.1999. szeptember 20-án megjelenik ötödik albumuk The Name is Bon... Bon-Bon címmel. A Sexepilem című feldolgozás daluk az év slágere lesz, és ezzel átvehetik első aranylemezüket.

A The Name is Bon... Bon-Bon című album boritója


2002. januárjában Herendi Gábor rendező felkéri a zenekart, hogy írjanak főcímdalt a Valami Amerika című filmjéhez. Az azonos című albumért megkapják a harmadik Aranylemezüket.

2004-ben jelenik, meg kilencedik albumuk Kapod, amit látsz! címmel, amelyen Ganxsta Zolee és a Kartellel közös dal adnak elő.2006. februárjában főcímdalt írnak a Kútfejek című akció-vígjátékhoz. Dupla élvezet címmel kiadják a 10. éves jubileumi koncerten rögzített dupla lemezüket

2010. Megjelenik a 15 éves jubileumukat ünneplő Bon-Bon zenekar új lemeze Mindig úton címmel. Jubileumi koncert a Népligetben 2010.09.04-én a SzeptEmber Fest-en. Péter és Duba Gábor közösen megírják a Bőröndmese című gyerek musicalt, melynek főszereplője a 11 éves Patai Anna, rendezője Gergely Róbert.

Duba Gábor a Bon-Bon szövegírója


2014. Fellépnek Závodi Gábor 50. éves jubileumi koncertjén a Barba Negrában. Az Alexandra Pódium bemutatja Sándor András Még mindig úton című Bon- Bon életrajzi könyvét, mellyel párhuzamosan megjelenik egy válogatáslemez is 20 év, 20 dal címmel.

2016. Bon-Bon Symphonic koncert a Tüske Csarnokban, sztárvendégek: Miklósa Erika, Dér Heni és a Fool Moon acappella együttes.Szolnoki Pétert már egy korábbi interjúban faggattam az együttesről és az indulásáról.

Rövid részlet belőle:

Milyen volt a 90-es években zenekart alapítani?

Izgalmas és reményteli. Nagyon lelkesek voltunk annak ellenére, hogy ez az időszak először nem kedvezett a dallamos popzenének. Szerintem most sokkal nehezebb helyzetben van egy kezdő zenekar az érvényesülés terén, de mint minden, ez is kitartás, szorgalom és jó önmenedzselés kérdése.


Induláskor rögtön megjelent egy albumotok, majd követte a második, sokat dolgoztatok? Nehéz volt betörni a zenei életbe?

Igen, lassú volt a felfutás. Négy évbe telt, mire összekapcsolták a hangot a névvel és a zenével annak ellenére, hogy a zenei szerkesztők állandóan játszották a dalainkat. Minden évben adtunk ki lemezeket és mindegyikről legalább négy-öt sláger született. 2000-ben kiadhattunk egy válogatás albumot.

A teljes interjú itt látható

A jubileumi esemény apropóján, telefonon kerestem meg Török Tamást és a most következő rövid interjút adta az oldalnakElső kérdésem az lenne, hogy vészeled át ezt a mostani életet, helyzetet?

Megmondom őszintén egy kis pihenés azért rám fért már. Pont készültünk arra, hogy március közepétől elindulunk az országos turnéra és egész nyarat végig koncertezzük, De hát ez most leállt. Ebből a szempontból viszont nagyon rossz a szájam-ízem, mert sok mindennel készültünk és kitaláltuk, ez most mind, hát hogy mondjam dugába dőlt. Az összes helyszín visszamondta a fellépéseket, tehát ilyen szempontból, hogy a közönséggel ezt nem tudtuk megünnepelni egyelőre, ez mindenképp egy rossz ómen.


Török Tamás egy koncerten


Gondoltad volna, hogy ennyi idő elteltével is még mindig együtt zenéltek? Ez még egy házasságban is sok idő

Pontosan, ezt már ezüstlakodalomnak mondják. Képzeld el, hogy nem gondoltuk, tehát nekünk is hogy mondjam, úgy eltelt ez az Idő. Közben csináltuk a lemezeket, csináltuk a dalokat, jártuk az országot, csak azt vettük észre, hogy 15 éves jubileumi év, utána megint tele naptár, megint egy csomó felkérés, utána 20 és csak azt vettük észre, hogy már 25. év. Ez nagyon nagy öröm, és hát egyedül, akinek ezért köszönettel tartozunk az a közönség. Akik életben tartanak minket, mert soha nem voltunk a media nagykegyeltjei, nem jártunk celeb műsorokba, soha nem vállaltuk bulvár dolgokat, ennek ellenére a közönség kíváncsi ránk.


Szolnoki Péter és Török Tamás


A köztudatban ti pont zenészek vagytok és nem celebek.

Ezt még a legelején elhatároztuk a Petivel, hogy a magánélet, az legyen magánélet, minimálisat adunk ki. Mi azt valljuk, hogy Nekem fontos az, hogy, hogy néz ki a házam Nekem fontos az, hogy, hogy hívják a kutyámat és Nekem fontos hogy mi a kedvenc ételem és nem másnak.


Számodra melyik volt a legnehezebb időszak a zenekarban?

A 2008 - 2009 es év volt nehezebb számunkra.
Ebben az időszakban szinte alig-alig volt rádiós meg televíziós megjelenésűnk, a koncertek is lecsökkentek. Kicsit el is voltunk kenődve hogy már nem kíváncsiak ránk és aztán 2010 ben megint elindultunk fölfele. Egy hullámvasút utazás az egész


A mostani helyzetre való tekintettel inkább úgy kérdezném, hogy az utolsó években milyen időszakotok volt?

Akkor mondanám, hogy egy ilyen átlagos időszakot élünk. A tavalyi meg tavalyelőtti évvel teljesen kiegyeznék, mindenféle szempontból. Sokat játszottunk élőben, sokat szerepeltünk a médiában is, a rádióban játszották a dalainkat. Most átkerültünk egy másik rádióba. A nagyon modern zenéket játszó rádióból kiestünk, más korosztály vagyunk.

Bár azt vettük észre, hogy gólyatáborokba meg fiatalok közzé is hívnak minket és az összes dalukat éneklik a 18 19 évesek. Nincs ezzel probléma, mégse.


Várod, hogy végre meg tudjátok ünnepelni az együttes negyedévszázados jubileumát?

Nagyon várom, nagyon várom. Most még kivárunk két-három hetet, hogy pontosan tudjuk, hogy mi az az időpont, amikor lehet tervezni és megpróbáljuk még idén behúzni a 25 éves nagy koncerten, ha sikerül.

Az a probléma hogy nagyon sokan készülnek erre és hogy lesz-e hely? Azt viszont nem akarjuk, hogy mondjuk, kedd délután legyen a koncert.

Egyébként lehet, hogy azt fogjuk csinálni, hogy jövőre fogjuk megcsinálni az egész turnét is meg a jubileumot is 25 plusz egy címmel.


Akár idén, akár jövőre is de, várjuk! Nagyon köszönöm a beszélgetést!

Én is köszönöm szépen a beszélgetést


Boldog szülinapot Bon-Bon


Forrás: Wiki
Kép: Bon-Bon zenekar és facebook.com/bonbonzenekar

Szöveg és interjút: Gróf Zoltán (G. Zoli) © 2020 ( livethemoment.hu )

A Bon-Bon facebook oldala: facebook.com/szolnokipeterofficial,
A Bon–Bon együttes youtube csatornája: youtube.com/BonBonVEVO kövessétek és csatlakozzatok!
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 362 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1827337.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: