Jön Lábas Viki, Járai Márk és Felcser Máté első közös filmzenéje!

 2022.07.19 20:12  |  livethemoment.hu  |   2243
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Lábas Viki és Járai Márk közösen énekelnek az új magyar generációs vígjáték, az Együtt kezdtük főcímzenéjéhez készült dalban. Felcser Máté és Járai Márk közös szerzeménye, az Együtt én meg te az újrakezdésről szól, nosztalgiával, érzelmekkel tele.

A film augusztus 4-től lesz látható országszerte a hazai mozikban az InterComforgalmazásában.
Az Együtt kezdtük film nézője gyakran találja magát egy buli kellős közepében. Zenei super visorként, Kádár Tamás–a SZIGET Fesztivál egyik szervezőjének-a feladata volt, hogy megteremtse az alkotókkal együtt a film zenei világát, és összefogja az ezzel kapcsolatos kreatív és gyakorlati teendőket. A fiatal felnőttekről szóló film főcímdalának megírására Felcser Mátét, a Punnany Massif frontemberét kérték fel.

Máté így mesél erről: „Láttam, hogy jó a csapat, és miután elolvastam a forgatókönyvet arra gondoltam, hogy ez valami kortárs, érdekes dolog, így kaptam a lehetőségen.”

„A dal érzelmeket tolmácsol. Egy filmzene esetében nagyon fontos, hogy oda kerüljön, ahol a helye van, tükröznie kell a film mondanivalóját. Próbáltam hasonló szálakat keresni az életemben, amikor én is átéltem azt az érzést, hogy számomra fontos embereket elsodort mellőlem az élet, és aztán újra találkoztunk” -mondja Szepesi Mátyás a főcímdal szövegírója.

„Márkkal összeszokott páros vagyunk, hiszen volt már egy közös számunk, amit szintén Szepesi Mátyás írt. Nagyon jó újra együtt énekelni." - meséli Lábas Viki, a Margaret Island énekese.

„Felcser Máté úgy gondolta, hogy az én hangom passzol a dal hangulatához. Nagyon szeretem a magyar filmeket. Eddig még nem énekeltem filmzenében, és ezért nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy felkértek a főcímdal eléneklésére.” – mondja Járai Márk, a Halott Pénz énekese.

A dalhoz Juhász Péter rendezésében, izgalmasidőutazásként analóg technikával,35 mm-es filmre forgatva készült a klip, aminek köszönhetően rendkívül kifejezően elevenedik meg a múlt a videóban. A dal szövege az emlékeket idéző képekkel ellentétben a jövőbe mutat: a hazatérésről, az újrakezdésről és az álmok megvalósításáról szól. „Igyekeztünk olyan koncepcióban gondolkodni, amivel izgalmasan tudjuk megmutatni a filmben szereplő karaktereket, helyszíneket, ugyanakkor nem használunk fel jeleneteket a filmből. A forgatás során rengeteg fotót készített Chripkó Lili - ezt a digitális képanyagot analogizáltuk később.” -meséli Juhász Péter.

„A filmszereplői nagyjából a kortársaim, fiatalok, akik régen nagyon jó barátok voltak, és most együtt buliznak egy nagyot: hát persze, hogy rengeteg izgalmas, vicces, szórakoztató dolog történik velük. Egy elsöprő balatoni hétvége története a film, és nagyon örülök, hogy a zene is visszatükrözi a jó hangulatot. Mire a buli véget ér, a főszereplőink között rengeteg minden történik, a néző pedig remélhetőleg sokat nevet majd, megszereti őket. Én mindegyikükben felfedeztem magam, és az Együttén meg te teljesen visszaadja ezt az életérzést"-vallja a rendező Kerékgyártó Yvonne, akinek második játékfilm rendezése az Y generáció, a húszas évek végén járó fiatalok problémáiról, út kereséséről, csalódásairól, döntéseiről és még sok másról mesél, sok humorral, megértéssel, jó zenékkel és balatoni hangulattal.

Romwalter Judit producer így vall a filmről és a dalról: „Örülünk, hogy sikerült egy ilyen önfeledt, jó hangulatú vígjátékot készíteni, remek fiatal szereplőkkel, Balatonnal, sok poénnal a hozzá készült remek dallal. Biztos vagyok benne, hogy minden néző végig neveti a filmet, és ennek a számnak is az a célja, hogy a moziból hazafelé menet mosolyogva dúdolják."


TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905153.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: