Megjelent Storyum új klipje, a Generations!

 2022.07.08 21:04  |  livethemoment.hu  |   2036
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Ők hatan a zenekarban boldogok, mert azt tehetik, amit hosszú évek óta a legjobban szeretnek. Ami az életük. Zenélhetnek. Ezzel a legszerencsésebb emberek közé tartoznak. A dalok, tehát a zenék és a szövegek által pedig áldott lehetőséget kaptak. Boldoggá tehetnek bennünket is.

Most itt van új klipjük, a Generations. Őket látjuk, amint megérkeznek koncertjük helyszínére, ahogy az öltözőben kajálnak, készülnek, izgulnak, százon égnek, indulnak a színpadra, a koncert néhány pillanatát is, komolyak, vidámak, mókásak, játékosak, a végén új CD-jüket, a Freedomot dedikálják. Közben arról szól a dal, hogy önzésünkkel, hataloméhségünkkel és felelőtlenségünkkel hagytuk tönkremenni a világunkat, és a szürke utcákon keressük lelkünk eltűnt színeit.
Ők hatan színesek. Megőrizték annak a képességét, hogy felfedezzék és elmeséljék a bajokat. Erről szól Freedom albumuk valamennyi története. Ezeket kiáltják világgá a koncertjeiken. Arról, hogy ezek a történet hovatovább bárhol érvényesek a világon, nem ők tehetnek. Azt látom a Generations klipjében, hogy fehér maszkos zombik robotszerűen gitároznak, billentyűznek, vokáloznak. Majd egy adott pillanatban eldobják a zenészek a maszkokat, és átadják magukat a muzsika felszabadító örvényének. Joe „JJ” Janik annyira laza lesz, hogy leül, és úgy gitározik. És a többiek is mind élvezik a Storyum komponálta hangulatot. Lehet-e szebben utalni a szabadságra?

Ők hatan szerencsések. Azt is mutatja Generations című klipjük, hogy értik a szavukat, akiknek szól a művészetük. Apró lángok gyúlnak a nézők lelkében, ennek XXI. századi kifejezése a mobiltelefonokon felvillanó fény. Ringanak a fények. Még nincs késő. Szól Flaškár „Raw” Veronika hangja. Élvezzük a levegőt, sétáljunk az esőben, ne hazudjunk és éljünk lassabban. A nézők világítanak a mobiltelefonjaikkal, és a kis fénypontok összehozzák a nézőteret. Ahogy az idők kezdetén is a tűz körül ültek a törzs tagjai. És szerencsések azért is a Storyum kiváló zenészei, mert nemcsak összehoznak egy atomkori törzset, még ha csak a koncertjük idejére is, hanem át is adják a dalszöveget az utánuk következő generációnak. A Generations klipjében ugyanis a színpadról egy hangstúdióba úszik a kamera, ahol éppen a dal kórusát rögzítik. Generációról generációra hagyják a fontos mondatokat. Apáról fiúra. Ahogy a régi időkben.

Hogyan maradjunk emberek ebben a lelketlen, sivár, embertelen világban. Erről szólnak a Storyum dalai. A világ bűntudatáról. A Generations sem kivétel. A sors hozta úgy, hogy esőben sétáltam mielőtt leírtam ezt a pár gondolatot róluk és az új, véleményem szerint kiváló klipjükről. Napok óta harmincnyolc foknál is magasabb hőség volt a kisvárosban, ahol élek. Észrevették, mennyire melegszenek a nyarak? Egy tudós szerint az idei az elkövetkező évek leghűvösebb nyara. Ezt is mi tettük! Szóval, a legjobbkor jött a Storyum új dala, amelyben bocsánatot kérnek a jövő generációitól.

Egy angyal kéne talán. Aki elvenné a fegyvereket a katonáktól, kicsavarná a fejszét az erdőket irtó favágók kezéből, egy legyintéssel megtisztítaná a vizeket a szennytől, a levegőt a füsttől, az agyakat a rossz gondolatoktól. A Storyum valamennyi dalában hívja ezt az angyalt.
Mikor jön már?
-Bárány János-

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 4 év és 307 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1533279.
Lefrissebb bejegyzések
Klippremier 1 hete 1 napja
Az influenszer lét árnyoldalairól szól B. Nagy Réka új dala
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: