„Megtennék mindent, hogy legyen még jövő" – új dal született Földünkért

 2022.09.07 20:54  |  livethemoment.hu  |   3618
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0„Megtennék mindent, hogy legyen még jövő" – új dal született Földünkért

Generációjának hangjaként, életbevágó témával lépett mikrofon elé a trap és pop határmezsgyéjén alkotó, Latency együttes és egy ideje szólóprojektjét egyengető, Fehér Holló. A debütáló „Tűz és jég" című dalban a tapadós dallamokon túl frappáns verzék emlékeztetnek arra, hogy bolygónk egyre nagyobb kockán forog.

A Latency együttes Szakadáti Tomi mélyreható rapszövegével és Bognár Andi légies énekhangjával talál utat közönségéhez; első szerzeményük, a „Bennem a világ" a Petőfi Rádió TOP 40 leghallgatottabb zenéinek listáján landolt és a „Saját zenéd" versenyét is megnyerte. Azóta is rendszeresen olyan témákat dolgoz fel a duó, amivel a sorok mögött komoly jelentéstartalmakat találhatunk meg, új közöse, a „Tűz és jég" pedig az eddigi legsürgetőbb üzenettel debütál:

„A klímaváltozás nagyon aktuális és egyre égetőbb téma, célunk felhívni a figyelmet, hogy ezt már nem tudjuk sokáig a szőnyeg alá söpörni" – mesélte Tomi az együttműködés hátterét. „Fehér Hollóval a kezdetektől együtt dolgozunk, a legtöbb felvételünknek ő a producere. Most egy olyan témát találtunk, aminél azt éreztük, hogy ebből együtt valami nagyon jó kisülhet."

Fehér Holló, aki a TV2 Farm VIP legutóbbi széria győztese, maga is vegetáriánus, korábbi együttesében, a The Palace-ban (korábban Flatband néven ismerhettük) rendszeresen Földünket érintő kérdéseket feszegetett:

"Számomra a környezet- és állatvédelem fontos, nem csoda, hogy korábbi zenekaromnak szinte az összes dala erről szólt. Épp Zellernél (NLP) ültem a stúdióban, mikor Tomi felhívott egy buliból, hogy szeretnék ha együttműködnék velük szerzőként és előadóként is. Boldog voltam, mert ez egy olyan felkérés, ami - bár kicsit más zeneileg, mint az én irányom - üzenetileg a részem. Kiszáradnak a tavak, lángol a Bükk, a Pilis... több műanyag van egy halban, mint a mobilomban. Ez nem állapot. Erről írtam a részemet. Szeretnék 10 év múlva is levegőt venni és nem egy oxigénpalackból" – osztotta meg Holló.

„Próbáltuk képileg is a jelenlegi helyzetet ábrázolni a „Tűz és jég" videóklipjében, ami színes és csilivili lett, de közben taposunk a szemétben" – mondta el Tomi kisfilmjük hátterét.

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905034.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: