Minden apró tett fontos a környezet védelmében - Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint: Out of Sight

 2022.09.21 20:15  |  livethemoment.hu  |   2932
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Klímaszorongás, szolidaritás, az összefogás szükségessége. A Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Quartet szeptember végén About Time címmel megjelenő albuma a társadalmi felelősség vállalásra és a kiállás fontosságára is buzdít. Az Out of Sight című dalhoz az egykori gánti bánya holdbéli táján forgattak klipet. Egy bokrot ültetnek el egyetlen zöld foltként a száraz, kietlen tájban. Ezzel is szeretnék hívni a figyelmet arra, hogy minden apró tett fontos környezetünk védelmében.

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint új albumán kiemelt szerepet kap a társadalmi felelősségvállalás, a kiállás. Ahogy ők mondják, nem akarják szájba rágni, hogy mi mellett, és végképp nem bűntudatot szeretnének kelteni. Inkább azt kívánják nyomatékosítani, hogy dalaik nemcsak szórakoztatni hivatottak, hanem az értékrendjüket is képviselniük kell. Az Out of sight című dalukhoz még tavaly forgattak klipet Gánton.

„Sajnos az idei nyár soha nem látott aszályai még aktuálisabbá tették a klip témáját. Bálinttal megkísérlünk egy zöld növényt elültetni a kietlen és száraz tájon. Úgy tűnik, sikerül, annak ellenére, hogy nincsenek rendes eszközeink, még egy ásónk sincs, és vizespohárból locsolunka ki tudja, honnan varázsolt vízzel. Ugyanilyen eszköztelennek érezhetjük magunkat klímaszorongóként, és mégis nagyon sokan vagyunk, akik a magunk módján tenni igyekszünk” - meséli Harcsa Veronika.

A videó forgatása a végletekig minimalista volt. Az alkotópáros a klipet készítő Nagy Eszter Fruzsinával hármasban ment ki az egykori bányába. A helyszínen improvizálva alakultak a snittek, mindössze nagyjából két órát forgattak, a végső forma a vágásnál alakult ki.

„A táj színei és formái annyira karakteresek, hogy igazán különleges élmény volt az aznapi fényekre komponálva közösen alkotni, és hagyni, hogy ezekkel játszva alakuljon ki a klip látványvilága és dinamikája” – meséli Nagy Eszter Fruzsina, aki harmadik alkalommal készített klipet a zenekarnak. A korábbi két videóban is központi szerepet játszik a természet. Érdekesség, hogy a forgatás végén az elültetett fát újra kiásták, és Harcsa Veronika kertjében ültették el.

A Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint Quartet About Time című albuma szeptember 30-án jelenik meg, a budapesti lemezbemutató november 22-én lesz a Müpában.

„A felettünk és az alattunk lévő generációból hívtunk meg két-két muzsikust a koncertre. Dresch Mihályt és László Attilát, a hazai jazz élet nagymestereit és a fiatalabb generáció izgalmas, önálló hangon megszólalni képes alkotói közül Nagy Emmát és Cseh Pétert látjuk vendégül. A koncerten a különböző generációk jelenléte is az időről mesél” – emeli ki Gyémánt Bálint.Forrás: www.napmedia.hu
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905146.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: