Nagy kihívás volt elkészíteni a '70-es évek sikerdalát – itt van DR BRS és Zalatnay Cini közöse

 2022.08.29 19:53  |  livethemoment.hu  |   2855
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0A népszerű lemezlovas, DR BRS számára mindig nagy vállalás egy ikonikus szerzemény újragondolása, nincs ez másként Zalatnay Cini „Várlak még" című időtlen klasszikusával sem. Cini a debütáláskor azt is elárulta, hogy mi minden érzés és élmény érte az 1970-es években, amikor az eredeti felvétel keletkezett.

„Mindig érzem a kockázatot, amikor egy nagy slágert kell leporolnom, hiszen nem kis falat az eredetihez méltó verziót készíteni. Négy évvel ezelőtt a Fekete Vonat „Hol van az a lány" legendás nótájánál éreztem először, hogy ha sikert szeretnék elérni, be kell vállalnom ezt a rizikót. És milyen jól döntöttem, hiszen 2021-ben a MAHASZ TOP10 legjátszottabb előadójaként tüntetett fel a számmal és a későbbi, Berkes Olivérrel közös Balázs Fecó-átdolgozással, az „Évszakok"-kal" – osztja meg Béres Atka, aki az Ámokfutók, „A hold dala" új kollab-verziójával tarolta le a rádiókat és ért el YouTube-sikereket.

A zenedoktor ezúttal is bevállalós volt és egy igazi örökzöldhöz, Zalatnay Sarolta „Várlak még (Hosszú, Forró nyár)" című szerzeményéhez nyúlt. Atka számára izgalmas kihívást jelentett, hogy a popcsillag zenéjéből egy kortárs klubkedvencet készítsen, hiszen Cininek tömérdek emléke fűz az 1970-es évek egyik legsikeresebb alkotásához:

„A '70-es években három meghatározó mozzanat volt: 1971-es Táncdalfesztiválon a „Fák, virágok, fény" dallal harmadik díjunkat nyertük és figyeltek fel a hangomra, majd a „Miért mentél el?"-t egy keményebb blues-számként emelkedett ki abból az időszakból. Eljött 1974, amikor későbbi férjemmel, Révész Sanyival egyre bontakozott az ismertség és a „Várlak még" is megszületett. Mindegyikhez szép érzelmeket tápláltam, és persze, ott motoszkáltak a gondolataimban és az előadásaimban a saját, romantikus élményeim" – mesélte Cini a nosztalgikus pillanatokat.

A „Várlak még"-hez hozzáadódott a DJ/producer mélyen személyes verzéje is, szerelmével nehéz időszakról szól, és a hozzá forgott klipben is főszerepet vállalt felesége mellett. Atka azóta boldog házas és egy gyermek édesapja amihez a „Várlak még" is hozzásegített annak idején.

A kibontakozóban lévő indián nyárhoz pedig a legjobb nosztalgikus pillanatok dukálnak, így kétségtelenül az ősz egyik legsikeresebb kelléke lesz ez az újragondolt időtlen klasszikus.

Forrás: (Partneroldal)
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905057.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: