„Nem kell covid ahhoz, hogy egyedül érezzük magunkat" – dal készült a magányról

 2022.03.18 18:56  |  livethemoment.hu  |   1209
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0„Nem kell covid ahhoz, hogy egyedül érezzük magunkat" – dal készült a magányról

Egy minden generációt érintő, hangsúlyos mondanivalóval alkotott az egykori DAL műsorának felfedezettje, Dánielfy Gergő és a különös elektronikus hangzásért felelős producer, Ex Anima. Az új mélyen pulzáló dance/pop-szerzemény a „Monofóbia" címet kapta, ami más szavakkal „az egyedülléttől való szélsőséges félelem". Az újdonságot egy eredeti VHS-sel felvett, impresszionista elemeket ötvöző klippel együtt láthatjuk és hallhatjuk, ami inkább megmutatja semmint elbeszéli az egyetemes elszigeteltség jelenségét.

2020-ban debütált az ígéretes producer-zseni, Ex Anima, aki igazi stílusteremtő az álomszerű ambient zene és a könnyed deep house határmezsgyéin. Az alkotó megjelenése óta töretlenül menetel előre, legutóbb Lábas Viki és az OliverFromEarth közösét a „Még ráérünk"-et dolgozta át saját hallgatottsági rekordot döntve.

Az elektronikus zenész egyik jó barátját, Dánielfy Gergőt szemelte ki legújabb kiadványához, a „Monofóbiához", nem véletlenül, hiszen az újdonsághoz a kiváló hangú dalszerző-előadó egyben színész érzékeny oldala kellett:

„Amikor az új zene megszületett olyan dalszövegírót kerestem, akinek a soraihoz én is tudok kötődni, ezért is gondoltam egyből Gergőre" – meséli Simon Miki (Ex Anima): „Előfordul, hogy egy zenére olyan jelzőt is ráaggatnak, ami nem igaz. A „Monofóbiával" inkább azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy az elszigeteltség érzése univerzális: nincs korcsoporthoz, olyan jelenséghez, mint a járvány vagy fizikai dolgokhoz kötve – akkor is érezheted, ha körülötted rengeteg ember és minden rendben van, de akkor is megesik, amikor nincs senkid és csak úgy együtt létezel az egyedülléteddel."

A dalban szereplő homályos, elektronikus tónusokat egy kivételes, VHS-kazettával felvett videóklip húzza alá, ami inkább az érzékekre, mintsem a sztoriszálra épít - olyan képi impulzusokat megmutatva, mint okostelefonok sokasága, egy árnyérintés ábrája, arctalan próbababákkal tömött terem vagy az erdőt rejtő némaság.
Forrás: (Partneroldal)


TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 4 év és 131 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1367563.
Lefrissebb bejegyzések
Klippremier 6 napja 2 órája
Megrendítő videóklippel szólítja meg a krízist átélőket YA OU és PRIBELSZKI
Koncertajánló
A The Cure ismét Budapesten ad koncertet
2022. október 26.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: