Szakács Gergő akusztikus terasz koncertje

 2020.06.19 22:16  |  F. Alexa  |   2165
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0A zenés táncos rendezvényekről szóló rendelkezés módosulása után az Akvárium Klub kapva kapott a lehetőségen és máris elindította az eredetileg tavaszi, ingyenes koncertsorozatát. Június 18.-án 20 és 21 óra között a terasz első vendége Szakács Gergő volt, akit nem csak önálló karrierje által ismerhetünk, hanem a Follow The Flow formációjából is. Gergő szokásához híven egy szál gitárral, és sokszínű énekhangjával varázsolta el a teraszon tartózkodókat.
A dallistában olyan dalok szerepelnek, melyek valamilyen formában kötődnek az énekeshez. Az estét Kygo- Lose Somebody feldolgozásával nyitotta, majd a Jetlag- Nincs lehetetlen és Dua Lipa - Don’t Start Now című dalával folytatta. A sorban a Red Bull Pilvaker csapata által feldolgozott Magány következett, melynek eredetijében Gergő is közreműködik Deego-val és Flour Tomival. A szövegben József Attila versét vették alapul, de egy teljes versszakot megtartottak pontosan úgy, ahogy a versben is szerepel. A Magány pedig több iskolai tankönyvben szerepel tananyagként. A sorban következő Finneas - Let’sFall In Love For The Night, és Pápai Joci- Özönvíz című dala.Koncertjét a melankolikus Hanghajó -val folytatta, mely saját szerzeménye, és beteg nagypapája elvesztéséről írta. A következő Radnóti Miklós egyik legismertebb verséből készült átdolgozás, a Nem tudhatom, ami a Magány-hoz hasonlóan, a Red Bull Pilvaker keretein belül született dal Fura Csé és Sub Bass Monster részvételével. Ezután a soron lévő az Idő volt. A dal szintén saját alkotása, amivel a régmúlt időkbe és ezekkel szerzett tapasztalataiba nyújt betekintést. Zárásként felcsendült a legújabb, áprilisban megjelent dala, a Haladok, melyben összefoglalja érzelmeit, karrierjének, sikerének hatásait, emellett azt is érzékelhetjük, hogy milyen érzelmek tombolnak benne, amiatt, hogy egy fontos személyt mart el maga mellől. Ez a legszemélyesebb dala mind közül.Gergő egyéniségéhez hűen elégikusabb, romantikusabb dalokat válogatott össze erre az estére. Csodálatos előadásaiban mindig érezhető, hogy tele van érzelmekkel. Tökéletes nyitása volt ez az alkalom a nyári szezonnak, főként az elmúlt hónapok nehézségei után. A közönség átszellemülve hallgatta Szakács Gergőt, amint átadja érzelmeit és tudatja velük, hogy mindazt, amit ők átélnek, ő maga is megéli.


Kép és szöveg: Farkasfalvi Alexandra
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905188.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: