Ukrán-magyar dal született az Artisjus dalszerző táborában

 2022.09.01 21:29  |  livethemoment.hu  |   3467
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0A nyár elején megtartott Artisjus Songwriting Campen több mint 25 új dalt írtak a résztvevők. A három nap kiemelkedő eredménnyel zárult: született békehimnusz ukrán-magyar szerzőktől, fesztiválhimnusz a Művészetek Völgyének, filmzenék az RTL Klub sorozatához, és további dalok megjelentetését is tervezik. A táborba tizenegy országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek, hogy közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel.

„...Amikor öt évvel ezelőtt – sokáig tartó küzdelmes előkészületek árán – sikerült összehoznunk az első magyarországi nemzetközi tábort (a SongBook Songwriting Camp-et, amelyet azóta az Artisjus a nevére vett), csak annyit sejtettünk, hogy ez talán a legközvetlenebb és legtakarékosabb módja, hogy exportáljuk és nemzetközi szinten is működtetni kezdjük a magyar zenei kreativitást. Már az első ilyen esemény után a résztvevő hazai szerzők 60-70%-a valamilyen gyakorisággal külföldi megbízásokat kapott a tábort követő hónapokban. Azóta világossá vált, hogy ennél azért még sokkal több lehetőség rejlik egy ilyen songwriting campben." – nyilatkozta Czutor Zoltán, aki az Artisjus vezetőségének tagjaként szervezői feladatokat is ellát a táborban.
Forrás:
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 395 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1896158.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: