CoolioCoolio, polgári nevén Artis Leon Ivey Jr. (Compton, Kalifornia, Egyesült Államok, 1963. augusztus 1. –) amerikai rapper. Coolio a rap mellett más szakmákkal is foglalkozik, például szakács, színész és producer is. Első nagylemeze 1994-ben jelent meg. Mivel nagy sikert ért el az album, ezért 1995-ben piacra dobta második stúdióalbumát is, amely a leghíresebb lemeze lett, sokan ezzel a koronggal azonosítják Cooliót.

Azóta még öt nagylemez került ki a kezei közül. Több dala is a slágerlisták élére került a világ számos országában. Filmográfiájához olyan tévéműsorok, valamint filmek tartoznak, mint a Bűbájos boszorkák, a Sabrina, a tiniboszorkány, a Duckman, vagy a Futurama. Leghíresebb száma, az 1995-ös Gangsta's Paradise több díjat is nyert. (A rapper második nagylemeze is ugyanezt a címet viseli.)

A legsikeresebb dala a Gangsta's Paradise (Gengszterek Paradicsoma).

A dal a Billboard's Greatest All-Time dalszövegek slágerlistáján 85. és az 1995-ös amerikai Billboard egyik legnagyobb szereplőjévé vált. 2008-ban a VH1 100 legnagyszerűbb hiphop slágerlistáján 38. helyre rangsorolták.
A dal több mint 5 millió példányt adott el az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Németországban, és legalább hatmillió világszerte, így minden idők egyik legnépszerűbb kislemeze.Kövessen minket és nem marad le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége
Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 395 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1896104.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: