Dolly RollA Dolly Roll egy magyar popegyüttes, amely 1983. június 26-án alakult meg, miután a Hungária együttest feloszlatták. A Dolly Roll eredeti felállása a következő volt: Penczi Mária Ilona (Dolly), Kékes Zoltán (Sziszi), Novai Gábor (Nova), Fekete Gyula, Jeszenszky Béla Tibor (Flipper Öcsi), Zsoldos Gábor (Dedy).

Fontosabb állomásai

1983-ban megjelent a Vakáció című első nagylemezük, és egy csapásra elfogadta őket a közönség. Három hónap alatt aranylemez lett, ami 100 ezres eladott lemezt jelentett akkoriban. Rá két hónapra, pedig már a platina státuszt is elérték, 250 ezres példányszámmal.

Egészen 1986. -ig, – 4 arany-, 1 platina- és 1 gyémántlemezt kapott.

1987-ben változás történt a csapat háza táján: Jeszenszky Béla Tibor (Flipper Öcsi) és Zsoldos Gábor (Dedy) kilépett a Dolly Rollból. Az azóta legendássá vált Elpattant egy húr című dalt ez az esemény ihlette. Ám nem oszlott fel a zenekar, hanem új taggal bővült, Kecskés Gábor (Richie) személyében, akit dobosként és énekesként alkalmaztak. Még ebben az évben az újjá alakult Dolly Roll új albummal, a Játék az élettel jelentkezett, a lemez azonnal bearanyozódott, a jól sikerült turné pedig igazolta: Kecskés Gábort elfogadta a közönség, a Dolly Roll pedig tovább létezett.

1990-ben Fekete Gyula (Szaxi Maxi) kilépett a zenekarból, így már csak négyen folytatták: Penczi Mária Ilona (Dolly), Novai Gábor (Nova), Kékes Zoltán (Sziszi) és Kecskés Gábor (Richie), illetve kiadót is váltott a zenekar. Megjelent második feldolgozás lemezük, címe: Ébreszd fel a szívemet. Ezzel az albummal a platinalemez státuszig jutottak. Saját dalokat tartalmazó koronggal is jelentkeztek, Rég volt, szép volt... címmel, amely aranylemez lett.

1998-ban egy koncert erejéig összeállt az első Dolly Roll, és megalakulásuk 15 éves évfordulóján egy fantasztikus koncertet adtak a Budapest Sportcsarnokban. A buliról hangfelvétel is készült, amelyet még ebben az évben ki is adtak Vakáció-ó-ó ’98 Koncertalbum címmel.

2008-ban volt 25 éves a Dolly Roll, ami komolyabb buli nélkül múlt el, melynek valószínűleg a sokak által nagyon szeretett Flipper Öcsi halála is volt az oka, hiszen ebben évben egy nagyszerű ember, egyéniség, előadó, és zenész ment el örökre.

A Dolly Roll együttes közel három évtizedes fennállása alatt számos koncertet adott, turnékat (itthon és külföldön egyaránt) bonyolított le, show műsorokban és fesztiválokon szerepelt. Több mint 4 millió hanghordozót adott el, 15 arany-, 3 platina- és 1 gyémántlemezt kaptak.

2017-ben Dolly azt nyilatkozta hogy a Dolly Roll ebben a formátumban nem megy tovább.


Kövessen minket és nem marad le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége
Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905184.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: