Dolly RollA Dolly Roll egy magyar popegyüttes, amely 1983. június 26-án alakult meg, miután a Hungária együttest feloszlatták. A Dolly Roll eredeti felállása a következő volt: Penczi Mária Ilona (Dolly), Kékes Zoltán (Sziszi), Novai Gábor (Nova), Fekete Gyula, Jeszenszky Béla Tibor (Flipper Öcsi), Zsoldos Gábor (Dedy).

Fontosabb állomásai

1983-ban megjelent a Vakáció című első nagylemezük, és egy csapásra elfogadta őket a közönség. Három hónap alatt aranylemez lett, ami 100 ezres eladott lemezt jelentett akkoriban. Rá két hónapra, pedig már a platina státuszt is elérték, 250 ezres példányszámmal.

Egészen 1986. -ig, – 4 arany-, 1 platina- és 1 gyémántlemezt kapott.

1987-ben változás történt a csapat háza táján: Jeszenszky Béla Tibor (Flipper Öcsi) és Zsoldos Gábor (Dedy) kilépett a Dolly Rollból. Az azóta legendássá vált Elpattant egy húr című dalt ez az esemény ihlette. Ám nem oszlott fel a zenekar, hanem új taggal bővült, Kecskés Gábor (Richie) személyében, akit dobosként és énekesként alkalmaztak. Még ebben az évben az újjá alakult Dolly Roll új albummal, a Játék az élettel jelentkezett, a lemez azonnal bearanyozódott, a jól sikerült turné pedig igazolta: Kecskés Gábort elfogadta a közönség, a Dolly Roll pedig tovább létezett.

1990-ben Fekete Gyula (Szaxi Maxi) kilépett a zenekarból, így már csak négyen folytatták: Penczi Mária Ilona (Dolly), Novai Gábor (Nova), Kékes Zoltán (Sziszi) és Kecskés Gábor (Richie), illetve kiadót is váltott a zenekar. Megjelent második feldolgozás lemezük, címe: Ébreszd fel a szívemet. Ezzel az albummal a platinalemez státuszig jutottak. Saját dalokat tartalmazó koronggal is jelentkeztek, Rég volt, szép volt... címmel, amely aranylemez lett.

1998-ban egy koncert erejéig összeállt az első Dolly Roll, és megalakulásuk 15 éves évfordulóján egy fantasztikus koncertet adtak a Budapest Sportcsarnokban. A buliról hangfelvétel is készült, amelyet még ebben az évben ki is adtak Vakáció-ó-ó ’98 Koncertalbum címmel.

2008-ban volt 25 éves a Dolly Roll, ami komolyabb buli nélkül múlt el, melynek valószínűleg a sokak által nagyon szeretett Flipper Öcsi halála is volt az oka, hiszen ebben évben egy nagyszerű ember, egyéniség, előadó, és zenész ment el örökre.

A Dolly Roll együttes közel három évtizedes fennállása alatt számos koncertet adott, turnékat (itthon és külföldön egyaránt) bonyolított le, show műsorokban és fesztiválokon szerepelt. Több mint 4 millió hanghordozót adott el, 15 arany-, 3 platina- és 1 gyémántlemezt kaptak.

2017-ben Dolly azt nyilatkozta hogy a Dolly Roll ebben a formátumban nem megy tovább.


Kövessen minket és nem marad le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége
Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 4 év és 188 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1431875.
Lefrissebb bejegyzések
Klippremier 1 hete 5 napja
Itt a recept, hogy mit kell csinálni, ha épp nagyon eleged van mindenből
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: