London BoysAz angol London Boys duó Nyugat-Németországban alakult 1986-ban. Vidám, jó hangulatú diszkófelvételeinek köszönhetően az 1980-as évek második felében Európa-szerte népszerűvé vált. Különösen első nagylemeze, a The Twelve Commandments of Dance bővelkedett slágerekben. A London Boys egyik klipjét és több dalát felhasználták az Emberrabló lányok című 1990-es magyar filmben, amelyet valószínűleg a vonatkozó szerzői jogok tisztázatlansága miatt végül nem mutattak be. 1996. január 21-én a duó tagjai egy tragikus autóbalesetben életüket vesztették.

TAGOK
- Edem Ephraim (London, 1959. július 1.; Ausztria, 1996. január 21.)
- Dennis Fuller (London, 1959. június 19.; Ausztria, 1996. január 21.)

KARRIERTÖRTÉNET

Edem és Dennis születési adatait illetően eltérőek a források. A duónak szentelt rajongói oldal szerint melynek elkészítéséhez állítólag a London Boys menedzsere, Ralf-René Maué is segítséget nyújtott – mindketten 1959-ben születtek: Edem Londonban, Dennis Jamaicán. A népszerű német tinimagazin, a Bravo egyik 1989-es száma szerint azonban mindketten Londonban látták meg a napvilágot 1963-ban, ámbár ezt az időpontot a lap néhány héttel később Dennis esetében 1964-re módosította.

A Number One magazin 1989. májusi számában megjelent interjúban Edem 1963-at mondott születési évszámként, akárcsak Dennis, aki ezt rögtön pontosította is 1964-re. Egybehangzóan jelentették ki, hogy mindketten Londonban jöttek világra, a Greenwich kerületben. (Érdekes módon a hónapok és napok esetében minden forrás megegyezik.) Jelen sorok írója az 1959-es évszámot tartja valószínűnek: az adatok kozmetikázására alighanem azért volt szükség, mert a legnagyobb sikerek idején a két srác már harmincéves volt, vagyis kicsit öregek zenéjük célközönségéhez képest.

A Bravo szerint Edem ősei Etiópiából származtak, Dennisé Dél-Afrikából. Edemnek két húga (Hogan és Uduak) és egy bátyja (Iquo) született. Az énekes szerint nigériai származású apja adott neki és testvéreinek afrikai neveket, ámbár angol édesanyja őt nem Edemnek, hanem Phillipnek szólította. A mama úgy emlékezett vissza, hogy Edem kifejezetten csendes kisbaba volt. Dennisnek három lánytestvére (Terrie, Julie, Ruth) és egy fiú féltestvére (Joseph) van. Edem gyerekkorában a dobfelszerelését püfölte a legszívesebben, míg Dennis kedvencei a játékautók voltak.

A két énekes egybehangzóan állította, hogy 11 éves korukban ismerkedtek meg, ami mindenképpen azt jelenti, hogy azonos évben születtek. Mindketten ugyanabba a nyugat-greenwichi iskolába jártak. Edem az iskolai bulikon felfigyelt egy jól táncoló, csinos lányra, aki a társaság középpontjában volt. Nem is rossz állapította meg magában, és volt benne annyi bátorság, hogy felkérje táncolni. A dolog nem fordult komolyra, Edem viszont később meghökkenve döbbent rá arra, hogy a csinos lány nem volt más, mint legjobb barátja, Dennis egyik húga. A srácok remekül megértették egymást, elválaszthatatlan barátokká váltak, és ez a barátság az ő esetükben szó szerint a sírig tartott.
Tizenéveik mint a legtöbb fiúnak szórakozással és sportolással teltek: előbbiben a zenét és a táncot, utóbbiban a futballt favorizálták. Mindketten csatlakoztak a Roxy Rollers görkoris csoporthoz, amely 1979-ben egy kislemezt adott ki I Need a Holiday címmel. 1981-ben a Roxy Rollers az NSZK-ba ment turnézni. Edem és Dennis végleg ott maradtak, Hamburgban telepedtek le. 1986-ban Ralf-René Maué dalszerző és lemezproducer támogatásával alakult meg a duójuk. Mivel mindenki csak úgy emlegette őket, hogy az a két fiú Londonból ezért felvették a London Boys nevet. A Roxy Rollersben szerzett tapasztalataikat eredményesen hasznosították az új duó akrobatikus ügyességet is igénylő koreográfiáinak megtervezésében.

Mindketten érdeklődtek a divat iránt, Edem például azt állította, hogy fellépőruháit saját maga vasalja. Gyermekkori hobbijaikat addigra természetesen már lecserélték: Edem a komputerjátékokat és az úszást kedvelte a legjobban, Dennis a testépítést. Mindketten szerettek vezetni: Edemnek egy Golf Cabriója volt, Dennisnek egy BMW 320-asa.

Harlem Desire volt a London Boys debütáló felvétele. Mind a négy dal egyformán lendületes ritmusú és jó hangulatú szerzemény, amelyek új színt hoztak a könnyűzenébe az akkoriban divatos, de kissé egyhangúvá vált italodisco és a Dieter Bohlen nevével fémjelzett német popzene mellé. A London Boys első albuma, az 1988 végén boltokba került The Twelve Commandments of Dance (A tánc tizenkét parancsolata) alighanem az évtized egyik legjobb diszkólemeze: 12 dalt tartalmaz, köztük a korábban megjelent négy sláger rövidebb albumverzióját, illetve újabb sikerszámokat. Ezek közül a London Nights és a Requiem vált a duó két legsikeresebb felvételévé, ugyanis a fiúk mindkettővel bekerültek a brit Top 10-be. Angliában egyébként csak az album megjelenése után vált ismertté és népszerűvé a Harlem Desire, amelyet 1989-ben új változatban dobtak piacra.

A London Boys további pályafutását szomorú tragédia törte derékba. 1996 januárjában Edem és Dennis lemezlovas barátjukkal, valamint Edem feleségével, Bettinával az osztrák Alpokba utaztak szabadságra. A hegyi szerpentinen egy részeg svájci férfi által vezetett személygépkocsi áttért az ő sávjukba, és a két autó karambolozott. A vétlen jármű mind a négy utasa meghalt. Edem és felesége után egy hároméves kisfiú, Dennis után egy tízéves kislány maradt árván.Kövessen minket és nem marad le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége
Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905157.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: