Napoleon Boulevard
A Napoleon Boulevard 1985-ben alakult magyar pop rock zenekar. A csapatot a progresszív, instrumentális rockot játszó Solaris tagjai hozták létre, Vincze Lilla énekesnővel. 1986-ban az Interpop fesztiválon tűntek fel Kérlek, ne félj c. dalukkal. Az együttes első felállása 1990-ben szűnt meg.

A Napoleon Boulevard 1985-ben a Solaris együttes akkori tagjaiból alakult meg, Vincze Lillával kiegészülve.
Az első dalok megszületése idején még a Solaris is létezett; fellépésein a Napoleon Boulevard néven volt az előzenekar, majd Lilla lement, a többiek átöltöztek, és Solaris néven folytatták.
1986-ban aztán a Solaris egy jó időre elbúcsúzott közönségétől. Nyáron a Napoleon Boulevard elindult az I. Interpop fesztiválon, ahol az "Ugye, eljönnek ma a repülők" (hivatalos címe: Kérlek, ne félj) első díjat és közönségdíjat nyert. Szeptemberre elkészültek az első nagylemez felvételei, az újságokban elindult nyilvános polémia miatt azonban, amely megkérdőjelezte a zenekar szándékait a "a repülők eljövetelével" kapcsolatban, az album egy ideig nem jelenhetett meg.
A vita egészen 1987 tavaszáig folyt. Akkor végre eldőlt, hogy a zenekar nem akar bombázást. A lemez fél év késéssel zöld utat kapott.
A Napoleon Boulevard I. napok alatt aranylemez lett - 150 000 példány fogyott el belőle.

1989 tavaszán kiutaztak a Midemre. A Mylord eredeti, francia nyelvű átdolgozását és "Uram, segíts!" című daluk "No more walls!"-ra keresztelt angol változatát játszották. Megállapodás született a müncheni és londoni felvételekről.

1990. Az utolsó Napoleon Boulevard aranylemez, a "Legyetek jók, ha tudtok….". Ezt az albumot már más felállásban készítette a zenekar.
Az eredeti felállás zenészei legközelebb 1995-ben játszottak együtt, a Solaris Los Angeles-i koncertjén, amikor váratlanul föltámadt a már elfelejtettnek hitt Solaris-legenda.
Elképesztő mennyiségű koncert, nívódíjak, Emerton díj és népszerűségi szavazások számtalan első helye - bármilyen hihetetlen is, de a Napoleon Boulevard röpke négy év leforgása alatt több, mint 1 millió hanghordozót adott el.
2010-ben újra összeállt a Napoleon Boulevard. A SYMA csarnokban adtak nagyszabású visszatérő koncertet január 30-án.
Azóta újra folyamatosan koncerteznek, részben új felállásban.

• Vincze Lilla - ének
• Zboray Miklós - basszusgitár
• Gilián Gábor - dob
• Kovács Sára Dizna - fuvola
• Pál Balázs Jenő - gitár
• Nagy (Liszi) Zsolt - billentyűs hangszerekA Napoleon Boulevard napjainkban


Forrás: www.napoleonboulevard.com
Kövessen minket és nem marad le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége
Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905158.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: