Napoleon Boulevard
A Napoleon Boulevard 1985-ben alakult magyar pop rock zenekar. A csapatot a progresszív, instrumentális rockot játszó Solaris tagjai hozták létre, Vincze Lilla énekesnővel. 1986-ban az Interpop fesztiválon tűntek fel Kérlek, ne félj c. dalukkal. Az együttes első felállása 1990-ben szűnt meg.

A Napoleon Boulevard 1985-ben a Solaris együttes akkori tagjaiból alakult meg, Vincze Lillával kiegészülve.
Az első dalok megszületése idején még a Solaris is létezett; fellépésein a Napoleon Boulevard néven volt az előzenekar, majd Lilla lement, a többiek átöltöztek, és Solaris néven folytatták.
1986-ban aztán a Solaris egy jó időre elbúcsúzott közönségétől. Nyáron a Napoleon Boulevard elindult az I. Interpop fesztiválon, ahol az "Ugye, eljönnek ma a repülők" (hivatalos címe: Kérlek, ne félj) első díjat és közönségdíjat nyert. Szeptemberre elkészültek az első nagylemez felvételei, az újságokban elindult nyilvános polémia miatt azonban, amely megkérdőjelezte a zenekar szándékait a "a repülők eljövetelével" kapcsolatban, az album egy ideig nem jelenhetett meg.
A vita egészen 1987 tavaszáig folyt. Akkor végre eldőlt, hogy a zenekar nem akar bombázást. A lemez fél év késéssel zöld utat kapott.
A Napoleon Boulevard I. napok alatt aranylemez lett - 150 000 példány fogyott el belőle.

1989 tavaszán kiutaztak a Midemre. A Mylord eredeti, francia nyelvű átdolgozását és "Uram, segíts!" című daluk "No more walls!"-ra keresztelt angol változatát játszották. Megállapodás született a müncheni és londoni felvételekről.

1990. Az utolsó Napoleon Boulevard aranylemez, a "Legyetek jók, ha tudtok….". Ezt az albumot már más felállásban készítette a zenekar.
Az eredeti felállás zenészei legközelebb 1995-ben játszottak együtt, a Solaris Los Angeles-i koncertjén, amikor váratlanul föltámadt a már elfelejtettnek hitt Solaris-legenda.
Elképesztő mennyiségű koncert, nívódíjak, Emerton díj és népszerűségi szavazások számtalan első helye - bármilyen hihetetlen is, de a Napoleon Boulevard röpke négy év leforgása alatt több, mint 1 millió hanghordozót adott el.
2010-ben újra összeállt a Napoleon Boulevard. A SYMA csarnokban adtak nagyszabású visszatérő koncertet január 30-án.
Azóta újra folyamatosan koncerteznek, részben új felállásban.

• Vincze Lilla - ének
• Zboray Miklós - basszusgitár
• Gilián Gábor - dob
• Kovács Sára Dizna - fuvola
• Pál Balázs Jenő - gitár
• Nagy (Liszi) Zsolt - billentyűs hangszerekA Napoleon Boulevard napjainkban


Forrás: www.napoleonboulevard.com
Kövessen minket és nem marad le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége
Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 4 év és 188 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1431827.
Lefrissebb bejegyzések
Klippremier 1 hete 5 napja
Itt a recept, hogy mit kell csinálni, ha épp nagyon eleged van mindenből
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: