Régmúlt idők zenéi

A legendás Bee Gees együttes

A Bee Gees egy angol popegyüttes, melyet három fivér, Barry Gibb, Robin Gibb és Maurice Gibb alapított. 45 éves pályafutásuk alatt a Gibb fivérek 19 dala vezette a slágerlistákat, egyetlenek a The Beatles mellett, akiknek egy időben öt daluk is szerepelt az USA TOP 10-ben. 7 Grammy-díjjal, ezen kívül 8 Grammy- díj jelöléssel rendelkeztek. Megkapták az életműdíjat, tagjai lettek a Rock and Roll Hall of Fame-nek, Barry Gibb pedig a Songwriters Hall of Fame-nek. Nemcsak zenészként, hanem zenei producerként is jelentős díjakat kaptak.

Tovább a teljes cikkre 

Prince

Prince (1958 - 2016) Oscar-, Golden Globe- és hétszeres Grammy-díjas amerikai zenész, énekes és dalszövegíró, több mint három évtizedig volt meghatározó alakja a popzenének. 1993-tól 2000-ig egy kimondhatatlan szimbólumot használt neveként, így próbált függetlenedni a Warner Brothers nevű lemezkiadócégtől, amely levédette a „Prince” nevet, és nem biztosított neki teljes művészi szabadságot.

Tovább a teljes cikkre 

Freddie Mercury (1946–1991)

Freddie Mercury eredeti neve Farrokh Bulsara, a Queen rockegyüttes egykori énekese és dalszerzője. Fő dalszerzőként jelentősen meghatározta az együttes stílusát, a legtöbb sikeres dalukat ő írta. Az 1980-as évek közepén szólókarrierbe kezdett, és Montserrat Caballé opera-énekesnővelközösen operai hatású könnyűzenei albumot készített Barcelona címen.

Tovább a teljes cikkre 

Falco

Falco (eredeti nevén Johann Hölzel, Bécs, 1957. február 19. – Puerto Plata, Dominikai Köztársaság, 1998. február 6.) a nyolcvanas-kilencvenes években népszerű osztrák énekes, zeneszerző és szövegíró volt. Legismertebb dalai a Der Komissar, a Rock Me Amadeus és a Wiener Blut voltak.

Tovább a teljes cikkre 

Napoleon Boulevard

A Napoleon Boulevard 1985-ben alakult magyar pop rock zenekar. A csapatot a progresszív, instrumentális rockot játszó Solaris tagjai hozták létre, Vincze Lilla énekesnővel. 1986-ban az Interpop fesztiválon tűntek fel Kérlek, ne félj c. dalukkal. Az együttes első felállása 1990-ben szűnt meg.

Tovább a teljes cikkre 

Michael Jackson

1958. augusztus 29-én született az Indiana állambeli kis iparvárosban, Garyben. Apjuk, Joseph Walter Jackson, darukezelőként dolgozott a helyi gyárban. Anyjuk, Katherine Esther Scruse eladóként dolgozott; emellett templomi kórusban is énekelt. Michael család hetedik gyermeke volt. 1966-tól bátyjaival (Jackie Jackson, Tito Jackson, Jermai

Tovább a teljes cikkre 

Dr Alban

Dr. Alban (Enugu, Nigéria, 1957. augusztus 26. –) Alban Nwapa néven született. Nigériai születésű svéd fogorvos, énekes, zenei producer. Stockholmban, a svéd zeneiparban tevékenykedik, mint előadó és producer. Ő üzemelteti a dr-records lemezkiadót, mely az ő lemezeit is kiadja.

Tovább a teljes cikkre 

Első Emelet

A zenekart 1982 augusztus végén a csillaghegyi strandon alakította a Solarisból átigazolt Kisszabó Gábor, Bogdán Csaba, Rausch Feri, Tereh Öcsi, akik onnan felhívták telefonon a szintén instrumentális zenét játszó Lobogó együttes billentyűsét Berkes Gábort és felkérték, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Tovább a teljes cikkre 

Dolly Roll

A Dolly Roll egy magyar popegyüttes, amely 1983. június 26-án alakult meg, miután a Hungária együttest feloszlatták. A Dolly Roll eredeti felállása a következő volt: Penczi Mária Ilona (Dolly), Kékes Zoltán (Sziszi), Novai Gábor (Nova), Fekete Gyula, Jeszenszky Béla Tibor (Flipper Öcsi), Zsoldos Gábor (Dedy).

Tovább a teljes cikkre 

London Boys

A London Boys egy Németországban alapított angol diszkóduó volt. Az 1980-as évek második felében váltak népszerűvé Európa-szerte, vidám, jó ritmusú felvételeikkel. Különösen első nagylemezük, a The Twelve Commandments of Dance bővelkedett a slágerekben. Róluk készült az Emberrabló lányok című magyar film, amelyet azonban végül nem mutatta

Tovább a teljes cikkre 

Z'zi Labor

A Z’Zi Labor 1986-ban alakult Budapesten. 1986 nyarán az Interpop-fesztivál I. díját nyerték el Utolsó tangó párizsival c. dalukkal, ezt követően a Népstadionban a Queen előzenekaraként léptek fel.

Tovább a teljes cikkre 

Coolio

Coolio, polgári nevén Artis Leon Ivey Jr. (Compton, 1963. augusztus 1. –) amerikai rapper. Coolio a rap mellett más szakmákkal is foglalkozik, például szakács, színész és producer is. Első nagylemeze 1994-ben jelent meg. Mivel nagy sikert ért el az album, ezért 1995-ben piacra dobta második stúdióalbumát is

Tovább a teljes cikkre 

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 395 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1896269.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: