Zenei érdekességek

 2021.12.13 19:03 |  livethemoment.hu |  367

Év végi kiemelt, nemzetközi és hazai újdonságok

A meghatározó, Grammy-jelölt svéd elektronikus páros, a Galantis egy "földöntúli" összefogást hajtott végre a holland slágergyárosokkal, Lucas & Steve-vel és az albán származású ragyogó énekesnővel, ILIRA-val – az eredmény egy űrrave-be illő dance pop közös, az "Alien". Megérkezett Latin-Amerika csillaga, Anitta és a DJ és a kiváló producer Pedro Sampaio régóta várt együttműködése, a "No Chão Novinha". A Sampaio által kevert funk táncos mixében kapcsolja össze mindkét előadó zeneiségét. A szerzemény a nagyszerű csapat kezébe került: MC Delano, Maikinho DJ, Anitta és Pedro Sampaio.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.10.22 22:19 |  livethemoment.hu |  715

Kiemelt, nemzetközi és hazai újdonságok

Az amerikai énekes-dalszerző, Rob Thomas első karácsonyi albumával örvendezteti meg a közönséget, amely ''Something About Christmas Time' címmel jelent meg. Napjaink egyik legnépszerűbb francia énekesnője, azaz Zaz három évvel utolsó lemeze, az 'Effet miroir' után idén augusztus 27-én tért vissza "Imagine" című felvételével, amely soron következő albumának előfutára is egyben. A Biffy Clyro új albuma, a 'The Myth of the Happily Ever After' címmel megjelent – mindössze 14 hónappal a zenekar utolsó, sikeres lemeze, az 'A Celebration of Endings' után. + tóvábbi hírek

Tovább a teljes cikkre 

 2021.08.15 12:28 |  livethemoment.hu |  1050

„Elment az eszem” - Ilyen szerelmes dal még nem született itthon

„Elment az eszem” a címe Hársházi Szabi legújabb dalának. Örök, jól bevált téma a szerelem a popzenékben; de ilyen zenei köntösben még nem született dal kis hazánkban, mint amiben az előadóként is egyre ismertebb dalszerző-producer tálalja nekünk a fülbemászó újdonságát.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.04.10 20:43 |  livethemoment.hu |  946

Hazai és nemzetközi újdonságok áprilisban

Vadonatúj dallal tért vissza az alternatív zenei géniuszpáros a Twenty One Pilots. Forest Blakk folytatja szárnyalását, az énekes-dalszerző ezúttal a Grammy-nyertes Meghan Trainorral kollaborált, duettjük pedig fantasztikusra sikeredett. Ismét slágerbombát robbant a dance-szcéna egyik legígéretesebb új előadója! Nathan Dawe képtelen leállni: sorra ostromolja izgalmas újdonságaival a hazai és nemzetközi toplistákat egyaránt.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.03.29 20:49 |  livethemoment.hu |  1053

Műfajokon túli utazás egy nemzetközi formációval

Tízfős, nemzetközi zenészekből álló csapattal rögzítette a Moped LoewenBook of Navi című lemezét. A zenekar fúvósokra épülő, műfajokon átívelő komplex hangzásvilága az alapító, Varga Dániel szaxofonos és zeneszerző zenei vízióinak megtestesülése. A lemez dalszövegei a kereső ember sajátos útját mutatják be, miközben a kollektív zenekari hangzás, a dal egésze kerül fókuszba.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.01.25 17:32 |  livethemoment.hu |  983

Az egri Török Fürdőben forgatott koncertfilmet a Kerekes Band

A 200 ezer darab aranyozott mozaikkal burkolt kupola alatt, a leengedett medencébe épített színpadon rögzítették a Live: Water című anyagot, amelyben a zenekar - szokásától eltérően - teljesen akusztikus hangszerelésben jelentkezik. A zenék hangulatát a helyszínhez igazítva állították össze: áthangszerelt saját számok, illetve belső-ázsiai, kaukázusi és török dalok előadásával.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.11.02 20:13 |  MTI |  856

A Baby Shark minden idők legnézettebb YouTube-videója

A rendkívül fülbemászó dallamú gyerekdal, a dél-koreai Pinkfong Baby Shark című slágere lett minden idők legnézettebb videója a YouTube-on. A hétmilliárd feletti nézettségi számot produkáló videó legyőzte a korábbi rekordert, a Puerto Rico-i Luis Fonsi és Daddy Yankee 2017-es világslágerét, a Despacitót - írta hétfőn online kiadásában a The Guardian.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.10.22 21:34 |  MTI |  1192

Paul McCartney egyedül készítette új, karanténalbumát

A koronavírus-járvány miatti karantén szülte Paul McCartney új albumát. Az ex-Beatle nem tervezett lemezt, és - akárcsak korábban, a McCartney I és a McCartney II esetében - a McCartney III-on is minden hangszeres részt maga játszott fel egy házi stúdióban. A december 11-én megjelenő album néhány dala tükrözi a pandémia helyzetét, ugyanakkor McCartney jövőbe vetett optimizmusát is. "Szüleim túlélték Liverpool bombázását a második világháborúban. Körülöttük nagyon sokan meghaltak, de valamiféle hihetetlen energiával sikerült túllépniük a nehézségeken. Így hát jó arra gondolni, hogy ha ők megcsinálták, én is képes vagyok rá"

Tovább a teljes cikkre 

 2020.10.06 19:53 |  MTI |  838

Gyűjteményes doboz jelent meg a Fleetwood Mac-től

Gyűjteményes doboz jelent meg a brit rockzene kiemelkedő képviselőjétől, a Fleetwood Mac-től. A nyolc CD-t (vagy hat LP-t) tartalmazó kiadvány a csapat 1969 és 1974 közötti stúdióalbumai mellett egy eddig kiadatlan koncertanyagot tartalmaz. A Fleetwood Mac immár több mint fél évszázados karrierje során a bluestól jutott el a jóval könnyebben fogyasztható, slágeresebb poprockig. Mindkét korszakot jellemezték nagy sikerek; a mostani, Fleetwood Mac 1969 to 1974 című gyűjtemény az átmeneti időszakot mutatja be, számos bónusz kislemez felvétellel.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.09.14 21:11 |  MTI |  1333

A nyolcvanas évek óta először előzte meg a vinyl lemezeladás a CD-t Amerikában

A nyolcvanas évek óta először előzte meg a vinyl (bakelit) lemezeladás a CD-t Amerikában - adta hírül hétfőn a The Guardian brit napilap honlapja. Az Amerikai Lemezipari Szövetség (RIAA) adatai szerint 2020 első félévében a lemezkiadás 62 százalékának bevétele a vinyl eladásokból származott. "A vinyl lemezek bevétele 232 millió dollár (70 milliárd forint) volt, ami a teljes fizikai lemezkiadás bevételének 62 százaléka. A vinyl először előzte meg egy ilyen periódusban a CD-t az 1980-as évek óta" - emelte ki a szövetség közleményében.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.09.11 19:56 |  livethemoment.hu |  1291

Ed Sheeran kiadatlan lemeze tarol

Ed egykori barátjának ajándékozta a lemezt, ami most akción talált új gazdára. Ötvenezer fontért (19,6 millió forintért) cserélt gazdát kedden egy angliai árverésen Ed Sheeran egy kiadatlan lemeze, amelyet még kamaszkorában készített a brit popénekes.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.07.24 21:47 |  MTI |  1262

Dave Franco alakítja Vanilla Ice-t a rapperről készülő életrajzi filmben

Dave Franco alakítja Vanilla Ice-t a rapper életéről készülő zenés filmben. A színész erről az Insider.com portálnak adott interjújában beszélt. A To the Extreme című film szereplőválogatását már 2019 januárjában meghirdették, de Dave Franco most először nyilatkozta, hogy megkapta a rapper szerepét. Mint mondta, a készülő produkció hangulatában a fivére James Franco által rendezett, A katasztrófaművész című vígjátékhoz hasonlít, amely arról szólt, hogyan forgatta le Tommy Wiseau A szoba című kultfilmjét.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.07.21 20:08 |  MTI |  1385

Flea, a Red Hot Chili Peppers-basszusgitáros önéletrajza magyarul is olvasható

Az amerikai kiadás után bő fél évvel magyarul is olvasható Flea önéletrajzi kötete, amely a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosának élete első húsz évét eleveníti fel. Az ír és dédnagyanyja révén magyar gyökerekkel is rendelkező, Ausztráliában született, majd négyévesen New Yorkba, tíz esztendősen pedig Los Angelesbe került Flea gyerekkorát, tiniéveit alapvetően befolyásolták viharos családi körülményei, érzelmi sérülései, alacsony testmérete. A legmeghatározóbb azonban a hetvenes évek Los Angelesének légköre volt.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.06.25 21:09 |  livethemoment.hu |  1611

Bélyegsorozattal tisztelegnek az 50 éves Queen zenekar előtt

A brit posta bélyegsorozatot készít a legendás zenekarról. A Queen együttesről ad ki bélyegsorozatot a brit posta a legendás rockzenekar fennállásának 50. évfordulója alkalmából a jövő hónapban. A sorozat 13 bélyegén a zenekar legnépszerűbb albumainak borítói, élő koncerteken és a banda első, 1974-es stúdiófotózásakor készült fényképek szerepelnek – közölte kedden a brit királyi posta.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.05.16 21:08 |  MTI |  1507

Negyven évvel ezelőtt halt meg Ian Curtis, a Joy Division énekese

Hétfőn lesz negyven éve annak, hogy Ian Curtis, a Joy Division együttes frontembere öngyilkos lett. Az énekes-szövegíró hatása napjaink rockzenéjében is érzékelhető, örökségét egykori zenésztársai is igyekeztek tovább vinni. Ian Kevin Curtis a Manchesterhez tartozó Stretfordban született 1956. július 15-én munkáscsaládban. Az észak-angliai iparváros egyik lakótelepén nőtt fel. Bár verseket már iskolás korában írt, azokat megtartotta magának. Nagy hatást gyakoroltak rá William S. Burrows, Nietzsche, JG Ballard és Franz Kafka művei, a zenében David Bowie, a Velvet Underground és Iggy Pop volt az idolja.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.04.29 21:43 |  MTI |  1157

Elveszettnek hitt Oasis-dal került elő

Egy elveszettnek hitt Oasis-dal demójára bukkant Noel Gallagher, a 2009-ben feloszlott rendkívül sikeres brit rockzenekar gitárosa, dalszerzője. A Don't Stop... című számot a zenész csütörtökön éjfélkor tervezi közzétenni. "Időmilliomos vagyok mostanában, úgyhogy elhatároztam, megnézem, mi is van azon a több száz jelöletlen CD-n, amely otthon mindenfelé hever. Mintha a sors akarta volna, belebotlottam ebbe a régi demófelvételbe, amelyről azt gondoltam, örökre elveszett" - idézte az 52 éves Noel Gallagher Twitter- bejegyzését a The Guardian online kiadása.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.03.18 14:13 |  MTI |  1055

Katy Perry mégsem plagizált az új ítélet szerint

Katy Perry amerikai popsztár Dark Horse című sikerszáma miatt indult plágiumperében új ítélet született: egy amerikai bíróság a korábbi ítélettel szemben úgy döntött, hogy az énekesnő nem követett el szerzői jogsértést. Egy amerikai kerületi bíróság kedden felmentette a 35 éves énekesnőt a Dark Horse című száma miatt ellene indított plágiumperben. Tavaly nyáron egy másik bíróság még úgy ítélte meg, hogy Perry Flame 2009-es Joyful Noise című számának egy nyolc hangjegyből álló zenei futamát kölcsönözte sikerdalához.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.03.11 16:17 |  MTI |  1361

Billie Eilish dala, a Bad Guy volt 2019 legkelendőbb felvétele

Billie Eilish Bad Guy című dala volt 2019 legkelendőbb kislemeze: a 18 éves amerikai énekes-dalszerző slágerét 19,5 millióan vették meg, töltötték le vagy streamelték világszerte - közölte a nemzetközi lemezipari szövetség (IFPI). A londoni székhelyű szervezet adatai alapján Billie Eilish mögött Lil Nas X végzett Old Town Road című dalával, amely 18,4 milliós eladást produkált világszerte, a harmadik helyre pedig Shawn Mendes és Camila Cabello kislemeze, a Senorita futott be 16,1 millióval.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.02.04 10:47 |  livethemoment.hu |  666

Összekeverték Shakirát és Nicole Scherzingert

Paula Abdul csúnyán összekevert két hírességet. A SuperBowl idején mindenki lázban ég nemcsak Amerikában, hanem világszerte. Az elsőszámú amerikai sportesemény szünetében való fellépés minden énekes vágyainak netovábbja.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.01.25 20:35 |  MTI |  714

Aerosmith botrány: Kitiltották dobosát a Grammyről

Hiába perelte be zenésztársait, kitiltották az Aerosmith dobosát a Grammyről. Joey Kramer nincs megfelelő állapotban ahhoz, hogy fellépjen. Bírósági döntés született arról, hogy Joey Kramer, az idén 50 éves Aerosmith dobosa nem léphet színpadra zenekarával a most hétvégi Grammy-gálán Los Angelesben.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.01.24 20:51 |  MTI |  656

Visszakapta ellopott hegedűjét Lajkó Félix

Visszakapta több mint két hónappal ezelőtt ellopott értékes hegedűjét Lajkó Félix hegedűművész csütörtökön Újvidéken. Az M5 kulturális csatorna csütörtök esti híradójában elhangzott, hogy a hangszert az újvidéki rendőrség csütörtökön adta vissza a művésznek. Az 1800-as évek elején Domenico Montagna által készített, mintegy fél millió euró (több mint 150 millió forint) értékű hegedűt Lajkó Félix autójából emelték ki a dél-bácskai Péterrévén még októberben.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.01.16 19:53 |  MTI |  628

Whitney Houston és a Depeche Mode is bekerül a Rock & Roll Hírességeinek Csarnokába

Whitney Houston, T. Rex és a Depeche Mode is bekerül 2020-ban a Rock & Roll Hírességeinek Csarnokába. Az idei új hírességek között szerepel még Notorious B.I.G., a Nine Inch Nails és a The Doobie Brothers is. A hat beiktatandó tagot 16 jelölt közül választották ki. A jelöltlistát egy bizottság válogatotta össze októberben. Az ünnepélyes beiktatásra májusban kerül sor Clevelandben.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.01.07 21:17 |  livethemoment.hu |  655

Timothée Chalamet kapta Bob Dylan szerepét egy készülő zenés életrajzi filmben

A film Elijah Wald könyve, a Dylan Goes Electric alapján készül. Timothée Chalamet kapta Bob Dylan szerepét egy készülő zenés életrajzi filmben, amelyet James Mangold rendez – értesült a The Hollywood Reporter. Mangold, aki Az aszfalt királyai című autóversenyzős filmjével szerepel az idei díjszezonban, a Fox Searchlight stúdióban forgatja a produkciót, amely Elijah Wald könyve, a Dylan Goes Electric alapján születik.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.12.14 15:27 |  livethemoment.hu |  602

Rekordáron kel el John Lennon napszemüvege

A rock and roll történetének egyik leglegendásabb napszemüvege a kikiáltási ár húszszorosáért kelt el. Az előzetesen becsült ár csaknem húszszorosáért, mintegy 140 ezer fontért (55 millió forintért) árverezték el John Lennon egyik híres kerek napszemüvegét a londoni Sotheby’s online árverésén.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.11.30 18:02 |  livethemoment.hu |  687

Tíz év után újra összeáll a Pussycat Dolls

Egy brit turné erejéig ismét együtt lépnek fel a lányok. Nicole Scherzinger, Ashley Roberts, Kimberly Wyatt, Carmit Bachar és Jessica Sutta. Öt hölgy, akik mindig is alkották az angol Pussycat Dolls legénységét, most újra hadrendbe állnak, hogy jövőre egy nagyszabású turné keretében ismét meghódítsák az Egyesült Királyságot és Írországot. Melody Thornton az egyetlen, aki nem vállalta a projektet

Tovább a teljes cikkre 

 2019.11.06 17:57 |  livethemoment.hu |  693

Megjelent George Michael egy eddig kiadatlan dala

A Múlt karácsony című film végefőcím dalaként csendül majd fel a 2012-ben rögzített This Is How. Egy eddig kiadatlan George Michael-dal jelent meg szerdán. A This Is How (We Want You to Get High) című felvételt 2012-ben, az énekes utolsó stúdiómunkája során rögzítették. A szám egy szöveges videó kíséretével jelent meg és a héten a magyarországi mozikba kerülő brit-amerikai romantikus vígjáték, a Múlt karácsony (Last Christmas) végefőcímdala is.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.11.03 19:43 |  MTI |  687

Visszakapta a vonaton felejtett 310 éves hegedűjét Stephen Morris zenész

Visszakapta 310 éves, 250 ezer font (95 millió forint) értékű hegedűjét Stephen Morris zenész, aki két hete egy londoni vonaton felejtette a hangszert. A hivatásos hegedűművész hangszerével együtt a kerékpárját is a vonaton hagyta, amikor London déli részén leszállt.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.10.27 19:09 |  livethemoment.hu |  641

Rekordáron kelt el Kurt Cobain legendás kardigánja

A zenetörténet leghíresebb pulóvere rekordáron kelt el. A néhai Kurt Cobain legendás kardigánja, amelyet 1993-ban viselt az MTV Unplugged koncertjén, 334 ezer dollárért kelt el egy New York-i árverésen. A sötét foltokkal szennyezett, cigarettacsikkek által lyuggatott, olajzöld kardigánt Cobain fellépése óta soha nem mosták ki. Eladója, Garrett Keltjian, a Forty7 Motorsports cég tulajdonosa négy éve vásárolta 137 ezer dollárért.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.10.24 19:26 |  livethemoment.hu |  871

Majka és Curtis újra együtt lép fel

Tavaly augusztusban jelentette be Majka, hogy nem kíván többet Curtissel fellépni és megszakítja a kapcsolatot vele. Az ok, Curtis drogproblémái miatt volt. A rapper később elvonón járt, gyermeke született, és úgy tűnik, már csak a családjára és a zenére koncentrál.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.10.21 16:43 |  MTI |  677

Martin Garrix készíti az EURO-2020 himnuszát

A holland lemezlovas Martin Garrix készíti el a jövő nyári labdarúgó Európa- bajnokság hivatalos dalát. A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának hétfői beszámolója szerint a 23 éves dj és zenei producer a torna hivatalos bevonuló zenéjéért és a tévéközvetítésekben hallható dallamokért is felel majd.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.10.17 17:42 |  hirado.hu, MTI |  721

Keresik Paul McCartney 50 éve eltűnt gitárját

Világszerte keresi Paul McCartney 50 éve eltűnt gitárját a Karl Höfner német gitárgyártó cég. A Beatles-tag 1961-ben vásárolta Hamburgban a Höfner 200/1-es típusú basszusgitárját és két éven át fő hangszereként használta, például az első Beatles-albumok felvételénél is. 1969 környékén tűnt el a gitár, azóta a poptörténet leginkább keresett hangszerévé vált.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.10.16 19:44 |  hirado.hu |  919

Furcsa ötlettel állt elő a Kiss, a turnéjukra

A magyar felmenőkkel is rendelkező amerikai rockzenekar különös geggel készül. A basszusgitáros Gene Simmons személyében magyar gyökerekkel rendelkező Kiss zenekar közel 50 (!) éve nyomja az ipart, és a novemberben startoló ausztrál turnéjukra igencsak furcsa ötlettel álltak elő – számolt be róla a Rolling Stone magazin.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.10.13 09:50 |  live |  607

Elárverezik Kurt Cobain gitárját és kardigánját

Kurt Cobainnek, a Nirvana frontemberének olívazöld kardigánját és egy gitárját is elárverezik október végén New Yorkban. Cobain, aki 1994-ben hunyt el, a Nirvana 1993-as MTV Unplugged-fellépésén viselte az olajzöld kardigánt, amely a Julien's Aukciósház kínálatában szerepel. A Fender-gitárt Cobain az együttes In Utero turnéjára vitte magával.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.10.08 14:36 |  MTI, BBC |  658

Elárverezik Paul McCartney színesre pingált turnébuszát

Elárverezik Paul McCartney színesre festett egykori turnébuszát, amellyel 1972 nyarán szelte át Európát zenekarával, a Wingsszel. A Wings Over Europe nevű járműre kedden licitálhatnak az érdeklődők az Omega Auctions merseyside-i árverésén. Az évtizedeken át Spanyolországban kallódó busz leütési árát 15 ezer és 25 ezer font (5,6-9,3 millió forint) közé becsülik

Tovább a teljes cikkre 

 2019.10.04 21:23 |  hirado.hu |  891

Ismét a slágerlisták élén a Beatles Abbey Road című albuma

„Nehéz elhinni, de az Abbey Road még most is szárnyal oly sok év után. De ez egy észbontóan jó album” – írta Paul McCartney sajtóközleményében. A Something vagy a Come Together dalokkal volt az Abbey Road a Beatles egyik utolsó albuma, amelyet közösen készítettek felbomlásuk előtt, és amelyre az együttes mindegy tagja szerzett dalt.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.09.30 16:07 |  livethemoment.hu |  744

Kazah roadmovie a Kerekes Bandtől

Idén nyáron nyolcezer fős tomboló közönség előtt koncertezett a Kerekes Band Közép-Ázsia legnagyobb világzenei fesztiválján, a The Spirit of Tengrin. A zenekar kazahsztáni útját egy roadmovie is megörökítette, amita Daft Punk Harder, Better, Faster, Stronger című számából készült feldolgozásukra forgattak.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.09.29 14:22 |  MTI |  634

Elveszett Beatles-filmfelvételt találtak meg egy kenyértartóban

Elveszett Beatles-filmfelvételt találtak Walesben egy kenyértartóban - számolt be róla a BBC News. A filmszalagon az együttes egy interjúja látható, amelyet 1965-ben adtak Cardiffban. A mintegy tízezer font (3,8 millió forint) értékűre becsült felvételt egy ház takarításakor találták. Paul Fairweather, az Omega Aukciósház szakértője "nagy leletnek" nevezte a Beatles-filmszalagot, amelyet szerinte 1965 óta senki sem láthatott.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.09.27 21:07 |  MTI, hirado.hu |  677

Tripla áron kelt el egy árverésen B. B. King gitárja

B.B. Kingnek a hangszert a Gibson cég ajándékozta a 80. születésnapjára. A becsült ár csaknem háromszorosáért, 280 ezer dollárért (85,3 millió forint) kelt el árverésen, Los Angelesben B.B. King egyik Lucille nevű gitárja, amelyet 80. születésnapjára kapott ajándékba a világhírű blueszenész. A fekete színű Gibson ES–345-ös modellt a zenész hagyatékából származó több mint 550 személyes tárggyal együtt árverezték el.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.08.28 18:08 |  G.Zoli |  656

Shawn Mendes és Camila Cabello közös fellépésével felizzították a VMA színpadát

Jelenleg nem tudunk forróbb és szerelmesebb párt mondani a sztárok közül Camila Cabello és Shawn Mendes párosánál. A szerelmesek természetesen a VMA gálán is ott voltak, igaz, a vörös szőnyegre nem együtt érkeztek, de szenvedélyes duettjüket előadták élőben és még díjat is bezsebeltek vele.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.08.24 18:21 |  G.Zoli |  1482

Katy Perry és Orlando Bloom az igazi álompár

Katy Perry és Orlando Bloom igazi álompárnak számít Hollywood-ban, ugyanis ők azok, akik még mindig úgy néznek egymásra, hogy mi magunk is elolvadunk tőle. A sztárpár tegnap a Carnival Row című széria premierjén vett részt Hollywoodban. Katy és Orlando tökéletesen kiegészítették egymást a vörös szőnyegen.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.08.23 19:36 |  G.Zoli |  669

Rekordáron kelt el Duane Allman gitárja

Duane Allman gitárja valakinek 366 millió forintnyi dollárt ért. A világ legjobb gitárosai között számon tartott Duane Allman híres, arany színű “Layla”-gitárját 1,25 millió dollárért (366 millió forintért) vásárolták meg egy árverésen a georgiai Maconban.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.08.14 19:11 |  G.Zoli |  812

A Wham dalai ihlette a Last Christmast-filmet, amely az év végén debütál

Az Emilia Clarke főszereplésével készült mozi lesz az idei karácsony nagy durranása. Paul Feig rendezi a következő ünnepi szezon kasszasikerét, a Last Christmast, mely a Wham! híres slágerének történetét idézi fel. A szereposztásban Emilia Clarke mellett Henry Golding, Emma Thompson és Michelle Yeoh neve is olvasható. A forgatókönyvet Emma Thompson és Greg Wise írta.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.08.11 21:36 |  G.Zoli |  679

Katy Perry elemi erővel tér vissza a slágerlistákra

A magunk mögött hagyott párkapcsolatokra tekint vissza nem éppen a legkedvesebb módon az énekesnő. Már látható a YouTube-on az új Katy Perry-klip, a Small Talk, melyben a párkapcsolatok lezárása utáni elemzésekbe fog bele a tőle megszokott cinimzmussal. „Hát, nem különös? Korábban pucéran beszélgettünk az örökkévalóságról, most pedig csak az időjárásról tudunk?!” – ilyen és ehhez hasonló történetmesélés a Small Talk, ami máris nagy sikernek örvend.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.08.11 19:20 |  G.Zoli |  712

Vége Miley Cyrus és Liam Hemsworth házasságának

A közösségi média korában nem ritkán fordul elő, hogy a leglelkesebb rajongók már előre megérzik a bajt. A posztokból nem nehéz következtetni arra, hogy mi is történik a háttérben, és ez még akkor is így van, ha a szereplők egy árva szót sem szólnak.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.08.01 17:37 |  G.Zoli |  647

Katy Perry koppinthatta a Dark Horse című dalát

Egy Los Angeles-i bíróság hétfői döntése szerint Katy Perry egy keresztény rapper dalából másolt részleteket Dark Horse című 2013-as slágeréhez. Az ítélet szerint az énekesnő https://www.youtube.com/watch?v=jTLeHuvHXuk című 2008-as dalának egyes elemeit használta slágeréhez. A következőkben a bíróság arról fog dönteni, mekkora kártérítést kell fizetnie az énekesnőnek, a dal szerzőinek és a producereknek.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.07.23 18:09 |  G.Zoli |  684

Közös turnéra indul július végén a Djabe zenekar és Steve Hackett

A Djabe zenekar ismét a Genesis egykori gitárosával, Steve Hackett-tel indul turnéra, amelynek első állomása július 30-án a Budapest Jazz Clubban lesz - hangzott el az M1 aktuális csatornán kedden. A koncertkörút során ismét felcsendülnek a Life Is A Journey című album darabjai, valamint Djabe-, Hackett- és Genesis-klasszikusokat is hallhat a közönség - mondta el Égerházi Attila, a zenekar alapító-gitárosa.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.07.15 17:42 |  G.Zoli |  775

David Bowie földönkívüli alteregóját ábrázoló Barbie babát dobott piacra a Mattel

David Bowie földönkívüli alteregójáról, Ziggy Stardustról mintázott Barbie babát dobott piacra az amerikai Mattel játékgyár, a zenész Space Oddity című száma megjelenésének 50. évfordulója alkalmából. A Bowie-ra keresztelt baba vörös hajú, hatalmas fülbevalót, fémes csillogású nadrágot és felsőt, valamint magas talpú piros csizmát visel - írja a BBC.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.07.15 17:20 |  G.Zoli |  722

Emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80 éves Karel Gott tiszteletére

Zéró euró névértékű emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80. születésnapját vasárnap ünneplő Karel Gott tiszteletére, az énekes képmását viselő 5000 bankó pár óra alatt elkelt vasárnap délelőtt az egyik prágai lemezboltban, amely előtt már szombaton este sorba álltak a legelszántabb rajongók a szakadó eső ellenére.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.07.01 18:48 |  G.Zoli |  711

A Csókkirály az élőben legtöbbször játszott dal

Több mint 22 ezer könnyű- és komolyzenei rendezvényt tartottak tavaly országszerte az Artisjus statisztikái szerint. Az élőben legtöbbszor játszott dal a Hungária együttes régi slágere, a Csókkirály volt. A szerzői egyesület június 28-i utalásával a teljes tavalyi koncertjogdíj a komolyzenei és könnyűzenei alkotók számlájára került. Az Artisjus felhasználási csatornánként - rádió, televízió, élőzenés rendezvények, hangfelvételek, online zenehallgatás - méri a zeneművek lejátszását, majd ezek alapján osztja fel a dalszerzők között a korábban beszedett jogdíjakat

Tovább a teljes cikkre 

 2019.05.31 20:21 |  G.Zoli |  750

Kivágták a szexjeleneteket az Elton John életéről készült, Rocketman című film orosz változatából

Kivágták a szexjeleneteket az Elton John brit rockzenész életéről készült, Rocketman című film orosz változatából - közölte híroldalán a csütörtöki moszkvai sajtóvetítésén részt vevő újságírókra hivatkozva pénteken a Dozsgy ellenzéki tévécsatorna. A beszámolók szerint az alkotásból Oroszországban egyebek között kiollózták az Elton John filmbeli megszemélyesítője, Taron Egerton és a menedzserét, John Reidet alakító Richard Madden 40 másodperces ágyjelenetét.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.05.26 14:57 |  G.Zoli |  1153

Ariana Grande viaszszobra a Madame Tussauds viaszmúzeumban

A Madame Tussauds a világ legismertebb viaszszobor múzeuma, ami évente rengeteg turistát csábít, természetesen feléjük abszolút elvárás, hogy a kiállításukat mindig frissen tartsák, és a legújabb, legtrendibb hírességekkel is lehessen közös szelfit készíteni a látogatóknak. Mivel Ariana Grande az egyik legnépszerűbb popsztár manapság, és rekordszámú követővel büszkélkedhet a közösségi oldalakon, az ő viaszszobrát kiállítani biztosan nyerő húzás.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.05.25 20:11 |  G.Zoli |  765

Világsztárok újraénekelték a Vén Európát

Varga Miklós 1985-ös dalát a Németországban élő magyar származású Leslie Mandoki dolgozta fel olyan világsztárokkal, mint a Scorpions együttes tagjai, Klaus Meine és Rudolf Schenker valamint Anderson a Jethro Tullból, vagy éppen Peter Maffay.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.04.28 16:25 |  G.Zoli |  797

Idris Elba titokban újra megnősült

Idris Elba és Sabrina Dhowre kimondták a boldogító igent, és egy gyönyörű marokkói ceremónia alkalmával összekötötték életüket. Idrisnek ez már a harmadik házassága, azonban úgy látjuk, hogy végre megtalálta az igazit.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.04.22 20:49 |  G.Zoli |  963

Ariana Grande bekerült a legbefolyásosabb emberek közé

Ariana Grande nem hiába az egyik legkedveltebb énekesnő. Tinisztárból vált világhírű, elismert popsztárrá és most már a számok is bizonyítják, hogy bizony már Beyoncét is lekörözte. Azt el sem tudjuk képzelni, hogy pontosan mekkora vagyonnal rendelkezhet Ariana, de az biztos, hogy 25 évesen elképesztő összegeket zsebel be.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.04.14 11:29 |  G.Zoli |  781

Camila Cabello játssza majd Hamupipőkét

Úgy néz ki, hogy a korábbi szőke Hamupipőkék helyett végre kapunk egy barnát is! Camila Cabello, a 22 éves popsztárt először kap komolyabb szerepet, és hát nem is akármilyet, ugyanis a Kay Cannon által rendezett Hamupipőke remake-ben fog játszani.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.04.09 18:48 |  G.Zoli |  728

Hang nélküli Beatles-kliprészlet került elő Mexikóból

Előkerült egy 11 másodperces, hang nélküli Beatles-kliprészlet, amely egy 1966-os brit popzenei tévéműsor élő adásán készült és később Mexikóba került egy gyűjtőhöz. A 11 másodperces felvételt egy család készítette 8 milliméteres kamerával a Beatles egy televíziós élő fellépésének színhelyén. A filmszalagon az együttes a Paperback Writert énekli, de a felvételhez nincs hang.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.02.16 20:28 |  G.Zoli |  732

Több mint 50 év után hívtak elő egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában - írja a BBC hírportálja. A fotós el akarta dobni a negatívot, de asszisztense, az akkor 17 éves Peter Harrison hazavitte, hogy otthon előhívja. Ötvenöt évvel később a fiókjából került elő a film, melyet végül a fia hívott elő. Az eddig sosem látott, szemcsés, fekete-fehér képen a zenekar egy színpadon játszik.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.02.13 21:22 |  G.Zoli |  840

Organikus űrtechno-lemezt készített a Liquid Limbs

Taum címmel új lemezt készített a Liquid Limbs. A magyar elektronikus zenei színtér úttörője, amely nemzetközi színtéren is számos elismerést begyűjtött már, ezúttal az űrtechnóban utazik. "Erősen kísérletező lett a lemez, ami egybecseng azzal, amivel mostanában foglalkozom. A stúdióban az elektronikus hangszerekkel molyolgatás során, egymást követő napokon állt össze egy összefüggő alap, ami inspirálni kezdett, az ötletdarabokat pedig egy-egy tétellé dolgoztam ki. Arra törekedtem, hogy olyan hangzást hozzak létre, ami a Liquid Limbstől eddig nem volt hallható. Ez organikus űrtechno, minőségi fehér zajjal"

Tovább a teljes cikkre 

 2019.01.30 20:24 |  G.Zoli |  739

Peter Jackson a Beatlesről készít dokumentumfilmet

Az Oscar-díjas Peter Jackson a Beatles együttes Let It Be című albumának stúdiófelvételéről készít dokumentumfilmet az eredeti filmanyagok felhasználásával - írta meg szerdán a The Hollywood Reporter. A dokumentumfilmhez a Beatles stúdiófelvételeiből 55 órányi, korábban nem publikált anyagot dolgoz fel az új-zélandi filmes, aki a közelmúltban az első világháborús archív felvételekből készített dokumentumfilmet. A háborús visszaemlékezéshez kifejlesztett restaurációs technológiát alkalmazza majd a brit együttes archív filmjeinek felfrissítéséhez.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.01.17 19:47 |  G.Zoli |  1193

John Cage csendzenéje előtt pop- és rockegyüttesek tisztelegnek

John Cage, a 20. századi kortárs zene kiemelkedő szerzője 4'33" című műve előtt tiszteleg a londoni Mute kiadó. A legendás csendzenét a Depeche Mode, a New Order, a Laibach, Moby és mások adják elő. A STUMM433 elnevezésű, májusban megjelenő doboz lemezein az 1978-tól működő kiadó több mint ötven pop-rock formációja előadásában, saját elgondolásukban látható (kevésbé hallható) Cage 1952-ben született műve.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.01.05 13:58 |  G.Zoli |  1136

Ismét teltházas koncertet adott Mága Zoltán

Ismét teltházas újévi koncertet adott kedden a Papp László Budapest Sportarénában Mága Zoltán hegedűművész. Az "Ami magyar, az magyar!" mottóval megrendezett budapesti újévi koncerten a hegedűművész a nemzet színészeivel, Kossuth-díjas művészekkel, népszerű popsztárokkal lépett fel a mintegy 13 ezres közönség előtt. A világ magyarságának ajánlott koncert gáladíját Törőcsik Mari kétszeres Kossuth-díjas, Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművész és Shlomo Mintz hegedűművész nyerte el - közölték az MTI-vel csütörtökön a szervezők.

Tovább a teljes cikkre 

 2018.12.27 16:50 |  G.Zoli |  814

Mariah Carey népszerű karácsonyi dala új rekordot döntött a Spotifyon

Mariah Carey All I Want for Christmas Is You című karácsonyi klasszikus dala új rekordot döntött a Spotify streaming-szolgáltatón: december 24-én 10,8 milliószor játszották le. A Chart Data adatai szerint a 24 éves dal lett az egyetlen napon legtöbbször lejátszott dal a Spotifyon, megelőzve a korábbi rekordert, XXXTentacion SAD című számát, amelyet júniusban, a rapper-énekes halála után 10,4 millióan streamelték egyetlen napon.

Tovább a teljes cikkre 

 2018.12.14 15:24 |  G.Zoli |  840

Pharell Williams és Robin Thicke ötmillió dollárt fizethet plágiumért

Robin Thicke és Pharell Williams ötmillió dollárt (1,4 milliárd forintot) fizethet egy hosszú idő után lezárult szerzői jogi perben, amely nagy sikerű számuk, a Blurred Lines miatt indult - számolt be róla a BBC News csütörtökön. A plágiumpert Marvin Gaye családja akasztotta a két híres zenész nyakába még 2013-ban, azt állítva, hogy a Blurred Lines voltaképpen a nyolcvanas évek közepén elhunyt Gaye 1977-es Got to Give It Up című számának másolata.

Tovább a teljes cikkre 

 2018.11.12 18:23 |  G.Zoli |  1138

A Ghymes együttes 35 év után módosított a nevén

Budapest, 2018. november 12. - Megújult és módosított elnevezésén az idén 35 éve alakult Ghymes együttes. A népszerű világzenei formáció 2019. március 24-én már Szarka Tamás & Ghymes néven ad koncertet a Budapest Kongresszusi Központban (BKK). Néhány éve alakult meg saját formációm, a Szarka Tamás és zenekara, és az új dalok ide íródtak.

Tovább a teljes cikkre 

 2018.10.26 16:34 |  MTI |  893

Sinéad O'Connor áttért az iszlám hitre

London, 2018. október 26. - Sinéad O'Connor áttért az iszlám hitre. Az extravagáns viselkedéséről is ismert ír énekesnő új vallásának megfelelő új nevet választott, Sinéadről Shuhadára változtatott. A művész egy Twitter-üzenetben köszönte meg muzulmán hittársainak a támogatást. Mint fogalmazott, döntése "bármely intelligens hittudós útjának természetes következménye".

Tovább a teljes cikkre 

 2018.09.12 19:35 |  G.Zoli |  800

David Bowie első ismert stúdiófelvétele a becsült ár négyszereséért kelt el

Newton-le-Willows, 2018. szeptember 12. - David Bowie első ismert stúdiófelvétele a becsült ár négyszereséért, csaknem 40 ezer fontért (14,5 millió forintért) kelt el a brit Newton-le-Willows-ban tartott aukción. Az 1963-as demófelvételen hallható a 16 éves Bowie - akkor még David Jones néven - első együttesében, a The Konradsban.

Tovább a teljes cikkre 

 2018.08.30 21:25 |  G.Zoli |  837

Saját whiskeyt készített a Metallica

Los Angeles, 2018. augusztus 30. - Saját whiskeyt készített a Metallica amerikai metálzenekar, a hírt szerdán jelentették be honlapjukon. A Blackened márkanevű italt az együttes 1988-ban megjelent. And Justice For All című albumának nyitó daláról nevezték el. A zenekar Dave Pickerell neves párlatkészítővel közösen alkotta meg a szeszes italt

Tovább a teljes cikkre 

 2018.08.02 13:28 |  G.Zoli |  1158

A magyar rapperek veszélyben!

Maga Jimmi Fallon sem gondolta volna a műsora, Amerika egyik legnépszerűbb talkshow a Tonight Show, szerkesztésekor hogy Kate McKinnon rappelése magyarul, kiveri a biztosítékot.

Tovább a teljes cikkre 

 2018.07.23 22:40 |  G.Zoli |  821

Plácido Domingóról nevezte legújabb repülőgépét az Iberia légitársaság

Madrid, 2018. július 23.- Plácido Domingo világhírű spanyol tenorról nevezte el flottája legújabb, Airbus A350-900 típusú repülőgépét az Iberia spanyol légitársaság egy Madridban tartott ünnepségen hétfőn.A művész privilégiumnak nevezte, hogy az ő nevét viselheti a repülőgép, amellyel oly sokan utaznak majd.

Tovább a teljes cikkre 

 2018.07.23 22:31 |  G.Zoli |  870

Előkerült David Bowie első demófelvétele

London, 2018. július 23. - Egy öreg kenyereskosárból előkerült David Bowie első demófelvétele, amelyen a 16 éves zenész első együttesével egy kis londoni stúdióban rögzített magnószalagon énekel. A magnófelvételen Bowie az I Never Dreamed című számot adja elő a The Konrads nevű bandával. A The Guardian című brit napilap szerint a szalag

Tovább a teljes cikkre 

 2018.06.04 20:28 |  G.Zoli |  839

Imagine Dragons a Stanley-kupa döntőjén

Az Imagine Dragons nyitotta meg Las Vegasban (T-Mobile Arena) a Stanley-kupa döntőjátékát amely a Vegas Golden Knights és a Washington Capitals között zajlott.

Tovább a teljes cikkre 

 2018.02.03 20:42 |  G.Zoli |  939

Mégis összeáll a Spice Girls?

London, 2018. február 3. - Újra összeállhat a Space Girls, amelynek tagjai utoljára a 2012-es londoni olimpián léptek fel együtt - számolt be róla The Sun. A brit bulvárlap szerint az egykori lánybandát Simon Fuller menedzsernek sikerült ismét összehoznia. A fegyvertény sokakat meglepett, bennfentes források szerint teljesen valószínűtlen

Tovább a teljes cikkre 

Archívum

2020 (351)
2019 (422)
2018 (170)
2017 (3)
Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 362 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1827328.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: