Zenevilág - hazai

 2024.02.13 17:52 |  livethemoment.hu |  201

„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100

Több mint 2000 dal, 200 színdarab, tucatnyi film, számos nagysikerű televíziós műsor fűződik Szenes Iván nevéhez, aki idén lenne 100 éves. Ő a modern kor Petőfije, szinte nincs is a járókelők között, aki ne tudná folytatni sorait. Nevéhez fűződik az első magyar aranylemez. „Mindenkinek van egy álma” lemezéből több mint egymillió példány kelt el. Ő nyerte a hazai Táncdalfesztiválokon a legtöbb első díjat, megkapta a legjobb szövegíró elismerést, és elnyerte a közönségdíjat is. Nemzetközi fesztiválokat is nyert.

Tovább a teljes cikkre 

 2022.03.31 18:22 |  livethemoment.hu |  1894

Soha nem részesültek még jogdíjból olyan sokan, mint tavaly

A pandémia okozta drasztikus visszaesés 2021-ben éreztette igazán a hatását az Artisjus által kifizetett jogdíjakban. A jogkezelő tavaly 6,7 milliárd forintot tudott kifizetni magyar és külföldi alkotóknak, ugyanakkor minden korábbinál több hazai szerző részesült az összegből. A visszaesés éreztette a hatását azok számának csökkenésében is, akik jelentősebb összeget tudnak keresni a szerzeményeikkel. Tavaly is több dal született, mint a járvány előtti időkben és jóval több fiatal, új szerző lépett a pályára, mint az előző évben. Az Artisjus közzétette 2021-es statisztikáit.

Tovább a teljes cikkre 

 2022.02.04 19:33 |  Artisjus |  1319

Az Artisjus Németh Alajost választotta meg az egyesület új elnökének

A Bikini alapítója, dalszerzője a tizenötödik elnöke a szerzői egyesületnek és Madarász Iván zeneszerzőt váltja a poszton. Az egyesület vezetősége ezen a héten választotta meg Németh Alajos „Lojzit” az Artisjus elnökének a következő két évre. A Bikiniből ismert dalszerző-előadó először tölti be ezta tisztséget és Madarász Iván zeneszerzőt váltja a poszton.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.07.29 20:06 |  MTI |  969

Autizmussal élőket támogathatnak a Paloznaki Jazzpiknik résztvevői

Autizmussal és spektrumzavarral élő gyerekeket és fiatal felnőtteket támogathatnak a csütörtökön kezdődött Paloznaki Jazzpiknik résztvevői az Együtt az Autistákért Alapítvány kezdeményezésére. Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat, idén az Együtt az Autistákért Alapítvány munkáját támogatják.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.07.02 09:42 |  livethemoment.hu |  957

Bemutatkozik a RAJ Akusztik

A RAJ Akusztik, az Illetve Zenekarunpluggedformációjaként működik immáron négy éve. Rita, Anita és János, az Illetve mellett, egy alkotóműhely ként szereznek dalokat és akusztikus formában adják elő. A dalszövegeket Rita írja, míg János a dallamokat fűzi hozzá gitáron, Anita pedig fuvolával és vokálokkal színesíti a produkciót. Ez idáig három dalt rögzített a formáció: az első ilyen a Vagy című szerzemény, melyhez két éve egy videóklipet is forgattak a helyszínen, ahol megszületett.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.06.01 17:38 |  livethemoment.hu |  1231

Bemutatkozik a Bengal

"I'm Gonna Get You" címmel új videoklip készült a Bengal rockprojekt januárban megjelent debütáló albuma, a "Gathering Storm" legnépszerűbb dalához. A videót, melyet Peter John Kiss és Keresztesi Balázs rendezett, a Népszigeten forgatták Budapesten. Gaál Bence 1995-ben látta meg a napvilágot Budapesten. Már fiatal korában elkezdett zenélni, és 2012-ben megalapította első zenekarát, a Greyhoundot, amellyel a 2015-ös feloszlásáig koncertezett

Tovább a teljes cikkre 

 2021.05.24 14:41 |  MTI |  1055

Júniusban nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Június 3-án a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hősök, csaták és szerelmek című produkciójával nyitja meg az idei szabadtéri színházi szezont a Margitszigeti Színház - közölték a szervezők az MTI-vel. A teátrum klasszikus zenei sorozatát a Nemzeti Filharmonikus Zenekar indítja el június 5-én Mozart kétzongorás versenyművével, Lucas & Arthur Jussen holland zongoraművészek közreműködésével.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.05.18 15:13 |  livethemoment.hu, Artisjus |  877

Negyedével csökkent a dalszerzők jogdíja a járványhelyzet miatt

Az Artisjus május 18-án fizeti ki 7682 magyar dalszerzőnek a tavalyi rádiós és televíziós elhangzások után járó jogdíjakat. Most és a júniusban esedékes kifizetéskor 2,2 milliárd forinttal kevesebb jogdíjat kapnak a zenei alkotók, mint egy évvel korábban – ez átlagosan 25 százalékos visszaesést jelent egy szerzőnél. A dalszerzők és előadók – az egész zeneiparral együtt – a biztonságos és tervezhető újranyitást kérik a Kormánytól.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.05.11 15:13 |  livethemoment.hu |  855

Bemutatkozik a Negyvenkettő zenekar

Nagy Balázs Krisztián, a zenekar frontembere az ezredforduló környékén lépett színpadra első saját zenekarával, de mostanáig nem jelentetett meg önálló albumot. Nemrég Negyvenkettő nevű zenekarával kiadta az évek során összegyűlt legjobb dalait.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.04.14 19:15 |  livethemoment.hu |  1350

Nagy tervekkel készül a fiatal, feltörekvő énekes Pfeifer Tamás

Mint a legtöbb hazai előadóit, a bátaszéki fiatal, feltörekvő énekes terveit is keresztülhúzta a koronavírusos időszak, ráadásul az interneten az elmúlt hónapokban folyamatosan online bántalmazás elszenvedője volt az énekes. A búslakodás helyett azonban aktív stúdió munkával és komoly tervek megvalósításával tölti idejét Pfeifer Tamás.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.03.07 20:11 |  livethemoment.hu |  941

Ismerd meg az egyik legsokoldalúbb magyar énekest!

Lutfi Amang Balázs már több éve sikeres szereplője a magyar könnyűzenei palettának, több, színvonalas videoklip, unikális dalok szerzője és előadója. A Youtube-on színes portfólióval rendelkezik, amit mit sem bizonyít jobban, mint a csatornájának közel 100 ezres nézettsége.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.03.04 18:57 |  livethemoment.hu |  1428

Itt a magyar zenei élet egyik öröme! A Happy Gang sztárja, Cory elárulja a titkot!

A Happy Gang alapító, buli szakértő úgy véli, hogy már túl -"Sokáig voltunk távol". A 20 éves jubileumát ünneplő "Sokáig voltam távol" már újra töltve, és további slágercunami készülődik a megabulik szerelmeseinek és, hogy mi is az felszabadító bulihangulat, ami vár majd minket, itt a videóból kiderül

Tovább a teljes cikkre 

 2021.02.18 17:43 |  livethemoment.hu |  1393

Bemutatkozik a Szellem

A semmiből érkezett 2020 februárjában a Szellem zenekar bemutatkozó kislemeze. A csapat feltűnése, az egykor szebb napokat is megélt punkrock szcénának adott reménységre okot, mert két dalt tartalmazó debütáló anyaguk lendülete garantáltan magával ragadja hallgatóját fék nélküli tempójával. Teszi mindezt kiforrt magyar szövegek kíséretében, melyek határozott tartalommal töltik meg dallamos zenéjüket.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.02.04 18:52 |  livethemoment.hu |  1287

Galda Levente máris magára vonta a magyar sztárvilág figyelmét

A hirtelen berobbant énekes dala mellett senki nem megy el szó nélkül. Mint korábban beszámoltunk róla, A DAL 2021 versenyébe izgalmas polihisztorként bejutó Galda Levente és az Eredő című dala egyre több rádió állomáson hallható már, s a feltörekvő tehetséggel napi szinten foglalkozik már a sajtó is.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.01.20 17:36 |  livethemoment.hu |  1002

Máris a közönség kedvence lett Bánhidy András

Az énekes egy remek live videót tett közzé a napokban. Bánhidy András története nagyon a hazai zeneiparban, hiszen a korábbi, sikeres sportolói pályafutást befutó vízilabdázó, 2020 végén debütált szóló dalával, amely azonnal bekerült a rádiókba, valamint a legnagyobb videómegosztó portálon is több ezres nézettséget ért el.

Tovább a teljes cikkre 

 2021.01.06 18:08 |  livethemoment.hu |  1481

Remek magyar dalokkal indul 2021-es év!

Szétnéztünk a magyar feltörekvő - és fiatal előadók dalai között. A 2020-as évet legszívesebben a komplett zeneipar elfelejtené, azonban mielőtt hagynánk az előző esztendőt a rossz emlékeink között örökre elveszni, érdemes picit megvizsgálni a 2020-as év végén és a már idén megjelenő remek dalokat és klipeket!

Tovább a teljes cikkre 

 2020.11.25 21:36 |  MTI |  1235

Könyv készült Ennio Morricone életéről

Könyv készült Ennio Morricone életéről; Király Levente kötete A Maestro címmel jelent meg novemberben. "A Maestro - egyszerűen csak így hívták a szakmában Ennio Morriconét, akit hazájában nemcsak Olaszország büszkeségeként, de az évszázad zeneszerzőjeként is emlegetnek"

Tovább a teljes cikkre 

 2020.11.23 19:11 |  MTI |  1182

Benkő László halála - Leslie Mandoki: csodálatos zenészt veszített el a világ

Benkő László személyében egy nagyon jó embert, kivételes egyéniséget és csodálatos zenészt veszített el a világ - emlékezett a szerdán éjjel elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zenészre Leslie Mandoki, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. A világhírű magyar zenész elmondta, hogy az Omega együttes billentyűse, zeneszerzője az élet kihívásai dacára mindig meg tudta őrizni mosolygós, szeretetteli, segítőkész természetét.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.11.19 19:05 |  livethemoment.hu |  2200

Bemutatkozik a győri Kétszemközt zenekar

Akár egy rossz vicc is lehetne amikor a punk, a rocker és a metál arc találkozik egy alteros sráccal és együtt kezdenek alkotni, mert négy egészen különböző ember talált egymásra a zenekarban. A világ dolgairól és a zenei elképzeléseikről és teljes mértékben ellentétesen gondolkozó győri zenekar szerint épp a különbözőségükben rejlik átütő erejük. Ez a zenekari kohézió az egyetlen olyan közös metszéspont mindannyiuk zenei világában, ahol emberileg és zeneileg is

Tovább a teljes cikkre 

 2020.11.16 18:30 |  MTI |  1211

Dalokra, emberekre, történetekre emlékezik könyvében Presser Gábor

Fontos dalokra, emberekre és történetekre emlékezik vissza hétfőn megjelenő első könyvében Presser Gábor Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész, a magyar könnyűzene történetének kiemelkedő alakja. "Már évekkel ezelőtt kaptam megkereséseket egy könyv elkészítésére. Egyszer fel is kértem egy kiváló rockzenei szakírót, üljünk le beszélgetni, de gyorsan kiderült számomra, hogy így nem lesz jó, mert a beszélt szöveg egészen más, mint amit írásban kellene elmondani"

Tovább a teljes cikkre 

 2020.11.13 19:00 |  livethemoment.hu |  1137

Könnyebb lett a magyar reklámokhoz és filmekhez jó magyar dalokat találni

A digitális felmérések szerint a magyar YouTube fogyasztók több mint a fele csak hazai zenét hallgat. Beszédes adat ez a reklám- és filmszakmának, amely számára a Gold Record Zenekönyvtáraegy olyan felhasználóbarát platformot hozott létre, ahol elérhető több mint két évtizedes zenei gyűjteményük.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.11.02 20:34 |  MTI |  939

Háromszáz előadót támogat a Raktárkoncert-sorozat

Háromszáz előadót támogat a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került hazai zenei szcéna megsegítését célzó Raktárkoncert-sorozat, melynek felvételei a mindigTV GO alkalmazásában érhetők el. Másfél hónapja élvezhető a Raktárkoncert-sorozat, miközben a felvételek első szériája már le is zárult - közölték a szervezők. A Raktárkoncert első szériája több mint 170 koncert felvételével ért véget.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.10.31 20:27 |  livethemoment.hu |  1214

Aranylemez lett Magyarországon Leslie Mandoki albuma

Alig több mint egy hónap alatt aranylemez lett Magyarországon a világhírű magyar zenész, Mándoki László és a Mandoki Soulmates albuma. Már a megjelenés hetében az eladási lista élén nyitott és ma is a második helyen áll a zenei albumok között a nemzetközi sztárok nevével fémjelzett Mandoki Soulmates duplalemeze

Tovább a teljes cikkre 

 2020.10.30 20:12 |  livethemoment.hu |  1228

Retrósláger a Talány Akusztiktól, Pesti álom a Kálloy - Hrutka párostól

A Törzsasztal Szabó Zoltán Attilával című televíziós műsor YouTube-csatornáján számos zenei, irodalmi, de akár táncszínházi élmény, érdekesség, kuriózum is felfedezhető. A Web Tv-n hozzáférhető – és most ezt ajánljuk a Live The Moment Zenei Magazin olvasói figyelmébe – zenei csemegék közül ezúttal két minőségi tartalomra hívjuk fel a figyelmet.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.10.15 20:23 |  MTI |  941

Továbbra is a Qualitons áll az első helyen a legexportképesebb magyar előadók listáján

Elkészült a nemzetközi zenei színtéren aktuálisan legpiacképesebb magyar előadók névsora. A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda évente kétszer méri fel a hazai terepet ebből a megközelítésből, az előzőhöz hasonlóan a friss listát is a Qualitons vezeti. A hazai könnyűzenei előadók és szakemberek segítségével elkészülő HOTS shortlist az alapja minden olyan export irányú ajánlásnak, amely a nemzetközi eseményeken, programokon történő magyar képviseletre irányul

Tovább a teljes cikkre 

 2020.09.26 16:27 |  livethemoment.hu |  3436

Jägermeister Brass Band: újdonság a magyar zenei palettán!

Fergeteges hangúlatú bulin mutatkozott be az a 9 tagú fúvószenekar, akik mostantól a népszerű italmárka égisze alatt lépnek fel különböző rendezvényeken. A várva-várt bulin fellépett méga „Kelemen Kabátban” zenekar, és bemutatkoztak az új „JägermeisterDJ”-k is, azaz: Regán Lili és a „Szeresd a TrashemBébi”formáció. A több száz fős közönség minden produkciót vastapssal jutalmazott. A járványhelyzetre való tekintettel a rendezvény szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlott.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.09.09 19:18 |  livethemoment.hu |  1241

Bemutatkozik a Lazerpunk

Lazerpunk 2014 óta kísérletezik elektronikus zenével, de csak a 2018-as Death & Glory c. nagylemeze volt az amely nemzetközi szinten is komolyabb ismertséget hozott a magyar producer számára. Kezdetekben a 80-as évek nosztalgikus hangulatához visszanyúló synthwave és retrowave stílusból merített, mostanra azonban zenéje lényegesen kiforrottabb és sokkal inkább electro és cyberpunk irányba mutat.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.09.08 19:22 |  livethemoment.hu |  1143

Titkos szavazást szervezett Balázs Pali

A népszerű énekes a zenekari tagokkal voksoltatott. Az elmúlt hónapokban hangos volt a hazai média Balázs Pali megújulása kapcsán. A szerelmes dalok éllovasa legutóbbi "Vár rám az élet" dalával a legnagyobb videómegosztó portálon és a kárpát-medencei magyar rádiókban is egyaránt sikert sikerre halmoz. Így egyáltalán nem csoda, hogy Pali a zenekarával folyamatosan dolgozik és vadiúj koncertműsort próbál. Annak ellenére, hogy "újratöltött" (újrahangszerelt) dalai mind a szakma, mind a közönség körében elismerést váltott ki, az énekes izgalmas, titkos szavazást kezdeményezett a zenekari tagok között

Tovább a teljes cikkre 

 2020.08.10 19:41 |  livethemoment.hu |  2002

Tudtad, hogy az egyik legjobb Elvis-tribute banda magyar?

Az Andorai Péter and The Graceband itthon és Külföldön is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az elmúlt években hazánkban is komoly népszerűségre tettek szert minőségi tribute zenekarok, hiszen az 50-es, 60-as évek legendás nagy világsztárjai közül sajnos már sokan nincsenek közöttünk vagy felhagytak az aktív turnézással. A közönség pedig csillapíthatatlan érdeklődést mutat olyan legendás előadók dalai iránt, mint a Beatles, a Rolling Stones vagy pedig Elvis Presley.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.07.13 18:59 |  livethemoment.hu |  1378

BEMUTATKOZIK A LNDA ZENEKAR!

Igaz még csak az idei évben alakult a budapesti és vidéki zenészekből álló pop-rock zenekar, a LNDA, mely a kaposvári származású Kaszás Melinda énekesnő- színésznő karakteréhez megálmodott produkció, néhány hete már megjelent az első videoklipjük, a Még nem, melyet már több, mint 50 ezren tekintettek meg a Youtube-on.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.07.05 19:26 |  livethemoment.hu |  1756

Bemutatkozik a Caroline Street

Értékmentő kultúrmisszó, minőségi pop-rock köntösbe bújtatva Az elmúlt hetekben a hazai médiában egyre több helyen találkozni, a Kovács Zsolt (ének, gitár) vezette Caroline Street zenekar nevével. A több dunántúli zenekarban kipróbált tagok, 2016-ban határozták el, hogy a zalaegerszegi kortárs költő, Lukács Sándor dalait színpadra viszik. A kezdeti lokális népszerűség után, úgy néz ki, most már az országos népszerűség a banda célja. Számos rádióinterjú és a Balatoni Nyár fellépés után csíptük el Őket egy interjúra.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.07.02 20:19 |  G.Zoli |  2065

ÉSTE Süle-Trócsányi Formáció

Szórakoztató zenés kalandozás, humoros, irónikus, tartalmas szövegekkel, igényes zenével A DAL 2018. döntőjébe jutott Süle Zsolt kompozícióival és a Hollywoodoo zenekarból valamint a „Taxidermia” című filmből jól ismert Trócsányi Gergő szövegeivel, megzenésített verseivel.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.06.11 19:03 |  MTI |  1114

Zeneipari háttérmunkásoknak írt ki pályázatot a Fábián Juli Emlékalapítvány

Pályázatot írt ki az elmaradt koncertek, rendezvények miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások (roadok, hang-, video- és fénytechnikusok, sofőrök, turnémenedzserek) számára a Fábián Juli Emlékalapítvány. A hatmillió forintos keretösszeg alapja a One Future Streamfesttel közös gyűjtés, valamint az ahhoz kapcsolódó egyedi felajánlások összege - közölte Szepesi Mátyás, az alapítvány kuratóriumának elnöke szerdán az MTI-vel.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.05.08 20:43 |  MTI |  1356

A Besh o droM rangos nemzetközi világzenei lista legjobbjai között

Bekerült a világ legrangosabb nemzetközi világzenei listája, a World Music Charts Europe (WMCE) májusi kiadásának élmezőnyébe a Besh o droM jubileumi lemeze. A WMCE havonta értékeli a lemezeket, 27 ország ötven világzenei szakemberének szavazatai alapján juthat album a legjobb húsz közé. A Besh o droM-ot most a 11. helyre rangsorolták

Tovább a teljes cikkre 

 2020.04.20 12:01 |  livethemoment.hu |  1331

Kirobbanó formában, dalszerzéssel tölti napjait Balázs Pali

BUDAPEST Az elmúlt hetekben hangos volt a hazai média Balázs Pali újabb sikerétől, hiszen „Majd holnap írok” című nagylemezét Fonogram-díjjal jutalmazták. A magyar zenei élet legrangosabb kitüntetése nem is érkezhetett volna jobbkor az énekes életében, mivel óriási átalakuláson és zenei megújuláson ment keresztül másfél évvel ezelőtt. A legutóbbi – immáron év lemezének választott - korongján pedig már a friss, élőzenekaros koncertek varázsát kiválóan tükröző pop-rock szerzemények kaptak helyet. Természetesen ez tudatos munka eredménye, mert Pali a jövőbeni koncerteken között kizárólag zenekari felállásban lesz látható.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.03.17 18:39 |  livethemoment.hu |  1929

Illetve Zenekar

Az Illetve Zenekar, 2012-ben alakult és azóta is rendületlenül működik, írja a dalokat, folyamatosan keresi a helyét a mostani underground, alternatív zenei világban Budapesten. Az elmúlt 6 évben, rengeteg változáson mentünk keresztül, amely főleg a tagok cserélődését jelentette.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.03.13 21:49 |  Pintér Adrienn |  2150

Electro Grooves

Új sorozat indul a Live The Momenent Zenei Magazin oldalán. Ezentúl a koncertbeszámolók és nagyinterjúk mellett tehetséges, de még kevésbé ismert együtteseket is bemutatunk az olvasóknak. Az első ilyen zenekar a jelenleg három tagból álló Electro Grooves.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.03.05 16:12 |  MTI |  1325

A Kistehén idén befejezi a közös zenélést

Befejezi a közös zenélést a Kistehén zenekar. A több mint másfél évtizede létező népszerű alternatív rockformáció nyári fesztiválfellépések után búcsúkoncertjét július 30-án adja a Budapest Parkban. A zenekar tagjai közösen döntöttek a befejezés mellett. A Kistehén keretein belül mindent elmondtak, amit szerettek volna, szeretnének új játszóterek után nézni, szóló-, illetve egyéb projektjeikbe átvinni a kreatív energiáikat

Tovább a teljes cikkre 

 2020.03.02 19:19 |  livethemoment.hu |  1121

Két kiváló klippel hangolódik 2020-ra a Mohikán zenekar!

Az idén 5 éves együttes a közelmúltban két kisfilmmel is jelentkezett! Komoly tervekkel, célokkal vág neki a 2020-as évnek a számos hazai és határon túli városhoz is erősen köthető Mohikán zenekar. Az elmúlt hónapokban, amellett, hogy rendszeresen koncerteztek országszerte, két videóklippel is megörvendeztették a rajongóikat. A kisfilmek már láthatóak a Youtube-on, a zenekar pedig egyre többet feltűnik a rádiókban és a televízióban egyaránt.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.02.22 20:01 |  MTI |  936

Szörényi Levente kapta az Emberi méltóságért kitüntetést

Szörényi Levente zeneszerző, előadóművész vehette át az Emberi Méltóság Tanácsa (EMT) által alapított Emberi Méltóságért kitüntetést szombaton Budapesten. A művésznek közelgő 75. születésnapja alkalmából, kimagasló színvonalú zeneszerzői és előadóművészi munkásságáért, sikerekben gazdag pályafutásáért adományozta a díjat a szervezet.

Tovább a teljes cikkre 

 2020.01.12 19:07 |  livethemoment.hu |  1338

Sikeres Gyulai-díjban részesült Lobó-Szalóky Lázár a Dirty Slippers frontembere

A gyulai Polgármesteri Hivatal Dísztermében kapta meg a város rangos kitüntetését. Az idei évben is Dr. Görgényi Ernő, Gyula város Polgármestere a Sikeres Gyulai Egyesülettel közösen, az Újévi Polgármesteri Fogadás keretein belül adta át a település neves elismerését, a Sikeres Gyulai-díjat.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.12.13 19:06 |  MTI |  669

A Dal 2020 - Rekordot döntött a nevezések száma

Rekordot döntve minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett A Dal 2020 pályázati felhívására - mondta el Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója pénteken a Petőfi Rádióban. A műsorkészítők jó döntést hoztak azzal, hogy jövőre az eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar dalokat, tehetségeket, értékteremtő produkciókat támogatják

Tovább a teljes cikkre 

 2019.12.04 18:52 |  MTI |  743

Egymilliárd forintos növekedés a magyar zeneiparban

Az előző évhez képest több mint egymilliárd forintos növekedést produkált tavaly a hazai hangfelvétel-iparág. A legnagyobb emelkedést a digitális értékesítések hozták - szerepel a ProArt legfrissebb zeneipari jelentésében, amelyet szerdán juttatott el az MTI-hez. A 2018-as bevétel 5,6 százalékos növekedést jelent a 2017-es számokhoz viszonyítva. A digitális értékesítések 0,8 milliárd forinttal nőttek egy év alatt, ami több mint 50 százalékos emelkedést jelent.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.11.08 12:46 |  livethemoment.hu |  1735

Gyermekkorából merít ihletett dalaihoz Pfeifer Tamás

Több új dalon is dolgozik a bátaszéki énekes. A nyár elején beszámoltunk arról, hogy Pfeifer Tamás hamarosan debütáló dalával jelentkezik. Az énekes azonban folytatta a munkát, s nem csak egy dalban, hanem egy három-négy dalos kislemezen kezdte meg a munkálatokat. A saját dalok mellett 2 feldolgozással is készül, hiszen megkívánja mutatni azt is a közönségek, mely dalok inspirálták Őt arra, hogy elinduljon énekesi álmainak megvalósításának útján.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.11.06 11:04 |  MTI |  705

Ella Fitzgerald életéről készült zenés dokumentumfilm a mozikban

A dzsessz történetének egyik legnagyobb dívája hat évtizedes pályafutását mutatja be az Ella Fitzgerald: Just One of Those Things című zenés dokumentumfilm, amelyet csütörtöktől játszanak a hazai mozik. Az elmúlt években politikai témájú dokumentumfilmeket készített, immár 82 éves brit Leslie Woodhead rendezése eddig soha nem látott archív felvételek és személyes hangvételű interjúk segítségével idézi meg az 1996-ban elhunyt Ella Fitzgerald életét és zenei pályáját.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.10.22 16:38 |  MTI |  716

Király Viktor képviseli Magyarországot az MTV Europe Music Awardson

A magyar nézői szavazatok alapján a 2019-as MTV Europe Music Awards hazai győztese Király Viktor, így november 3-án este ő képviseli Magyarországot Sevillában. A nagyszabású gálát a hagyományokhoz híven élőben lehet követni a magyar MTV műsorán is. A rajongók öt jelölt közül választhatták ki idei kedvencüket, Király Viktor mellett a Hősökre, Jumodaddyre, Kállay-Saunders Andrásra és a Mörkre is szavazhattak. A győztes Király Viktor az elmúlt két magyar jelöltje, Rúzsa Magdi és a Follow the Flow után utazhat a spanyol városba

Tovább a teljes cikkre 

 2019.10.08 18:34 |  MTI |  883

A U2 producerével dolgozik új szólólemezén Lobó-Szalóky Lázár

A U2 producerével, Tim Palmerrel dolgozik új szólólemezén Lobó-Szalóky Lázár énekes-zenész - hangzott el a M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Lobó-Szalóky Lázár elmondta: Tim Palmer a U2 mellett Bon Jovi, David Bowie és a Goo Goo Dolls producereként szerzett hírnevet. Első közös munkájuk a Nyitva című dal, amelyet a napokban mutatott be.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.09.24 18:49 |  MTI |  680

Roger Waters Us + Them című koncertfilmje a magyar mozikban

A világpremierrel egy időben, október 2-án érkezik a magyar mozikba Roger Waters új koncertfilmje. Az Us + Them anyagát a Pink Floyd egykori basszusgitáros-dalszerzőjének sikeres, tavaly májusban Budapestet is érintő turnéján rögzítették. Az Us + Them Budapesten a Corvin Mozi, az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Pólus Mozi és a Csepeli Kultik mozi vetíti, emellett többek között Debrecenben, Pécsett, Szombathelyen, Kecskeméten és Szolnokon is látható lesz

Tovább a teljes cikkre 

 2019.09.17 13:28 |  G.Zoli |  1139

Dokumentumfilm készült Barta Tamásról, az LGT egykori gitárosáról

Zenés dokumentumfilm készült Barta Tamásról, az LGT egykori gitárosáról. A Siess haza, vár a mama című alkotást, amelyet Hajdu Eszter rendezett, szeptember 21-én, szombaton este mutatják be a fővárosi MagyaRock Hírességek Csarnokában a RaM Colosseumban. A Siess haza, vár a mama a Miradouro Kft gyártásban készült, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. A producer Mester Sándor - közölték a szervezők az MTI-vel.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.09.07 20:07 |  G.Zoli |  669

Könnyűzenei tehetséggondozó központot adtak át Tatán

Átadták pénteken Tatán Magyarország első regionális könnyűzenei tehetséggondozó és képző központját, amelyet a piarista rendház egykori épületében alakítottak ki pályázati támogatással, 130 millió forint ráfordításával. A Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző központ létrehozása egy sokat ígérő lépés a kormányzat céljainak megvalósításában, a kultúra, az oktatás, a magyar fiatalok nevelésének támogatásában - mondta köszöntőjében az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.09.02 16:18 |  G.Zoli |  719

Fonó: Lajkó Félix és Boban Markovic lemeze továbbra is a listákon

Továbbra is jól szerepelnek a Fonó kiadó lemezei a rangos nemzetközi világzenei toplistákon. Lajkó Félix és a Volosi, valamint a Boban Markovic Orkestar korongjai az élbolyban maradtak. A World Music Charts Europe (WMCE) szeptemberi listáján Lajkó Félix és a lengyel Volosi zenekar CD-je a második (augusztusban is ezen a helyen állt), a szerb Boban Markovic Orkestar Mrak című albuma pedig a 6. helyre került (egy hónappal korábban listavezető volt) - közölte a két lemezt gondozó Fonó Budai Zeneház hétfőn az MTI-vel.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.06.05 20:04 |  G.Zoli |  977

A Babra és a Söndörgő albuma a nemzetközi világzenei toplistán

Két magyar lemez is felkerült májusban a nemzetközi világzenei toplistára (World Music Charts Europe, WMCE). A Babra debütáló, cím nélküli anyaga a 10., a Söndörgő Nyolc 8 Nyolc című lemeze a 15. helyen szerepel. A WMCE zsűrijében 27 ország mintegy 50 rádiós világzenei szakembere dönti el pontozásos módszerrel, hogy az adott hónapban mely lemezeket ítélik a legjobbaknak. A listát minden hónap elsején teszik közzé a wmce.de honlapon - közölte a Babra lemezét kiadó Fonó Budai Zeneház csütörtökön az MTI-vel.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.05.21 19:33 |  G.Zoli |  828

Ismét Benkó Dixieland Band néven zenél a Dixie Kings of Hungary

Újra Benkó Dixieland Band néven működnek a 2015-ben elhunyt Benkó Sándor zenésztársai. A három éve Dixie Kings of Hungary néven játszó zenekar a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú, jogerős végzése alapján jogosult a Benkó Dixieland Band név viselésére - közölte a zenekar az MTI-vel. A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának védjegybejelentést elutasító határozatát. A védjegybejelentési kérelmet és az első fokú elutasító határozat megváltoztatását célzó beadványt a néhai Benkó Sándor fia nyújtotta be.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.05.17 20:40 |  G.Zoli |  799

Nagy-Szín-Pad! - A Useme nyerte a tehetségmutatót

A Useme nyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt csütörtökön este a fővárosi Akvárium Klubban. A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió szervezésében zajlott rendezvény fináléjában három zenekar mérte össze tudását, a végeredményről a közönség szavazatai döntöttek. A döntő másik két résztvevője a Follow the Flow és a Bluebay Foxes volt. Mindhárom előadó húszperces blokkot kapott élőben. A közönség SMS-ben, Instagramon, illetve a nagyszinpad.com-on szavazhatott.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.05.13 20:02 |  G.Zoli |  807

Eurovíziós Dalfesztivál - Pápai Joci: bízunk a továbbjutásban

Bízunk abban, hogy a keddi elődöntőből Az én apám című dallal bejutunk az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe - mondta el a Magyarországot képviselő Pápai Joci a hétfői utolsó próba után az MTI-nek. A szakmai zsűri hétfőn este pontozza az első elődöntő produkcióit. Pápai Joci ennek kapcsán felidézte, hogy két évvel ezelőtt Kijevben a döntőben a zsűritől alig kapott pontot, a közönségnek köszönhette, hogy végül a 8. helyen zárta a dalfesztivált.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.05.10 17:30 |  G.Zoli |  930

Eurovíziós Dalfesztivál - Pápai Joci bizakodva várja a hétfői főpróbát

Bizakodva várja az Eurovíziós Dalfesztiválon a hétfői főpróbát Pápai Joci, aki Az én apám című dallal képviseli Magyarországot Tel-Avivban. Pápai Joci a csütörtöki próba után az MTI-nek elmondta, hogy ez egy fontos színpadra lépés volt, mert most látták azokat a módosításokat a produkciót kísérő látványban és a hangzásban, amelyeket a korábbi próbák után kértek. Hozzátette: mindezek alapján minimális finomításokra lesz még szükség, de bízik abban, hogy a hétfői főpróbára minden tökéletes lesz.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.05.01 18:58 |  G.Zoli |  831

Pápai Joci: jól sikerült a felkészülés az Eurovízióra

"Az elmúlt két hónapban nagyon sokat készültünk, hogy a lehető legjobb produkciót vigyük ki az Eurovíziós Dalfesztiválra" - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Pápai Joci, aki pénteken utazik az idei fesztivál helyszínére, Tel-Avivba. "Dalom üzenete, hogy a jelenben kell szeretni, amit mostanában, felgyorsult világunkban gyakran elfelejtünk. Amikor Caramel szövegét először elolvastam, mintha megállt volna velem az idő" - fejtette ki Pápai Joci, aki Az én apám című dallal a május 14-i első elődöntőben lép színpadra Magyarország képviseletében.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.04.26 18:32 |  G.Zoli |  914

A Budapest Park idén is vadonatúj arculattal, friss helyszínekkel vár mindenkit

Már alig várod a nyarat? A hűsítő sörözéseket a barátokkal? A meleg nyári estéket, amikor egy pólóban is végigtombolhatsz egy koncertet? Akkor van egy szuper hírünk, ugyanis közelebb van mindez, mint gondolnád!

Tovább a teljes cikkre 

 2019.04.24 13:40 |  G.Zoli |  1132

Budapest Park: több mint 600 ezer embert várnak az idei szezonban

Több mint 600 ezer embert várnak a Budapest Park nyolcadik szezonjára. A Planet 8 néven futó idény első napja április 25-én csütörtökön lesz, a szabadtéri szórakozóhely zenei kínálatában mások mellett Iggy Pop, a Thirty Seconds to Mars, Ziggy Marley, a Thievery Corporation, Zaz, a Flogging Molly, a Neoton és a Quimby szerepel.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.04.03 19:33 |  G.Zoli |  842

New Yorkban lép fel a hétvégén a Budapesti Fesztiválzenekar

New Yorkban ad koncertet pénteken és szombaton a Budapesti Fesztiválzenekar. A Carnegie Hallban a nyíregyházi Cantemus Gyermekkórussal és a Pro Musica Leánykarral, valamint Sebestyén Mártával, Komlósi Ildikóval és Cser Krisztiánnal lép fel a zenekar, amely Bartók-műsorával a Párizsban rendezett magyar tematikus hétvégén is nagy sikert aratott.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.03.16 17:36 |  G.Zoli |  978

A 40 éves Karthago új lemezzel és Aréna-koncerttel ünnepel

Együtt 40 éve!!! címmel új stúdióalbumot készített a Karthago együttes. A négy évtizede változatlan felállásban játszó rockzenekar április 13-án különleges koncerttel ünnepli a kerek jubileumot. "Már másfél évvel ezelőtt, 2017 augusztusában elkezdtem szervezni ezt a koncertet. Azóta dolgozunk rajta, próbálunk, új dolgokat találtunk ki, összeállítottuk a látványvilágot, a fénytechnikát, a hangot, mindezt egy koncertért.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.02.26 18:47 |  G.Zoli |  766

Pápai Joci: győzelmem A Dalban Caramel sikere is

Caramel sikere is a győzelmem A Dalban. Amikor közösen megírtuk Az én apám című számot, éreztük, hogy nagyon különleges - mondta Pápai Joci az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában. Az énekes szombaton megnyerte A Dal 2019 showműsort és ő utazhat májusban a Tel-Avivba az Eurovíziós Dalfesztiválra Magyarország képviseletében. Pápai Joci az első előadó, aki másodszor is győzni tudott A Dal történetében.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.02.19 18:39 |  G.Zoli |  779

A Dal 2019 - Szombaton lesz a döntő

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet. A műsorban vendégfellépőként az AWS is zenél, az együttes tavalyi, győztes dalát adja elő, új formában. A Dal 2019 fináléjában, szombat este 19 óra 30 perctől Pápai Joci (Az én apám), Nagy Bogi (Holnap), Szekér Gergő (Madár, repülj!), a Fatal Error (Kulcs), Oláh Gergő (Hozzád bújnék), az Acoustic Planet (Nyári zápor), Vavra Bence (Szótlanság) és a The Middletonz (Roses) küzd majd Az év dala címért a Duna Televízióban és a Duna Worldön.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.02.17 18:37 |  G.Zoli |  1007

A Dal 2019 - Pápai Joci nyerte a második elődöntőt

Pápai Joci nyerte A Dal 2019 második elődöntőjét szombaton. A zsűri döntésével még Szekér Gergő és Nagy Bogi, a tévénézők szavazataival a Fatal Error jutott tovább a döntőbe a Duna Televízióban és a Duna World csatornán sugárzott showműsorban. Pápai Joci Az én apám című dala, amelyet édesapja ihletett, 45 pontot kapott a zsűritől és a nézőktől. Szintén bekerült a fináléba 43 ponttal Szekér Gergő, aki népzenei motívumokkal tűzdelt hiphopos dalát, a Madár, repülj!-t adta elő, valamint Nagy Bogi, aki a felnőtté válásról szóló Holnapot énekelte és produkciójára 42 pontot kapott.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.02.09 19:57 |  G.Zoli |  1784

A Dal 2019 - Varga Miklós és két gyermeke az első elődöntő vendége

Varga Miklós és két gyermeke lesz A Dal 2019 első elődöntőjének vendégfellépője, az adást 19 óra 30 perctől láthatják a Duna Televízió és a Duna World csatorna nézői - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya pénteken az MTI-vel. "Szerintem nagy meglepetést nem fogunk okozni: egy olyan dal hangzik majd el, amit eddig főleg hozzám kötöttek, de most hárman adjuk elő" - árulta el az énekes. A színpadon vele lesznek gyermekei, Varga Vivien és Varga Szabolcs is.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.02.06 21:20 |  G.Zoli |  1066

A Dal 2019 - Mező Misi: a zsűriben mindenkinél más győzne

A négy zsűritagnak négy különböző favoritja van, mindenkinél más győzne - mondta el Mező Misi, A Dal 2019 zsűritagja az MTI-nek. A dalválasztó show szombaton folytatódik az első elődöntővel. A Magna Cum Laude együttes frontembere kifejtette: előfordult, hogy az idei dalválasztó műsor 30-as mezőnyébe beválasztott szám előadója sokkal jobbnak tűnt az előzsűrizéskor hallott felvételen, mint később élőben, de az ellenkezője is megtörtént: a korábban kevésbé tetszett produkció a showműsorban felértékelődött.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.02.01 21:11 |  G.Zoli |  794

A Dal 2019 - Balázs Fecó lesz a harmadik válogató vendége

Balázs Fecó és zenekara lesz A Dal 2019 harmadik válogatójának vendégfellépője, az adást 19 óra 30 perctől láthatják a Duna Televízió és a Duna World csatorna nézői - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya pénteken az MTI-vel. "Tőlem általában +zsebkendős+ dalokra számít a közönség, ezek közül is egy olyan számot adunk elő, ami több generáción át még mindig megmaradt" - idézte a közlemény a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekest, akinek nevéhez több sikeres zenekar és számos sláger kötődik.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.01.30 19:47 |  G.Zoli |  868

A Dal 2019 - Nagy Feró: élvezem a szabadságot a zsűriben

"Nagyon élvezem azt a fajta szabadságot, ami a zsűri munkájában kialakult. A munkamegosztásban mindenkinek megvan a maga szerepe" - mondta Nagy Feró, A Dal 2019 zsűritagja az MTI-nek. A dalválasztó show szombaton folytatódik a harmadik válogatóval. "Az első két válogatóban látott produkciók közül kettőt- hármat szívesen elfogadnék végső győztesnek. Természetesen nagyon közel áll hozzám a kemény rockzene, de nagyon tetszenek azok a dalok is, amelyekben vannak világzenei hatások" - hangsúlyozta az énekes, szövegíró, a Beatrice frontembere, A Dal 2019 egyik új zsűritagja.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.01.29 20:03 |  G.Zoli |  737

Eurovíziós Dalfesztivál - A magyar versenyző az első elődöntőben lép fel

Hivatalosan is átvette az Eurovíziós Dalfesztivál stafétáját a tavalyi kijevi házigazdáktól Ron Huldai tel-avivi főpolgármester hétfőn a város művészeti múzeumában. Egyúttal kisorsolták, hogy a fellépők melyik elődöntőben állnak színpadra, a magyar versenyzőt az elsőben, május 14-én láthatja a közönség. Az idei Eurovíziós Dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik meg Tel- Avivban, miután a tavalyi kijevi döntőt Netta Barzilai izraeli énekesnő nyerte Toy című dalával.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.01.28 20:21 |  G.Zoli |  808

A Dal 2019 - Szombaton lesz a harmadik válogató

Szombaton folytatódik A Dal 2019: a dalválasztó show harmadik adásában ismét tíz előadó lesz látható és hallható a Duna Televízió és a Duna World képernyőjén. Szombaton lép színpadra Kyra (dalának címe: Maradj még), a Leander Kills (Hazavágyom,), a Mocsok 1 Kölykök (Egyszer), a Monyo Project (Run Baby Run), Nagy Bogi (Holnap), Pápai Joci (Az én apám), Petruska (Help Me Out of Here), a Ruby Harlem (Forró), a Salvus (Barát) és a USNK (Posztolj) - közölte az MTVA sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.

Tovább a teljes cikkre 

 2019.01.06 19:04 |  G.Zoli |  1185

Kiemelkedően sikeres évet zárt a Müpa

Kiemelkedően sikeres évet zárt a Müpa; az intézmény 2019-ben egy világsztárokat, a hazai művészeti élet legjobbjait felvonultató, számtalan új kezdeményezéssel és programmal teli évadra készül - közölte az MTI-vel az intézmény. "Az elmúlt év több szempontból is kiemelkedő volt a Müpa életében: nem csupán a nézőszámban, a hűségprogramunkhoz csatlakozók és az eladott bérleteink számában mutatkozó, a várakozásokat is felülmúló növekedés okán, de azért is, mert a Müpa falain innen és túl is nagy eredményekre, meghatározó pillanatokra lehetünk büszkék"

Tovább a teljes cikkre 

 2018.12.18 20:00 |  G.Zoli |  1409

Ákos 50 címmel látható portréfilm az M5 csatornán

December 28-án az M5 kulturális csatornán mutatják be az Ákos 50 című portréfilmet. Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar énekes 50. születésnapja alkalmából a közmédia különleges beszélgetést készített; az Ákos 50 című portréműsor december 28-án, pénteken este kilenc órakor lesz látható az M5 csatornán.

Tovább a teljes cikkre 

 2018.12.15 20:55 |  G.Zoli |  838

Újra lesz Dalszerző Expo a Budapest Music Centerben

Újra Dalszerző Expót (DEX) rendeznek a magyar fővárosban: 2019. február 18- 19-én a Budapest Music Centerben külföldi zeneipari szakemberek és ismert magyar alkotók részvételével zajlik majd az esemény. A DEX-re az egész közép-európai régióból várják a zenészeket, szerzőket, producereket. Az Artisjus által életre hívott rendezvényen az előadásokon, workshopokon, tanácsadásokon és nyitott stúdiós programokon az érdeklődők gyakorlati tudásra és új szakmai kapcsolatokra is szert tehetnek...

Tovább a teljes cikkre 

 2018.12.04 23:33 |  G.Zoli |  888

14 új kiadvánnyal zárja az évet a Gryllus Kiadó

Budapest, 2018. december 4. - Több új kiadvánnyal zárja az évet a Gryllus Kiadó. Friss CD-vel jelentkezett mások mellett Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, amely a Szalonna és Bandájával, illetve a Söndörgővel dolgozott együtt, a Sebő-együttesnek pedig Kovács András Ferenc verseire született anyaga. "Idén tizennégy kiadványunk lett, van közöttük több olyan, amely könyv és CD együtt" - mondta Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapítója a keddi budapesti sajtóbemutatón.

Tovább a teljes cikkre 

 2018.11.13 19:08 |  G.Zoli |  1048

Alapítvány jött létre Szörényi Levente életműve gondozására

Budapest, 2018. november 13. - Második Idő néven alapítvány jött létre Szörényi Levente több mint fél évszázados életműve gondozására. A tervek között szerepel többek között az István, a király rockoperával összefüggő Kárpát-medencei iskolás vetélkedő, animációs film, erdélyi produkció és operabemutató is.

Tovább a teljes cikkre 

 2018.09.13 18:43 |  G.Zoli |  992

Csík30: film készült a jubiláló Csík Zenekarról

Budapest, 2018. szeptember 13. - Csík30 címmel egy 25 perces kisfilm készült az idén jubiláló Csík Zenekarról. Kiss-Stefán Mónika rendezését a YouTube-on már láthatják az érdeklődők. "Mindig is szerettem volna filmet készíteni a Csík Zenekarról, de a forgatáson zenészként, rendezőként és rajongóként egyszerre jelen lenni nem volt egyszerű

Tovább a teljes cikkre 

 2018.09.13 18:28 |  G.Zoli |  951

1,3 milliárd forint jogdíjat kapnak a zenészek

Budapest, 2018. szeptember 13. - Mintegy 1,3 milliárd forint jogdíjat fizet ki a napokban hatvanezer magyar és külföldi zenész számára az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI). A most lezárt 2017. évi zenei jogdíjfelosztás magában foglalja a rádiós, televíziós sugárzási jogdíjakat...

Tovább a teljes cikkre 

 2018.08.30 21:41 |  G.Zoli |  982

Dallamképek - Grafikai tárlat a Quimby dalaiból

Budapest, 2018. augusztus 30. - Dallamképek címmel mini képzőművészeti kiállítás nyílt csütörtökön a Budapest Park Retro Kertjében. Kilenc fiatal grafikus a Quimby együttes egy-egy dalát ültette át képekre; az alkotásokat bárki megveheti, a bevételt egy siketeket segítő alapítvány javára ajánlják fel.

Tovább a teljes cikkre 

 2018.08.16 22:12 |  G.Zoli |  1530

Újra lesz Poptarisznya B. Tóth Lászlóval

A Retro Rádióban indul újra B. Tóth László legendás műsora, a Poptarisznya - írja az Index a Borsra hivatkozva. A 71 éves lemezlovas-műsorvezető 1982-től vezette a Petőfi Rádióban futó Poptarisznyát, majd 1989 és 2002 között a Calypso Rádió 873 főszerkesztőjeként dolgozott.

Tovább a teljes cikkre 

 2018.08.05 16:41 |  G.Zoli |  1180

Tátrai Tibor: megtisztelő a Petőfi rádió zenei életműdíja

Budapest, 2018. augusztus 5. - Megtisztelőnek tartja Tátrai Tibor Liszt Ferenc-díjas gitáros, érdemes művész, hogy az idén ő kapta meg a Petőfi rádió zenei életműdíját. A művész a hirado.hu-nak adott interjúban elmondta, idén télen lesz 50 éve, hogy a színpadon áll, és ötvennél több nagylemezt készített.

Tovább a teljes cikkre 

 2018.07.18 22:17 |  G.Zoli |  1125

A Compact Disco és Lotfi Begi külön utakon folytatja

Budapest, 2018. július 18. - Külön utakon folytatja a Compact Disco és Lotfi Begi. Utóbbi tíz év után békében vált el a népszerű hazai popcsapattól és szólóban folytatja; az MTI-nek elmesélte döntése hátterét. Az elválásról szóló hírt a Compact Disco és Lotfi Begi is rövid közleményben tudatta közösségi oldalán.

Tovább a teljes cikkre 

Archívum

2020 (351)
2019 (422)
2018 (170)
2017 (3)
Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905128.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: