Hírek,események a zene világából - 2020

Klippremier
  
2020.12.28 19:14 | livethemoment.hu

Új klippel jelentkezett Brains

A Brains új videójában (Nem hinnéd el)olyan embereket és szervezeteket mutat be, akik mindenkinél jobban megérdemlik a nyilvánosságot, de önerőből nem tudnák reklámozni értékteremtő vagy éppen karitatív tevékenységüket. A klipben szereplő hétköznapi hősök története tanulságos, építő és hiteles.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.12.25 18:41 | livethemoment.hu

Új számmal rukkolt elő Nathan Dawe

Mi történik akkor, ha a világ egyik leghíresebb csajbandája és a dance-szcéna egyik legígéretesebb új előadója összedolgozik? A válasz egyszerű: egy pulzáló, hihetetlenül fülbemászó track, ami nyílegyenesen célozza meg a rádiós toplistákat.

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.12.22 21:00 | MTI

Játssz tovább: Little G Weevil élete könyvben, új dalai lemezen

Játssz tovább címmel könyvet írt kalandos blueszenészi életéről Little G Weevil. Az Amerikában is ismertté vált magyar előadó Play On című új lemezén vendégénekesek sora működik közre. A 43 éves gitáros az egyetlen európai zenész, akinek (2013-ban) sikerült megnyernie az International Blues Challenge elnevezésű memphisi nemzetközi blues zenei versenyt. Jelölték az amerikai Blues Music Awardra és 2014-es lemezével (Moving) a Blues Blast Music Awardra is.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.12.21 19:30 | livethemoment.hu

Karácsonyi meglepetés a Vígszínház társulatától

A szeretet és a remény a legfontosabb üzenete Juhász Gyula Karácsony felé című versének,amelyet Mester Dávid zenésített meg. A Vígszínház művészeinek és zenekaránakközreműködésével ünnepi videó készült, amit a színház társulata karácsonyi ajándékként nyújt át mindenkinek.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.12.20 18:30 | MTI

Paloznaki Jazzpiknik: Level 42, Caro Emerald, Kraak & Smaak is fellép

A Level 42, Caro Emerald, valamint a Kraak & Smaak is fellép a tervek szerint a jövő évi Paloznaki Jazzpikniken. A 2021-re immár kilencedik alkalommal szervezett fesztivál július 29-től 31-ig tart. A szervezők bizakodók a jövő nyarat illetően, eszerint Paloznakon 2021. július 29-én a brit Level 42, 30-án a holland Caro Emerald, majd 31-én a holland Kraak&Smaak lesz a fő fellépő. Mindhárman szerepeltek volna a koronavírus-járvány miatt idén kétszer is elmaradt Jazzpikniken - szerepel az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.12.19 21:25 | livethemoment.hu

Hat ország 120 zenészével együtt készített karantén videót Magyarország legnagyobb rockzenekara, a CityRocks

A járványhelyzet miatti koncertínség ösztönözte a szegedről indult CityRocks szervező csapatát, hogy bár nem a megszokott módon, de ismét lehetőséget biztosítson a zenészek számára az együttalkotás és a közös zenélés örömének átélésére.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.12.17 18:37 | MTI

Dokumentumfilm-sorozat készül Paul McCartney-ról

Dokumentumfilm-sorozat készül Paul McCartneyról. A legendás zenész, ex-Beatle pályáját a világhírű amerikai producer, Rick Rubin hat részben fogja feldolgozni. A széria a színfalak mögötti mágikus, misztikus utazás McCartney hihetetlen zenei karrierjébe. Rubin a brit zenész első gitárjától és szerzeményétől a legendás Beatles elképesztő sikeréig mindent bemutat - írta a deadline.com.

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.12.17 18:31 | MTI

Új albummal jelentkezik Ringo Starr

Zoom In címmel új albumot készített Ringo Starr, akinek Paul McCartney, Dave Grohl és Finneas segített a dalok és a felvételek elkészítésében. Az egykori Beatles együttes dobosa otthonának stúdiójában rögzítette az öt számot tartalmazó albumot a koronavírus-járvány idején, április és október között.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.12.16 18:16 | livethemoment.hu

Kitörök a börtönből címmel új dallal és klippel jelentkezett B. Nagy Réka

A legújabb, Harcolok című dalt a koronavírus-járvány miatt bezártságban töltött időszak ihlette, amikor sokakhoz hasonlóan Rékának is rengeteg ideje volt arra, hogy önmagára fókuszáljon. Rájött, mennyi minden lakozik benne, amit már nem is fél megmutatni a világnak.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.12.15 21:24 | livethemoment.hu

Akcióklipben tér vissza Curtis

Fél év hallgatás után mesteri klippel robban be Curtis. Az ország kedvenc ezerarcú rappere most új szerepben mutatkozik be, akciófilmbe illő jelenetekkel borzolja a kedélyeket. Bár az idei év fellépésekben szerény volt, Curtis nem vesztegette az időt, saját szerzeményre fordította az időt, mesterien őszintén írta ki magából az eseményeket, így születtet meg a „Fáradt lélek”. „Viharban születtem és ott is fogok távozni”- az énekes-rapper kendőzetlenül zenésítette meg érzéseit

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.12.15 21:11 | livethemoment.hu

Szívhez szóló felvétellel jelentkezik Kollányi Zsuzsi és Mr Vasovski párosa

Hazánk egyik legkedveltebb énekesnője és a Vasovski Symphonicból már jól ismert DJ/producer ezúttal egy komolyabb hangvételű dallal igyekszik egy kis reménysugarat csempészni ebbe a másképp alakult évbe. „A „Fohász” a 2020-as évre jellemző általános hangulatot, a korlátozásokkal járó mindennapokat, valamint a jövőnkkel kapcsolatos bizakodást és reményt dolgozza fel” - mesélte Zsuzsi az újdonságról. „Mindannyiunk élete teljesen felfordult idén, mindenki másképp birkózik meg az élet adta nehézségekkel.

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.12.14 20:58 | MTI

Elhunyt Bergendy István zenész

Elhunyt Bergendy István Liszt Ferenc-díjas zenész, a Bergendy együttes alapítója és vezetője. A szaxofonos, klarinétos, zeneszerző hétfőn, 81 évesen halt meg, a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében - közölte a család az MTI-vel. "Nagy dolog, hogy ilyen sokáig, csaknem hat évtizeden át egyben tartotta a zenekart, amely sok korszakon és tagcserén ment át. Képzett dzsesszmuzsikusként játszott hosszú időn át slágerzenét. Nagyon kedves ember volt" - mondta az MTI-nek Zareczky Miklós énekes, aki huszonöt éven át, 1992- től volt a Bergendy együttes tagja.

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.12.12 18:26 | livethemoment.hu

Megjelent a karakteres hangú Gór-Nagy Era első lemeze

Megjelent Gór-Nagy Era színész-énekesnő bemutatkozó lemeze, ami az „Addiktív" címet kapta. A színészként is remeklő Erát és különleges, karakteres hangját a Star Academy televíziós-tehetségkutatóban ismerhette meg a zenekedvelő közönség. Családi vonás náluk a tehetség, Era ugyanis a közismert magyar színésznő Gór Nagy Mária unokahúga; aki 2015-ben végzett színészként a GNM színitanodában. Iskolai gyakorlatát a Szolnoki Szigligeti Színházban és a Thália Színház Mikroszínpadán töltötte.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.12.11 21:01 | livethemoment.hu

ZENETANÁROKAT ÉS ELŐADÓMŰVÉSZEKET DÍJAZOTT AZ ARTISJUS

Tíz zenetanárt és tíz előadóművészt díjazott az Artisjus komoly- és könnyűzenei kategóriákban 2020. december 11-én. A szerzői egyesület olyan előadóművészeket ismert el, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra, valamint azokat a tanárokat díjazta, akik kiemelkedő munkát végeznek a zenei oktatásban.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.12.10 19:42 | livethemoment.hu

Egy igazi slágergyanús számmal mutatkozik be Gabe Marton

Romantikus dalszöveg, simulékony zenei alap és fülbemászó refrén, ennél nagyobb repülőrajtot nem is vehetett volna Gabe Marton, aki most szólóban is megmutatja, hogy mire képes. Bizton állíthatjuk, hogy Gabe megtalálta az útját, hiszen „Halvány vagy” című szerzeménye ékes bizonyíték arra, hogy a rendkívül tehetséges énekes önállóan is megállja a helyét a zenei palettán. Bemutatkozó dala azonnali dallamtapadás, könnyed R’n’B hangzás, valódi modern hangszerelés mellett szívhez szóló, szerethető sorokat tartalmaz.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.12.10 17:04 | livethemoment.hu

Generációkat köt össze az OliverFromEarth és Roy közös szerzeménye

Két generáció nagyágyúi álltak össze az „Utolsó dal" kedvéért, és ennél jobbat nem is alkothattak volna. A '90-es évek klasszikus elemei az évezredforduló kiemelkedő hangjai és napjaink formabontó újdonságai egyaránt helyt kaptak a kollaborációban, amely garantáltan rádiós- és közönségkedvenc lesz! Roy fantasztikus és megunhatatlan hangja, Olivér utánozhatatlan vokáljával pompásan ül a fülbemászó zenei alapon, a trió duettje igazi mestermű lett. A fiúk tökéletesen dolgoztak össze, a közös munka pedig nem is mehetett volna gördülékenyebben, hiszen Olivér egy álma teljesült azzal, hogy Roy-jal alkothatott.

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.12.08 22:06 | livethemoment.hu

SZAVAK – SZÍNEK – HANGOK....Új album a Ladánybene 27-től

Erőtől duzzadó, igazi közép-európai roots reggae albummal jelentkezik a műfaj hazai vezető formációja, a Ladánybene 27. Az album címe, SZAVAK – SZÍNEK – HANGOK a 2020-as évre, a pozitív élmények elmaradására uta, és arra, hogy mégis meg kell próbálni visszahozni a színeket, szavakat, gondolatokat és hangokat a minden napokba.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.12.08 20:18 | livethemoment.hu

Megérkezett Vastag Csaba vadi új klipje

Ezúttal nem szerelmes slágerrel hódít az énekes, hanem a közösségi oldalak valótlanságát figurázza ki új klipjében. A sármos, Fonogram-díjas előadó számára fontos, hogy társadalmilag is jelentős mondandója legyen dalainak, a social média pedig manapság mindenki életében jelen vagy, így szerette volna ezzel kapcsolatban kifejteni véleményét - persze zene formájában.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.12.05 20:43 | MTI

Tom Jones és Jamie Cullum is fellép a jövő évi VeszprémFesten

Tom Jones és Jamie Cullum is koncertet ad jövő nyáron Veszprémben, a július 12. és 18. tartandó VeszprémFesten - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel. Jamie Cullum, az Egyesült Királyság jazzművésze július 14-én ad koncertet a História Kertben, Tom Jones pedig július 18-án lép a Veszprém Aréna színpadára. Jamie Cullum egyedi megközelítésben ötvözi a jazzt, a popot és a rockot. Zeneszerzőként dolgozott például John Cusack és Clint Eastwood filmjében.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.12.04 19:55 | livethemoment.hu

Nem akármilyen új szerepben mutatkozik be Farkas Franciska - Audiopoetaval állt össze

A színésznő új oldalát mutatja meg, hiszen most egy videóklip főszerepében tündököl. A rendkívül sokoldalú Farkas Franciska Belényi Mihály, vagyis Audiopoeta klipjében egy rendkívül komoly tartalommal bíró dal kedvéért vállalta a szerepet. A polihisztor Belényi Mihály nem aprózta el az év végét, hiszen idei utolsó klipjében Magyarország egyik legnépszerűbb és legtehetségesebb színésznőjével forgatta le vadonatúj szerzeményét.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.12.03 18:52 | livethemoment.hu

Új klippel jelentkezett Nagy Adri: Hol voltál

Fülbemászó refrén, gördülékeny, slágergyanús zenei alap és egy mesés hang - így lehetne legjobban összefoglalni az énekesnő újdonságát. Legfrissebb szerelmes dala az elengedésről és annak nehézségeiről szól, aminek dalszövegét ezúttal is ő írta.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.12.03 18:29 | MTI

Nagyszabású ünnepséggel készülnek a Royal Albert Hall 150. évfordulójára

Jövőre ünneplik a londoni Royal Albert Hall 150. évfordulóját. A március 29-i születésnapi koncerten számos híresség, köztük Eric Clapton, Patti Smith és Matthew Bourne is fellép. A BBC News értesülése szerint a gálára Nile Rodgers komponál pophimnuszt, és David Arnoldnak, több James Bond-film és a Sherlock- tévésorozat zeneszerzőjének új művét is bemutatják.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.12.02 19:57 | livethemoment.hu

Új klippel jelentkezett Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint: Blood Turns

Különös szerepet játszanak a ruhák és a természeti elemek Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Blood Turns című klipjében. Az életben megjelenő ciklikusságot bemutató dal a zenekar készülő, új albumán lesz hallható. Havonta mutatja be új lemezének dalait Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint. „2020-ban a legtöbb tervezett nemzetközi fellépésünk, próbánk és stúdiófelvételünk elmaradt, csodával határos módon augusztusban mégis egy teljes hetet Budapesten tudtak tölteni a belga zenésztársaink, Nicolas Thys és Antoine Pierre.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.12.01 17:28 | livethemoment.hu

Semmi rendben - hódít az LNDA zenekar lyric videója

Elképesztően aktív a feltörekvő dallamos rock zenekar. Az idei év egyik izgalmas - és egyaránt kellemes rockzenei meglepetése a LNDA zenekar. Oldalunkon többször is beszámoltunk már róla, hogy a kaposvári származású, de nemrégiben Budapestre költöző Kaszás Melinda énekesnő vezette produkció fittyet hányva a koronavírus okozta helyzetre, aktív alkotó munkával, jobbnál jobb dalok és videoklipek megjelentetésével kedveskedik a rajongóknak.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.12.01 17:14 | livethemoment.hu

Megjelent Békefi Viki és YA OU első közös dala: Egész évben ölelnélek

Csodálatos szerelmes karácsonyi felvétellel jelentkezett a cuki páros, ami biztosan mindenki arcára mosolyt csal! Az „Egész évben ölelnélek” pontosan az az ünnepi kiadvány, amire szükségünk van: pár percre elfeledteti velünk a 2020-as év nehézségeit, és nem mellesleg azonnal meghitt, ünnepi hangulatba öltözteti szívünket. Bár a két előadó régóta egy párt alkot, a közös zenélés ötlete nem volt ennyire egyértelmű számukra. „Először csak mashup-okat és feldolgozásokat készítettünk. Működött a dolog, így meg is született első duettünk egy karácsonyi dal formájában.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.11.30 20:06 | livethemoment.hu

Új albummal jelentkezik a nemzetközileg is elismert svájci rockzenekar a Sinplus

A Sinplus hosszú idő után, négy, friss szerzeménnyel jelentkezik.Az új dalok teljesen ösztönösen születettek, hagyták, hogy a zene csak előjöjjön a legtisztább formájában belőlük, ennek eredménye egy rock –new wave esszencia lett. A Sinplus egy svájci alternatív rockzenekar, akik a 2010-es években számos komoly nemzetközi sikert értek el. Végig turnézták a kontinenst, olyan fesztiválokon játszhattak, mint az angliai Isle of Wight, vagy a Moon & Stars

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.11.27 20:10 | livethemoment.hu

Debütál a New York Times által is elismert fiatal énekesnő, Karin Ann friss dala

Karin Ann, a még csak 18 éves énekesnő új dallal jelentkezik a közelgő EP- jéről, amit ezúttal is Matt Schwartz (Yungblud, Massive Attack) producerált. Az “i yearn for agony” klipje horror motívumokra épít, amit maga az énekesnő rendezett. Karint korábban a New York Times is megemlítette őt a legutóbbi Z generációs összesítő anyagában, első dalával komoly tévés-rádiós sikert aratott számos országban.

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.11.27 19:44 | MTI

Megint egy egy szomorú hír, elhunyt Balázs Fecó kiváló zenész

Életének hetvenedik évében, csütörtökön este elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas rockzenész, billentyűs, énekes, zeneszerző - közölte pénteken az MTI-vel a család nevében Várkonyi Attila dj, műsorvezető. "Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, szerető édesapa, férj és kolléga tegnap este távozott. A rengeteg ima és orvosai minden igyekezete ellenére 13 nap küzdelem után feladta a harcot" - írta Várkonyi Attila. Balázs Fecó 1951-ben született Budapesten, 1967 és 1972 között a Neoton tagja volt, majd Som Lajossal (a későbbi Piramis vezetőjével) kivált a zenekarból,

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.11.26 20:11 | livethemoment.hu

Vadonatúj dallal jelentkezik a slágergyáros páros

A Laskai Viktor nevével fémjelzett SuperStereo és Dé, vagyis Darabos Dávid ismét óriásit alkottak. A duó mindig is magasra tette a mércét, a tétet pedig tovább emelik „Minden este" című dalukkal. A szerzőpáros ezúttal az éjszakai életbe és a szerelembe kalauzol el minket. A szerelmes szerzemény egy vérbeli házibuli himnusz lett, ami ha pár percre is, de garantáltan kiszakít a karantén-hangulatból. Bár a szöveg komoly érzelmi dilemmát feszeget, a pörgős alap SuperStereo keze alatt Dé hangjával karöltve kirobbanó elegyet alkotott.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.11.25 21:36 | MTI

Könyv készült Ennio Morricone életéről

Könyv készült Ennio Morricone életéről; Király Levente kötete A Maestro címmel jelent meg novemberben. "A Maestro - egyszerűen csak így hívták a szakmában Ennio Morriconét, akit hazájában nemcsak Olaszország büszkeségeként, de az évszázad zeneszerzőjeként is emlegetnek"

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.11.25 21:18 | MTI

Megjelent az Omega új lemeze, a Testamentum

Tizennyolc dal került az Omega Testamentum című új lemezére, amelynek életútösszegző mondanivalójának szomorú aktualitást ad Benkő László és Mihály Tamás múlt heti halála. "Ezt nagyon meredeken intézte az élet. A lemez megjelenésének időpontját már jó ideje kitűztük, de Laci és Misi halála mindannyiunkat sokkol és megfontolásra késztet. A koronavírus szörnyű dolog, de most időt ad nekünk gondolkodni, mi legyen az Omegával"

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.11.24 21:01 | MTI

Indul az e-Trafó online programsorozat

Csütörtökön indul a Trafó Kortárs Művészetek Háza e-Trafó elnevezésű online programsorozata, amely minden hétköznapra kínál a digitális platformokon elérhető programot. Virtuális műteremlátogatások, online táncórák, performanszok, beszélgetések, speciális előadások és egyéb programok várják az érdeklődőket. Az első streampremier pénteken a Grotesque Gymnastics társulat újcirkuszi előadása lesz - olvasható a szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.11.23 19:11 | MTI

Benkő László halála - Leslie Mandoki: csodálatos zenészt veszített el a világ

Benkő László személyében egy nagyon jó embert, kivételes egyéniséget és csodálatos zenészt veszített el a világ - emlékezett a szerdán éjjel elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zenészre Leslie Mandoki, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. A világhírű magyar zenész elmondta, hogy az Omega együttes billentyűse, zeneszerzője az élet kihívásai dacára mindig meg tudta őrizni mosolygós, szeretetteli, segítőkész természetét.

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.11.21 17:40 | MTI

Elhunyt Mihály Tamás, az Omega együttes basszusgitárosa

Elhunyt Mihály Tamás, az Omega együttes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas basszusgitárosa - közölte az együttes hivatalos közösségi oldalán szombaton. Mihály Tamás (1947-2020) meghatározó alakja volt a hazai rockzenének, az Omega mellett szólólemezei és színpadi művei is maradandóak - írták az oldalon. Mihály Tamás 1967-től volt az Omega együttes tagja. Presser Gáborral nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az Omega a magyar beategyüttesek élvonalába került. Presser Gábor kilépése után a legtöbb Omega-dalt ő írta.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.11.19 19:05 | livethemoment.hu

Bemutatkozik a győri Kétszemközt zenekar

Akár egy rossz vicc is lehetne amikor a punk, a rocker és a metál arc találkozik egy alteros sráccal és együtt kezdenek alkotni, mert négy egészen különböző ember talált egymásra a zenekarban. A világ dolgairól és a zenei elképzeléseikről és teljes mértékben ellentétesen gondolkozó győri zenekar szerint épp a különbözőségükben rejlik átütő erejük. Ez a zenekari kohézió az egyetlen olyan közös metszéspont mindannyiuk zenei világában, ahol emberileg és zeneileg is

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.11.19 18:29 | livethemoment.hu

Újjászülettek a legnépszerűbb, tradicionális karácsonyi dalok

A legkedveltebb, tradicionális karácsonyi dalokat értelmezte újra az OliverFromEarth, vagyis Patocska Olivér énekes-dalszerző és állandó zenésztársa, Barabás Dávid, valamint Kovács Gyopár színésznő. A swing hangszerelésű feldolgozásokkal olyan kreatív, minőségi, hozzáadott értéket nyújtó kulturális tartalmat szeretnének nyújtani a közönségnek, ami nemzetközibb megközelítésbe hozza a hagyományos ünnepi dalokat.

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.11.18 21:11 | MTI

Elhunyt Benkő László, az Omega alapítója, billentyűse

Elhunyt Benkő László. A Kossuth- és Liszt-díjas Omega együttes egyik alapítóját, billentyűsét, zeneszerzőjét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) saját halottjának tekinti - közölte a tárca sajtó- és kommunikációs főosztálya az MTI-vel. Benkő László 77 éves korában, szerdára virradó éjjel halt meg rákbetegségben.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.11.17 20:03 | livethemoment.hu

Új oldaláról mutatkozik be Freddie

Magyarország egyik legmeghatározóbb férfi hangja csodálatos önfeltáró dallal jelentkezik, megérkezett az „Ezt akartad”! Nem titok, hogy Freddie legtöbb dalszövege egy zenébe írt kitárulkozás is, amin keresztül közelebb kerülhetünk hozzá, és ezt most sincs másképp. Legújabb kiadványa igazán felkavaró tartalommal érkezik, hiszen az énekes most nem rejti véka alá véleményét!

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.11.17 19:45 | livethemoment.hu

Egy album dupla várakozás: Csík zenekar - A dal a miénk

Izgalmas vállalkozásba fogott a Csík zenekar: soha nem adott még ki olyan lemezt, amely csak feldolgozásokat tartalmazott, ráadásul egy zenekar dalaiból válogatva! Az albumon az alapításának 50. évfordulóját ünneplő Lokomotív GT dalai öltöttek új ruhát. Az LGT oldaláról is érezhető a szeretettel teli támogatás: Presser Gábor és Karácsony János is aktív résztvevői az albumnak, valamennyi dalban együtt játszottak a Csík zenekarral.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.11.16 18:30 | MTI

Dalokra, emberekre, történetekre emlékezik könyvében Presser Gábor

Fontos dalokra, emberekre és történetekre emlékezik vissza hétfőn megjelenő első könyvében Presser Gábor Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész, a magyar könnyűzene történetének kiemelkedő alakja. "Már évekkel ezelőtt kaptam megkereséseket egy könyv elkészítésére. Egyszer fel is kértem egy kiváló rockzenei szakírót, üljünk le beszélgetni, de gyorsan kiderült számomra, hogy így nem lesz jó, mert a beszélt szöveg egészen más, mint amit írásban kellene elmondani"

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.11.15 19:06 | livethemoment.hu

Ajándék lemezzel lepte meg a rajongóit a Dirty Slippers!

A poprock trió ismét örömet szerzett a követőinek. A koronavírus okozta speciális élethelyzetet a Dirty Slippers zenekar aktív munkával, akusztikus lemezzel, Maradj otthon dallal, valamint a legújabb nagylemezének megírásával, s immáron a saját hangstúdiójukban történő felvétellel töltötte. A nagylemezen ezúttal is igazi nemzetközi nagyágyúk irányítják a zenekar munkáját, George Shilling (Oasis, Mike Oldfield) vezető producerként, Tim Palmer (Bon Jovi, U2) és Beau Vallis (Pharell Williams, Beyoncé) pedig három dalt jegyez a 10-11 számosra tervezett negyedik sorlemezen.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.11.14 20:05 | livethemoment.hu

Phil Collinst exfelesége teljesen kiborította

Phil Collins exfelesége bekeményített, nagyon akarja Phil floridai házának a felét. Mint a héten kiszivárgott bírósági dokumentumokból kiderült, Orianne Cevey többek között azért hidegült el férjétől évekkel ezelőtt, mert közel egy évig nem volt hajlandó sem fürödni, sem fogat mosni, így megszűnt a házastársi életük - írja cikkében a People magazin.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.11.13 19:14 | livethemoment.hu

Mesterien őszinte trackkel jön Bongor

Ha úgy érzed, mintha déjà vu-d lenne, és tele a hócipőd, akkor Bongor hozzád is szól. A díjnyertes színész-rapper új arcát ismerhetjük meg, amikor legújabb szerzeményében a derűre ború jön, de amolyan humorosan, őszintén, bongorosan. Pörög a „Körhinta"! „Ezt a dalt még az COVID első ostroma alatt írtam, amikor mindenkinél a szobában kicsit megrekedt az idő, és most, hogy ismét karantén helyzet van, úgy érzem, körbeértünk. A dalszövegben a körhinta szimbolikus jelentéssel bír. Olyan problémákat és helyzeteket ír körül, amelyek az életembe ciklikusan visszatérnek"

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.11.13 19:00 | livethemoment.hu

Könnyebb lett a magyar reklámokhoz és filmekhez jó magyar dalokat találni

A digitális felmérések szerint a magyar YouTube fogyasztók több mint a fele csak hazai zenét hallgat. Beszédes adat ez a reklám- és filmszakmának, amely számára a Gold Record Zenekönyvtáraegy olyan felhasználóbarát platformot hozott létre, ahol elérhető több mint két évtizedes zenei gyűjteményük.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.11.12 18:43 | livethemoment.hu

Új klippel jelentkezett Lóci játszik - Nyugi haver

Lóciék megírták az újratervezés himnuszát! 2020-ban minden zenész kénytelen volt folyamatosan egy jó GPS-ként bármelyik pillanatban újratervezni, hiszen nem tudhatta, hogy mikor és milyen formában állhat ismét színpadra. A rengeteg frusztrációval járó agyalást és alkalmazkodást foglalja össze ez a dal Lóciéktól megszokott könnyed humorral.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.11.11 18:15 | livethemoment.hu

Megjelent a Caroline Street vadiúj klipje!

Komoly mérföldkőhöz érkezett a zenekar. A Székesfehérváron is működő és az elmúlt években koncertező Caroline Street zenekart még júniusban mutattuk be Önöknek. A Kovács Zsolt vezette produkcióval hatalmasat fordult a világ az idei nyáron, hiszen annak ellenére, hogy a koronavírus okozta helyzetben, csak pár kisebb helyszínen tudtak koncertezni, a kárpát-medencei média felfigyelt rájuk, szerepeltek a Balatoni Nyárban, legutóbb a Petőfi Rádióban és az erdélyi vezető rádióállomásokon premierezett, "Vigyázz rám" című daluk.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.11.10 19:24 | livethemoment.hu

Új klippel jelentkezet DR BRS és Berkes Olivér - Évszakok

Balázs Fecó 1987-es szerelmi balladája a mai napig kitörölhetetlen, generációkon átívelő, kortalan sláger, az egyik legszebb és legismertebb lírai dal a magyar poptörténelemben. Közel 25 év után pedig elérkezett az idő, hogy a klasszikus új köntöst kapjon. A friss változat először a Sztárban Sztár döntőjében csendült fel tegnap este, ahol Berkes Olivér mellett Balázs Fecó is színpadra lépett.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.11.10 18:57 | MTI

Ezüstérmet kapott a Talamba New Yorkban

A különdíjasok között ezüstéremmel ismerték el a Talamba Ütőegyüttest New Yorkban. A csapat a Manhattan International Music Competition elnevezésű megmérettetésen vett részt, amelyet idén a járványhelyzet miatt online rendeztek. A világ minden tájáról beérkezett, több száz produkciót a zsűri zongora, vonósok, ének, fúvósok és kamarazenekar kategóriában bírálta el, az elismerések között szerepelt CD-felvétel

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.11.08 19:03 | MTI

Virtuális ceremónián iktatták be a Rock and Roll Hírességek Csarnoka új tagjait

Virtuális ceremónián iktatták be a Rock and Roll Hírességek Csarnokába az idén kiválasztott új tagokat szombat éjjel, az előadást televízión lehetett követni. Az eredeti tervek szerint május 2-án tartották volna az idei rendezvényt, de a koronavírus-világjárvány miatt először elhalasztották, majd virtuálissá tették az eseményt - írta a The Hollywood Reporter.

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.11.07 19:27 | livethemoment.hu

Kazohin - spirituális zene a lélek leszületéséről

Megjelent Kazohin (Bíró Ákos) legújabb zeneműve Birth to the Earth címmel, amit egy a szerző által megélt családállítás ihletett. „A terápia - melyben szereplőként vettem részt - spirituális része fogott meg: a leszületés eseménye, ez szólalt meg bennem a zene nyelvén. A leszületés misztériuma arról az útról szól, ahogy a Lélek megérkezik a földi világ közelébe, a fogantatás előtti pillanatokról, másodpercekről

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.11.05 21:47 | MTI

Elhunyt Ken Hensley, a Uriah Heep egykori billentyűse

Elhunyt 75 éves korában Ken Hensley, a Uriah Heep brit rockegyüttes egykori billentyűse - írta a BBC hírportálja. Hensley a zenekar sok korai számának - köztük az Easy Livin', Stealin'-nek és Lady in Blacknek - szerzője is volt. A zenész szerda este hunyt el rövid betegséget követően

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.11.05 21:38 | MTI

Könnyűzene-történeti konferencia a Budapest Music Centerben

Könnyűzene-történeti konferenciát rendez az NKA Hangfoglaló Program november 17-én a Budapest Music Centerben, az előadásokat online is lehet majd követni - közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön. A "Boldog, szép napok?" - a magyarországi könnyűzene helyzete az átalakulás éveiben című konferencia a rendszerváltás átmeneti éveit vizsgálja. Az előadások fókuszában a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat monopóliumának megszűnésétől a magánkiadók tündöklését és bukását is magában foglaló évek állnak, az utolsó Németh-kormány, az Antall-, a Boross- és a Horn-kabinetek ideje, amikor a régi romjain lerakták az új rendszer alapjait

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.11.04 20:53 | MTI

Beatrice-koncertfelvétel, negyven év után rekonstruálva

Támadás! címmel rocktörténeti jelentőségű Beatrice-koncertanyag jelent meg vinyl formátumban. A negyvenéves felvétel most először látott napvilágot teljes egészében. "Az akkor a népszerűsége csúcsán lévő két zenekar, az Omega és a Locomotiv GT 1980-ban úgy döntött, elviszi közös turnéjára az akkor perifériára került Beatricét. A sorozat záró állomása volt a szeptember 5-i Kisstadion-koncert, amelynek hanganyagából 1980 végén közös bakelit jelent meg. A mostani lemez a Beatrice negyven évvel ezelőtti, eddig csupán rövidítve közzétett műsorának rekonstruált változata"

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.11.02 20:34 | MTI

Háromszáz előadót támogat a Raktárkoncert-sorozat

Háromszáz előadót támogat a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került hazai zenei szcéna megsegítését célzó Raktárkoncert-sorozat, melynek felvételei a mindigTV GO alkalmazásában érhetők el. Másfél hónapja élvezhető a Raktárkoncert-sorozat, miközben a felvételek első szériája már le is zárult - közölték a szervezők. A Raktárkoncert első szériája több mint 170 koncert felvételével ért véget.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.11.02 20:13 | MTI

A Baby Shark minden idők legnézettebb YouTube-videója

A rendkívül fülbemászó dallamú gyerekdal, a dél-koreai Pinkfong Baby Shark című slágere lett minden idők legnézettebb videója a YouTube-on. A hétmilliárd feletti nézettségi számot produkáló videó legyőzte a korábbi rekordert, a Puerto Rico-i Luis Fonsi és Daddy Yankee 2017-es világslágerét, a Despacitót - írta hétfőn online kiadásában a The Guardian.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.11.02 19:29 | livethemoment.hu

Új dallal jelentkezett a Royal Blood

Nem akármilyen trackkel tért vissza a brit rock-szcéna egyik legsikeresebb duója - itt a „Trouble's Coming”! Mike Kerr és Ben Thatcher izgalmas basszusgitár / dob felállása 2014-ben robbant be a köztudatba debütáló, azóta kétszeres platinaminősítésű „Royal Blood” című albumával, amin olyan slágerek kaptak helyet, mint az „Out of the Black”, vagy a „Figure It Out”.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.11.02 18:56 | livethemoment.hu

DJ Christopher gördeszkásokról írta legújabb dalát

„Egyik nap elég esős volt kint az idő, és a stúdióhoz közeli parkolóházban álltam meg az autómmal, amikor az emeletre felérve megláttam egy gördeszkázó fiatal társaságot. A parkolóházban gurulgattak föl-le, miközben egy nagy JBL hangfalról szólt a zene. Annyira megihletett ez a jelenet, hogy ezt követően gyakorlatilag pár óra alatt írtam meg az új dalomat, és a hozzá készült klipben is ezt az életérzést szerettem volna átadni.” – meséli a dj.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.11.01 19:33 | livethemoment.hu

Veszprémben rendezik meg a 8. Music Hungary konferenciát

Kiútkeresés a koronavírus okozta zeneipari válságból, újratervezés és még erősebb összefogás a célja a 8. Music Hungary konferenciának, amelyet november 9-10-én, a magyar zeneipar meghatározó szereplőinek részvételével rendez meg a Music Hungary Szövetség Veszprémben, Európa 2023-as kulturális fővárosában.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.10.31 20:27 | livethemoment.hu

Aranylemez lett Magyarországon Leslie Mandoki albuma

Alig több mint egy hónap alatt aranylemez lett Magyarországon a világhírű magyar zenész, Mándoki László és a Mandoki Soulmates albuma. Már a megjelenés hetében az eladási lista élén nyitott és ma is a második helyen áll a zenei albumok között a nemzetközi sztárok nevével fémjelzett Mandoki Soulmates duplalemeze

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.10.30 20:12 | livethemoment.hu

Retrósláger a Talány Akusztiktól, Pesti álom a Kálloy - Hrutka párostól

A Törzsasztal Szabó Zoltán Attilával című televíziós műsor YouTube-csatornáján számos zenei, irodalmi, de akár táncszínházi élmény, érdekesség, kuriózum is felfedezhető. A Web Tv-n hozzáférhető – és most ezt ajánljuk a Live The Moment Zenei Magazin olvasói figyelmébe – zenei csemegék közül ezúttal két minőségi tartalomra hívjuk fel a figyelmet.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.10.29 18:36 | MTI

David Guetta lesz Palvin Barbara műsorvezető társa az MTV EMA budapesti online show-jában

David Guetta DJ és producer lesz Palvin Barbara műsorvezető társa az MTV EMA 2020 online showjában november 8-án Budapesten. A rendhagyó virtuális showműsor műsorvezetője Palvin Barbara szupermodell mellett David Guetta francia DJ és producer lesz, aki az elektronikus zenei élet egyik leghíresebb előadója. A rendhagyó online díjátadón David Guetta egy különleges zenei produkcióval is készül a Széchenyi Gyógyfürdő medencéjében kialakított színpadon

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.10.27 20:22 | MTI

Budapest is bekerült az Iron Maiden 2021-es turnéjába

Egy magyarországi fellépés is bekerült az Iron Maiden Legacy of the Beast című turnéjának utolsó, jövő évi európai szakaszába: a világhírű brit rockcsapat 2021. június 9-én ad koncertet a Groupama Arénában. A Legacy of the Beast az Iron Maiden valaha volt legnagyobb showja. A turné 2018-as indulása óta a zenekart mintegy kétmillió rajongó látta. A tavaly októberi Rock in Rio fesztiválfellépésen 100 ezer néző volt jelen

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.10.26 19:19 | MTI

Elhunyt 107 évesen a női dobosok úttörője, Viola Smith

Elhunyt a női dobosok úttörője, Viola Smith. A zenész, aki a harmincas- negyvenes évek amerikai szving és big band korszakában ért el sikereket, novemberben lett volna 108 éves, múlt szerdán a kaliforniai Costa Mesában halt meg. A harmincas években a világ leggyorsabb női dobosaként hirdették fellépéseit. Neki tulajdonítják, hogy utat tört a nők számára azon a területen, amit korábban a férfiak kiváltságaként kezeltek

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.10.24 21:10 | MTI

Palvin Barbara lesz az MTV EMA 2020 Show egyik magyarországi műsorvezetője

Palvin Barbara világhírű szupermodell lesz az MTV European Music Awards (MTV EMA) 2020 Show egyik magyarországi műsorvezetője - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A könnyűzenei élet egyik legrangosabb eseménye, az MTV EMA idén Magyarországról jelentkezik

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.10.24 09:05 | livethemoment.hu

Gitárral a világ körül

Nemrég a Zeneműkiadó Koncert Kft részéről Ludvig József gitárművész kereste fel az oldalunkat és az újonnan megjelent zenei cd anyagát adta rendelkezésünkre. Kérdésünkre a következőket mondta a megjelent albummal kapcsolatban: „Oktatási anyag a stílus tanulmányozásához...

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.10.22 22:02 | MTI

Ozzy Osbourne 2022-ben Budapesten is fellép

Tizenegy év után újra Magyarországon ad koncertet Ozzy Osbourne. A heavy metál Grammy-díjas legendája, a színpadoktól visszavonult Black Sabbath frontembere 2022. február 2-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, No More Tours 2 című európai turnéja keretében. A jelenlegi vírushelyzetre tekintettel az idén októberére tervezett hathetes koncertkörút 2022-ben lesz. A 71 éves Ozzy Osbourne arénaturnéja 2022. január 26-án indul Berlinben és március 14-én zárul Glasgowban

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.10.22 21:34 | MTI

Paul McCartney egyedül készítette új, karanténalbumát

A koronavírus-járvány miatti karantén szülte Paul McCartney új albumát. Az ex-Beatle nem tervezett lemezt, és - akárcsak korábban, a McCartney I és a McCartney II esetében - a McCartney III-on is minden hangszeres részt maga játszott fel egy házi stúdióban. A december 11-én megjelenő album néhány dala tükrözi a pandémia helyzetét, ugyanakkor McCartney jövőbe vetett optimizmusát is. "Szüleim túlélték Liverpool bombázását a második világháborúban. Körülöttük nagyon sokan meghaltak, de valamiféle hihetetlen energiával sikerült túllépniük a nehézségeken. Így hát jó arra gondolni, hogy ha ők megcsinálták, én is képes vagyok rá"

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.10.20 20:30 | MTI

Budapest lesz az idei MTV European Music Awards házigazdája

A könnyűzenei világ egyik legfontosabb eseménye, az MTV European Music Awards (MTV EMA) házigazdája lesz Budapest november 8-án. Egészen mostanáig egyszer sem adott otthont a régió ennek a világhírű eseménynek, Budapest viszont november 8-án magára vonhatja akár egymilliárd ember figyelmét - hangsúlyozta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény.

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.10.20 20:16 | MTI

Elhunyt José Padilla, a híres ibizai dj

Elhunyt vastagbélrák következtében a híres ibizai lemezlovas, José Padilla. A 64 éves zenész halálhírét a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra hétfőn a családja. A bejegyzés szerint Padilla vasárnap éjjel békésen, álmában halt meg Ibizán. Családja és barátai mindenkinek köszönetet mondtak, akik adományaikkal és üzeneteikkel megpróbálták könnyebbé tenni a zenész utolsó hónapjait.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.10.19 19:24 | MTI

Bemutatták Szarka Tamás Missa Missio című művét

Bemutatták Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért című művét a Szent István-bazilikában szombat este Budapesten. Szarka Tamás műve már CD-n is megjelent, az eladásából származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel a művész. A pénzadomány a Hungary Helps Program segítségével jut el a szíriai keresztényekhez, egy felnőttképző és egy hitoktató-képző központ kapja meg.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.10.17 20:00 | MTI

Dalszerzők napja: Varga Livius nyerte a közönségszavazást

Varga Livius Magam adom - a születéstől a dal utóéletéig című kisfilmjére voksoltak a legtöbben a Dalszerzők napja alkalmából meghirdetett közönségszavazáson. Az Artisjus által indított versenyben mintegy hetven könnyű- és komolyzenei alkotó vett részt saját szerzői énjét bemutató videójával. A filmekre péntek éjfélig több mint tizenegyezer szavazat érkezett a kosziadalt.hu oldalon. A Quimby slágerének kulisszatitkaiba beavató nyertes szerzőt az Artisjus Egyesület félmillió forinttal jutalmazza

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.10.16 19:27 | livethemoment.hu

Klippremier: Carson Coma – Lesz, Ami Lesz

Október 15-én ‘Lesz, Ami Lesz’ címmel megjelent a Fonogram-díjas Carson Coma második nagylemeze. Előtte napvilágot lát egy vadiúj klip is Miki357 rendezésében, és hogy teljes legyen a kép október 24 és 25-ként dupla lemezbemutató koncertre készülnek az A38 Hajó gyomrában!

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.10.15 20:23 | MTI

Továbbra is a Qualitons áll az első helyen a legexportképesebb magyar előadók listáján

Elkészült a nemzetközi zenei színtéren aktuálisan legpiacképesebb magyar előadók névsora. A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda évente kétszer méri fel a hazai terepet ebből a megközelítésből, az előzőhöz hasonlóan a friss listát is a Qualitons vezeti. A hazai könnyűzenei előadók és szakemberek segítségével elkészülő HOTS shortlist az alapja minden olyan export irányú ajánlásnak, amely a nemzetközi eseményeken, programokon történő magyar képviseletre irányul

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.10.15 20:10 | MTI

Elindult a jelentkezés a Dal 2021-re

Tizedik alkalommal keresik Magyarország legjobb slágerét a Duna televízió A Dal 2021 című műsorában. A dalválasztó jubileumi évada számos meglepetéssel várja a zenészeket és a nézőket - közölte a közszolgálati csatorna csütörtökön az MTI-vel. A Dal 2021 nyertese többek között lemezfelvétel és videoklip készítésére is lehetőséget kap. Újdonság, hogy a jubileumi műsorban nemcsak a végső győztes, hanem a döntőbe jutottak közül a zsűri által legjobbnak ítélt négy versenyző is a zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban részesül

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.10.14 20:00 | livethemoment.hu

A XX. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál megnyitója a Cervantes Intézetben

A Szeged IGF a legrégebben működő és egyben az egyik legjelentősebb gitáresemény Magyarországon. Az eseménysorozat idei megnyitójára október 16-án a Cervantes Intézetben kerül sor két kiváló fiatal gitáros, Daniel Montes és Przemyslaw Religa ingyenes koncertjével.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.10.13 20:34 | livethemoment.hu

New Level Empire – a hetedik!

Október 23-án egy különleges ünnepi koncerttel lepi meg közönségét a zenekar hetedik születésnapja alkalmából az Akvárium Klubban. A koncertvendég előadója Wolf Kati lesz. „Az idei nyarat sajnos egymás nélkül töltöttük, de októberben bepótoljuk!” – üzeni rajongóinak a népszerű együttes Fb oldalán.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.10.12 19:23 | MTI

Operaváltozatban, áthangszerelve mutatják be az István, a királyt

Október 17-én és 25-én mutatják be az István, a király című rockoperát Gyöngyösi Levente szimfonikus hangszerelésében, operaénekesek előadásában a budapesti Erkel Színházban - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában. A darabot Gyöngyösi Levente zeneszerző teljesen áthangszerelte, operai hangzásra törekedve a rockszekciót kivette a műből, az előadást klasszikus operazenekar kíséri - mondta el a műsorban Rácz Rita szoprán, akit Gizella szerepében láthat a közönség.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.10.11 21:04 | MTI

Huszonöt év után ismét a brit slágerlisták élén a Queen

Visszatért 25 év után a brit slágerlisták élére a Queen, az együttes Live Around The World című koncertalbuma a tizedik, amely az első helyet szerezte meg. Az albumon, amelynek dalait a januárban Sydney-ben kényszerűen befejeződött világturnéjuk helyszínein rögzítették, olyan slágereik szerepelnek, mint a Don't Stop Me Now, Radio Ga Ga, We Will Rock You és We Are The Champions. Sydneyben az együttes előadta egykori fellépését a Live Aid- koncerten, az ausztráliai pusztító bozóttüzek okozta válság leküzdését segítő adománygyűjtő rendezvény részeként.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.10.09 20:35 | MTI

Mariah Carey: különleges lemezek a karrier jubileumára

Különleges kiadványokkal ünnepli Mariah Carey karrierje 30. évfordulóját. A világhírű amerikai énekesnő, dalszerző The Rarities című egy dupla lemezén három évtizedes pályafutása ritkaságai találhatók, illetve vinylen újra megjelent a Mariah Carey című debütáló, 1990-es albuma is

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.10.09 20:16 | livethemoment.hu

Újabb nemzetközi elismerést kapott a Sziget

A Sziget booking menedzsere az IQ magazin legjobbjai közt A nemzetközi IQ magazin legújabb, októberi számában összeállítást jelentetett meg arról a tizenkét, harminc év alatti szakemberről, akik várhatóan meghatározó szerepet töltenek majd be a nemzetközi koncert és zeneipar jövőjének alakításában. Az illusztris névsorban szerepel Csiszár Virág, a Sziget booking menedzsere is.

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.10.07 21:28 | MTI

80 éves korában elhunyt Johnny Nash, az I Can See Clearly Now című dal szerzője

80 éves korában elhunyt Johnny Nash amerikai reggae énekes, dalszerző, színész, producer, az I Can See Clearly Now szerzője - írta a The Hollywood Reporter. Az énekes egészsége egyre romlott, természetes okok következtében hunyt el kedden szülővárosában, Houstonban - közölte fia, Johnny Nash Jr. az AP hírügynökséggel.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.10.07 21:09 | MTI

Győztesként került ki a Led Zeppelin a Stairway to Heaven plágiumperéből

Győztesként került ki a Led Zeppelin brit rockegyüttes a Stairway to Heaven című 1971-es világsláger miatt indított plágiumperből. A hosszú ideje tartó jogi csatában végül az jelentette a zenekar győzelmét, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn elutasította az ügy újratárgyalását. Ez azt jelenti, hogy a Los Angeles-i fellebbviteli bíróság 2020. márciusában hozott ítélete érvényes maradt -írta a BBC hírportálja.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.10.06 20:09 | MTI

Bruce Springsteen új albuma mellé dokumentumfilm is érkezik

Egy dokumentumfilm is érkezik Bruce Springsteen új albuma mellé. Az amerikai rocksztár Letter to You című lemeze október 23-án jelenik meg, akárcsak a stúdiómunkát megörökítő, azonos című filmes anyag. Springsteen és zenekara, az E Street Band albumának felvételei az énekes-gitáros New Jersey-i házi stúdiójában zajlottak. Itt forgott Thom Zimny rendező irányításával a dokumentumfilm is, amely bepillantást enged a Letter to You készítésének folyamatába

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.10.06 19:53 | MTI

Gyűjteményes doboz jelent meg a Fleetwood Mac-től

Gyűjteményes doboz jelent meg a brit rockzene kiemelkedő képviselőjétől, a Fleetwood Mac-től. A nyolc CD-t (vagy hat LP-t) tartalmazó kiadvány a csapat 1969 és 1974 közötti stúdióalbumai mellett egy eddig kiadatlan koncertanyagot tartalmaz. A Fleetwood Mac immár több mint fél évszázados karrierje során a bluestól jutott el a jóval könnyebben fogyasztható, slágeresebb poprockig. Mindkét korszakot jellemezték nagy sikerek; a mostani, Fleetwood Mac 1969 to 1974 című gyűjtemény az átmeneti időszakot mutatja be, számos bónusz kislemez felvétellel.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.10.05 19:51 | livethemoment.hu

Háttérből a rivaldafénybe? - Saját dallal debütál Hársházi Szabi dalszerző

Hársházi Szabi – akit sokan 2018-ban ismerhettek meg Zenebutik TV csatorna „Az élet dalos oldala" reality műsorának köszönhetően – most előadóként mutatkozik be. A zenei szakmában több éve aktívan tevékenykedő zenei producer ezúttal nem másnak, hanem saját magának írt dalt, amit publikált is videoklippel. Az újdonság a szakítás utáni elengedésről szól.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.10.02 21:30 | livethemoment.hu

Lírai hangulatú klippel jelentkezik a Subtones

Érzékeny, költői hangulatú klipet készített a Subtones a zenekar legutóbbi, Octopus című lemezéről az egyetlen magyar nyelvű dalhoz. Az „Igaz szerelem” egy csángó népdal feldolgozása, eredetileg az Anima Sound System születésnapi lemezére készült. A klipet a Curtiz című film rendezője, Topolánszky Tamás egy konyhában felhúzott stúdióban vette fel, vírus biztos, minimál koncepcióban.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.10.01 20:38 | MTI

Visszatér az AC/DC

Visszatér az AC/DC. A világhírű ausztrál rockzenekar szerdán megerősítette, amit az elmúlt hetekben médiacsatornáin, hirdetésekben már sejteni engedett: a hat évvel ezelőtti felállásban áll össze, és a hírek szerint új lemezt is megjelentet. Az AC/DC újraaktivizálódása "PWR UP" címmel fut, és legfontosabb eleme, hogy ismét Brian Johnson a csapat énekese. A frontember negyven évvel ezelőtt, Bon Scott halála után csatlakozott a zenekarhoz, 2016 óta viszont Axl Rose helyettesítette a Guns n' Rosesból, miután Johnson komoly halláskárosodása miatt leállt a turnézással.

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.09.30 19:07 | MTI

Elhunyt Helen Reddy Grammy-díjas ausztrál énekesnő

Elhunyt kedden Helen Reddy Grammy-díjas ausztrál énekesnő, akinek legismertebb dala a női egyenjogúságért folytatott küzdelem himnuszává vált I Am Woman című szám lett a hetvenes években. A 78 éves énekesnő kedden halt meg Los Angelesben - közölte a családja a Facebookon. Reddy Addison-kórban szenvedett és 2015-ben demenciát is megállapítottak nála. Élete utolsó éveit egy hírességeket gondozó Los Angeles-i otthonban töltötte - írta a BBC News.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.09.29 20:09 | MTI

Ákos tavalyi Aréna-koncertje dupla DVD-n, az ideit jövőre pótolja

Dupla DVD-n jelentette meg tavalyi dupla teltházas Aréna-koncertjét Ákos. A népszerű előadó idén is fellépett volna a Papp László Budapest Sportarénában, ám a rendezvény a koronavírus-járvány miatt nem idén év végén, hanem 2021. december 11-én lesz.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.09.26 16:27 | livethemoment.hu

Jägermeister Brass Band: újdonság a magyar zenei palettán!

Fergeteges hangúlatú bulin mutatkozott be az a 9 tagú fúvószenekar, akik mostantól a népszerű italmárka égisze alatt lépnek fel különböző rendezvényeken. A várva-várt bulin fellépett méga „Kelemen Kabátban” zenekar, és bemutatkoztak az új „JägermeisterDJ”-k is, azaz: Regán Lili és a „Szeresd a TrashemBébi”formáció. A több száz fős közönség minden produkciót vastapssal jutalmazott. A járványhelyzetre való tekintettel a rendezvény szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlott.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.09.25 21:38 | MTI

Első helyen nyitott Leslie Mandoki albuma

A megjelenés hetében első helyen nyitott a Mandoki Soulmates, vagyis Leslie Mandoki zenekarának dupla albuma a Mahasz hivatalos slágerlistáján. Az aktuális társadalmi kihívásokat feszegető Living in the Gap és a Bartók- ihletésű Hungarian Pictures számos világsztárt vonultat fel. Hallható az anyagon mások mellett Bobby Kimball (Toto), Ian Anderson (Jethro Tull), Nick van Eede (Cutting Crew), Jack Bruce (Cream) vagy a fiatalabb korosztályt képviselő Cory Henry játéka, a fellépők összesen 35 Grammy-díjjal rendelkeznek

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.09.23 20:24 | MTI

Frissítette minden idők legjobb 500 albumának listáját a Rolling Stone

Tizenhét évvel első kiadása után napra kész állapotba hozta a Rolling Stone magazin minden idők legjobb 500 albumának listáját, amelynek élén Marvin Gaye What's Going On című albuma felváltotta a Beatles együttes Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band című albumát.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.09.23 20:18 | MTI

Fia vezeti a John Lennon 80. születésnapjára emlékező rádiós showműsort

Sean Ono Lennon, John Lennon kisebbik fia vezeti a néhai Beatles-tag születésének 80. évfordulójára emlékező kétrészes rádiós showműsort a Radio 2 brit csatornán. Sean Ono Lennon első alkalommal készít interjút Paul McCartney-val az apjához fűződő kapcsolatáról - írja a BBC.com. "Ma már úgy tekintek vissza rá, mint egy rajongó. Milyen szerencsés voltam, hogy találkozhattam ezzel a jampeccel, aki olyan zenét játszott, amilyet én. Összejöttünk, és hogy kiegészítettük egymást!"

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.09.23 20:07 | MTI

Szarka Tamás új művét, a Missa Missiót templomokban mutatják be

Templomokban, katolikus misékhez kapcsolódva mutatják be Szarka Tamás új szakrális művét. A Missa Missio című darab október 17-én hangzik el a budapesti Szent István-bazilikában, emellett számos vidéki városban és a Felvidéken is előadják. "A mű megírásához a hit volt a legfontosabb kiindulópont. Ha ennek segítségével az emberek képesek egy kicsit mosolyogni, örülni, szeretni, akkor sokkal könnyebben élhetünk, nagyobb lesz a megbocsátás egymás és önmagunk felé"

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.09.22 20:29 | MTI

Bocsánatot kért Yoko Onótól John Lennon gyilkosa

Mark David Chapman, John Lennon gyilkosa bocsánatot kért a néhai zenész özvegyétől, Yoko Onótól 40 évvel a halálos lövések eldördülése után - adta hírül a BBC News. Chapman 1980. december 8-án este lőtte agyon John Lennont a házaspár New York-i otthona előtt. 1981-ben életfogytiglani börtönbüntetést kapott, és leghamarabb húsz év után kérhette feltételes szabadságra bocsátását. Múlt hónapban tizenegyedik alkalommal kérte feltételes szabadon engedését, de ismét megtagadták tőle.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.09.22 20:16 | MTI

Öröm a Zene döntő és díjkiosztó az A38 Hajón

Összesen 26 magyarországi és határon túli magyar zenekar mutatkozik be október 10-én és 11-én az Öröm a Zene tehetségkutató döntőjében az A38 Hajón, Budapesten. A verseny győztese három millió forint értékű díjat kap. Az eseményen szakmai elismeréseket is adnak át 10 kategóriában

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.09.20 19:12 | MTI

Budapest Concert címmel megjelenik Keith Jarrett Müpában rögzített koncertjének teljes anyaga

Keith Jarrett dzsesszzongorista Müpában rögzített 2016-os koncertjének teljes anyagát megjelenteti kiadója október 30-án Budapest Concert címmel. A legendás amerikai dzsesszmuzsikus, Keith Jarrett május 8-án ünnepelte 75. születésnapját. Kiadója, a müncheni ECM Records már tavasszal ízelítőt adott a zongorista Müpában rögzített 2016-os koncertjének felvételéből, október 30-án pedig Budapest Concert címmel az emlékezetes fellépés teljes anyagát megjelenteti

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.09.15 20:39 | livethemoment.hu

Kelly Clarkson válása számára rémálom

Az énekesnő nehezen viseli a procedúrát, de főképpen gyerekei miatt aggódik. Júniusban derült ki, hogy Kelly Clarkson és Brandon Blackstock, akik 2013 októberében mondták ki az igent, külön utakon folytatják. Ha döntését az énekesnő nem is bánta meg, azt beismerte, hogy élete hulladék volt az utóbbi időben. Egészen pontosan Kelly fogalmazott így a Sunday Today műsorában Willie Geistnak, aki válásáról faggatta a kétgyermekes Kellyt - írja a People magazin.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.09.14 21:11 | MTI

A nyolcvanas évek óta először előzte meg a vinyl lemezeladás a CD-t Amerikában

A nyolcvanas évek óta először előzte meg a vinyl (bakelit) lemezeladás a CD-t Amerikában - adta hírül hétfőn a The Guardian brit napilap honlapja. Az Amerikai Lemezipari Szövetség (RIAA) adatai szerint 2020 első félévében a lemezkiadás 62 százalékának bevétele a vinyl eladásokból származott. "A vinyl lemezek bevétele 232 millió dollár (70 milliárd forint) volt, ami a teljes fizikai lemezkiadás bevételének 62 százaléka. A vinyl először előzte meg egy ilyen periódusban a CD-t az 1980-as évek óta" - emelte ki a szövetség közleményében.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.09.14 21:05 | MTI

Rockzenei tehetségkutatót rendeznek Tatabányán

Alternatív, rock- és metálzenekaroknak rendez tehetségkutató fesztivált szombaton Tatabányán a Peron Music Alapítvány - tájékoztatta a szervezet elnöke szerdán az MTI-t. Pap Tibor elmondta, hogy az első helyezett továbbjut az Öröm a zene nagydöntőre, amelyen a győztes hárommillió forintos díjat kap. Ennek egyharmadát hangszervásárlásra fordíthatják, a többiből az együttes ismertségét növelő projekteket valósíthatnak meg.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.09.13 19:46 | MTI

Lemezjátszó Classic: Karácsony James az 1975-ös LGT-lemezről

A Locomotiv GT 1975-ben megjelent, ma már klasszikusnak számító Mindig magasabbra című lemezéről fog mesélni Karácsony János, a zenekar gitárosa szeptember 24-én a Lemezjátszó Classic-sorozat következő estjén a fővárosi B32 Galéria és Kultúrtérben. Az LGT negyedik stúdióalbumán gitározott először Karácsony János, aki 1974-ben került a zenekarba. Ezen a lemezen hallható mások mellett a Neked írom a dalt, az Álomarcú lány; az Egy elfelejtett szó; a Szólj rám, ha hangosan énekelek; az És jött a doktor című sláger, amelyeket most a közönség együtt hallgathat végig a zenésszel

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.09.11 19:56 | livethemoment.hu

Ed Sheeran kiadatlan lemeze tarol

Ed egykori barátjának ajándékozta a lemezt, ami most akción talált új gazdára. Ötvenezer fontért (19,6 millió forintért) cserélt gazdát kedden egy angliai árverésen Ed Sheeran egy kiadatlan lemeze, amelyet még kamaszkorában készített a brit popénekes.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.09.11 19:43 | MTI

Purcelltől a Pink Floydig - Európai Hidak fesztivál a Müpával és a BFZ-vel

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) és a Müpa klasszikus, barokk és kortárs zenével, filmekkel és irodalommal várja a brit kultúra rajongóit szeptember 15. és 28. között az Európai Hidak fesztiválon. A szeptember 15-i barokk koncerten Christian Curnyn brit karmester vezényletével Purcell, Händel és Boyce művei szólalnak meg Baráth Emőke szoprán közreműködésével. A fesztivál szeptember 16-án Franck Ollu dirigálásával külön koncertet szentel a szigetország elmúlt negyven évének, az esten közreműködik a Fesztiválzenekar szólamvezető csellistája, a Liszt Ferenc- és Lajtha-díjas Szabó Péter

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.09.10 20:53 | MTI

Elhunyt Ronald "Khalis" Bell, a Kool & the Gang alapítója

Elhunyt Ronald "Khalis" Bell, a Kool & the Gang egyik alapítója. A világhírű amerikai zenekar énekese, szerzője szerdán 68 évesen halt meg Virgin-szigeteki otthonában, halálának okát nem közölték. Bell 1964-ben hat társával (köztük fivérével, Roberttel) alapította a Kool & the Gang-et. A dzsessz, a funk, az R&B és a pop elemeit vegyítő együttes a hetvenes években lett világhírű - írta csütörtökön a theguardian.com.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.09.09 19:18 | livethemoment.hu

Bemutatkozik a Lazerpunk

Lazerpunk 2014 óta kísérletezik elektronikus zenével, de csak a 2018-as Death & Glory c. nagylemeze volt az amely nemzetközi szinten is komolyabb ismertséget hozott a magyar producer számára. Kezdetekben a 80-as évek nosztalgikus hangulatához visszanyúló synthwave és retrowave stílusból merített, mostanra azonban zenéje lényegesen kiforrottabb és sokkal inkább electro és cyberpunk irányba mutat.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.09.08 19:22 | livethemoment.hu

Titkos szavazást szervezett Balázs Pali

A népszerű énekes a zenekari tagokkal voksoltatott. Az elmúlt hónapokban hangos volt a hazai média Balázs Pali megújulása kapcsán. A szerelmes dalok éllovasa legutóbbi "Vár rám az élet" dalával a legnagyobb videómegosztó portálon és a kárpát-medencei magyar rádiókban is egyaránt sikert sikerre halmoz. Így egyáltalán nem csoda, hogy Pali a zenekarával folyamatosan dolgozik és vadiúj koncertműsort próbál. Annak ellenére, hogy "újratöltött" (újrahangszerelt) dalai mind a szakma, mind a közönség körében elismerést váltott ki, az énekes izgalmas, titkos szavazást kezdeményezett a zenekari tagok között

Tovább a teljes cikkre 

 
Interjú
  
2020.09.07 20:28 | G.Zoli

Kaszás Melinda: „Mindig higgy az álmodban és tegyél érte” - interjú

Az idei év csupa meglepetésekkel teli. Szerencsére a zenei életben történik jó is. Ilyen volt mikor a nyár elején megalakult a LNDA együttes. A zenekar élén egy fiatal, csinos, temperamentumos leány van, aki nem más, mint Kaszás Melinda (Linda). Csodás énekhangjával és különleges egyéniségével elkápráztatja a közönségét. Ezúttal az oldalnak adott interjút.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.09.06 19:40 | livethemoment.hu

Sziget: „Hiszünk a sokszínű, független, nemzeti kultúrában és az autonóm oktatásban."

„A Sziget kiáll a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai mellett, egy alapvető érték megdönthetetlensége érdekében. Azért, hogy ne kelljen aggódni az önrendelkezés joga, ha úgy tetszik az autonómia sérthetetlensége miatt" – írják a fesztivál szervezői a Színművészeti Egyetem körül kialakult helyzet kapcsán.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.09.04 20:19 | MTI

Október 9-én indul a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Október 9-én indul a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amely október 25-ig újcirkuszi-és színházi bemutatókkal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel is várja az érdeklődőket. A szervezők tájékoztatása szerint a jegyértékesítés már elindult a fesztivál egyes rendezvényeire, a teljes programot szeptember második felében hozzák nyilvánosságra. Az eseményen mutatja be a Recirquel újcirkusz társulat legújabb Solus Amor című darabját, amely a Non Solus és a My Land produkció folytatása, a trilógia záróelőadása lesz.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.09.03 21:04 | livethemoment.hu

Új albummal és klippel jelentkezett a Chain Bridge Pop

Az egész lemezhez úgy fogtunk hozzá, hogy úgyis van csomó dalunk, miért ne vehetnénk fel őket? Nem így alakult... Amikor befejeztük a dalok felvételeit és egybe meghallgattuk őket, egy vadiúj történet látott napvilágot. Egy történet formálódott meg, amely finoman illeszkedik az idő múlásához, a szabadsághoz, az egyéni érzelmek kibontakozásához, nem utolsó sorban pedig ahhoz, hogy felnőttünk mi is.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.09.03 19:52 | livethemoment.hu

Visszatér a KGB-Kisváros zenekar!

A kéttagú pop-rock formáció 1992 őszén alakult, amikor elnyerték a Kisváros tv filmsorozat zenéjének elkészítését. A KGB két alapító tagja Kiss Zoltán Zéro és Gidófalvy Attila, akik a mai napig együtt zenélnek a legendás Karthago és a Fáraó együttesekben is. Az átütő siker már 1993 tavaszán bekövetkezett, amikor a KGB elindult a Mitax-Organ Pop-Rock fesztiválon. Annak ellenére, hogy első komoly megmérettetésük volt, az Őrült nyár című dalukkal azonnal bejutottak a döntőbe. Eközben már javában készültek a jól ismert főcímzenék - Az én városom, Nincs Üzenet, Sose múljon el

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.09.02 20:01 | livethemoment.hu

Máris megjelent a LNDA második klipje!

Nyár közepén számoltunk be egy vadiúj, vagány női énekessel felálló produkcióról, a LNDA zenekarról, akik koronavírus ide vagy oda, elképesztő energiákkal dolgoznak első nagylemezükön. Erről érkezett meg a "Hajótörött" címre keresztelt vadiúj kisfilm, melyet a 2019-es Sziget Fesztiválon, valamint az idei nyáron, az idén elmaradó giga fesztivál helyszínén forgattak.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.08.30 21:07 | MTI

Századik Nemzetközi Lemez- és CD Börze Óbudán

Századik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Lemez- és CD Börzét. Szeptember 19-én az Óbudai Kulturális Központban számos programmal, zenével, dedikálással várják az érdeklődőket; a Börze Awardot Várkonyi Mátyás veheti át. A Nemzetközi Lemez- és CD Börzén rendszeresen ezernél is több gyűjtő, érdeklődő, kereskedő vesz részt. Az 1996 óta zajló találkozókon (a helyszín sokáig az egykori Petőfi Csarnok volt) vinyl lemezek, CD-k, videók, egyéb hang- és képhordozók, régi zenei újságok, telefonkártyák és bélyeg szerepelnek a kínálatban. A rendezvényt külföldön is jegyzik, szerepel a nemzetközi lemezbörze-naptárban.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.08.29 20:21 | livethemoment.hu

Új dallal jelentkezett a Clean Bandit

Tik tak, a visszaszámlálás véget ért, új dallal jelentkezett a Clean Bandit! A brit zenekar 2018 óta hallgatott, de a „Tick Tock”-ra megérte várni. Ezúttal a BRIT Awards-nyertes énekesnővel, Mabel-lel és a népszerű rapperrel, 24kGoldn-nel közösen célozzák meg a toplistákat a banditák. Az egyedülálló hangzásvilágáról ismert trió ismét egy hihetetlenül izgalmas zenét alkotott, ami a két közreműködővel még izgalmasabb.

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.08.28 20:10 | livethemoment.hu

Új albummal és klippel jelentkezett Katy Perry

Alig pár napja adott életet a popsztár első közös gyermekének Orlando Bloommal, Daisy Dove-nak, és ezzel egyidőben még egy gyereket megszült, a 6. stúdiólemezét. A Smile az első lemez a 2017-es Witness óta és Katy Perry nem mindennapi módon jelentette be a megjelenését, egyenesen a kórházi ágyából

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.08.24 19:25 | livethemoment.hu

Új klippel jelentkezett a Margaret Island

Egy verssor inspirálta a Margaret Island Boldogságtól című új dalának szövegét, melyhez Nagy Katica és Keresztes Tamás szereplésével klip is készült Miki357 rendezésében. A karantén alatt a Balatonnál alkotótáborozó zenekar friss dala teljes egészében Fonyódon készült; a szövegírás, dalfelvétel és produceri munkák is itt zajlottak.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.08.24 18:55 | livethemoment.hu

Vissza a gyökerekhez Bárány Attilával!

A klubok szerelmeseinek a nyár fénypontja lesz a Dexion Remember party augusztus 29-én Balatonfüreden a Club Helkában. A te szíved is megdobbant a név hallatán? Akkor te se ma kezdted a bulizást, ugyanis ezzel az estével a ’90-es évek legmenőbb klubja előtt tisztelegnek a szervezők ez egykori dj gárdával és Bárány Attila exkluzív egész estés szettjével.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.08.20 19:11 | MTI

Augusztus 20. - A nemzeti ünnep alkalmából készült dal

A nemzeti ünnep alkalmából készített dalt Drága Hazám - Augusztus 20. címmel Nagy Szilárd és Ragány Misa. Az alkotók csütörtöki közleményükben arról írtak, hogy szerzeményükkel az elmaradt ünnepi nagyrendezvényeket szeretnék valamelyest kompenzálni.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.08.19 21:38 | livethemoment.hu

Mindörökké Gépfolklór!

Szabó András hegedűművész legendás együttese idén ünnepli 45 éves jubileumát. Az alkalomból nemrégiben két új albummal rukkoltak elő (Hova visz az út, Szólóalbum), és máris a következő lemezünkön dolgoznak. Kizárólag Gépfolklór dalokkal, a rock és a folk zene találkozását ünnepelhetjük jubileumi miskolci koncertjükön augusztus 29-én a Collins Club- ban!

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.08.18 18:31 | livethemoment.hu

FEBO Feszt következő állomása Nagymegyer!

A XXX. Nagymegyeri Szent István Napok keretében folytatódik a FEBO Fesztivál, ahogyan ígérték a szervezők: határok nélkül! Augusztus 21-23-ig több helyszínen várják az igényes zenék rajongóit többek között a Ferenczy András duó, a Varga Dávid - Reviczky Balázs duó,a Group’N’Swing és Éliás Gyula Jr. koncertjével,valamint Mihályi Réka Masni és Pocó gyerekprodukciójával.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.08.18 18:10 | livethemoment.hu

Ibizai hangulat a Balatonfüredi SunCity-ben!

A nagyszínpados produkciók nélkül, mégis forró klubhangulatban telik a nyár az északi part legnagyobb szórakozókomplexumában. A szezon egyik záróakkordja az augusztus 19-i jubileumi RetroStars X buli lesz, majd augusztus 29-én a house zene egyik legnagyobb világsztárja érkezik! Ha mi nem mehetünk Ibizára, Ibiza jön ide!Az év spanyol DJ-je Juan Diaz érkezik a SunCity-beLas Noches De Ibiza szettjével augusztus 29-én!

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.08.17 19:50 | MTI

Szeptemberben új lemezzel jelentkezik a Zorall együttes

Szeptemberben új lemezzel jelentkezik a régi magyar slágereket feldolgozó Zorall együttes, amelyen bemutatkozik az együttes új énekese, Koroknai Árpád. Lévai-Hangyássy László basszusgitáros az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn elmondta: négy hónapos kényszerpihenő után augusztus 24-én lesz az első nagyobb koncertjük, ezen mutatkozik be a 2002-ben alakult rockegyüttes új énekese, Koroknai Árpád.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.08.16 19:34 | MTI

Online koncertet ad augusztus 20-án Szarka Tamás és zenekara

Kézfogás 2020 címmel online koncertet ad Szarka Tamás és zenekara a nemzeti összetartozás éve jegyében augusztus 20-án. Az augusztus 20-án este 9-kor kezdődő koncert vendége Keresztes Ildikó lesz - olvasható a Szarka Tamás Produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.08.16 19:24 | MTI

Huszadik évfordulóján újra kiadják a Linkin Park első lemezét

Eredeti kiadásának huszadik évfordulóján újra megjelenik a Linkin Park debütáló lemeze, a Hybrid Theory. A nu metál színtér kiemelkedő amerikai zenekarától több különlegesség mellett egy eddig soha nem hallott felvétel is felkerül a kiadványra. Az 1996-ban alakult Linkin Park Hybrid Theory című, a Warner gondozásában 2000-ben megjelent lemeze a 21. század legjobb eladásokat produkáló debütalbuma volt, csak az Egyesült Államokban több mint tízmillió, világszerte mintegy 25 millió példány fogyott belőle

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.08.14 19:18 | livethemoment.hu

A DIRTY SLIPPERS MELEGÍT BE A KARTHAGO ELŐTT SZARVASON

Igazi rockzenei ünnep augusztus 20-án a Szarvasi Vízi Színházban A tavaly 40 éves születésnapját teltházas Budapest Aréna koncerttel ünneplő legendás Karthago zenekar új lemezét és legnagyobb slágereit mutatja be augusztus 20-án este nyolc órától a Szarvasi Vízi Színház színpadán. Az ülős, színházi koncert minden szempontból különleges élményt tartogat a közönség számára, hiszen a pompás környezetben szólalnak majd meg olyan örök slágerek, mint a "Keleti Éj", az "Apáink útján" vagy a Külföldön is sikert elérő "Requeim".

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.08.13 20:33 | livethemoment.hu

Az Artica Sound legújabb klipje a karmáról!

Mi történik, ha egy színész, egy építészmérnök, egy hangmérnök és egy DJ találkozik? Létrejön az Artica Sound! Egy zenekar, amely őszintén, megkötöttség és az elvárásoknak való megfeleléskényszer nélkül alkot. „A hétköznapokból, a családból, a körülöttünk zajló eseményekből merítjük az ihletet. Érzelmeket közvetítünk a hangszereinken, a dalainkon keresztül…” – jegyzi meg Leoo, a csapat frontembere, szövegírója, aki zenei pályafutását a kiteljesedés részeként éli meg.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.08.12 19:49 | MTI

Az elmaradó fesztivál helyett pótLAKE lesz augusztusban Tiszafüreden

Bár a TÓMÉK / Tisza-tavi Napok fesztivál idén elmarad, a szervezők pótLAKE címmel ötnapos programsorozattal kárpótolják augusztus 16. és 20. között Tiszafüreden a közönséget. A szervezők szerdai közleménye szerint a Halas téri programsorozaton fellép többek között a Csík Zenekar, a Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi, a Pál Utcai Fiúk, a Kiscsillag, a 30Y, a Vad Fruttik, a Lóci játszik és a Republic is.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.08.11 19:48 | MTI

A 30 éves Budapest Klezmer Band a Mézesvölgyi Nyáron lép fel

Először lép fel a veresegyházi Mézesvölgyi Nyár fesztiválon az idén 30 éves Budapest Klezmer Band. A tradicionális zsidó zenét játszó csapat Szinetár Dóra énekesnővel augusztus 23-án ad koncertet. "Sok fellépésünk volt már Szinetár Dórával. A közös munka feladatot adott neki és nekünk is: Dórának meg kellett tanulnia jiddisül énekelni, mi pedig az ő repertoárjából is játszunk" - mondta Gazda Bence, a Budapest Klezmer Band hegedűse, énekese az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.08.11 19:33 | MTI

Rocktörténeti tábort rendeznek Szegeden

Rocktörténeti tábor kezdődik pénteken Szegeden, a találkozón megemlékeznek az ötven éve rendezett Wight-szigeti Rockfesztiválról is. Pleskonics András, azaz Dr. Rock, aki már másfél évtizede tart rocktörténet kurzust a Szegedi Tudományegyetemen, amolyan jutalomjátéknak álmodta meg ezt a műhelyt, amelyben legkedvesebb zenészbarátaival és tanítványaival oszthatja meg mindazt, amit zenei előadóként és játékmesterként a legjobban tud és legfontosabbnak tart.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.08.10 19:41 | livethemoment.hu

Tudtad, hogy az egyik legjobb Elvis-tribute banda magyar?

Az Andorai Péter and The Graceband itthon és Külföldön is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az elmúlt években hazánkban is komoly népszerűségre tettek szert minőségi tribute zenekarok, hiszen az 50-es, 60-as évek legendás nagy világsztárjai közül sajnos már sokan nincsenek közöttünk vagy felhagytak az aktív turnézással. A közönség pedig csillapíthatatlan érdeklődést mutat olyan legendás előadók dalai iránt, mint a Beatles, a Rolling Stones vagy pedig Elvis Presley.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.08.10 19:19 | livethemoment.hu

Alba Regia Feszt idén is a magyar zenészek mellett!

Augusztus 22-24-ig idén is kiáll a magyar zenészek és az igényes zenekedvelő közönség mellett a királyok városa. Székesfehérvár Önkormányzata és a Kodolányi János Egyetem összefogásának köszönhetően három napon keresztül egy szabadtéri helyszínen 12 ingyenes koncerttel várják az érdeklődőket az Alba Regia Feszt-re. A színpadon többek között Nene, a Vörös Tamás Project, Vörös Janka x Newseries valamint Elsa Walle és Winand Gábor szerepelnek.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.08.09 21:51 | MTI

Immár harmadszor rendezik meg a Palkonya Hangja fesztivált

A Baranya megyei településen augusztus 12-től 15-ig fellép az Irie Maffia, a PASO, a Los Orangutanes, a Zuboly, Saiid, az NKS, a Slow Village, a Manaky, valamint a Sör és Fű. A Palkonya Hangja a dél-amerikai cumbia, a jamaicai ska és reggae birodalmába kalauzol, a világzene mellett hiphop és elektronikus zene, valamint dj-k színesítik a felhozatalt

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.08.08 14:34 | livethemoment.hu

Animációs klip a Carson Comától - Na Mindegy...

A Carson Coma egy régóta dédelgetett álmát váltotta valóra: animációs klippel jelentkeznek, mely a zenekar legfrissebb szállóigéjét kapta címnek: Na Mindegy. Az év felfedezettjeként Fonogram-díjat nyert Carson Coma új videoklipjében a valóságtól való elrugaszkodás lehetőségeinek köszönhetően mind a hat tag önmaga karikatúrájává válhatott, miközben új témákkal és hangzásokkal kísérleteztek.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.08.06 20:08 | livethemoment.hu

Moto-Rock Weekend VIP 500 néven megtartásra kerül a fesztivál

Augusztus 27-30 között Hajdúnánáson exkluzív keretek között valósul meg a rendezvény. A hajdúnánási fürdőben idén is megrendezésre kerül a Moto-Rock Weekend, azonban az idei augusztus utolsó hétvégéjén rendhagyó és az 500-as látogatószámot, valamint az egészségügyi előírásokat teljeskörűen betartva valósul meg Kelet-Magyarország egyik legnevesebb és legkedveltebb zenei rendezvénye.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.08.06 20:00 | livethemoment.hu

Megtartják a Bőköz Fesztivált

Megtartják az V. Bőköz Fesztivált a meghirdetett időpontban szeptember 3. és 6. között az előzetesen kiadott programmal Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávecsehiben.  A nemzeti összetartozás, a népi kultúra és a hagyományőrzés jegyében négy faluban harminchét helyszínen száz programmal rendezik meg az ormánsági összművészeti fesztivált a rendezvények megtartására vonatkozó előírásoknak megfelelően.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.07.31 20:44 | livethemoment.hu

Új klippel jelentkezett Tóth Gabi

Az extravagáns énekesnő egy igazán szívhez szóló dallal tért vissza! Fantasztikus zenével és klippel jelentkezett Tóth Gabi – a „Veled akarok lenni" című szerzeményben az énekesnő karakteres, azonnal felismerhető hangja és a fülbemászó, modern és hagyományos motívumokban egyaránt gazdag alap zseniálisan egészítik ki egymást.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.07.30 21:59 | MTI

Elmarad a Strand Fesztivál, az EFOTT, a Fishing On Orfű is

A zamárdi Strand Fesztivál, a velencei-tavi EFOTT, a Fishing On Orfű, a szegedi SZIN, a Paloznaki Jazzpiknik és az adyligeti Kolorádó Fesztivál is elmarad a kormány csütörtöki döntése, az 500 főnél nagyobb rendezvényekre továbbra is vonatkozó tiltás értelmében. A kormány koronavírus-járvány miatt hozott döntésére reagálva, amely alapján augusztus 15-e után sem tarthatnak meg Magyarországon 500 főnél nagyobb rendezvényeket, valamennyi rendezvény- és fesztiválszervező sajnálatát fejezte ki.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.07.24 21:47 | MTI

Dave Franco alakítja Vanilla Ice-t a rapperről készülő életrajzi filmben

Dave Franco alakítja Vanilla Ice-t a rapper életéről készülő zenés filmben. A színész erről az Insider.com portálnak adott interjújában beszélt. A To the Extreme című film szereplőválogatását már 2019 januárjában meghirdették, de Dave Franco most először nyilatkozta, hogy megkapta a rapper szerepét. Mint mondta, a készülő produkció hangulatában a fivére James Franco által rendezett, A katasztrófaművész című vígjátékhoz hasonlít, amely arról szólt, hogyan forgatta le Tommy Wiseau A szoba című kultfilmjét.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.07.23 21:55 | livethemoment.hu

Közös dallal jelentkezet Berkes Olivér és Sterbinszky

A világot forgatnám fel - nagy kedvencnek ígérkezik: Olivér karakteres, első hallásra felismerhető hangszíne zseniális párost alkot Sterbinszky lüktető, feszes tempójú alapjával, a végeredmény pedig egy igazán fülbemászó, pulzáló, modern pop újdonság lett. Berkes Olivér igencsak sikeres éveket tudhat maga mögött.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.07.21 20:08 | MTI

Flea, a Red Hot Chili Peppers-basszusgitáros önéletrajza magyarul is olvasható

Az amerikai kiadás után bő fél évvel magyarul is olvasható Flea önéletrajzi kötete, amely a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosának élete első húsz évét eleveníti fel. Az ír és dédnagyanyja révén magyar gyökerekkel is rendelkező, Ausztráliában született, majd négyévesen New Yorkba, tíz esztendősen pedig Los Angelesbe került Flea gyerekkorát, tiniéveit alapvetően befolyásolták viharos családi körülményei, érzelmi sérülései, alacsony testmérete. A legmeghatározóbb azonban a hetvenes évek Los Angelesének légköre volt.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.07.17 19:10 | livethemoment.hu

Megérkezett az idei nyár egyik slágere

Mi lesz abból, ha Anne-Marie és Doja Cat összedolgozik? A válasz nem meglepő: egy ütős kollab, ami a nyári lejátszási listák kihagyhatatlan darabja lesz. A „To Be Young” lüktető dallama, valamint a két énekesnő energikus, karakteres hangja remekül egészítik ki egymást - a végeredmény pedig egy fülbemászó, rádióbarát pop felvétel lett.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.07.13 21:54 | livethemoment.hu

Talány Akusztik: Klikk!

A Live The Moment Zenei Magazin először meghirdetett klipszavazásának győztese, a Talány Akusztik együttes volt „A manó” című dallal. Most itt az újabb, nem kevésbé igényes és üdítő vizuális meglepetésük, melyet a Social Media Day 2020 világnapra időzítettek. A klip címe: Klikk. Schwalm Zoltán versét ezúttal is Zöld Csaba zenésítette meg, a klipet pedig a nemzetközi fesztiváldíjak sorát elnyerő Noise című rövidfilm alkotója, Szabó Zoltán Bendegúz rendezte. A dalban az együttes új énekesnője, Burján Orsi hallható, aki a hazai jazzélet élvonalából érkezett.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.07.13 18:59 | livethemoment.hu

BEMUTATKOZIK A LNDA ZENEKAR!

Igaz még csak az idei évben alakult a budapesti és vidéki zenészekből álló pop-rock zenekar, a LNDA, mely a kaposvári származású Kaszás Melinda énekesnő- színésznő karakteréhez megálmodott produkció, néhány hete már megjelent az első videoklipjük, a Még nem, melyet már több, mint 50 ezren tekintettek meg a Youtube-on.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.07.07 22:11 | livethemoment.hu

„Álomból valóság” - Idén is lesz Cervinus Művészeti Fesztivál a Szarvasi Vízi Színházban

Kilencedik alkalommal ünnepeli a művészetet a Cervinus Teátrum a víz felett; július 15 és 28. között a Szarvasi Vízi Színházban. A tizennégy napos összművészeti fesztiválon a pihenés, a szórakozás és a kultúra hármas egységében ’követhetjük’ a Szarvast. ’Kövesd a Szarvast’ szlogenű nyári művészeti fesztivál a színházi előadásoktól, a musicalen, a táncjátékon és az egyedülálló, már kihagyhatatlan felolvasószínházon át különleges színházi műfajokkal színesítik a IX. Cervinus Művészeti Fesztivál idei kínálatát

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.07.05 19:26 | livethemoment.hu

Bemutatkozik a Caroline Street

Értékmentő kultúrmisszó, minőségi pop-rock köntösbe bújtatva Az elmúlt hetekben a hazai médiában egyre több helyen találkozni, a Kovács Zsolt (ének, gitár) vezette Caroline Street zenekar nevével. A több dunántúli zenekarban kipróbált tagok, 2016-ban határozták el, hogy a zalaegerszegi kortárs költő, Lukács Sándor dalait színpadra viszik. A kezdeti lokális népszerűség után, úgy néz ki, most már az országos népszerűség a banda célja. Számos rádióinterjú és a Balatoni Nyár fellépés után csíptük el Őket egy interjúra.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.07.04 21:04 | MTI

Metronomy-koncert lesz áprilisban az Akvárium Klubban

Első magyarországi klubkoncertjét adja jövő tavasszal a Metronomy. Az utóbbi idők egyik legnépszerűbb brit indie pop csapata 2021. április 27-én lép az Akvárium Klub színpadára. Az elmúlt évek során a Metronomy az egyik legérdekesebb és legismertebb formációvá nőtte ki magát világszerte. A Joseph Mount (ének, billentyűs hangszerek, gitár) által vezetett zenekar első albuma 2006-ban jelent meg Pip Paine (Pay the 5000 Pounds You Owe) címmel, az áttörést és a jellegzetes hangzásvilágot a 2008-as Night Out hozta meg

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.07.02 20:19 | G.Zoli

ÉSTE Süle-Trócsányi Formáció

Szórakoztató zenés kalandozás, humoros, irónikus, tartalmas szövegekkel, igényes zenével A DAL 2018. döntőjébe jutott Süle Zsolt kompozícióival és a Hollywoodoo zenekarból valamint a „Taxidermia” című filmből jól ismert Trócsányi Gergő szövegeivel, megzenésített verseivel.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.07.01 18:47 | livethemoment.hu

Új dallal és klippel jelentkezett Freddie

Észbontó hang, fenomenális dalszöveg és szívig hatoló zene, ennél jobban nem is lehetne összefoglalni Freddie legújabb szerzeményét. A hazai szcéna egyik legmegnyerőbb alakja egy fantasztikus újdonsággal jelentkezett. Példaértékű elválásról szól Freddie „Mindig itt maradsz” című premieres felvétele. Az énekes-dalszerző lírai szöveggel és fülbemászó dallammal kábítja el a hallgatókat.

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.07.01 18:30 | livethemoment.hu

„Régi jó dolgok”– megjelent a BAAB zenekar első nagylemeze

2018-ban a BAAB zenekar megalakulásával egy új alter szupergroup jelent meg a magyar zenei színtéren. A bandát népszerű figurák alkotják: a Mocsok 1 Kölykökből ismert Pulius Tamás, Hargita Gábor az Uzipovból, Fábián Tamás az Óperentziából, valamint Horváth Barnabás Botond “Barnsz”, akinek neve többek között a The Hated Tomorrow-ból, vagy a Soerii & Poolekből csenghet ismerősen.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.06.29 23:43 | livethemoment.hu

Új, mozgalmas klippel jelentkezett Biga

Megkötözve ébredt egy átbulizott éjszaka után Biga, ráadásul a sivatag közepén. Az énekes persze csak legújabb klipje kedvéért bújt egy meggyötört fogoly bőrébe. A Madame című dal és a hozzá forgatott videó az éjszakai élet bugyraiba kalauzolja a nézőket, egy alaposan leitatott és átvert srác kalandjait meséli el.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.06.29 13:04 | livethemoment.hu

Lesz VOLT! A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A "Lesz VOLT" című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.06.25 21:33 | livethemoment.hu

Strand Fesztivál: Lemondta fellépését a Sum 41, Ellie Goulding és a Milky Chance

Jövőre azonban a most elmaradt koncerteket pótolják a sztárok. Lost Frequencies, Alle Farben, Sikdope, FuntCase, Chime, Franky Nuts és Oliverse is fellép az idei Strand Fesztiválon, amelyet augusztus 18-tól 22-ig rendeznek Zamárdiban. A koronavírus-járvány a Strand programját is érinti. A tervezett fellépők közül a Sum 41, Ellie Goulding és a Milky Chance lemondta teljes turnéját, de már megállapodás született arról, hogy jövőre mindhárman pótolják az elmaradt koncerteket.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.06.25 21:25 | livethemoment.hu

Magyarországon először színpadon: a Five

A szervezők bejelentették, hogy az amerikai rapper, Flo Rida mellé még egy nagy nemzetközi meglepetés érkezik: az EFOTT-on lép színpadra hazánkban először a híres fiúbanda, a Five! A 45. Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója idén a Velencei-tó északi partján, a VVSI Evezőspályánál augusztus 26. és 30. között várja a bulizni vágyókat.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.06.25 21:09 | livethemoment.hu

Bélyegsorozattal tisztelegnek az 50 éves Queen zenekar előtt

A brit posta bélyegsorozatot készít a legendás zenekarról. A Queen együttesről ad ki bélyegsorozatot a brit posta a legendás rockzenekar fennállásának 50. évfordulója alkalmából a jövő hónapban. A sorozat 13 bélyegén a zenekar legnépszerűbb albumainak borítói, élő koncerteken és a banda első, 1974-es stúdiófotózásakor készült fényképek szerepelnek – közölte kedden a brit királyi posta.

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.06.22 19:30 | MTI

Nyári villámturnén mutatja be új lemezét a Kiscsillag

Nyolcállomásos országos turnéra indul a Kiscsillag, hogy pótolják a Tompa kések című lemez tavasszal elmaradt bemutatóit. A zenekar tavasszal jelentette meg hatodik stúdióanyagát, ám a járványhelyzet miatt mind a budapesti lemezbemutatót, mind az országos koncertkörutat el kellett halasztani. A Kiscsillag a karanténidőszakban két klipet készített - szerepel a menedzsment által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.06.20 21:55 | MTI

Idén is megrendezik a Gitármánia Tábort a szolnoki Tiszaligetben

Ismert zenészek tanítanak idén a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban, amelyet immár 27. alkalommal rendeznek meg a szolnoki Tiszaligetben, július 20. és 26. között. Az egy hét alatt csaknem száz kurzuson vehetnek részt az ifjú és kevésbé fiatal zenészek - közölte Nagy Szabolcs sajtóreferens. A tábor idején húsz különböző zenei témakörben oktatnak, lesz többek között ének-, gitár-, dob-, basszusgitár-, billentyűshangszer- és zenekari képzés, de szövegírást, dalszerzést, hangszerelést és stúdiózást is tanulhatnak a résztvevők.

Tovább a teljes cikkre 

 
Interjú
  
2020.06.19 09:10 | G.Zoli

Animal Cannibals - exkluzív interjú a zenekar tagjaival

Kevés olyan sikeres Rap, Hip-Hop együttes van Magyarországon, amelyet tagjai még a tinédzser korukban alapítottak. Sokan kezdtek, kezdenek el Rappelni tinédzser korukban, de való igaz, hogy ilyen hosszú távon, és hasonló sikerességgel, ismertséggel kevesebben. Egyik ilyen együttes az Animal Cannibals. A többszörös díjas, arany és platinalemezes együttes immár három évtizedes, sikeres pályafutást tudhat maga mögött. Tagjai Qka és Ricsipi ezúttal exkluzív interjút adott az oldal olvasóinak.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.06.17 21:11 | livethemoment.hu

Új dallal és klippel jelentkezett az Újhold - Klip a karanténból!

Az Újhold versmegzenésítő együttes legutóbb megjelent Weöres-hold című kislemezéhez készült klipet kizárólag telefonnal forgatták egy lakásban a karantén alatt. A frontember, Krasznahorkai László Weöres Sándor: A paprikajancsi szerenádja című közismert versét adja elő egy sajátos értelmezésben. Mindenkinek ajánljuk, aki szereti a verseket és az indie/alternatív zenei világot.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.06.16 16:42 | MTI

Exit fesztivál: Laibach, Roni Size, LTJ Bukem is lesz

Mások mellett a Laibach, Amelie Lens, a Black Coffee, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, az Ofenbach, LTJ Bukem feat Dynamite MC és Roni Size is fellép az újvidéki Exit fesztiválon, amelyet augusztus 13-tól 16-ig rendeznek, a régió egyetlen idei nagyfesztiváljaként. A 2020-as szerbiai Exit eredetileg július 9-től 12-ig tartott volna, az esemény a koronavírus-járvány miatt tolódott augusztus közepére, nagyjából az idén elmaradó Sziget eredeti időpontjára. A fesztivál főleg Európára és az elektronikus színtérre fókuszál

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.06.15 19:38 | MTI

Megjelent Neil Young 45 évvel ezelőtti, eddig kiadatlan lemeze

Újabb kincs került elő Neil Young archívumából. A világhírű kanadai-amerikai előadó 45 évvel a felvételek elkészülte után megjelentette eddig kiadatlan albumát, a Homegrownt. Neil Young a koronavírus-járvány elején az elsők között jelentkezett karanténkoncerttel coloradói otthonából március 19-én. Az öt és fél évtizede a pályán lévő énekes, gitáros, dalszerző több ritkán hallható darabot eljátszott, köztük a Little Wing-et. A szám a most megjelent Homegrown-on is szerepel.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.06.15 11:53 | livethemoment.hu

Új dallal és klippel érkezett a Prédikátor

A Prédikátor visszatért, és elhozta a remény és az erő dalát az Amen zenekarral, „Zenergia” címmel. A szerzemény, amit az alkotó szózeneként definiál, egy igazi életigenlő, pozitív töltetű újdonság. „A „Zenergiában” a szó zenél, a zene beszél. Az alkotás a rapköltészet elemeit vegyíti egy kis funkyval, minden korosztály számára fontos üzenetet hordoz” – mondta a Prédikátor, aki a szeretetre kiéhezett szíveknek, és a turistajelzést vesztett, eltévedt vándoroknak címezte újdonságát.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.06.13 18:03 | livethemoment.hu

Rita Ora cyber bakija

Rita Ora lebukott a Photoshop-bakijával, gyorsan javította egy új fotóval. Rita Ora a napokban egy új szexi edzés utáni fotót osztott meg Instagram oldalán, azonban a rajongóknak szemet szúrt egy photoshop-baki. Természetesen az énekesnő gyorsan törölte a képet, amit a Mirror nevű oldal még idejében lekapott.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.06.13 17:30 | livethemoment.hu

Elkészült a nyár legújabb elektrohimnusza.

Sam Feldt & VIZE - Far Away From Home (feat. Leony) Ezúttal az elektronikus zene igazán nagy alakjai társultak. A másfél milliárd streamelést generáló, platinalemezes Sam Feldt jelenleg az egyik legnépszerűbb előadó a műfajban. Egyedi, pozitív hangzásvilága olyan zseniális dalokban teljesedett már ki, mint a közönségkedvenc „Post Malone (feat. RANI)”, vagy a szintén nagyot menetelő, Ella Henderson-nal közös „Hold Me Close”. 2020-ban saját kiadóját is létrehozta Heartfeldt Records néven a még csak 26 éves DJ-producer.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.06.13 17:10 | MTI

Celine Dion jövő májusban jön Budapestre

Jövő márciusban folytatja idén félbeszakadt világkörüli turnéját Celine Dion. A világhírű kanadai énekesnő ennek keretében 2021. május 11-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Celine Dion a koronavírus-járvány miatt kimaradt idei európai dátumokat 2021 márciusától pótolja, és az átütemezett észak-amerikai dátumokat is hamarosan közzéteszik

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.06.11 19:03 | MTI

Zeneipari háttérmunkásoknak írt ki pályázatot a Fábián Juli Emlékalapítvány

Pályázatot írt ki az elmaradt koncertek, rendezvények miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások (roadok, hang-, video- és fénytechnikusok, sofőrök, turnémenedzserek) számára a Fábián Juli Emlékalapítvány. A hatmillió forintos keretösszeg alapja a One Future Streamfesttel közös gyűjtés, valamint az ahhoz kapcsolódó egyedi felajánlások összege - közölte Szepesi Mátyás, az alapítvány kuratóriumának elnöke szerdán az MTI-vel.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.06.10 10:51 | livethemoment.hu

Eseménydús klippel jelentkezett a BittnerSweet

A BittnerSweet alapítója 14 évesen írta meg a Ragadozó című dalt, ami azonban azóta a fiókban lapult. Majd idén Bérczesi Robi is felfedezte, és egyből két verzióban is újjászületett a szám. A BittnerSweetegy elhagyatott budai erdő mélyén forgatott klipet a saját verziójához.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.06.09 19:02 | livethemoment.hu

Új klippel debütált Tones And I

Az ausztrál énekesnő megállíthatatlan - megérkezett legújabb dala, a „Ur So F**kInG cOoL”. A tavalyi év egyik legnagyobb megahitje volt a „Dance Monkey” című felvétel Tones And I-tól. Az énekesnő-dalszerzőt villámgyorsan a toplisták élére repítette a track, a videóklipet már több mint 1 milliárdan látták a YouTube-on, csak a Spotify-on pedig 1,5 milliárdan streamelték azt. A magyar rádiók is előszeretettel pörgetik a táncoló majmos dalt, most pedig újabb slágervárományossal készül meghódítani a hazai és nemzetközi chartokat egyaránt.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.06.09 15:52 | livethemoment.hu

Lady Gaga ismét a Billboard slágerlistájának élén tudhatja magát

Lady Gaga új lemeze, a Chromatica vasárnapra elért a Billboard 200-as listájának az élére – írja a Just Jared. Az énekesnőnek ez a hatodik albuma, ami ezen a listán első tudott lenni. Az idei évben egy női előadó sem tudott új albummal egy hét alatt ekkora sikert elérni.

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.06.07 17:55 | livethemoment.hu

Új lemezzel jelentkezik a Erasure, a 80-as évek ikonikus popduója

Az 1985 óta létező angol szintipop duó, az Erasure lényegében soha nem állt le, maximum a zenei trendek változtak úgy, hogy jóval kisebb rivaldafény jutott nekik az ezredforduló után. Ha a temérdek válogatáslemezt nem is számoljuk, még úgy is 17 albumot jelentettek meg, ami óriási dolog a mai zenei piacon.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.06.06 18:25 | MTI

Kanye West vezeti a legjobban kereső zenészek Forbes-listáját

Kanye West vezeti a legjobban kereső zenészek Forbes-listáját. A magazin aktuális összeállítása szerint West az elmúlt évben az összes celeb között is a második legjobban megfizetett híresség lett. A Forbes csütörtökön közzétett listája szerint a legnagyobb bevétele 590 millió dollárral (180 milliárd forinttal) Kylie Jennernek volt a celebek táborában. A szaklap elemzője ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy a kozmetikai cégével meggazdagodott 22 éves híresség elképzelhető, hogy nem mondott igazat vagyonáról.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.06.05 20:01 | livethemoment.hu

Újra úton - címmel új dallal és klippel jelentkezett New Level Empire és Majka

Vadonatúj dallal, méghozzá egy izgalmas kollaborációval borzolja a kedélyeket az „ózdi hős”: megérkezett az „Újra úton”, amelyben a New Level Empire zenekar mellett ő a közreműködő. Majoros Péter hazánk egyik legnagyobb sztárja, aki műsorvezetői karrierje mellett a magyar zenei szcéna meghatározó alakja is egyben. Nevéhez olyan slágerek köthetők, mint a Curtissel és BLR-rel közös „Belehalok”, ami a YouTube-on már 68 milliós megtekintésnél jár, vagy a 2017- es év egyik megahitje, a „Mindenki táncol /90/”.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.06.04 15:37 | livethemoment.hu

Várják a gyerekeket az ország legpoposabb gyermektáborában!

Zenei gyerektábort szerveznek június 16. és 19., valamint július 6. és 10. között Velencén, ahol a 8-16 éves gyermekek ismert előadókkal zenélhetnek együtt. A Heureka Pop Tábor vendégei lesznek a Honeybeast, a Margaret Island, a Lóci játszik, Odett és Járai Márk is. A rendhagyó zenei táborban a résztvevők énekesként, zenészként, színészként, DJ-ként, táncosként, de akár roadként is kipróbálhatják magukat.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.06.03 16:53 | MTI

A koronavírus-válság ellenére is megrendezik a Ljubljana Fesztivált

Néhány cserével a programban, de a koronavírus-válság ellenére is megrendezik július 2. és augusztus 30. között Szlovénia legrangosabb komolyzenei fesztiválját, a 68. Ljubljana Fesztivált - írta a Delo című szlovén napilap szerdán. Darko Brlek, a fesztivál igazgatója és művészeti vezetője - aki két héttel ezelőtt még nem volt biztos abban, hogy a programsorozat idén megvalósulhat - közölte, hogy a program tele lesz kiváló koncertekkel és előadásokkal.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.06.01 17:37 | MTI

Jövő áprilisban koncertezik a Charlie Band és a Tátrai Band Budapesten

Közös koncertet a Charlie Band és a Tátrai Band a Papp László Budapest Sportarénában 2021. április 3-án. Először fordul elő, hogy a Charlie Band és a Tátrai Band egy este alatt egy színpadon lép fel. A zenekarok egymás után játszanak, de közös örömzenéléssel is meglepik a közönséget - olvasható a szervezők közleményében.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.06.01 17:30 | MTI

A Metro ötven éve rögzítette az első magyar koncertlemezt

Fél évszázada készült el az első magyar koncertlemez, a Metro együttes Egy este a Metro Klubban... című korongja. A jubileum alkalmából Sztevanovity Zorán és Dusán, valamint Frenreisz Károly idézte fel a lemez és a zenekar történetét az MTI-nek. A Metro (korábban Zenith) a hatvanas évek legelejétől működött, az évtized második felében az Illés és az Omega mellett a legnépszerűbb magyar beatzenekar volt. Az együttes 1961-től játszott a fővárosi Metro Klubban (ez lett a névadó), amely 1966-ban költözött a Dohány utca 22-24. alá, az egykori Árkád Bazár épületébe.

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.05.26 15:40 | MTI

Elhunyt Jimmy Cobb amerikai dzsesszdobos

Elhunyt Jimmy Cobb legendás amerikai dzsesszdobos. A zenész utolsóként távozott azok közül, akik játszottak Miles Davis ikonikus szextettjében és annak Kind of Blue című 1959-es albumán. A dobos, aki 91 éves volt, tüdőrákban hunyt el manhattani otthonában vasárnap. Halálhírét felesége, Eleana Tee Cobb tudatta a Facebookon - írta a deadline.com.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.05.25 10:46 | livethemoment.hu

Új dallal és klippel jelentkezett a HolyChicks

„Azt már megszokhattuk, hogy a zenélés mindig új kihívások elé állít minket...De ezt a helyzetet nem láttuk jönni!" – Az ország legmenőbb csajbandája, a HolyChicks nem tétovázott a karantén alatt sem, és egy zseniális klipet forgattak a lányok. A "Ne felejts" című trackjükhöz otthonukban vettek fel olyan helyzeteket, amelyekkel garantáltan mindenki könnyen tud azonosulni, hiszen a home office-ok klasszikus elemei voltak a hűtő fosztogatások, egész nap pizsamában lét és az unalom okozta takarítási vágy.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.05.23 20:27 | livethemoment.hu

Két hónap után véget ér a Maradj Otthon! fesztivál!

Több mint két hónappal az indulása után ér véget a világ minden bizonnyal leghosszabb, és egyben egyetlen virtuális fesztiválja, a Maradj Otthon! Fesztivál. A nonprofit rendezvénysorozatot a koronavírus-járvány kapcsán meghozott, lakhelyelhagyást korlátozó intézkedések ihlették: szervezői - a VOLT Produkció társadalmi munkában dolgozó stábja - arra vállalkoztak, hogy a koncertek és egyéb társasági programok nélkül maradt közönségnek ingyenes, interneten keresztül nézhető programokat kínáljanak, rengeteg példakép és sztár közreműködésével arra bíztassák a rajongókat, hogy tartsák be a szabályokat és maradjanak otthon.

Tovább a teljes cikkre 

 
Interjú
  
2020.05.23 09:00 | G.Zoli

Bon-Bon - 25! év a pályán + Interjú Török Tamással

Bon-Bon: Az egyik legaktívabb együttes a magyar zenei életben. Számos albumot készítettek, melyből pár aranylemez lett. Film főcím dalok és még lehetne sorolni az együttes tevékenységét, hiszen mindig hoztak meglepetést. Ez az együttes a napokban ünnepli negyedévszázados fennállásukat.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.05.20 11:16 | livethemoment.hu

Új dallal és klippel jelentkezett a SuperStereo

Bár a nyár tényleg mindig gyorsan elröppen, ha jól használjuk ki, örökké emlékezetes marad - ezzel ugye mindenki egyetért? A nagysikerű SuperStereo feat. Dé formáció most slágergyanús újdonsága pont erről szól. „Bent a neved" című slágerükkel üstökösként robbant be a duó a köztudatba, a videoklipet már több mint 20 millióan látták a YouTubeon. Most pedig egy könnyed, vidám trackkel lepi meg a közönséget, a szerzemény üzenetét pedig minden nyárimádó szeretni fogja.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.05.16 21:08 | MTI

Negyven évvel ezelőtt halt meg Ian Curtis, a Joy Division énekese

Hétfőn lesz negyven éve annak, hogy Ian Curtis, a Joy Division együttes frontembere öngyilkos lett. Az énekes-szövegíró hatása napjaink rockzenéjében is érzékelhető, örökségét egykori zenésztársai is igyekeztek tovább vinni. Ian Kevin Curtis a Manchesterhez tartozó Stretfordban született 1956. július 15-én munkáscsaládban. Az észak-angliai iparváros egyik lakótelepén nőtt fel. Bár verseket már iskolás korában írt, azokat megtartotta magának. Nagy hatást gyakoroltak rá William S. Burrows, Nietzsche, JG Ballard és Franz Kafka művei, a zenében David Bowie, a Velvet Underground és Iggy Pop volt az idolja.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.05.13 21:37 | MTI

Rich List 2020: McCartney és Lloyd Webber a leggazdagabb brit zenészek és zeneszerzők listájának élén

Sir Paul McCartney és régi vetélytársa, a korábbi örök második Lord Andrew Lloyd Webber áll holtversenyben a leggazdagabb brit zenészek és zeneszerzők idei listájának élén. A The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja névsorát - Rich List - a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról, összesítve és emberekre lebontva.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.05.13 21:25 | MTI

Két brit fesztivált és a francia Rock en Seine-t is lefújták

A hagyományosan egy időben zajló readingi és leedsi zenei fesztiválok, valamint a franciaországi Rock en Seine is elmaradnak idén a koronavírus- járványi miatt. A nagy-britanniai fesztiválpiac egyik legmeghatározóbb nyárzáró eseménye augusztus 28. és 30. között lett volna - írja a BBC News. A fesztiválpáros idei húzónevei között volt Liam Gallagher, Stormzy és a Rage Against The Machine.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.05.13 11:40 | livethemoment.hu

Ismét lenyűgöző dallal jelentkezik a YA OU

Ismét lenyűgöző dallal jelentkezik az ezerarcú YA OU. Ezúttal új oldalát ismerhetjük meg, egy igazán pörgős trackkel csavarja el a lányok fejét! „A „Rabod vagyok” már elég régóta porosodik a fiókban. Két évvel ezelőtt készült el az első verziója, amit azóta újra énekeltem, mert szerettem volna, ha minél több emberhez eljuthatna. Úgy érzem, most eljött az idő, hogy megmutassam közönségnek”

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.05.10 16:10 | MTI

Palya Bea: dal és klip készült az új lemez felvezetéseként

Élet címmel új lemezt rögzített Palya Bea. A március legelején felvett anyag előfutáraként a címadó dalt és a hozzá forgatott klipet május 16-án mutatja be az énekesnő. "Egy táncos hétvégén hallottam egy zenét, amelyben bolgár nők énekeltek csodálatos lüktetéssel. Ez hihetetlen megtisztulás volt számomra. Később elkezdtem a ritmusokkal játszani és ez a közösségi, életigenlő, családtagokat összehangoló, mozgásra hívó zene szólt bennem"

Tovább a teljes cikkre 

 
Filmpremier
  
2020.05.08 23:03 | livethemoment.hu

Modern ivónóta a Talány Akusztikkal

Az oldalunk által (Live The Moment Zenei Magazin), először meghirdetett klipszavazásának győztese, a Talány Akusztik ezúttal egy a kávéházi világot, és Bacchus „birodalmát” megidéző filmetűddel (Modern ivónóta) jelentkezett, melynek koncertrészletei még egy a koronavírus-járványt megelőző bulin készültek, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.05.08 21:06 | MTI

Elhunyt Ty, a brit hiphop úttörője

Elhunyt Covid-19-betegségben Ty, a Mercury-díjra jelölt 47 éves brit rapper, akit a brit hiphop úttörőjeként emlegettek. A zenész, eredeti nevén Ben Chijioke, koronavírus-fertőzöttként került kórházba, ahol mesterséges kómában tartották, hogy segítsenek szervezetének a betegség legyőzésében. Állapota javult, és április közepén már ébren volt - számolt be róla a GoFundMe adománygyűjtő honlap, amelyen támogatást gyűjtöttek számára.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.05.08 20:43 | MTI

A Besh o droM rangos nemzetközi világzenei lista legjobbjai között

Bekerült a világ legrangosabb nemzetközi világzenei listája, a World Music Charts Europe (WMCE) májusi kiadásának élmezőnyébe a Besh o droM jubileumi lemeze. A WMCE havonta értékeli a lemezeket, 27 ország ötven világzenei szakemberének szavazatai alapján juthat album a legjobb húsz közé. A Besh o droM-ot most a 11. helyre rangsorolták

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.05.08 20:36 | MTI

Bob Dylan júniusban új dupla albumot jelentet meg

A lepel lehullott: Bob Dylan közzétette, hogy június 19-én új, méghozzá dupla albummal jelentkezik. A Rough and Rowdy Ways című anyag előfutáraként az elmúlt hetekben két dalt publikált az amerikai sztár, péntekre virradóra érkezett a harmadik, a False Prophet. Az irodalmi Nobel-díjas alkotó legújabb számával párhuzamosan mutatta meg a világnak, hogy fog kinézni és mi lesz a címe új stúdiólemezének. Ezzel a rajongók arra a kérdésre is választ kaptak, hogy Dylan ezentúl már "csak" dalokat jelentet-e meg, vagy megmarad az azok gyűjteményét jelentő album formátuma

Tovább a teljes cikkre 

 
Interjú
  
2020.05.07 12:40 | G.Zoli

Kollányi Zsuzsi: „Minden nap álmodozom, mert szerintem az visz előre” - interjú az énekesnővel

Pár évvel ezelőtt még nem ismertük a nevét a zenei világban. Azután Majka mellett feltűnt egy fiatal lány, a videó klipjeiben és koncertjeiben. Igen ez a fiatal lány szinte a semmiből jött elő és csodálatos hangjával kápráztatja a rajongóikat. Zenei tehetségének, profizmusának köszönhetően akár egy több tízezres nézőszámos koncerten is sikeresen végig énekel. Ő nem más, mint Kollányi Zsuzsi akit ezúttal egy kicsit kifaggattam.

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.05.06 19:38 | MTI

Elhunyt Florian Schneider, a Kraftwerk egyik alapítója

Meghalt Florian Schneider, a Kraftwerk egyik alapítója. A multiinstrumentalista zenész 73 évesen szerdán hunyt el rövid lefolyású rákbetegségben. Halálhírét egy közleményben Ralf Hütter erősítette meg, aki 1970-ben együtt alapította meg a Kraftwerket Schneiderrel és a mai napig a zenekar tagja - írta a www.billboard.com. A düsseldorfi Kraftwerk - az elektronikus zene történetének egyik legfontosabb együttese

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.05.06 19:30 | MTI

Augusztusban rendezik meg a Paloznaki Jazzpikniket

Augusztus 20. és 22. között rendezik meg a Paloznaki Jazzpikniket a Balaton- felvidéken. Az eddig bejelentett fellépőkkel a szervezők folyamatosan egyeztetnek, hogy az eredeti programhoz igazodva tarthassák meg a Jazzpikniket az új időpontban is.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.05.05 17:48 | livethemoment.hu

Új dallal jelentkezett Berkes Olivér és Miss Mood

A rádiók egyik legkedveltebb férfihangja, Berkes Olivér, és a YouTube koronázatlan királynője, Miss Mood slágervárományos közössel jelentkezik - megérkezett a „Számítok rád”! Berkes Olivér az elmúlt években sikert sikerre halmoz, legutóbbi dalai, a „Visszakér a múlt” és a „Rólad szól” hónapok óta kirobbanthatatlanok a rádiós slágerlistákról. Miss Mood, azaz Mező Dorottya neve a ’Rico x Miss Mood’ formáció által vált ismertté: a „Vihar”, a „Mágnes” és a „Pardon” csak néhány dal azon megahitek közül, melyek által több tízmilliós YouTube nézettséget tudhat magáénak a duó.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.05.04 23:20 | livethemoment.hu

25 éves a Söndörgő

Napra pontosan május 11-én ünnepli 25. születésnapját a Söndörgő. A délszláv népzenei hagyományokon induló, azt újraértelmező, és más irányokkal is kísérletező zenekar a tamburára épülő muzsika világszerte ismert képviselője. A negyedévszázadot a jelenlegi helyzethez alkalmazkodva online koncerttel, beszélgetéssel és filmvetítéssel ünneplik.

Tovább a teljes cikkre 

 
Interjú
  
2020.04.30 15:15 | G.Zoli

Ő nem James és nem is Bond! Exclusive interjú Szolnoki Péterrel a Bon – Bon együttes frontemberével

Talán nincs is olyan zenekedvelő idős, közép vagy fiatalabb korosztályú, aki nem hallotta volna a „Nem vagyok James,s nem vagyok Bond” vagy „Valami Amerika” vagy „Viva Espana!” refrén részletű dalokat. Számtalan sláger dalok, tucatnyi albumok melyek között jó pár bearanyozódott, film betétdalok és nem kevesebb, mint negyed évtizedes zenei pálya. Aki ezeket tudhatja a háta mögött és arról nem is beszélve, hogy jó nagy rajongói táborral büszkélkedhet, az nem más, mint Szolnoki Péter a Bon – Bon együttes énekes frontembere.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.04.30 15:12 | livethemoment.hu

Se Sziget, se Sound, se VOLT!

A kormány mai (04. 30.) döntése szerint 27 év óta először telik el úgy nyár, hogy nem lesz Sziget Fesztivál, mint ahogy a Sziget Szervezőiroda nagy hazai fesztiváljai, a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound is elmaradnak.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.04.29 21:43 | MTI

Elveszettnek hitt Oasis-dal került elő

Egy elveszettnek hitt Oasis-dal demójára bukkant Noel Gallagher, a 2009-ben feloszlott rendkívül sikeres brit rockzenekar gitárosa, dalszerzője. A Don't Stop... című számot a zenész csütörtökön éjfélkor tervezi közzétenni. "Időmilliomos vagyok mostanában, úgyhogy elhatároztam, megnézem, mi is van azon a több száz jelöletlen CD-n, amely otthon mindenfelé hever. Mintha a sors akarta volna, belebotlottam ebbe a régi demófelvételbe, amelyről azt gondoltam, örökre elveszett" - idézte az 52 éves Noel Gallagher Twitter- bejegyzését a The Guardian online kiadása.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.04.29 21:30 | MTI

Idén nem lesz LB27 Reggae Camp Ceglédfürdőn

Idén nem lesz LB27 Reggae Camp Ceglédfürdőn. A Ladánybene 27 zenekar jubileumi, huszadik fesztiválját jövőre, 2021. július 27. és 31. között rendezik meg. "Azért határoztunk így, mert nincs értékelhető információ, mikorra fut le a járvány, és mikortól lehetünk nagyobb létszámban is biztonságban együtt. Több európai országban augusztus végéig lemondták a nyári rendezvényeket, így külföldi zenekaraink nyári turnéi is meghiúsultak" - közölték a szervezők

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.04.28 16:43 | livethemoment.hu

Zene otthon maradáshoz – Lounge remix album a Kerekes Bandtől

„Nyugodjunk le, maradjunk otthon! Vagyis Calmdowner - Stay 'Sofa King' Home” – ezt üzeni az idén 25 éves Kerekes Band most megjelent lounge remix albumával, amit Dobrocsi Krisztián Fortebával készítettek. „Zenészként úgy érezzük, hogy a lelki egészség ugyanolyan fontos, mint a testi. Az egészségügyi dolgozók és a hatóságok mindent megtesznek a testi épségünkért, mi zenészek talán tudunk valamit tenni a lelki egészségért.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.04.27 15:50 | MTI

Strand Fesztivál: Mama kérlek-feldolgozás készült anyák napjára

Feldolgozták Bródy János Mama kérlek című dalát anyák napja alkalmából. A Strand Fesztivál felkérésére Rúzsa Magdi, Lábas Viki, Járai Márk és Horváth Tamás készítette el a szám 2020-as változatát. A Strand Allstars klipje hétfőn debütált, a MOL és az Együtt az Autistákért Alapítvány a kliphez kapcsolódóan autista gyerekeket egyedül nevelő anyukákat támogat

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.04.26 18:46 | livethemoment.hu

Victoria Beckham a közellenség Angliában

Biztosan kevesen számítottak arra, hogy az újfajta koronavírus-járvány okozta felfordulásban a hirtelen az influenszerként, divattervezőként és egykori popsztárként népszerű Victoria Beckham egy csapásra közellenséggé válik legalábbis a hazájában, Angliában.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.04.25 16:07 | MTI

Little G Weevil új dala összetartásról, jogokról, újrakezdésről

Little G Weevil rhythm & blues dalt tett közzé pénteken. A Let It Rain című szám, amely az összetartásról, az egyenjogúságról és az újrakezdésről szól, öt kontinens digitális platformjain jelent meg. A zenét és a szöveget egyaránt a gitáros, énekes, dalszerző Little G Weevil (Szűcs Gábor) írta, a dalban a néhai afroamerikai polgárjogi harcos, Martin Luther King Jr híres 1968. március 31-i memphisi beszédének egy részlete is hallható

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.04.25 15:30 | MTI

Elhalasztotta európai turnéjának nagy részét Celine Dion

Elhalasztotta európai turnéjának nagy részét Celine Dion, aki június 7-re tervezett budapesti koncertjét sem tartja meg a Sportarénában. A világhírű kanadai énekesnő és menedzsmentje a járványhelyzet miatt döntött így, a szervezők már dolgoznak az új időpontokon. A szervező Broadway Event és a Multimedia Organization az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben arról adott tájékoztatást, hogy a megvásárolt jegyek az új időpontra lesznek érvényesek.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.04.24 14:10 | MTI

A Rolling Stones nyolc év után jelentkezett új dallal

Nyolc év után új dallal jelentkezett a Rolling Stones. A legendás brit zenekar Living In A Ghost Town című száma a koronavírus-járványhoz is kapcsolódik. "Az úgy volt, hogy a Stones még a karantén előtt stúdióba vonult, aztán úgy gondoltuk, hogy az egyik dal, amin dolgoztunk, nagyon passzolna a mostani helyzethez. A Living In A Ghost Town végleges változata az otthonainkban készült el"

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.04.22 13:31 | MTI

A 70 éves Gryllus Dániel már a járvány utáni időszakra készül

Hetvenedik születésnapját ünnepli április 23-án Gryllus Dániel. A több mint ötven éve működő Kaláka zenekar vezetője, zenésze a járvány miatti bezártságban is aktív és számos terve van a közeljövőre, közben pedig két jelentős díjat kapott. "A Kaláka tavalyi, 50. évfordulós jubileumi évében nagyon sokat dolgoztunk, koncerteztünk, stúdióztunk, ezért a január és a február a pihenésé volt. Március elején adtunk néhány koncertet, de a felsőbb hatalmak úgy döntöttek, legyen kicsit hosszabb ez a szabadság" - fogalmazott Gryllus Dániel

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.04.21 19:22 | livethemoment.hu

Sziget Fesztivál: Legyél önkéntes pótunoka!

„Hogy tetszik lenni?" címmel indított kezdeményezést a Fesztivál Önkéntes Központ, a legnagyobb hazai fesztiválok önkénteseit koordináló szervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben. A program az otthonaikba kényszerült idős korosztályt köti össze olyan szabadidővel rendelkező lelkes fiatalokkal, akik aktív telefonos kapcsolattal társaságot tudnak biztosítani számukra.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.04.21 11:14 | livethemoment.hu

„Bíznod kell” címmel üdítő popdallal és bátorító üzenettel jelentkezett Kollányi Zsuzsi

A fantasztikus hangú énekesnő legújabb szerzeménye olyan pozitív mondanivalót hordoz, amire mindenkinek szüksége van, főleg a mostani, nehéz helyzetben. „Ezúttal a meg nem értettségről és a szabadságról énekelek. Sajnos az emberek sokszor mást látnak, mint ami valós, és torzított információk alapján ítélkeznek. Sőt, vannak, akik nem is akarják megtudni, mi az igazság. Szerintem fontos, hogy mindenki jobban a dolgok mögé nézzen, és mindig meglássuk a jót. Ezeket a gondolataimat foglaltam szövegbe” – mesélte Zsuzsi.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.04.20 12:01 | livethemoment.hu

Kirobbanó formában, dalszerzéssel tölti napjait Balázs Pali

BUDAPEST Az elmúlt hetekben hangos volt a hazai média Balázs Pali újabb sikerétől, hiszen „Majd holnap írok” című nagylemezét Fonogram-díjjal jutalmazták. A magyar zenei élet legrangosabb kitüntetése nem is érkezhetett volna jobbkor az énekes életében, mivel óriási átalakuláson és zenei megújuláson ment keresztül másfél évvel ezelőtt. A legutóbbi – immáron év lemezének választott - korongján pedig már a friss, élőzenekaros koncertek varázsát kiválóan tükröző pop-rock szerzemények kaptak helyet. Természetesen ez tudatos munka eredménye, mert Pali a jövőbeni koncerteken között kizárólag zenekari felállásban lesz látható.

Tovább a teljes cikkre 

 
Interjú
  
2020.04.20 10:47 | G.Zoli

Jamie Winchester: „Nem nagyon lógok a múltban, inkább próbálom a jelent izgalmassá tenni” - interjú

Bár napi szinten nem hallunk róla, de neve mégis benne van a köztudatban. Ő olyan zenész, aki felmegy a színpadra az elválaszthatatlan gitárjával és egy hatalmas bulit csinál. Jamie Winchester élete, lételeme a zenélés. Bár nyár elejére beszéltük meg az interjút, de sajnos közbeszóltak a nem épp vidáman zajló események, amely a zenei életben is kihatott, így megkértem Jamiét hogy készítsük el ezekben a napokban. Örömmel válaszolt a kérdéseimre.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.04.19 17:59 | livethemoment.hu

A legnagyobb sztárok adták elő közösen a The Prayer című dalt

A One World: Together At Home keretein belül néhány sztár összeállt, és egy gyönyörű dalt adott elő. Celine Dion, Andrea Bocelli, az esemény kurátora, Lady Gaga, John Legend és a zongorista Lang Lang szerepelnek a videóban, ahol a "The Prayer" című számot adják elő. Ezt a dalt eredetileg Andrea Bocelli és Celine Dion énekli.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.04.17 19:18 | MTI

Bob Dylan újabb meglepetésszámmal jelentkezett

Három hét alatt már a második új meglepetésszámmal jelentkezett az irodalmi Nobel-díjas Bob Dylan, ami a The Rolling Stone magazin szerint arra utalhat, hogy a zenész, akinek utoljára nyolc éve jelent meg új dalokat tartalmazó lemeze, most ismét egy új albumon dolgozik. A március 27-én közzétett, 17 perces nagy ívű amerikai ballada, a Murder Most Foul után Dylan az I Contain Multitudes című számmal lepte meg rajongóit.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.04.17 19:11 | MTI

Johnny Depp és a rockgitáros Jeff Beck közös albumon dolgozik

A filmsztár Johnny Depp arra biztatja az otthoni karanténban élő rajongóit, hogy ne hagyják magukat, legyenek kreatívok, alkossanak valamit, ahogy ő is teszi: most éppen egy közös albumon dolgozik Jeff Beck rockgitárossal. A The Guardian cikke szerint a hollywoodi sztár és 75 éves zenész kollégája az új lemezről szóló bejelentéssel egyidejűleg az Isolation című John Lennon szám feldolgozását is közzétette. Beck úgy fogalmazott, hogy a mostani nehéz napokban, és a valóságos elszigeteltségben, amiben az emberek élnek, itt volt az ideje a klasszikus Lennon-szám feldolgozásának.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.04.16 19:47 | MTI

Joe Satriani jövőre pótolja idén elmaradó budapesti koncertjét

Jövő tavasszal pótolja idén elmaradó budapesti koncertjét Joe Satriani. Az amerikai gitárvirtuóz a koronavírus-járvány miatt ütemezte át európai turnéját jövő tavaszra, a Barba Negra Trackben 2021. május 16-án ad koncertet. A korábban megváltott jegyek változatlanul érvényesek

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.04.14 20:22 | MTI

Drake új dalával újabb rekordot írt a Billboard-listákon

Korábbi rekordjai mellé újabbakat állított fel új dalával Drake. A kanadai rapper az első férfi előadó a Billboard Hot 100 lista történetében, aki egy új számmal harmadszor is rögtön az élen tudott nyitni. Drake friss felvétele, a Tootsie Slide azonnal a rangos amerikai slágerlista élére ugrott, és erre immár harmadik alkalommal volt képes, miután 2018-ban a God's Plan-nel és a Nice for What-tal már megtette ezt

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.04.14 20:08 | MTI

Gary Barlow és Robbie Williams virtuális duettet adott elő

Virtuális duettet adott elő online a Take That két tagja. Robbie Williams, aki 25 éve szállt ki a brit fiúcsapatból és a formációval ma is dolgozó Gary Barlow a Shame című számot énekelték el együtt. A Shame című dal eredetileg 2010-ben jelent meg, és az első felvétel volt, amelyet Barlow és Williams együtt készített, miután utóbbi 1995-ben kiszállt a Take Thatből.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.04.13 14:01 | livethemoment.hu

Andrea Bocelli az üres milánói dómban lépett fel húsvét alkalmából

A koronavírus-járvány miatt üres milánói dómban lépett fel vasárnap este Andrea Bocelli világhírű olasz tenor, akinek szokatlan húsvéti koncertjét élőben lehetett követni az énekes YouTube-csatornáján.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.04.13 13:25 | livethemoment.hu

A várandós Katy Perry mint húsvéti nyuszilány

Ugyan biztosan nem az a legvidámabb húsvétunk, de azért reméljük, hogy mindenki talált módot arra, hogy együtt ünnepeljen a szeretteivel. Katy Perry az egyik legpozitívabb popsztár, és természetesen ebben az időszakban is sokat tesz azért, hogy feldobja a rajongói hangulatát.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.04.12 20:41 | livethemoment.hu

Ridley Scott Lady Gagának adta a Gucci-film főszerepét

A Gucci-divatbirodalom bemutatása Maurizio Gucci meggyilkolásának történetén keresztül Ridley Scott filmrendező régen dédelgetett terve volt. Az Oscar- díjas Gladiátor rendezője az MGM filmstúdióval szerződött a film elkészítésére, melynek sztárja Lady Gaga lesz.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.04.09 14:28 | MTI

Elmarad a BST Hyde Park fesztivál

Elmarad Londonban a BST Hyde Park fesztivál, amelyet eredetileg júliusra hirdettek meg a szervezők mások mellett Taylor Swift, Post Malone, a Pearl Jam és Kendrick Lamar fellépésével. A musicbussinesworldwide.com zenei portál szerdán közölte a londoni rendezvény nyílt levelét, amelyben bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt kénytelenek lemondani az idei fesztiválról.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.04.08 15:51 | livethemoment.hu

Salanus feat. Czinke Máté - Lehetnék - klippremier

A székesfehérvári dalszerző, szövegíró, producer, Meggyesi Norbert közel 40 nemzetközi kiadvány után "hazatért". 2012 és 2016 között bequest művésznév alatt a világ számos országába eljutottak zenéi és gyakran forogtak rádióműsorokban, dj szettekben. A kluborientált tech-house és a melodikusabb deep house szerzemények után Norbi már SALANUS néven készítette el első magyar nyelvű dalát „Lehetnék” címmel, amelyben a The Sign együttes frontembere, Czinke Máté énekel.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.04.03 21:12 | MTI

Balkáni toplistás a Besh o droM jubileumi lemeze

A Besh o droM felkerült a Balkan World Music Chartra. A népszerű magyar zenekar 20 című albumát a régió világzenei lemezeit szemléző első negyedéves top 10-es listára rangsorolták. A jubileumi anyag egyetlen magyar lemezként a nyolcadik helyen szerepel a Balkan World Music Charton. A világzene élvonalába tartozó Besh o droM 20 című albuma február közepén jelent meg

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.04.02 10:53 | livethemoment.hu

Közel egy év kihagyás után új klippel jelentkezett Nagy Adri

Majd egy év kihagyás után új szerzeménnyel lepte meg közönségét a fantasztikus Nagy Adri! A dal különlegessége, hogy ez az első alkalom, amikor a gyönyörű énekesnő saját gondolatait énekli. Az „Álomkép" arról az időszakról szól, amikor Adri még egyedül volt és kereste a helyét a nagyvilágban - majd belépett az életébe az 'Igazi'. „Maga a szöveg kicsit lassan készült el. Részben azért is, mert ez az első saját szövegem, amit a nagyközönségnek is megmutatok, ezért szerettem volna, hogy tökéletes legyen. Másfelől kisgyerek mellett kicsit nehezebb írni, mondhatni igazi kihívás volt" – mesélte.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.04.01 21:00 | livethemoment.hu

Így néz ki Ariana Grande póthaj nélkül

Ariana Grande a feje tetejére felfogott, hosszú copfjáról híres, mely szögegyenesre van vasalva, és a derekát verdesi, azonban bizonyára nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy nagyrészt póthaj teszi ki annak a csodás hajkoronának a tömegét. A 26 éves popsztárnak eredetileg azonban göndör fürtjei vannak, a Just Jared pedig kiszúrta, hogy ezt most fellépések hiányában meg is mutatta rajongóinak.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.03.29 16:51 | livethemoment.hu

Britney Spears olyan gyorsan fut, akár egy olimpikon

Állítása szerint Usain Boltnál is gyorsabban fut. Ezentúl hívhatjuk az énekesnőt “Sprintney Spearsnek” is, tekintve, hogy olyan gyorsan fut, akár egy olimpikon – írja cikkében a Page Six. A popsztár azzal hencegett Instagram oldalán, hogy 6 másodperc alatt futja a 100 métert, ami bravúros teljesítmény. Vagyis csak lenne, ha igaz lenne!

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.03.28 16:20 | MTI

LGT-slágerrel mondanak köszönetet magyar zenészek

Az Locomotiv GT Neked írom a dalt című slágerének átdolgozásával mondanak köszönetet magyar zenészek mindazoknak, akik a koronavírus-járvány idején erőn felül dolgoznak - olvasható az MTI-hez szombaton elküldött tájékoztatóban. Generációkon és zenei műfajokon átívelő feldolgozás készült a Neked írom a dalt című LGT-slágerből.

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.03.28 16:11 | MTI

Személyes dalok a 15 éves Kiscsillag hatodik lemezén

Alapvetően személyes dalok csokrát kapja a hallgató az idén 15 éves Kiscsillag hatodik lemezén. A napokban megjelent Tompa késekről a zenekar alapítója, vezetője, Lovasi András beszélt az MTI-nek. "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy szövegvilágát tekintve ez a lemez a lírai énem sikítása. Saját életem nem adna okot arra, hogy így lássam a dolgokat magam körül, ettől függetlenül soha nem voltam az a típus, aki nagyon optimista saját vagy mások életét tekintve"

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.03.27 11:46 | livethemoment.hu

Új, nem akármilyen klippel jelentkezett Bongor

„Az én babám hallod...." - kezd rá Bongor és kapja fel egyszerre mindenki a fejét - íme 2020 egyik legnagyobb durranása! A rapID tehetségkutató Critics' Choice kategóriájának győztese nem akármilyen dallal robban be a köztudatba. A pörgős, fülbemászó dallam és feel-good szöveg párosa egy igazán felejthetetlen trackben teljesedik ki.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.03.26 21:27 | MTI

Billie Eilish, Mariah Carey és Alicia Keys is bekapcsolódik otthonról egy hétvégi adománygyűjtő koncertbe

Billie Eilish, Mariah Carey és Alicia Keys Grammy-díjas amerikai énekesek is bekapcsolódnak otthonról egy vasárnapi jótékonysági koncertbe, amely a járvány miatt nehéz helyzetbe jutott amerikaiak javára gyűjt. A sztárok élő fellépését saját otthonaikból közvetítik majd az egyórás koncerten, amelynek házigazdája Elton John Grammy- és Oscar-díjas brit zenész lesz

Tovább a teljes cikkre 

 
Interjú
  
2020.03.25 15:53 | G.Zoli

„Nyugtalanságot szeretnék kelteni a zenéléssel”- interjú Márkus Ritával az Illetve Zenekar frontemberével

A most következő interjú elkészítésébe közbeszólt a sors. Márkus Ritával egy személyes találkozás alkalmával került volna sor az interjúra. Sajnos a kialakult helyzet közbeszólt, így online vettük fel a kapcsolatot, de így is egy fergeteges, vidám, közel egy órát beszélgettünk.Márkus Rita az Illetve Zenekar fiatal énekesnője, lelkesen mesélt az együtteséről, a zenéről, a pályájáról és magáról.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.03.25 14:57 | livethemoment.hu

A The Sign zenekar új klippel jelentkezik

Ismét egy mély mondanivalójú dallal örvendezteti meg fiatalokból és idősebbekből egyaránt álló közönségét a The Sign. A miskolci garázsbandából lett profi zenekar ezúttal Szikra-díj nyertes „Tékozló” című szerzeményéhez forgatott klipet. A frontember, Czinke Máté elárulta, eddig erre az alkotására a legbüszkébb, nem csak azért, mert elismerésben részesült érte: „Zeneileg és szövegileg is nagyon jól ellenpontoz a refrén a verzéknek.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.03.21 21:00 | livethemoment.hu

Indul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a "MARADJ OTTHON!" kampányban. Közösen indítják el a virtuális "MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL"-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.03.21 13:08 | livethemoment.hu

Elhunyt a legendás country sztár Kenny Rogers

81 éves korában elhunyt Kenny Rogers Grammy-díjas zenész, a country zene egyik legnagyobb alakja – közölte a The Guardian. A család közlése szerint Rogers természetes halált halt szerettei körében. A koronavírus-járványra való tekintettel a temetést szűk családi körben tartják.

Tovább a teljes cikkre 

 
Interjú
  
2020.03.20 19:28 | livethemoment.hu

Interjú Vághy Péterrel az Electro Grooves együttes frontemberével

Egy kávé mellett ültünk le beszélgetni az immáron négy éve megalapult, de akkor még csak egy tagot számoló Electro Groove frontemberével, Vághy Péterrel. A dobos beszélt a kezdetekről, a nem mindennapi stílusról, elmesélte, hogyan alkottak meg közös zenét olyan emberekkel, akikkel sosem találkozott, vagy beszélt, és természetesen szó esett a többi tag csatlakozásáról, ahogy a jövőbeli tervekről is.

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.03.19 17:40 | MTI

Új dzsesszlemezek: Lukács Miklós és Szandai Mátyás CD-je

A magyar dzsessz színtér két kiemelkedő, nemzetközileg elismert alakja, a cimbalmos Lukács Miklós és a nagybőgős Szandai Mátyás is lemezt készített. Előbbi Cimbiózis elnevezésű triójával, utóbbi kvartettjével jelentetett meg izgalmas zenei anyagot a BMC Records gondozásában. Lukács Miklós és Szandai Mátyás is idén tölti be a 43. életévét, és két évtizede meghatározó szereplői a magyar dzsesszéletnek, miközben etnozenei produkciókban is időről-időre szerepelnek.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.03.18 17:49 | MTI

Elmarad a Glastonbury zenei fesztivál a koronavírus-járvány miatt

Elmarad a világ egyik legnevesebb zenei fesztiválja, a júniusi Glastonbury a koronavírus-járvány miatt - jelentették be a szervezők szerdán. "Sajnáljuk, hogy ezt a döntést kellett meghoznunk. Nem volt más választásunk" - fogalmaztak közleményükben. Alig egy héttel ezelőtt Emily Eavis, a fesztivál egyik szervezője még bizakodóan arról beszélt, hogy reménykednek a rendezvény megtartásában

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.03.18 14:13 | MTI

Katy Perry mégsem plagizált az új ítélet szerint

Katy Perry amerikai popsztár Dark Horse című sikerszáma miatt indult plágiumperében új ítélet született: egy amerikai bíróság a korábbi ítélettel szemben úgy döntött, hogy az énekesnő nem követett el szerzői jogsértést. Egy amerikai kerületi bíróság kedden felmentette a 35 éves énekesnőt a Dark Horse című száma miatt ellene indított plágiumperben. Tavaly nyáron egy másik bíróság még úgy ítélte meg, hogy Perry Flame 2009-es Joyful Noise című számának egy nyolc hangjegyből álló zenei futamát kölcsönözte sikerdalához.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.03.17 21:23 | MTI

Carl Palmer szeptemberben pótolja budapesti koncertjét

Szeptember 7-én pótolja eredetileg április 20-ra tervezett budapesti koncertjét Carl Palmer, a legendás Emerson, Lake & Palmer (ELP) egykori dobosa. A zenész aktuális csapatával az ELP 50 évvel ezelőtti megalakulása alkalmából lép fel az A38 hajón. A koronavírus-járvány miatt lemondott tavaszi turnét ősszel pótolja a Carl Palmer's ELP Legacy. Az április 20-ra az A38-ra megváltott jegyek az új időpontra is érvényesek vagy április 12-éig visszaválthatók

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.03.17 18:39 | livethemoment.hu

Illetve Zenekar

Az Illetve Zenekar, 2012-ben alakult és azóta is rendületlenül működik, írja a dalokat, folyamatosan keresi a helyét a mostani underground, alternatív zenei világban Budapesten. Az elmúlt 6 évben, rengeteg változáson mentünk keresztül, amely főleg a tagok cserélődését jelentette.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.03.15 14:01 | livethemoment.hu

Elmarad az áprilisi James Blunt koncert

A szervezők most új időpontot keresnek. A Live Nation bejelentette, hogy elmarad az április elsejére tervezett James Blunt koncert a koronavírus miatt. “Ezúton értesítjük a közönséget, hogy a Budapest Arénában április 1-re tervezett James Blunt koncert elmarad. Már dolgozunk a lehetséges új időponton, amelyre a megvásárolt jegyek érvényesek lesznek, ezért kérjük, hogy őrizzék meg a belépőiket. Köszönjük türelmüket!”

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.03.14 20:47 | livethemoment.hu

Mariah Carey és ikrei aranyos videóval jelentkeztek

A koronavírus elleni prevenció a celebeket se hagyja hidegen. Bár a videó minden spontaneitást mellőz, és jól láthatóan Mariah Carey jól lepróbálta a gyermekeivel a performanszt, de ettől még nagyon cuki, ahogy a nyolcéves ikrek, Monroe és Moroccan az alapos kézmosás alatt édesanyjukkal annak korábbi nagy slágerét, a Fantasy-t éneklik.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.03.13 21:49 | Pintér Adrienn

Electro Grooves

Új sorozat indul a Live The Momenent Zenei Magazin oldalán. Ezentúl a koncertbeszámolók és nagyinterjúk mellett tehetséges, de még kevésbé ismert együtteseket is bemutatunk az olvasóknak. Az első ilyen zenekar a jelenleg három tagból álló Electro Grooves.

Tovább a teljes cikkre 

 
Filmpremier
  
2020.03.12 21:32 | MTI

Peter Jackson Beatles-dokumentumfilmje szeptemberben kerül a mozikba

Szeptemberre tűzték ki az Oscar-díjas rendező-producer Peter Jackson The Beatles: Get Back című dokumentumfilmjének bemutatását. A produkcióban korábban sosem látott felvételek is szerepelnek a Beatles együttesről. A dokumentumfilm forgalmazási jogait a Disney vásárolta meg, amely Észak- Amerikában szeptember 4-én kezdi meg a vetítéseket. A nemzetközi piacon történő forgalmazás dátumairól később döntenek - jelentette be a stúdió.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.03.11 16:17 | MTI

Billie Eilish dala, a Bad Guy volt 2019 legkelendőbb felvétele

Billie Eilish Bad Guy című dala volt 2019 legkelendőbb kislemeze: a 18 éves amerikai énekes-dalszerző slágerét 19,5 millióan vették meg, töltötték le vagy streamelték világszerte - közölte a nemzetközi lemezipari szövetség (IFPI). A londoni székhelyű szervezet adatai alapján Billie Eilish mögött Lil Nas X végzett Old Town Road című dalával, amely 18,4 milliós eladást produkált világszerte, a harmadik helyre pedig Shawn Mendes és Camila Cabello kislemeze, a Senorita futott be 16,1 millióval.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.03.10 19:48 | livethemoment.hu

Shania Twain hangszíne teljesen megváltozott egy ritka betegség következtében

A Sunday’s Today vendége legutóbb a countryénekesnő, Shania Twain volt, akinek sajnos komoly betegséggel kell megküzdenie, Lyme-kórt diagnosztizáltak nála ugyanis. A betegség pedig igen komoly tüneteket okoz nála, ugyanis hangját is elvesztette.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.03.10 17:16 | MTI

Pénteken kezdődik a 18. Békéscsabai Tavaszi Fesztivál

Nemzetközi szinten elismert előadók és helyi művészek lépnek fel a 18. Csabai Tavaszi Fesztiválon március 13. és április 18. között a Csabagyöngye Kulturális Központban és társintézményeiben - közölték a szervezők. Az évről évre mintegy tízezer érdeklődőt vonzó összművészeti fesztivál hagyományosan minden korosztálynak, minden érdeklődési körnek kínál programokat

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.03.10 17:03 | livethemoment.hu

Sziget Fesztivál: Megújul a Colosseum

Látványos, új külsővel jelentkezik az idei Szigeten a fesztivál egyik legkedveltebb helyszíne, a Colosseum. A korábbinál is nagyobb és merészebb - a Szabadság Szigetéhez tervezett – egyedi felépítmény egy lenyűgöző elektronikus zenei helyszín, világszínvonalú látvány és hangtechnikával, egyedi színpadképpel és különleges fellépőkkel, éjjel és nappal.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.03.09 18:44 | livethemoment.hu

Kiss50 - Születésnapi nagykoncertre készül a Bermuda RockbanD

Kiss50 - Születésnapi nagykoncertre készül a Bermuda RockbanD Március 28-án meglepetés vendégekkel ünnepelnek a Dürer Kertben! A Bermuda RockbanD Szülinapi Banzája minden évben különleges koncert a zenekar életében - ebben az évben azonban még exkluzívabb programmal készülnek a fiúk március utolsó szombatjára, ahol a zenekarvezető, Kiss Tibi 50. születésnapját is ünneplik.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.03.09 14:59 | MTI

A Budapest Park környezetvédelmi videósorozatot indít zenészekkel

Környezetvédelmi témájú videósorozatot indít ismert magyar zenészekkel a Budapest Park, amely április 23-án indítja kilencedik évadát. A Zenészek Ökoforradalmi Sorozata első, pilot részében a Follow The Flow tagjai láthatók. A Youtube-on és Facebookon megjelenő széria hét epizódon keresztül jár körbe fontos témákat a közlekedés környezetszennyező hatásaitól a műanyagfelhasználáson át a fenntartható divatig

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.03.08 14:15 | livethemoment.hu

Katy Perry és párja, Orlando Bloom elhalasztja esküvőjét a koronavírus miatt

A pár Japánban tartotta volna a ceremóniát, melynek szervezését felfüggesztették. Igazán stílusosan jelentette meg két napja Katy Perry, hogy ő és vőlegénye, orlando Bloom első közös gyermeküket várják. Az énekesnőt az utóbbi időben bő ruhákban lehetett csak látni, melynek oka ma már nyilvánvaló, hiszen szépen kikerekedett a pocakja, melyet “Never Worn White” című videoklipjében meg is mutatott.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.03.07 19:30 | MTI

A Morcheeba júniusban a Budapest Parkban ad koncertet

Újra Morcheeba-koncert lesz Magyarországon. A trip-hop/downtempo színtér egyik legfontosabb zenekara június 29-én a Budapest Parkban játszik, negyedszázados fennállása jegyében. A csapatot Skye Edwards énekesnő és a Godfrey fivérek, Paul és Ross 1995-ben alapították. A Morcheeba második stúdióalbumával, az 1998-ban kiadott Big Calm című anyaggal robbant be a nemzetközi popzene sztárjai közé, és évekig a legfontosabb formációk közé tartozott. Olyan slágerek fűződtek a Morcheebához, mint Rome Wasn't Built In a Day, a The Sea vagy az Otherwise.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.03.07 19:04 | MTI

Plácido Domingo visszalépett londoni fellépéseitől

Közös megegyezéssel visszalépett a londoni Királyi Operaházba meghirdetett nyári fellépéseitől a szexuális zaklatással vádolt Plácido Domingo - adta hírül a BBC hírportálja. A világhírű spanyol operaénekes a dalszínház Don Carlos előadásában lépett volna színpadra júliusban. Pénteki közleményében a londoni operaház megerősítette, hogy az intézményhez "nem érkezett panasz Domingo ellen helytelen viselkedés miatt", és "megértik a művész visszalépésének okát".

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.03.06 18:01 | MTI

Fiatal zenekarok pályázatát várja a Müpa Garázsband Fesztiválja

Április 27-ig várja a fiatal zenekarok jelentkezését a Művészetek Palotája Garázsband Fesztiválja, amelyet június 6-án immáron ötödször rendeznek meg. A Garázsband Fesztivál fellépői idén is a szakmai zsűri által legtehetségesebbnek megítélt fiatal zenekarok közül kerülnek ki - közölte a Müpa pénteken

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.03.06 15:44 | livethemoment.hu

Freddie - Fúj minket a szél - országos turné

Freddie, azaz Fehérvári Gábor Alfréd tíz állomásos turnéja keretében 10 nagyvárosba érkezik! Az elsöprő erejű koncertsorozat a „Fúj minket a szél" címet kapta az Freddie legújabb dala után. Az énekes fellépései épp olyan energikusak és intenzívek lesznek, mint egy tornádó! Az erős és érzelmes hangú előadót 2015-ben ismerte meg az ország a Rising Star című műsorban, hamarosan ezrek dúdolták első slágerét a „Mary Joe"-t. 2016-ban A Dal nyerteseként képviselhette hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon, „Pioneer" című száma nemzetközi népszerűségre tett szert. Azóta folyamatosan érkeznek tőle újabb és újabb szerzemények, amelyek több

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.03.06 10:47 | livethemoment.hu

Hollandia elsőszámú pszichedelikus rocktriója lesz az Ivan & The Parazol vendége

Egy testvérpár alapította meg 2007-ben a DeWolff elnevezésű rocktriót, és rögtön új fejezetet kezdtek el írni a holland rocktörténelemben. Debütáló koncertjüket a legendás amszterdami Paradisóban tartották, első lemezük országszerte népszerűvé tette őket, és azóta sincs megállás. A még mindig csak a húszas éveiket taposó csapat felvett három élő és hét stúdióalbumot, ezernél is több koncertet adott Európától Indonéziáig, valamint besöpörték a holland Grammy-díjat is. Március 11-én az UP Újpesti Rendezvénytérben az Ivan & The Parazol vendégeként lépnek fel.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.03.05 21:21 | livethemoment.hu

Road Movie nappal indul a Telekom VOLT Fesztivál

Ákos és Rúzsa Magdi nyitja a VOLTot Június 30-án Road Movie sorozat első, élő koncertprogramjával indul a Telekom VOLT Fesztivál Sopronban. A délután 5-kor kezdődő programban egész estés koncertet ad Ákos, Rúzsa Magdi, a Hiperkarma, a Kelemen Kabátban, házigazdaként pedig a Moby Dick és a VOLT rezidensének számító Dj Jokó lép színpadra. A Road Movie a fesztivál többi napján is feltűnik majd.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.03.05 16:12 | MTI

A Kistehén idén befejezi a közös zenélést

Befejezi a közös zenélést a Kistehén zenekar. A több mint másfél évtizede létező népszerű alternatív rockformáció nyári fesztiválfellépések után búcsúkoncertjét július 30-án adja a Budapest Parkban. A zenekar tagjai közösen döntöttek a befejezés mellett. A Kistehén keretein belül mindent elmondtak, amit szerettek volna, szeretnének új játszóterek után nézni, szóló-, illetve egyéb projektjeikbe átvinni a kreatív energiáikat

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.03.05 16:04 | MTI

Nemzetközi dalszerző tábor indult Budapesten

Nemzetközi dalszerző tábor indult szerdán Budapesten. Az Artisjus Songwriting Campre a magyar zenészek mellett kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek, hogy három napon át közösen alkossanak. A tábor kultúrmissziója, hogy fellendítse a magyar zenei exportot, illetve beindítsa a hazai és a nemzetközi zenei élet tehetségei közötti aktív együttműködést

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.03.05 15:46 | livethemoment.hu

Újabb nemzetközi díjat nyert a Sziget

Március 3-án, a londoni Royal Garden Hotelben tartott AGF Awards díjátadón, idén már a második, zöld tevékenységét méltató nemzetközi elismerését zsebelhette be a Sziget.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.03.04 18:53 | MTI

A Genesis tizenhárom év után ismét turnéra indul

Feltámad poraiból a Genesis: a legendás brit progresszív rock/popzenekar tizenhárom év szünet után ősszel ismét turnéra indul. A csapat az 1977-től 1996-ig aktív triófelállásban, Phil Collins énekes-dobossal, Tony Banks billentyűssel és Mike Rutherford gitáros-basszusgitárossal az Egyesült Királyságban és Írországban ad koncerteket. "Az elmúlt 28 évben csak két fellépésünk volt brit földön, így aztán ideje volt" - fogalmazott Rutherford, amikor a csapat szerdán a nagy bejelentést tette a BBC Radio 2 műsorában.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.03.04 18:44 | MTI

EFOTT - Jön a Kshmr és dj-szettel a Pendulum is

Az amerikai dj-producer Kshmr, valamint a dj-szettel érkező ausztrál Pendulum is fellép az idei EFOTT-on, amelyet Sukorón rendeznek meg július 15-től 20-ig - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel. Az indiai és amerikai felmenőkkel rendelkező 31 éves elektro house előadó, Kshmr (Niles Hollowell-Dhar) a Like a G6 című dallal lett ismert 2010-ben, dolgozott együtt Martin Solveiggel, Tiëstóval, Selena Gomezzel, Sean Paullal, Robin Thickkel is, közreműködött Dvbbs és Borgeous közös világslágerében, a 2013-ban született Tsunamiban.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.03.03 19:43 | MTI

A Muzsikás és az Amadinda közös lemeze 5. a WMCE márciusi listáján

Az 5. helyre került a Muzsikás és az Amadinda közös lemeze a World Music Charts Europe (WMCE) legfrissebb, márciusi listáján. A tavaly év végén megjelent, Párhuzamok és kontrasztok című koncertalbumot a Fonó Budai Zeneház jelentette meg. Az Amadinda és a Muzsikás együttes zenei együttműködése akkor kezdődött, amikor az ütőegyüttes meghívta 30. születésnapi koncertjére a folk világhírű hazai képviselőjét, a Muzsikást. A közös estet további közös hangversenyek követték, a Párhuzamok és kontrasztok című anyagot a Muzsikás karácsonyi koncertjén, 2017. december 28-án rögzítették a Müpában.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.03.03 19:31 | MTI

Campus Fesztivál: hétmilliós adomány a debreceni idősek és csökkentlátók otthonainak

A tavalyi debreceni Campus Fesztivál nyitófogadásán összegyűjtött több mint hétmillió forintos adománnyal támogatták a fesztivál szervezői a helyi idősek, illetve csökkentlátók otthonainak lakóit; a támogatásból közösségi teret, internetsarkot hoztak létre, valamint speciális hang- és vetítéstechnikai berendezéseket vásároltak az intézmények számára

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.03.02 19:41 | livethemoment.hu

Megjelent a USEME harmadik nagylemeze

Lírikusabb hangvételű ballada, progresszívebb, kifejezetten technikás dal és poposabb hangvételű sláger is megtalálható a USEME új lemezén, az Üveghegyen. A hazai pop-rock színtér egyik legtudatosabban építkező zenekara az új albumon tehát műfaji sokszínűséget ígér, mégis ez az eddigi legegységesebb és legkiforrottabb anyaguk.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.03.02 19:19 | livethemoment.hu

Két kiváló klippel hangolódik 2020-ra a Mohikán zenekar!

Az idén 5 éves együttes a közelmúltban két kisfilmmel is jelentkezett! Komoly tervekkel, célokkal vág neki a 2020-as évnek a számos hazai és határon túli városhoz is erősen köthető Mohikán zenekar. Az elmúlt hónapokban, amellett, hogy rendszeresen koncerteztek országszerte, két videóklippel is megörvendeztették a rajongóikat. A kisfilmek már láthatóak a Youtube-on, a zenekar pedig egyre többet feltűnik a rádiókban és a televízióban egyaránt.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.03.01 20:05 | livethemoment.hu

Duffy: “Rabságban voltam, bedrogoztak és megerőszakoltak”

Elrablásáról és megerőszakolásáról először beszélt a 2008-ban a popiparba berobbanó walesi énekesnő, Duffy, aki mindenféle dátumok megjelölése nélkül ugyan, de eléggé súlyos vádakkal állt elő – számolt be róla a Variety. “Rabságban voltam, bedrogoztak és megerőszakoltak” – állítja az énekesnő Instagram-posztjában, majd így folytatja: “Természetesen túléltem, de a lelki gyógyulás időbe telt. Most élvezem a napsugarakat.”

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.03.01 11:09 | MTI

Piotr Beczala és Rost Andrea ad gálakoncertet a Budapesti Nyári Fesztiválon

Puccini, Verdi, Strauss, Lehár és Kálmán Imre leghíresebb operaáriáit, duettjeit és operett dalait adja elő Piotr Beczala tenor és Rost Andrea szoprán a Budapesti Nyári Fesztiválon július 17-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A gálaesten közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara Halász Péter vezényletével.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.02.29 20:08 | livethemoment.hu

Okostelefonnal forgatták Lady Gaga új klipjét

Lady Gaga imád újdonságokkal előrukkolni. Legújabb videoklipje is rengeteg különlegességet rejteget. Már első ránézésre egyértelmű, hogy az énekesnő ismét nem fogta vissza magát és galaktikus szexizésbe kezdett. Ez a futurisztikus vonal kissé bizarr, de meg is lepődtünk volna, ha valami teljesen átlagos dologgal próbálkozik.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.02.29 12:12 | MTI

A slide gitár indiai guruja a Müpában ad koncertet

A slide gitár indiai guruja, Debashish Bhattacharya ad koncertet március 4-én szerdán a Müpában. Az ötven éve a pályán lévő előadó két lengyel dzsesszzenésszel lép fel a Fesztivál Színházban. Debashish Bhattacharya maga által alkotott slide gitárjával új fejezetet nyitott a klasszikus indiai zene interpretálásában. Több mint háromezer koncertje volt már, a világ minden tájáról érkező tanítványok százainak adott útmutatást kolkatai zeneiskolájában

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.02.27 22:13 | MTI

Átadták a Magyar Fesztivál Szövetség Beke Pál-nívódíjait

Öt fesztiválnak ítélték oda idén a Magyar Fesztivál Szövetség Beke Pál- nívódíját. A kiemelkedő fesztiválokat elismerő díjat csütörtökön adták át a szervezet évadnyitó közgyűlésén Budapesten.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.02.27 19:09 | MTI

A Dal 2020 - Balázs Fecó lesz a második elődöntő vendége

Balázs Fecó lesz A Dal 2020 szombati második elődöntőjének vendége, az énekes az Évszakok című szerzeményt adja elő a 19 óra 35 perckor kezdődő műsorban. A Kossuth-díjas énekes elmondta, hogy mindig örömmel vendégszerepel A Dalban. Beszélt arról is, hogy a Magyar Televízió gyártásában készült Nyolc évszak című sorozathoz készült dala azt az életérzést jelenti, ami az 1980-as évek közepén jellemző volt rá.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.02.26 12:36 | MTI

Szalóki Ági ad koncertet a Várkert Bazárban

Tizenöt plusz egy év gyerekdalainak válogatását szólaltatja meg Szalóki Ági és zenekara, valamint vendégeik szombaton a budapesti Várkert Bazárban - hangzott el M1 aktuális csatorna szerdai adásában. Igyekezett úgy összeállítani a műsort, hogy minden lemezükről elhangozzon néhány dal - mondta Szalóki Ági a műsorban, hozzátéve: műsoraik visszatérő motívuma, hogy népzenét énekelnek, ezen belül pedig tradicionális cigánydalokat is.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.02.26 12:28 | MTI

Alter Bridge-koncert lesz júliusban a Barba Negra Trackben

Három év után ismét Alter Bridge-koncert lesz Budapesten. A floridai metál- hard rock csapat július 1-jén a Barba Negra Trackben lép fel. A kiemelkedő hangszeres és énektudást felmutató zenekar 2004-es színre lépése óta több mint másfél millió lemezt adott el világszerte, dalaik letöltése eléri a százmilliós számot

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.02.25 14:53 | MTI

Plácido Domingo bocsánatot a nőktől, akik szexuális zaklatással vádolták meg

Plácido Domingo világhírű spanyol operaénekes közleményben kért bocsánatot azoktól a nőktől, akik szexuális zaklatással vádolták meg az elmúlt fél évben - adta hírül a spanyol média kedden. "Az elmúlt hosszú hónapok alatt töprengtem a vádakon, melyeket több kolléganőm felhozott ellenem. Tiszteletben tartom, hogy ezek a nők végül elég biztonságban érezték magukat ahhoz, hogy megszólaljanak. Szeretném, ha tudnák, valóban sajnálom, hogy fájdalmat okoztam, és teljes felelősséget vállalok cselekedeteimért"

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.02.25 14:33 | MTI

Dobosok Farsangja szombaton Budapesten

Huszonötödik alkalommal rendezik meg szombaton Budapesten a Dobosok Farsangját, amelyen koncert, hangszerkiállítás és mesterkurzusok is várják az érdeklődőket a Vigyázó Sándor Művelődési Központban - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában. Az elmúlt években több mint 700 magyar és külföldi előadó fordult meg a farsang színpadán

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.02.25 11:10 | livethemoment.hu

Sziget: Korlátozott számban - olcsóbbak lesznek a napijegyek, mint tavaly

A Sziget a minap közzétette az első 80 fellépőjét, mostantól pedig már azt is tudjuk, hogy melyik sztár, melyik napon látható majd a Szabadság Szigetén. Március 3-tól pedig már napijegyeket is árulnak a Szigetre, ráadásul az első körben – korlátozott számban – a tavalyinál is olcsóbban

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.02.24 20:53 | MTI

Justin Bieber megdöntötte Elvis Presley 59 éves rekordját

Justin Bieber megdöntötte Elvis Presley 59 éves rekordját: a kanadai énekes 25 évesen a legfiatalabb szólóelőadó lett, aki hét első helyezett lemezzel rendelkezik, miután Changes című albuma is az amerikai Billboard slágerlista élére tört. Elvis 26 évesen érte el ugyanezt, amikor 1961-ben listavezető lett Blue Hawaii című albuma

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.02.24 11:56 | livethemoment.hu

A bevállalós Justin Bieber

Justin Biebert sokan imádják, mások azonban kifejezetten ellenszenvesnek tartják. De az teljesen biztos, hogy aki megnézi ezt a videót, rájön, milyen jófej is tud lenni az énekes.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.02.22 20:01 | MTI

Szörényi Levente kapta az Emberi méltóságért kitüntetést

Szörényi Levente zeneszerző, előadóművész vehette át az Emberi Méltóság Tanácsa (EMT) által alapított Emberi Méltóságért kitüntetést szombaton Budapesten. A művésznek közelgő 75. születésnapja alkalmából, kimagasló színvonalú zeneszerzői és előadóművészi munkásságáért, sikerekben gazdag pályafutásáért adományozta a díjat a szervezet.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.02.21 19:57 | MTI

Strand Fesztivál - Teljessé vált a három színpad programja

Teljessé vált az idei Strand Fesztivál három színpadának programja. Augusztus 18-tól 22-ig Zamárdiban mintegy hatvan előadó lép színpadra, köztük számos világsztár. A VOLT Produkció szervezésében megvalósuló MOL Nagyon Balaton egyik kiemelt rendezvénye a Strand Fesztivál, amely 8. alkalommal búcsúztatja a nyarat Zamárdiban. A fellépők között lesz Ellie Goulding, Parov Stelar, a Sum 41, Timmy Trumpet, Martin Solveig, a Milky Chance, Wilkinson és Dj Fresh is

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.02.21 19:48 | MTI

Alanis Morissette októberben a Budapest Sportarénában koncertezik

Tizenkét év után lép újra magyar közönség elé Alanis Morissette. Napjaink egyik legsikeresebb énekes-dalszerzője megjelenés előtt álló új lemeze európai turnéján, október 12-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. A nemzetközi könnyűzenei életbe negyedszázada berobbant kanadai-amerikai énekesnő új, immár kilencedik stúdióalbuma, a Such Pretty Forks in the Road május 1-jén jelenik meg, az azon szereplő Smiling című dal pénteken debütál. Az európai turné szeptemberben indul

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.02.20 20:06 | MTI

Candy Dulfer holland szaxofonos is fellép az idei Jazzpikniken

Candy Dulfer is koncertet ad az idei Paloznaki Jazzpikniken. A világhírű holland szaxofonos július 31-én lép fel a fesztiválon. A zenész sztár öt év után tér vissza a paloznaki rendezvényre, koncertjén Nils Landgren svéd harsonás lesz a vendég

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.02.20 19:10 | MTI

Nick Mason, LP és Marcus Miller is fellép idén a Budapest Parkban

Nick Mason, a Pink Folyd dobosa zenekarával június 22-én a Budapest Parkban játszik, mellette LP (július 8.) és Marcus Miller (július 15.) koncertjét is bejelentették szerdán a szervezők. Az április 23-án kilencedik szezonját kezdő Budapest Parkba érkező Nick Mason's Saucerful of Secrets a korai Pink Floyd szellemiségét idézi meg Echoes című turnéján

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.02.20 18:54 | livethemoment.hu

Taroltak a Sziget fellépők a Brit Awardson

Február 18-án tartották a legfontosabb brit zenei díjátadót, a 40. BRIT Awards gálát, ahol több idei Sziget fellépő is nyertesként került ki a jelöltek közül. Lewis Capaldi két díjjal gazdagodott, de mellette a Foals, Stromzy és Mabel is hazavihetett egy-egy trófeát.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.02.20 18:24 | livethemoment.hu

A USEME legújabb dalában aklímaváltozásra hívja fel a figyelmet

Március elsején jelenik meg a USEME harmadik lemeze, ami bár műfajilag sokszínűséget ígér, mégis ez lesz a zenekar eddigi legegységesebb és legkiforrottabb anyaga. Az album nyitódala, a klímaváltozás és az elmúlás témáját is érintő, Mindenből a Semmibe lesz.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.02.18 20:15 | MTI

Ozzy Osbourne lefújta észak-amerikai turnéját, hogy Parkinson-kórját kezeltesse

Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori énekese lefújta észak-amerikai turnéját, hogy Parkinson-kórját kezeltesse - írja a BBC hírportálja. A 71 éves rocklegenda, aki egy januári interjúban tárta fel, hogy a Parkinson-kór egyik enyhébb típusában szenved, áprilisban Svájcba utazik orvosi konzultációra és az azt követő kezelésre.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.02.17 16:57 | MTI

Daddy Yankee, a Despacito társszerzője először Magyarországon

Először ad koncertet Magyarországon Daddy Yankee Puerto Ricó-i énekes- dalszerző, a Despacito című sláger társszerzője. A reggaeton stílus egyik legsikeresebb latin-amerikai előadója június 25-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel. Daddy Yankee-nak több mint 50 millió követője van a különböző közösségi médiaplatformokon. Zenei elismeréseinek száma meghaladja a százat, elnyerte például a Billboard Latin Zenei díjat, a Latin Grammy-díjat, az Amerikai Zenei Díjat és a Latin-Amerikai Zenei díjat

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.02.17 10:27 | livethemoment.hu

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

Tovább a teljes cikkre 

 
Interjú
  
2020.02.16 17:11 | G.Zoli

Szeder – „Nekem is sikerülni fog az álmaimat élni” - interjú

Ezúttal egy fiatal és tehetséges zenész, énekeső Szeder-Szabó Krisztina vagy egyszerűen csak Szeder, adott interjút oldalunknak. Ez a bájos mosolygós lány, énekel, hangszeren játszik, dalt ír és együttest kordinál. Aki már látta valamelyik klipjét, láthatta, hogy teljes átéléssel énekli a dalait. Aki még nem látta hallotta őt az mindenképp pótolja be.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.02.14 19:00 | MTI

Alexander Balanescu és Kovács Gerzson Péter a TRIP hajón

Alexander Balanescu hegedűművész és zeneszerző, a Balanescu Quartet vezetője és Kovács Gerzson Péter koreográfus, látványtervező lép fel a TRIP hajón szombaton, a Tánckedd programsorozat rendhagyó kiadásában. A TRIP legújabb, 2020 januárjában útjára indított eseménysorozata TáncKedd, amelynek keretében esténként különleges táncelőadásokkal várják a közönséget a Szilágyi Dezső térnél állomásozó hajón

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.02.13 20:02 | MTI

Sokszínű programok az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Sokszínű programok, a komolyzenei események mellett könnyűzenei koncertek, gyerekeknek szóló táncelőadás és kiállítás is várja az érdeklődőket az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF), amelyet április 3. és 19. között rendeznek a fővárosban. Gyerekeknek szóló előadással lép fel a 40. Budapesti Tavaszi Fesztiválon Akram Khan, a nemzetközi táncélet egyik kiemelkedő alakja. Koncertet adnak az ütőhangszeres muzsika kiválóságai - köztük a Grammy-díjas Third Coast Percussion, valamint a Tambuco Percussion Ensemble mexikói kvartett a Zeneakadémián

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.02.13 12:16 | MTI

A Legendary Pink Dots 40. születésnapi turnéja Budapestre ér

Budapestet is érinti 40. születésnapi turnéján a Legendary Pink Dots (LPD). A pszichedelikus kísérleti rockzene veterán, Hollandiában működő csapata február 17-én a Robotban lép fel. A legendás rózsaszín pöttyök európai turnéja a múlt héten indult a svédországi Göteborgban, majd Koppenhága, Malmö, Hamburg következett. A csapat szerdán este Berlinben játszik, majd a nagy számú közép- kelet-európai rajongók örömére 14-én Poznanban, 15-én Prágában, 16-án Bécsben, 17-én pedig Budapesten zenél.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.02.13 12:08 | MTI

Flo Rida lesz az egyik fő fellépő az idei EFOTT-on

Az egyik legismertebb amerikai rapper, Flo Rida lesz az egyik fő fellépő az idei EFOTT-on, amelyet Sukorón rendeznek meg július 15-től 20-ig. Flo Rida régi nagy slágerei mellett megjelenés előtt álló legújabb albumával érkezik a Velencei-tóhoz. A 40 éves rapper egy Pitbullal közös dalt is megjelentet a közeljövőben

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.02.13 12:00 | MTI

Rockmaraton - Sepultura, Cradle of Filth, Marky Ramone is lesz

A Sepultura, a Cradle of Filth, Marky Ramone, az Agonist és az Infected Rain is fellép a Rockmaraton fesztiválon a dunaújvárosi Szalki-szigeten július 6- tól 11-ig. Ezzel teljessé vált a legrégebbi hazai rock-metál fesztivál, az idén 30 éves Rockmaraton programja - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel. Mint írták, a múlt héten jelent meg a legújabb Sepultura lemez, amelyet a frontember Andreas Kisser és csapata július 8-án a rendezvény Hammerworld nagyszínpadán is bemutat.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.02.12 16:29 | livethemoment.hu

Megvan a Sziget Fesztivál első nyolcvan fellépője

Sokáig hallgattak a Sziget szervezői, most azonban egy mindent kielégítő első bejelentéssel jelentkeztek, benne mintegy nyolcvan fellépővel. Kádár Tamás főszervező szerint már ez a lineup-részlet hű leképezése a Sziget változatos, izgalmas zenei kínálatának. A Sziget idén augusztus 5-11-ig tart, s a 7 napos bérletek mellett mostantól 3 és 5 napos jegyeket is lehet kapni, és idén először VIP belépő is vásárolható.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.02.12 11:09 | livethemoment.hu

Az X Ambassadors amerikai zenekar először lép fel Magyarországon

Szilveszterkor a Time Square-en léptek fel,majd világkörüli turnéra indultak tavaly megjelent, Orion című nagylemezükkel. Az amerikai modern rock csapat, az X Ambassadors március 8-án először érkezik Magyarországra, ráadásul szinte a premierrel egy időben legújabb EP-jük dalait is eljátsszák a magyar közönségnek.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.02.12 10:35 | MTI

Balázs Fecó harmincállomásos életműturnéra indul

Harmincállomásos életműturnét kezd pénteken a debreceni Kölcsey Központban Balázs Fecó. A Kossuth-díjas énekes, billentyűs, dalszerző tizenhat tagú együttessel és a vendég Szűcs Antal Gábor gitárossal lép fel. "Egész évben játszani fogunk az ország különböző pontjain, a határon túl, valamint Budapesten is, a Tabánban május 1-jén. A műsoron az elmúlt ötven évben írt zenéimből válogatok"

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.02.11 17:01 | livethemoment.hu

Magyar zenész is közreműködött az Oscar-díjas filmben

Magyar zenész hangszerelte az Oscar-díjas Élősködők zenéjét. A hangszerelés Sapszon Bálint nevéhez köthető. A négy Oscar-díjat kapott „Élősködők” című film zenéjét nem más hangszerelte, mint egy magyar zenész, Sapszon Bálint – hangzott el a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorában.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.02.10 17:30 | livethemoment.hu

Az idei Oscar-gála meglepetése, Eminem fellépése volt

Az Oscar-díjátadó egyik legnagyobb meglepetése egyértelműen Eminem fellépése volt, erről ugyanis előzetesen nem számolt be a filmakadémia. A rapper a “Lose Yourself”című dalát adta elő, szereplése pedig azért is meglepő, hiszen 2003- ban nem tartotta fontosnak átvenni Oscar-díját, melyet a 8 mérföld című hiphop dráma betétdaláért kapott a Legjobb Eredeti Filmdal kategóriában.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.02.08 15:50 | MTI

Születésnapi koncertet ad a Karosi Júlia Quartet

Születésnapi koncertet ad a Karosi Júlia Quartet fennállása 10. évfordulója alkalmából február 22-én a budapesti Nyitott Műhelyben, a vendégszólista Borbély Mihály. A Karosi Júlia Quartet első koncertjét 2010 februárjában tartotta, azóta több lemezt készítettek, egyéni hangvételű vokális műsorukkal itthon és külföldön is koncerteznek. A zenekar tagja Karosi Júlia (ének), Tálas Áron (zongora), Bögöthy Ádám (nagybőgő) és Varga Bendegúz (dob)

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.02.07 23:10 | MTI

Koncertekkel, előadásokkal, kiadványokkal készül 75. születésnapjára Földes László Hobo

Koncertekkel, színházi előadásokkal, könyv- és CD-megjelenéssel készül 75. születésnapjára Földes László Hobo. A programsorozatot beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón a művész elmondta: országos és erdélyi turnéra indul, amely március 20-án Debrecenben kezdődik és december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában zárul. A decemberi Aréna-koncerten Hobo színházi és irodalmi szerepei háttérbe kerülnek és a zenét állítja a középpontba.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.02.07 15:31 | livethemoment.hu

Ki derült ki Ariana Grande új pasija

Ariana Grande szerelmi életéről egy ideje semmit sem lehet tudni, ami nem is véletlen, hiszen korábban hosszú hónapokon keresztül terítéken volt. Valószínűleg azóta még inkább értékelni kezdte a privát szférát, ezért nem is mutatta meg rajongóinak új szerelmét.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.02.06 14:56 | livethemoment.hu

Pirkadat címmel új dallal és klippel jelentkezett Szeder

Bátran lépek című lemeze megjelenése óta Szeder nemcsak tematikus koncerteket tart, hanem egy négyrészes klipsorozattal is felvázolja azt az utat, ami az albumon a dalokban megjelenik. A Pirkadat arról az állapotról szól, amikor egy új kezdet elején az ember realizálja: ez most tényleg sikerült. Február 28-án az Akvárium Klubban is ez a szó és hangulat lesz a mottója az énekes-dalszerző koncertjének.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.02.06 14:35 | livethemoment.hu

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.02.05 17:11 | livethemoment.hu

Újabb nemzetközi neveket jelentett be a Balaton Sound

További majd’ 20 név csatlakozott Európa egyik legkedveltebb vízparti bulisorozatának eddig is előkelő nemzetközi listájához a minap. A most felsorakoztatott előadók közt ott van DJ Snake, Steve Aoki, Lost Frequencies és Paul van Dyk is. A Balaton Sound július 8-12-között vár mindenkit a megszokott helyen, Zamárdiban.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.02.04 19:21 | livethemoment.hu

Lady Gaga végre bemutatta jóképű szerelmét

December vége óta tartotta lázban a rajongókat a férfi kiléte. Szilveszterkor látták őket együtt először összebújva, néhány napja pedig a Super Bowl után is ugyanaz a férfi ölelte Laady Gagát. Hogy ki ő? A People magazin értesülései szerint Michael Polansky, egy San Fransiscó-i cégvezető, akiről ha többet nem, azt tudhatjuk, hogy boldoggá teszi az énekesnőt.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.02.04 10:47 | livethemoment.hu

Összekeverték Shakirát és Nicole Scherzingert

Paula Abdul csúnyán összekevert két hírességet. A SuperBowl idején mindenki lázban ég nemcsak Amerikában, hanem világszerte. Az elsőszámú amerikai sportesemény szünetében való fellépés minden énekes vágyainak netovábbja.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.02.03 20:19 | livethemoment.hu

Shakira és J. Lo fergeteges show-ja a Super Bowlon

A két énekesnő olyan show-t produkált, amit évekig emlegetni fognak. A Super Bowl szünete olyan esemény, ami lázban tartja nemcsak sport, hanem a popzene kedvelőit is, ugyanis a legkomolyabb produkciók öltenek ott testet évről évre.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.02.03 17:10 | livethemoment.hu

Példátlan együttműködés a Miskolci Kocsonyafesztiválért!

*Rózsa Edit főszervező idén az Önkormányzattal karöltve rendezi a nívós fesztivált.* MISKOLC - "Bizalomra alapozó párbeszédre épül az új Miskolci Kocsonyafesztivál" - mondja a főszervező. *Hét év után* 2020 február 14-16 között kerül megrendezésre a hazai gasztró-kulturális fesztiválok közül is méltán kiemelkedő Kocsonyafesztivál, amely három napon keresztül lesz az ország középpontja, mind a finom ételek, mind a legnagyobb sztárfellépők és meglepetés programok tekintetében.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.02.03 12:33 | MTI

VeszprémFest - A Jazz+Az koncertje nyitja a fesztivált

A Jazz+Az nyitja a 17. VeszprémFestet, a formációt a fesztivál nulladik napján, július 14-én láthatják a nézők. Az immár teltházas, július 15-i Dido- koncert előtti napon a veszprémi História Kertben felállított nagyszínpadon lép fel a Jazz+Az. Az idei VeszprémFest július 14-től 18-ig tart

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.02.02 18:36 | MTI

A Dal 2020 - Minden idők legnagyobb zenei nyereményét kapja a nyertes

A Dal 2020, Magyarország egyetlen dalválasztó versenyének győztese minden idők legnagyobb, 75 millió forint összértékű nyereményével építheti tovább művészi karrierjét - közölte az MTVA Sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel. A közlemény szerint A Dal 2020 első helyezettje felléphet a legnevesebb hazai fesztiválokon, így például a VOLT Fesztiválon és a Strand Fesztiválon. Az MTVA számos egyéb megjelenéssel is támogatja az előadót és így a magyar könnyűzene fejlődését: a győztes egyik fesztiválos koncertjéről tévéfelvétel készül, a nyertes a zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban részesül, kiemelt reklámlehetősége

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.02.01 16:04 | livethemoment.hu

Harmadjára is apa lesz Enrique Iglesias

Kerekedő pocakkal kapták lencsevégre az egykori teniszezőnőt. Anna Kurnyikova 2017 decemberében adott életet ikreinek, a kis Nicholasnak és Lucynak. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy úton van a harmadik gyerkőc, Anna és kedvese, Enrique Iglesias hamarosan ismét szülők lesznek.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.02.01 12:38 | livethemoment.hu

Britney Spears és Sam Asghari között tombol a szerelem

Háttértáncosa mellett az énekesnő megtalálta a boldogságot. Az Instagramon 23 milliós rajongótáborral rendelkező Britney Spearsről egyszerre több dolgot is megtudtunk friss videójából. Egyrészt, hogy még nem szedte le a karácsonyfát, bár tény, hogy gyönyörű. Másrészt, hogy igazán flexibilisen mozog az otthoni jógaszőnyegén, olyan gyakorlatokat bemutatva, amelyeket senki ne kezdjen el otthon felügyelet nélkül.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.02.01 12:13 | MTI

Stanley Jordan a Budapesti Nyári Fesztiválon

Stanley Jordan ismét a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lép fel: az amerikai dzsesszgitáros kvartettjével június 28-án ad koncertet a Budapesti Nyári Fesztiválon - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel. A szervezők tájékoztatása szerint a Different dimension című koncerten Stanley Jordan Christian Galvez basszusgitárossal és a tHUNder Duóval az észak- és dél- amerikai, afro- és európai zenekultúrából merítve játszik 21. századi kamarazenét.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.01.31 17:41 | MTI

Csillagot kapott 50 Cent amerikai rapper a Hírességek sétányán

Csillagot kapott 50 Cent, valódi nevén Curtis Jackson amerikai rapper, színész és producer csütörtökön a hollywoodi Hírességek sétányán. A 44 éves rappert régi barátja, Eminem méltatta a ceremónián, aki elmondta, hogy noha 2002-ről csupán halvány emlékei vannak, arra kristálytisztán emlékszik, amikor először találkozott 50 Centtel

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.01.31 14:39 | livethemoment.hu

Magyar nyelvű dallal jelentkezett az Ivan & The Parazol

Egy dal az élet furcsa tükörképeiről, az érzésekről és a szerelem különböző állapotairól. Az Ivan & The Parazol Néha kevés, néha több című száma a zenekar gitárosának, Balla Máténak az esküvőjére készült, ő azonban úgy döntött, legyen inkább mindenkié. A csapat régóta várt magyar nyelvű dalához Hartung Attila, a FOMO rendezője készített klipet.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.01.31 12:01 | MTI

Jövő hétvégén ismét Jazz Showcase a Müpában

Ismét a dzsesszé lesz a főszerep a Müpában jövő hétvégén, a Jazz Showcase tehetségbörzén az ifjú tehetségek mellett jól ismert művészek is fellépnek február 7. és 9. között. A Müpa közleményében olvasható, hogy a Jazz Showcase az évek során Közép-Európa egyik legjelentősebb börzéjévé nőtte ki magát, amely olyan, ma már nemzetközi szinten is ismert előadókat indított el a pályán, mint Tálas Áron, Harcsa Veronika, Jónás Vera, Csemer Boglárka és Balogh Roland.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.01.30 19:35 | MTI

Madonna folytatja a londoni fellépésekkel a világkörüli turnéját

Madonna, aki világkörüli turnéján több koncert lemondására kényszerült sérülései miatt, szerdán este a londoni Palladiumban lépett fel a Madame X című műsorával. A BBC News emlékeztetett rá, hogy a sztárnak 93 fellépést szerveztek a világkörüli koncertturnéra, de ebből már tízet le kellett mondania térd- és csípőfájdalmai miatt és orvosai tanácsára. Legutóbb hétfői, első londoni koncertjét kellett törölnie.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.01.30 13:28 | livethemoment.hu

Bob Marley 75. születésnapját ünneplik az A38-on Ladánybene 27 és barátai

A reggae zenét szeretők körében február az egész világon Bob Marley szellemisége, zenei és társadalmi munkássága előtti tisztelgés jegyében zajlik. Február 6-án ugyanis 75 éves lenne a műfaj máig legnagyobb hatású előadója, akiről ebben azidőszakban fesztiválokkal és koncertekkel emlékeznek meg: felcsendülnek örökbecsű dalai és elhangzanak máig aktuális gondolatai. Február 14-én a Ladánybene 27 és vendégeik, köztük Gyárfás István „Gyafi” jazzgitáros az A38-on idézik fel Robert Nesta Marley alakját.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.01.29 18:53 | MTI

Hangfoglaló - Már 171 zenekar indulását segítette a könnyűzenei program

Fennállásának eddigi hat éve alatt már 171 zenekar indulását segítette a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program, melynek köszönhetően sok ezer koncert és rengeteg szakmai program is megvalósult. A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Programja - először Cseh Tamás Program néven - hat éve támogatja a magyar könnyűzene ügyét. Nagy eredmény, hogy 2018-ban a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

Tovább a teljes cikkre 

 
Klippremier
  
2020.01.28 16:41 | livethemoment.hu

Bevállalós klippel mutatkozik be Galambos Dorina elektro-pop triója

Élete legviccesebb klipjét forgatta Galambos Dorina új együttese, a DIORA első dalához. Az elektronikus, modern hangzásvilágú számhoz szexi videó készült, melynek elején Dorina egy életnagyságú Barbie-dobozban érkezik meg a klip helyszínéül szolgáló lakásba.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei esemény
  
2020.01.27 20:22 | livethemoment.hu

CityRocks - Idén Dunaújváros ad otthont Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobjának

Idén Dunaújvárosban rendezik meg Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobját, a CityRocks Produkciót, amelyen csakúgy, mint a 2018-as szegedi és a 2019-es kecskeméti nagykoncerten, ezúttal is több százan fognak élőben együtt zenélni. A szervezők hétfői tájékoztatása szerint "Magyarország legnagyobb rockzenekara" július 25-én lép fel a Szalki-szigeten: a koncertre az ország minden tájáról, a határon túlról és külföldről is érkeznek majd zenészek, akik egyszerre fogják eljátszani és elénekelni az előre kiválasztott dalokat.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.01.27 14:18 | MTI

VOLT Fesztivál: My Chemical Romance, Bring Me The Horizon, Offspring

Három világhírű rockzenekar, a My Chemical Romance, a Bring Me The Horizon és az Offspring is koncertet ad az idei Telekom VOLT Fesztiválon Sopronban. Ezzel teljes lett a fesztivál nagyszínpadának programja - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel. Idén július 1-től 4-ig rendezik meg a fesztivált. A 2001-ben alakult amerikai My Chemical Romance 2013-as feloszlása után tavaly decemberben állt újra össze. 2020-ban turnéra indul, Ausztrália, Új-Zéland, Japán és az Egyesült Királyság mellett Sopronban is fellép.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.01.26 17:49 | livethemoment.hu

Rengeteg nagybeteg kisgyermeken segített Diddy felhívása

A korábban Puff Daddy-ként ismert rapper jószolgálatot tett. Az egykor Puff Daddy-ként befutott, ma már jó ideje Diddy művésznévvel fellépő amerikai rapper kihasználta 16 milliós Instagram-követői táborát, és felhívást intézett hozzájuk. Az eredetileg az Ellen DeGeneres talk-showjában fellépő Mike Tyson- féle ötletet Diddy továbbfejlesztette, miszerint el kéne egy kis segítség a rengeteg, ráktól szenvedő kisgyerek életének megsegítésére.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.01.26 17:17 | MTI

Madonna újabb koncertjét mondta le

Újabb koncertjét mondta le Madonna: a popsztár ezúttal a hétfőre Londonba meghirdetett fellépését fújta le korábbi sérüléseire hivatkozva. A sztárnak hétfőn kezdődött volna egy 15 előadásból álló fellépéssorozata a London Palladiumban - emlékeztetett rá a BBC News. Az énekesnő szombaton kiadott közleményében azt írta, hogy a Madame X világkörüli turné kezdete óta üldözik a sérülések, és orvosai tanácsára ismét pihennie kell néhány napot, mielőtt színpadra lépne.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.01.25 21:46 | livethemoment.hu

Taylor Swift őszintén beszélt étkezési problémáiról

Nemsokára érkezik Taylor Swift Miss Americana című dokumentumfilmje, az énekesnő azonban már a premier előtt elárult magáról egy igen csak személyes dolgot, mégpedig azt, hogy évekkel ezelőtt súlyos étkezési zavarokkal küzdött. A mindig magabiztosnak tűnő énekesnőről tényleg nem gondoltuk volna, hogy valaha bizonytalan lett volna a súlyával vagy kinézetével kapcsolatban, de sajnos a sok negatív vélemény az ő önértékelésére is hatással volt.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.01.25 20:35 | MTI

Aerosmith botrány: Kitiltották dobosát a Grammyről

Hiába perelte be zenésztársait, kitiltották az Aerosmith dobosát a Grammyről. Joey Kramer nincs megfelelő állapotban ahhoz, hogy fellépjen. Bírósági döntés született arról, hogy Joey Kramer, az idén 50 éves Aerosmith dobosa nem léphet színpadra zenekarával a most hétvégi Grammy-gálán Los Angelesben.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.01.24 20:51 | MTI

Visszakapta ellopott hegedűjét Lajkó Félix

Visszakapta több mint két hónappal ezelőtt ellopott értékes hegedűjét Lajkó Félix hegedűművész csütörtökön Újvidéken. Az M5 kulturális csatorna csütörtök esti híradójában elhangzott, hogy a hangszert az újvidéki rendőrség csütörtökön adta vissza a művésznek. Az 1800-as évek elején Domenico Montagna által készített, mintegy fél millió euró (több mint 150 millió forint) értékű hegedűt Lajkó Félix autójából emelték ki a dél-bácskai Péterrévén még októberben.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.01.22 21:29 | MTI

A death metál nagyágyúja, az In Flames Budapestre jön

Hat év után ismét In Flames-koncert lesz Budapesten. A death metál színtér egyik legsikeresebb csapata május 22-én a Barba Negra Trackben játszik - közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel. Az In Flames 1990-ben alakult Göteborgban, és a dallamos death metál egyik megteremtőjeként vált világhírűvé. A zenekar eddig tizenhárom stúdióalbumot készített, számos sikeres világkörüli turnét csinált végig, több millió lemezt adott el és hatalmas rajongói bázissal rendelkezik.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.01.22 21:23 | MTI

Strand Fesztivál - Ellie Goulding, Sum 41, Dj Fresh, Wilkinson is

Ellie Goulding, a Sum 41, Dj Fresh és Wilkinson is fellép az idei Strand Fesztiválon, amelyet augusztus 18-tól 22-ig rendeznek Zamárdiban - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán. A nyolcadik alkalommal megszervezett Strand Fesztivál a MOL Nagyon Balaton és a VOLT Produkció kiemelt eseménye. Már korábban bejelentették, hogy Parov Stelar, Timmy Trumpet, Martin Solveig és Milky Chance is a fellépők között lesz, hozzájuk csatlakozott most a tehetséges brit énekesnő, Ellie Goulding, a népszerű kanadai pop-punk formáció, a Sum 41, a brit dj-producer, Wilkinson, valamint a szintén brit drum and bass-electrohouse előadó, Dj Fresh

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.01.22 20:59 | MTI

A Heaven Street Seven két koncertre újra összeáll

Két koncert erejéig, 25. születésnapja alkalmából újra összeáll a Heaven Street Seven (HS7). A hazai alterrock színtér kiemelkedő szereplője öt év szünet után tér vissza: előbb júniusban a Fishing On Orfűn, majd augusztus 1- jén a Budapest Parkban ad koncertet. A Budapest Parkban két évtizedes életművének legjobb dalait játssza el a HS7. A zenekar ugyanitt és napra pontosan öt évvel korábban, 2015. augusztus 1-jén lépett utoljára közönség elé

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.01.22 10:37 | MTI

Ozzy Osbourne Parkinson-kórban szenved

Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori vezető énekese szerdán az amerikai ABC televíziónak a feleségével együtt adott érzelmes interjúban tárta fel, hogy Parkinson-kórban szenved. A 71 éves rocklegenda elmondta: a betegséget tavaly áprilisban diagnosztizálták nála, s mára már annyira elhatalmasodott rajta, hogy már nem is tudja palástolni a remegését és a fájdalmait. Hozzáfűzte: Svájcba készül kezelésre.

Tovább a teljes cikkre 

 
Fesztiválhír
  
2020.01.21 18:24 | MTI

Nemzetközi díj a Sziget fesztivál fenntarthatósági törekvéseinek

A környezetvédelem terén elkötelezett fesztiválnak járó elismerést kapta a Sziget a hollandiai Groningenben a Greener Festival Awards vasárnapi díjkiosztóján. Az Európai Fesztiválszövetség értékelte a szervezők törekvéseit és programjait és megállapította, hogy a Sziget fesztiválon az átlagnál nagyobb hangsúlyt fektetnek a rendezvény zöld tevékenységeire

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.01.20 16:24 | MTI

Emlékérméket adtak ki a Queen együttes tiszteletére Nagy-Britanniában

A Queen együttes tiszteletére emlékérméket bocsátott ki a Királyi Pénzverde. Közleményük szerint a Queen az első brit rockegyüttes, amely egyazon érmén szerepel II. Erzsébet királynővel. A pénzverde a Zenei legendák című új sorozata keretében örökítette meg pénzérméken a Queent. Az érmeket, melyek egyikén a zenekar négy tagjának hangszerei is megjelennek, hétfőn bocsátották ki

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.01.20 16:06 | MTI

Madonna 45 perccel a kezdés előtt mondta le lisszaboni koncertjét

Madonna amerikai popsztár 45 perccel a kezdés előtt mondta le vasárnapi lisszaboni koncertjét egy korábbi sérülése miatt - írta a BBC hírportálja. "Sajnálattal közöljük, hogy Madonna nem tud fellépni ma este" - állt az e- mailben, amit 19.45-kor írtak a 20.30-kor kezdődő koncert előtt. "Sajnálom, hogy le kellett mondanom a mai koncertet, de a testemre kellett hallgatnom és pihennem kellett"

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.01.19 21:01 | livethemoment.hu

Rihanna és milliárdos pasija szakítottak

Rihanna és Hassan Jameel 2017 júniusa óta alkottak egy párt. 2018-ban egy rövid ideig mosolyszünetet tartottak, azonban gyorsan visszatértek egymáshoz. Annak ellenére, hogy nem a nyilvánosság előtt zajlott a kapcsolatuk, egyáltalán nem titkolták a románcot, és több alkalommal is elcsíphettük őket, ahogy valamilyen eseményen romantikáztak.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.01.18 21:32 | MTI

Level 42-koncert lesz az idei Paloznaki Jazzpikniken

A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb zenekara, a dzsesszt, funkot és popot vegyítő brit Level 42 ad koncertet az idei, 9. Paloznaki Jazzpiknik nyitónapján, július 30-án - közölték a szervezők az MTI-vel. Az 1979-ben alakult Level 42 első, másfél évtizedes aktív korszakában tíz stúdióalbumot készített, és olyan slágerek szerzője és előadója volt, mint a Lessons in Love, a Running in the Family, a Something About You vagy az It's Over. A csapa világszerte több mint 30 millió lemezt adott el.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.01.17 20:14 | MTI

Eltávolították posztjáról a Grammy-akadémia elnökét tíz nappal a díjátadó előtt

Tíz nappal a Grammy-díjátadó gála előtt eltávolították posztjáról Deborah Dugant, az amerikai lemezakadémia első női elnökét, aki alig öt hónapja vette át a pozíciót elődjétől. Az akadémia közleménye szerint Dugant kényszerszabadságra küldték, miután felmerült a gyanú, hogy nem megfelelően végezte vezetői feladatait. Dugan Neil Portnow korábbi elnököt követte a poszton, aki 2018-ban nagy vitát váltott ki azzal a megjegyzésével, hogy a női előadóknak többet kellene tenniük, ha azt akarják, hogy díjazzák őket a Grammyn.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.01.16 19:53 | MTI

Whitney Houston és a Depeche Mode is bekerül a Rock & Roll Hírességeinek Csarnokába

Whitney Houston, T. Rex és a Depeche Mode is bekerül 2020-ban a Rock & Roll Hírességeinek Csarnokába. Az idei új hírességek között szerepel még Notorious B.I.G., a Nine Inch Nails és a The Doobie Brothers is. A hat beiktatandó tagot 16 jelölt közül választották ki. A jelöltlistát egy bizottság válogatotta össze októberben. Az ünnepélyes beiktatásra májusban kerül sor Clevelandben.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.01.13 20:29 | livethemoment.hu

Selena Gomez szomorú vallomása

Selena Gomez gyakorlatilag 10 éves kora óta folyamatosan a nyilvánosság előtt van, kezdte a Disney csatorna sikeres „termékeként”, majd mikor mindennek vége volt egyszercsak ott találta magát egy óriási, több milliós rajongótáborral, követőközönséggel, akik minden pillanatát tudni akarták az életének.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - hazai
  
2020.01.12 19:07 | livethemoment.hu

Sikeres Gyulai-díjban részesült Lobó-Szalóky Lázár a Dirty Slippers frontembere

A gyulai Polgármesteri Hivatal Dísztermében kapta meg a város rangos kitüntetését. Az idei évben is Dr. Görgényi Ernő, Gyula város Polgármestere a Sikeres Gyulai Egyesülettel közösen, az Újévi Polgármesteri Fogadás keretein belül adta át a település neves elismerését, a Sikeres Gyulai-díjat.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.01.11 14:27 | MTI

Legyen mindig péntek! címmel koncertsorozatot ad a Tankcsapda

Legyen mindig péntek! címmel koncertsorozatot ad a Tankcsapda, a háromtagú együttes a tavalyi 30 éves jubileuma után idén három koncerten vonultatja fel eddigi életművét a Budapest Park közönségének - közölte az együttes az MTI- vel. Május 1-jén, július 31-én és október 2-án három évtized dalaival várja az érdeklődőket a rockegyüttes. Az első koncerten a kezdeti évek dalait játsszák el, ekkor az 1989 és 1999 között megjelent dalokból válogatnak, így elhangzanak majd olyan klasszikusok is, mint A legjobb méreg, A Rock & Roll rugója vagy az Egyszerű dal.

Tovább a teljes cikkre 

 
Lemezajánló
  
2020.01.10 20:52 | livethemoment.hu

Megjelent Selena Gomez új albuma

Megjelent ma reggel (2020. 01. 10.) Selena Gomez várva várt albuma, ami a Rare címet viseli. A 27 éves énekes egy 13 számból álló lemezt adott ki, és tartalmazza a nemrég megjelent "Lose You To Love Me” és “Look at Her Now című számokat is.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.01.09 19:51 | livethemoment.hu

Adele látványos átalakulása

Húsz kilótól szabadult meg az énekesnő. A brit énekesnő Adele még húszéves sem volt, amikor berobbant a poppiacra. Jellegzetes hangja és teltsége olyan kombináció volt, ami földcsuszamlásszerű szemléletváltást hozott, és megdöntötte azt a dogmát, miszerint kizárólag kifogástalan alkatú énekesnők válhatnak világsztárra.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.01.08 21:00 | livethemoment.hu

A Metallica 233 milliót ajánlott fel az ausztráliai tűzoltóknak

A Metallica 233 milliót ajánlott fel az embert próbáló küzdelmet folytató ausztráliai tűzoltóknak. Sorra érkeznek a világsztároktól a felajánlások, korábban Nicole Kidman és Chris Hemsworth is óriási adománnyal támogatta a tűzvész elleni küzdelmet.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenei érdekesség
  
2020.01.07 21:17 | livethemoment.hu

Timothée Chalamet kapta Bob Dylan szerepét egy készülő zenés életrajzi filmben

A film Elijah Wald könyve, a Dylan Goes Electric alapján készül. Timothée Chalamet kapta Bob Dylan szerepét egy készülő zenés életrajzi filmben, amelyet James Mangold rendez – értesült a The Hollywood Reporter. Mangold, aki Az aszfalt királyai című autóversenyzős filmjével szerepel az idei díjszezonban, a Fox Searchlight stúdióban forgatja a produkciót, amely Elijah Wald könyve, a Dylan Goes Electric alapján születik.

Tovább a teljes cikkre 

 
Zenevilág - külföld
  
2020.01.07 17:31 | MTI

Hans Zimmer szerzi az új Bond-film zenéjét

A Gladiátor és A Karib-tenger kalózai filmzenéjének szerzője, Hans Zimmer dolgozik a Nincs idő meghalni című 25. James Bond-filmen - osztotta meg értesülését a Variety.com. A hollywoodi szaklap által idézett források szerint Zimmer az eredetileg felkért Dan Romertől vette át a feladatot. A Bond- produkciótól az amerikai zeneszerző állítólag "alkotói véleménykülönbségek" miatt távozott decemberben.

Tovább a teljes cikkre 

 
Interjú
  
2020.01.06 19:54 | G.Zoli |  18

Nagy Hunor Attila: „A Beatricére még mindig ugródeszkaként tekintek” - interjú a zenésszel

Aki szereti a Beatricét és az utóbbi 10 évben volt már koncertjükön, az bizonyára hallhatta a dobolást és a dobszólót is. Nos, aki a dobok mögött ül és adja a ritmust a zenekarnak és dob játékával kápráztatja a közönséget az nem más mint egy fiatal és zenész gyökerekkel rendelkező dobos, aki nem más mint Nagy Hunor Attila, Nagy Feró fia. Ezúttal Hunor, az oldalunknak adott interjút.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.01.05 19:54 | livethemoment.hu

Victoria Beckham őszinte vallomása önmagáról

A sikeres hírességeket elnézve gyakran gondoljuk azt, hogy az ő életük tökéletes, és saját magukat is annak tartják. Ki gondolta volna például Demi Lovatoról, vagy Selena Gomezről, hogy éveken keresztül súlyos önértékelési problémákkal küzdöttek?

Tovább a teljes cikkre 

 
Gyászhír
  
2020.01.04 19:01 | MTI

Elhunyt Gesztesi Károly színművész

56 éves korában szombat este meghalt Gesztesi Károly színművész - számolt be híradójában a TV2. A Blikk információi szerint az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel.

Tovább a teljes cikkre 

 
Sztárhír
  
2020.01.03 16:09 | livethemoment.hu

Mariah Carey négy évtizedes rekorder lett

Mariah Carey az 1990-es évek óta minden évtizedben egyszer feljutott egy számával a zenei toplista csúcsára. A popdívának számos nagy sikerű száma született az elmúlt negyven évben, de most klasszikus karácsonyi dalával sikerült történelmet írnia a Billboard toplistáján, mivel ő lett az első előadó, aki négy különböző évtizedben is a toplista csúcsára került.

Tovább a teljes cikkre 

 
Koncerthír
  
2020.01.01 20:12 | MTI

Claude Debussy munkássága előtt tiszteleg a Nagy János Trió

Claude Debussy munkássága előtt tiszteleg a Nagy János Trió január 3-án a budapesti Várkert Bazárban Bogányi Gergely zongoraművész és a Free Style Chamber Orchestra közreműködésével. A száz éve elhunyt francia zeneszerző folyamatos inspirációt jelent a dzsesszzenészek számára, így néhány művének újragondolása szerepel a Trió Jazz de Lune Debussy 100 című lemezen, amelynek elkészültekor fogalmazódott meg a közös koncert gondolata Bogányi Gergely zongoraművésszel.

Tovább a teljes cikkre 

 
Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905033.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: