Coolio

 2018.05.27 20:12  |    |   2709
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Coolio, polgári nevén Artis Leon Ivey Jr. (Compton, Kalifornia, Egyesült Államok, 1963. augusztus 1. –) amerikai rapper. Coolio a rap mellett más szakmákkal is foglalkozik, például szakács, színész és producer is. Első nagylemeze 1994-ben jelent meg. Mivel nagy sikert ért el az album, ezért 1995-ben piacra dobta második stúdióalbumát is, amely a leghíresebb lemeze lett, sokan ezzel a koronggal azonosítják Cooliót.

Azóta még öt nagylemez került ki a kezei közül. Több dala is a slágerlisták élére került a világ számos országában. Filmográfiájához olyan tévéműsorok, valamint filmek tartoznak, mint a Bűbájos boszorkák, a Sabrina, a tiniboszorkány, a Duckman, vagy a Futurama. Leghíresebb száma, az 1995-ös Gangsta's Paradise több díjat is nyert. (A rapper második nagylemeze is ugyanezt a címet viseli.)

A legsikeresebb dala a Gangsta's Paradise (Gengszterek Paradicsoma).

A dal a Billboard's Greatest All-Time dalszövegek slágerlistáján 85. és az 1995-ös amerikai Billboard egyik legnagyobb szereplőjévé vált. 2008-ban a VH1 100 legnagyszerűbb hiphop slágerlistáján 38. helyre rangsorolták.
A dal több mint 5 millió példányt adott el az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Németországban, és legalább hatmillió világszerte, így minden idők egyik legnépszerűbb kislemeze.TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 5 év és 415 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1905076.
Lefrissebb bejegyzések
Zenevilág - hazai 2024.02.13 17:52
„Úgy szeretném meghálálni!” – Szenes Iván 100
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: