Régmúlt idők zenéi

A legendás Bee Gees együttes

A Bee Gees egy angol popegyüttes, melyet három fivér, Barry Gibb, Robin Gibb és Maurice Gibb alapított. 45 éves pályafutásuk alatt a Gibb fivérek 19 dala vezette a slágerlistákat, egyetlenek a The Beatles mellett, akiknek egy időben öt daluk is szerepelt az USA TOP 10-ben. 7 Grammy-díjjal, ezen kívül 8 Grammy- díj jelöléssel rendelkeztek. Megkapták az életműdíjat, tagjai lettek a Rock and Roll Hall of Fame-nek, Barry Gibb pedig a Songwriters Hall of Fame-nek. Nemcsak zenészként, hanem zenei producerként is jelentős díjakat kaptak.

Tovább a teljes cikkre 

Prince

Prince (1958 - 2016) Oscar-, Golden Globe- és hétszeres Grammy-díjas amerikai zenész, énekes és dalszövegíró, több mint három évtizedig volt meghatározó alakja a popzenének. 1993-tól 2000-ig egy kimondhatatlan szimbólumot használt neveként, így próbált függetlenedni a Warner Brothers nevű lemezkiadócégtől, amely levédette a „Prince” nevet, és nem biztosított neki teljes művészi szabadságot.

Tovább a teljes cikkre 

Freddie Mercury (1946–1991)

Freddie Mercury eredeti neve Farrokh Bulsara, a Queen rockegyüttes egykori énekese és dalszerzője. Fő dalszerzőként jelentősen meghatározta az együttes stílusát, a legtöbb sikeres dalukat ő írta. Az 1980-as évek közepén szólókarrierbe kezdett, és Montserrat Caballé opera-énekesnővelközösen operai hatású könnyűzenei albumot készített Barcelona címen.

Tovább a teljes cikkre 

Falco

Falco (eredeti nevén Johann Hölzel, Bécs, 1957. február 19. – Puerto Plata, Dominikai Köztársaság, 1998. február 6.) a nyolcvanas-kilencvenes években népszerű osztrák énekes, zeneszerző és szövegíró volt. Legismertebb dalai a Der Komissar, a Rock Me Amadeus és a Wiener Blut voltak.

Tovább a teljes cikkre 

Napoleon Boulevard

A Napoleon Boulevard 1985-ben alakult magyar pop rock zenekar. A csapatot a progresszív, instrumentális rockot játszó Solaris tagjai hozták létre, Vincze Lilla énekesnővel. 1986-ban az Interpop fesztiválon tűntek fel Kérlek, ne félj c. dalukkal. Az együttes első felállása 1990-ben szűnt meg.

Tovább a teljes cikkre 

Michael Jackson

1958. augusztus 29-én született az Indiana állambeli kis iparvárosban, Garyben. Apjuk, Joseph Walter Jackson, darukezelőként dolgozott a helyi gyárban. Anyjuk, Katherine Esther Scruse eladóként dolgozott; emellett templomi kórusban is énekelt. Michael család hetedik gyermeke volt. 1966-tól bátyjaival (Jackie Jackson, Tito Jackson, Jermai

Tovább a teljes cikkre 

Dr Alban

Dr. Alban (Enugu, Nigéria, 1957. augusztus 26. –) Alban Nwapa néven született. Nigériai születésű svéd fogorvos, énekes, zenei producer. Stockholmban, a svéd zeneiparban tevékenykedik, mint előadó és producer. Ő üzemelteti a dr-records lemezkiadót, mely az ő lemezeit is kiadja.

Tovább a teljes cikkre 

Első Emelet

A zenekart 1982 augusztus végén a csillaghegyi strandon alakította a Solarisból átigazolt Kisszabó Gábor, Bogdán Csaba, Rausch Feri, Tereh Öcsi, akik onnan felhívták telefonon a szintén instrumentális zenét játszó Lobogó együttes billentyűsét Berkes Gábort és felkérték, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Tovább a teljes cikkre 

Dolly Roll

A Dolly Roll egy magyar popegyüttes, amely 1983. június 26-án alakult meg, miután a Hungária együttest feloszlatták. A Dolly Roll eredeti felállása a következő volt: Penczi Mária Ilona (Dolly), Kékes Zoltán (Sziszi), Novai Gábor (Nova), Fekete Gyula, Jeszenszky Béla Tibor (Flipper Öcsi), Zsoldos Gábor (Dedy).

Tovább a teljes cikkre 

London Boys

A London Boys egy Németországban alapított angol diszkóduó volt. Az 1980-as évek második felében váltak népszerűvé Európa-szerte, vidám, jó ritmusú felvételeikkel. Különösen első nagylemezük, a The Twelve Commandments of Dance bővelkedett a slágerekben. Róluk készült az Emberrabló lányok című magyar film, amelyet azonban végül nem mutatta

Tovább a teljes cikkre 

Z'zi Labor

A Z’Zi Labor 1986-ban alakult Budapesten. 1986 nyarán az Interpop-fesztivál I. díját nyerték el Utolsó tangó párizsival c. dalukkal, ezt követően a Népstadionban a Queen előzenekaraként léptek fel.

Tovább a teljes cikkre 

Coolio

Coolio, polgári nevén Artis Leon Ivey Jr. (Compton, 1963. augusztus 1. –) amerikai rapper. Coolio a rap mellett más szakmákkal is foglalkozik, például szakács, színész és producer is. Első nagylemeze 1994-ben jelent meg. Mivel nagy sikert ért el az album, ezért 1995-ben piacra dobta második stúdióalbumát is

Tovább a teljes cikkre 

Infobox
Public info
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 4 év és 307 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
1533260.
Lefrissebb bejegyzések
Klippremier 1 hete 1 napja
Az influenszer lét árnyoldalairól szól B. Nagy Réka új dala
Koncertajánló
KARTHAGO koncert az Arénában!
2022. november 19.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                           

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: