Elstartol a nemzetközi dalszerző tábor Budapesten

 2021.05.17 19:05  |  livethemoment.hu, Artisjus  |   488
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)
 
0
 
0
 
0
 
0
 
0Lévai Balázs 80-as években játszódó filmjéhez is írnak zenéta holnap induló nemzetközi dalszerző tábor résztvevői Budapesten. Az Artisjus Songwriting Campre a magyar zenészek mellett hét országból érkeztek szövegírók, zeneszerzőkés producerek, hogy néhány napon át közösen alkossanak. A tábor kultúrmissziója, hogy fellendítse a magyar zenei exportot, beindítsa a hazai és a külföldi tehetségek közötti együttműködést.

Zeneszerzők, szövegírók és producerek érkeztek Budapestre Hollandiából, az Egyesült Királyságból, Németországból és közép-kelet európai országokból, hogy magyar dalszerzőkkel közösen alkossanak. Május 18-tólnégy napon keresztül hét berendezett produceri stúdióban írhatnak dalokat együtt a résztvevők, akár a nap 24 órájában. A korábbitáborokban született együttműködésekből már létrejöttek külföldi piacra szánt produkciók, de készült így már hazai kereskedelmi tévésorozatban felhasznált betétdal is. A tábor fő célja a magyar könnyűzenei export ösztönzése oly módon, hogy a hazai zenészeket összehozza külföldi művészekkel–ők a közös dalszerzés során új szerzőtársra találhatnak egymásban, és hosszabb távon is dolgozhatnak közös produkciókon.

A tábor egyik magyar résztvevője a Followthe Flow-ból ismert Szakács Gergő, aki nem csak előadó, hanem tehetséges dalszerző is, ahogy azt például a Dalfutár című Youtube-sorozatban is bizonyította. Írt már dalt a Wellhellónak, Pápai Jocinak, Rácz Gergőnek, Pál Dénesnek, Takács Nikolasnak és természetesen saját zenekarának is. A tábor résztvevője Kemon Thomas, azaz MC Kemonis, az Irie Maffia zenésze, az idei Artisjus-díjasRandom Trip egyik közreműködője, aki többek között Király Viktornak, a The Biebersnek, az Irie Maffiának és saját formációjánakis írt dalt. Csatlakozik a programhoz Fehér Holló Attila, aki többek között a 2019-es A Dal című műsorban The Middletonz néven közös zenekarban szerepelt Kállay Saunders Andrással, valamint Ian O'Sullivan, a norvég-ír-magyar felállású Mongooz And The Magnet ír énekes-nagybőgőse. A magyar csapatot erősíti még Apatini Nikoletta, Veres Tilda Panna (Tildae), valamint a Murielben és Kodachrome-ban is aktív gitáros, Jobbágy Bence, aki dalszerzőként A Bence kalandjai nevű projektben debütált saját dalaival és dalszövegeivel.

A 21 résztvevő naponta változó felállású csapatokban dolgozik azzal a célkitűzéssel, hogy a nap végére egy-egy dalkezdemény vagy akár kész dal szülessen. Lévai Balázsfilmproducer izgalmas kihívás elé állítja az alkotókat: egy most készülő forgatókönyvéhez vár filmzenét a táborozóktól. A karácsonyi tematikájú film a 80-as években játszódik majd, ami zenei szempontból különösen izgalmas terep, hiszen a korszak könnyűzenéje, illetve az akkori slágerek mai feldolgozásai kifejezetten népszerűek a fiatalok körében.
„A dalszerzés világszerte egyre inkább az együttműködésről, a szerzői közösségekről szól. A tábort azért szervezzük, hogy összehozzuk a magyar és a külföldi zenei alkotókat. Ez a magyar zeneexportálásának legköltséghatékonyabb módja”– magyarázza a tábor küldetését Czutor Zoltán, szervező, dalszerző-énekes.

Számos kezdeményezés, így például az idén negyedikalkalommal megrendezésre kerülő DEX Dalszerző Expo indult azzal a céllal, hogy Budapestet a könnyűzene regionális központjává tegye. Az Artisjus 2018-ban és 2019-ben Budapestre hozta az ABBA egyik tagjának (Björn Ulvaeus) kezdeményezéséből született svéd dalszerző tábort. Szintén az Artisjus támogatásával 2017-ben és 2018-ban a Zeneszöveg.hu szervezte a Songbook Songwriting Camp rendezvényeket.Ez a sorozat 2020-tól Artisjus Songwriting Camp néven folytatódik. A tavalyi táborról készült film itt látható:
Forrás:
TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:
Kövess minket és nem maradsz le semmiről!

Hozzászólások

Facebook hozzászólás

Tisztelt Olvasóink!

   Minden olvasóink számára biztosítani szeretnék, a lehetőséget arra, hogy hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. A hozzászólás a Facebook bejelentkezése után lehetséges. A hozzászólások a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért, a hozzászólásokat illetve a hozzászólási lehetőséget letiltjuk.
Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe.

Köszönettel:
A livethemoment.hu szerkesztősége

Ajánljuk még

Az oldal által szponzorált klippremier

CORY aka HAPPY GANG
Sokáig voltam távol - hip hop remix 2021.
     
Infobox
Public info
  
Page info
Keresés az oldalon

Az oldal 3 év és 23 napja érhető el (2018 05. 26.)
 Összes látogatók száma:
853360.
Lefrissebb bejegyzések
Klippremier 14 órája 8 perce
Megható történettel és őszinte példamutatással érkezik az Ocho Macho legújabb szerzeménye
Fesztiválajánló
Kiszabadul a kultúra - Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál
2021. július 1. - 29.


Kiemelt programajánló


Programajánló

További programajánló Legnézettebb programajánló


Programajánló naptár


Hírek, események


Koncertbeszámolók


Interjúk
 


  Partnereink

                               

MTI-hírfelhasználó 
Tárhely szolgáltatónk: